chcem prejst zo canonu 60d na canon 6d Co ma zaujima, ako zistim ci budem musiet vymenit objektivy ktore mam a to konkretne pevne skla 85mm 1,8 a 35 mm f2 Fotim len a len portrety. Pozeral som specifikacie objektivov ale asi to tam prehliadam. Druha vec, na 35 mm f2 co mi sedi na urcite zabery je na apsc vlastne po prepocte 56 mm mozno trepnem. ale ak budem chciet mat rovnaky zaber na FF musim mat 50tku...a na 60d ani 50mm 1,8 a ani 50 mm 1,4 neostrili presne, nemate niekto skusenosti pri prechode na FF ze by objektivy ostrili presnejsie? asi je to blbost ze? Dakujem velmi pekne za odpovede
1. Na FF ,pzes pouzit len objektivy EF, EF-S su vyhradne pre APSC. To by si ale ako majitel 60D mal davno vediet. 2. Problemy s presnostou ostrenia su castym problemom u Canonu. Vzdy zalezi na kombinacii konkretneho objektivu s konkretnym fotakom. Takze to, ci objektivy ostria presne zistis, az ich vyskusas na tvojom novom fotaku. AK nebudu ostrit presne, pouzijes na doladenie funkciu microadjustment alebo to zanesies do servisu na dostelovanie.
EF objektivy funguju aj na FF, EF-S len na aps-c. Takze 35 mm f/2 aj 85 mm f/1.8 na FF fungovat budu (obidva su EF). Ano, 50 na FF bude mat priblizne taky zorny uhol (trochu sirsi) ako 35 na aps-c.
1. Na FF ,pzes pouzit len objektivy EF, EF-S su vyhradne pre APSC. To by si ale ako majitel 60D mal davno vediet. 2. Problemy s presnostou ostrenia su castym problemom u Canonu. Vzdy zalezi na kombinacii konkretneho objektivu s konkretnym fotakom. Takze to, ci objektivy ostria presne zistis, az ich vyskusas na tvojom novom fotaku. AK nebudu ostrit presne, pouzijes na doladenie funkciu microadjustment alebo to zanesies do servisu na dostelovanie.
dakujem velmi pekne za reakciu no toto som mal vediet pravda microadjustment na 60d neni ...co je chyba, 50d ho ma ale asi som slepy ale nevidim ci ho ma 6d...asi pozeram blbe recenzie
EF objektivy funguju aj na FF, EF-S len na aps-c. Takze 35 mm f/2 aj 85 mm f/1.8 na FF fungovat budu (obidva su EF). Ano, 50 na FF bude mat priblizne taky zorny uhol (trochu sirsi) ako 35 na aps-c.
dakujem tiez za info...no otazka co okolo 50mm vybrat...tie 50tky od Canonu su neni bohvie co
dakujem velmi pekne za reakciu no toto som mal vediet pravda microadjustment na 60d neni ...co je chyba, 50d ho ma ale asi som slepy ale nevidim ci ho ma 6d...asi pozeram blbe recenzie
je tu stale sigma, ako pise kolega.. ale videl som naozaj uzasne fotografie z 350D + 50/1.8 ..takze to znamena, ze sme len prilis rozmaznani a narocni pekny vecer
prechod z apsc na FF
chcem prejst zo canonu 60d na canon 6d
Co ma zaujima, ako zistim ci budem musiet vymenit objektivy ktore mam a to konkretne pevne skla 85mm 1,8 a 35 mm f2
Fotim len a len portrety.
Pozeral som specifikacie objektivov ale asi to tam prehliadam.
Druha vec, na 35 mm f2 co mi sedi na urcite zabery je na apsc vlastne po prepocte 56 mm mozno trepnem. ale ak budem chciet mat rovnaky zaber na FF musim mat 50tku...a na 60d ani 50mm 1,8 a ani 50 mm 1,4 neostrili presne, nemate niekto skusenosti pri prechode na FF ze by objektivy ostrili presnejsie? asi je to blbost ze? Dakujem velmi pekne za odpovede
2. Problemy s presnostou ostrenia su castym problemom u Canonu. Vzdy zalezi na kombinacii konkretneho objektivu s konkretnym fotakom. Takze to, ci objektivy ostria presne zistis, az ich vyskusas na tvojom novom fotaku. AK nebudu ostrit presne, pouzijes na doladenie funkciu microadjustment alebo to zanesies do servisu na dostelovanie.
2. Problemy s presnostou ostrenia su castym problemom u Canonu. Vzdy zalezi na kombinacii konkretneho objektivu s konkretnym fotakom. Takze to, ci objektivy ostria presne zistis, az ich vyskusas na tvojom novom fotaku. AK nebudu ostrit presne, pouzijes na doladenie funkciu microadjustment alebo to zanesies do servisu na dostelovanie.
pekny vecer
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa