Prosím poraďte. Hľadám zrkadlovku do 800 € aj so sklom na fotenie v interiéri.
skôr sa sústreď na výber objektívu,v tomto cenovom limite to bude s Aps-c snimacom,a aj najnžsie rady su super,od ktorehokolvel vyrobcu.Vyber znacky zalezi skor od tvojich sympatii!
Pevná DA35/2,4 + DA50/1,8 je teraz v akcii spolu za 250€, k tomu telo K30 + 18-55WR a ešte ti z 800€ aj čosi ostane na kartu 20€, má to velký penta-prizmový hladáčik, 2x roller a 16Mpx ti na zadýchanie PC bude stačiť habadej
Chcel by som fotiť modelky v značkovom oblečení aký objektív by na túto akciu pasoval?
Mám silný dojem že by v tvojom prípade bolo lepšie najskôr niečo o fotení s DSLR vedieť. Potom ked budeš vedieť čo znamená expozičný čas, ISO, clona a hlbka ostrosti, môžeš pokračovať v študovaní techniky a vybrať si vhodný foťák + vhodný objektív. A potom začni študovať techniku fotenia - pravdepodobne to chceš fotiť niekde v ateliery, kde bude treba dokúpiť vhodné pozadie/pozadia, dokúpiť svetlá, blesky...
Asi by to chcelo zdvojnásobiť rozpočet...
Inak by ma celkom zaujímalo, že ako si k tomu došiel že práve fotenie oblečenia ked ani nevieš na základe čoho si vybrať foťák, to si myslíš že to bude fotiť samé že k tomu netreba vedieť trochu teorie ? Dalšia kapitola je spracovanie foto, to nie je len o tom že nakopírujem JPG do PC a buchnem na facebook...
Myslieť si že si postavím modelku a ošlahnem ju bleskom a hotovo, tak to dopadne presne takto, tien ako hovädo, takto bežne fotí jedna slečna
To je síce pekné, ale myslíš že za tebou začnú chodiť tie modelky samé na základe nejakého inzerátu ? Či máš nejaký kamenný obchod z handrami a chceš mať vlastný web, kde by tie handry boli nafotené na modelkách ?
Na to druhé ti vystačí aj kvalitný kompakt za polovicu rozpočtu, podstatné je mať pekné dobre nasvietené prostredie, kde nebude v pozadí nič rušivé
Kamoš má e-shop ale veľa vecí má n sklade a chcel by to popredať nehovorím teraz že príde neviem aká top modelka ale mám kamošky čo sa sľúbili že môžem s nimi počítať. Zrkadlovku by som bral nikon d7100.
Len či má zmysel kupovať kvôli tomu zrkadlovku .... Kupuješ si ju pre seba, lebo ju jednoducho chceš, alebo ti kamoš vnukol myšlienku a ty za tým vidíš budúcnosť. Povedz kamošovi nech kúpi pár metrov bielej látky na pozadie, nasvietite to obyčajnými lampami tak aby sa nevytvárali tiene za postavou, zoženiete dve tri baby, a nacvakáte to kludne kompaktom za 100-150€
Ja plánujem žeby fotenie zapĺňalo môj voľný čas baví ma photoshop a s kompaktom čo mám ja z ďaleka nespravím takú fotku ako so zrkadlovkou. To som už rozhodnutý na betón.Chcel som len vedieť aká kombinácia by bola najprijatelnejšia.
Kvalitné sklo často stojí tolko čo samotné telo , na fotenie v interiery, potrebuješ ideálne pevnú 35mm , alebo svetelný zoom. Tých 800€ ale na vyskakovanie moc nie je
Podla mna to zbytočne komplikuješ, na to aby to bolo z USA výhodné by si sa musel vyhnúť precleniu a to ti nikto dopredu nezaručí, jediná zaručená cesta to je doniesť z poza mláky osobne v batožine ako svoju vlastnú vec. To si tu kludne môžeš kúpiť aj jazdený kus a budeš ho mať hned a nie to riešiť 2-3 mesiace cez USA
No Nikon D7100 je velmi dobra volba, so zaciatocnickymi znalostami ani nevyuzijes - ide len o to, ze za tie peniaze kupis akurát tak telo - aj to iba v najlacnejsom e-shope a na postovne si musis pozicat od mamy. Sklo tam nemas, a na zaciatok by sa ti hodila aspon 18-105 alebo pevna 35 - a to sa bavime o dalsich 150 - 180 E
vyberám zrkadlovku
Asi by to chcelo zdvojnásobiť rozpočet...
Inak by ma celkom zaujímalo, že ako si k tomu došiel že práve fotenie oblečenia ked ani nevieš na základe čoho si vybrať foťák, to si myslíš že to bude fotiť samé že k tomu netreba vedieť trochu teorie ? Dalšia kapitola je spracovanie foto, to nie je len o tom že nakopírujem JPG do PC a buchnem na facebook...
Myslieť si že si postavím modelku a ošlahnem ju bleskom a hotovo, tak to dopadne presne takto, tien ako hovädo, takto bežne fotí jedna slečna
Na to druhé ti vystačí aj kvalitný kompakt za polovicu rozpočtu, podstatné je mať pekné dobre nasvietené prostredie, kde nebude v pozadí nič rušivé
Kupuješ si ju pre seba, lebo ju jednoducho chceš, alebo ti kamoš vnukol myšlienku a ty za tým vidíš budúcnosť.
Povedz kamošovi nech kúpi pár metrov bielej látky na pozadie, nasvietite to obyčajnými lampami tak aby sa nevytvárali tiene za postavou, zoženiete dve tri baby, a nacvakáte to kludne kompaktom za 100-150€
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa