Fórum » Vyberáme fotoaparát

fototechnika z Ciny

lilbunny
2014-01-20 22:41:30+01
Ahoj,
mate niekto skusenosti s nakupom techniky z Ciny ?
Ja som osobne kupoval zo stranok podobnych dx.com uz rozne veci
(od oblecenia cez yongnuo blesky az po redukcie na objektivy a podobne drobnosti)
a s kvalitou som bol zatial spokojny, samozrejme je to cina ale kvalita veci co mi prisli
bola casto porovnatelna so znackovymi.
Nedavno ma vsak zaujala ponuka objektivov napriklad Canon 27-70 f/2.8L USM za necelych 400€ alebo 5d mark ii za 500€ a podobne ...
Cital som v niakom fore ze pan kupil z ciny za 105€ Canon 40mm 2.8 stm ktory stoji u nas 140€ a bol spokojny vraj to nebol ziadny fake ale orig canon.
Prave preto ze skusenosti s nakupom niakych veci uz mam tak viem ze neposielaju prazdne krabice alebo iny tovar a podobne (predajca peniaze dostane az ked ja potvrdim ze som dostal tovar a ze som spokojny) takze by som rad vedel ci niekto uz kupoval niaky objektiv alebo jednoducho niaku drahsiu techniku z ciny a ake mate skusenosti ?

blahoslav J B Art
2014-01-20 23:43:33+01
príspevok od: lilbunny
Ahoj,
(od oblecenia cez yongnuo blesky az po redukcie na objektivy a podobne drobnosti)
a s kvalitou som bol zatial spokojny, samozrejme je to cina ale kvalita veci co mi prisli
Nedavno ma vsak zaujala ponuka objektivov napriklad Canon 27-70 f/2.8L USM za necelych 400€ alebo 5d mark ii za 500€ a podobne ...
Cital som v niakom fore ze pan kupil z ciny za 105€ Canon 40mm 2.8 stm ktory stoji u nas 140€ a bol spokojny vraj to nebol ziadny fake ale orig canon.
Prave preto ze skusenosti s nakupom niakych veci uz mam tak viem ze neposielaju prazdne krabice alebo iny tovar a podobne (predajca peniaze dostane az ked ja potvrdim ze som dostal tovar a ze som spokojny) takze by som rad vedel ci niekto uz kupoval niaky objektiv alebo jednoducho niaku drahsiu techniku z ciny a ake mate skusenosti ?
kamarat kupoval nie z Ciny, ale z Honkongu fotak Sony Nex5, ale potom bol prekvapeny, ked musel zaplatit clo, co spolu uz nebola nijako vyhodna cena

anton julény
2014-01-21 12:19:08+01
v ostatnom čase sú colníci nejakí moc poctiví, takze spoliehať sa na to že zásielka prejde bez colného konania je malo pravdepodobná.

lilbunny
2014-01-21 12:23:58+01
príspevok od: blahoslav J B Art
kamarat kupoval nie z Ciny, ale z Honkongu fotak Sony Nex5, ale potom bol prekvapeny, ked musel zaplatit clo, co spolu uz nebola nijako vyhodna cena
nuz to je pravda, hoci na balik napisu ze tovar je pouzity a napisu hodnotu dajme tomu na tablete som mal 12 dolarov (pritom stal 60) koli clu lebo do 150€ sa neplati clo a do tusim okolo 22€ dan mozno naopak to je uz jedno lebo rentgenom by aj tak zistili ze hodnota je nad tieto sumy.
Ale aj keby zaplatim dan 20% by to stale nebola zla cena akurat neviem aky je colny poplatok a nemozem nikde najst kolko % je to na elektroniku. + ako zaklad sumy z ktorej sa pocita clo aj dan je realna suma tovaru ktoru colnemu uradu vydokladujem z platby z paypalu a cena dopravy mimo EU avsak ked je doprava zdarma respektive ju hradi predajca tak s tym tiez neviem .. lebo ta doprava by realne mohla byt celkom vysoka ...

lilbunny
2014-01-21 12:29:04+01
príspevok od: anton julény
v ostatnom čase sú colníci nejakí moc poctiví, takze spoliehať sa na to že zásielka prejde bez colného konania je malo pravdepodobná.
hoci teda mne tablet za 60dolarov (sice na baliku uvedene ze pouzity a s hodnotou 12) presiel bez dane ale nikde na webe nemozem najst ten sadzobnik kolko je clo na elektroniku + ako je to s platenim cla za dopravu mimo EU ked tu dopravu hradi predajca

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2014-01-21 12:37:40+01
Colnici baliky otvaraju. SPoliehat sa na nejake napisy "gift" a podobne sa neda. Hlavne ma ale zaraza, ze niekto veri, ze objektiv co stoji 2000€, kupi za 1/4 cenu. Co je hlbokoko, hlboko, hlboko pod vyrobne naklady. Zeby niektori predajcovia sponzorovali fotografov?

lilbunny
2014-01-21 12:42:22+01
tak sadzobnik som nasiel konecne
https://www.financnasprava.sk/_img/pfsedit/Dokumenty_PFS/Podnikatelia/Clo_obchodny_tovar/Nomenklatura/Colny_sadzobnik/Colny_sadzobnik_na_rok_2014.pdf
podla toho by to malo byt asi 4,2% z ceny tovaru ... cize stale by to este cenovo vychadzalo dobre
napriklad ten Canon 24-70 2.8L za 390€ + cca16€ + cca78€ = 484€
jedine na com by sa to mohlo s cenou este navysit je ta doprava a tam neviem ako to je ked ju hradi ten predajca ... to skusim zistit mailom na colnom urade.
Ale skor ma teraz mimo tej financnej stranky zaujima ta kvalita, ako bolo napriklad s tym Sony Nex5 ? Respektive je to realne za 480€ dostat taky objektiv ? dako sa mi tomu nechce verit

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2014-01-21 12:49:59+01
tak sadzobnik som nasiel konecne
https://www.financnasprava.sk/_img/pfsedit/Dokumenty_PFS/Podnikatelia/Clo_obchodny_tovar/Nomenklatura/Colny_sadzobnik/Colny_sadzobnik_na_rok_2014.pdf
podla toho by to malo byt asi 4,2% z ceny tovaru ... cize stale by to este cenovo vychadzalo dobre
napriklad ten Canon 24-70 2.8L za 390€ + cca16€ + cca78€ = 484€
jedine na com by sa to mohlo s cenou este navysit je ta doprava a tam neviem ako to je ked ju hradi ten predajca ... to skusim zistit mailom na colnom urade.
Ale skor ma teraz mimo tej financnej stranky zaujima ta kvalita, ako bolo napriklad s tym Sony Nex5 ? Respektive je to realne za 480€ dostat taky objektiv ? dako sa mi tomu nechce verit
Na tom sa da len zasmiat

lilbunny
2014-01-21 13:04:30+01
príspevok od: Karol Srnec
Na tom sa da len zasmiat
nuz zasmiat sa da ale praveze uz som si tak objednal viac veci co maju u nas dvoj nasobnu cenu a prisli a su vpohode tak preto ma to zaujalo ze co by mi vlastne prislo, akurat nechcem vyhodit za taky pokus 500€ dam priklad usb kluce s kapacitou 256GB je tam napisane Lenovo ale tomu by som neveril 100%tne to je vsak jedno, na usbcko som nahral cez 100GB filmov a vpohode a tu by som za neho urcite nedal 9€
edit: a co sa tyka vyrobnej ceny niesom najivny, ked napr. od znameho z predajne H&M viem ze tricka co predavaju po 10€ maju vyrobnu cenu par centov, elektronika detto akurat pri objektivoch to opticke sklo alebo co uznavam ze moze byt drahsie...
Co sa tyka colnice na nic by som sa nespoliehal proste 20% dan + 4% clo s tym by som pocital.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2014-01-21 13:20:43+01
nuz zasmiat sa da ale praveze uz som si tak objednal viac veci co maju u nas dvoj nasobnu cenu a prisli a su vpohode tak preto ma to zaujalo ze co by mi vlastne prislo, akurat nechcem vyhodit za taky pokus 500€ dam priklad usb kluce s kapacitou 256GB je tam napisane Lenovo ale tomu by som neveril 100%tne to je vsak jedno, na usbcko som nahral cez 100GB filmov a vpohode a tu by som za neho urcite nedal 9€
edit: a co sa tyka vyrobnej ceny niesom najivny, ked napr. od znameho z predajne H&M viem ze tricka co predavaju po 10€ maju vyrobnu cenu par centov, elektronika detto akurat pri objektivoch to opticke sklo alebo co uznavam ze moze byt drahsie...
Co sa tyka colnice na nic by som sa nespoliehal proste 20% dan + 4% clo s tym by som pocital.
Ja mam 150 nakupv z ebay. Mniohe veci su za menej ako polovicu a doprava zdarma. Vzdy sa to ale tyka veci, co sa daju lacno vyrobit. Objektiv ani fotak to nie je. A neporovnavaj tricko s fotakom. Tu kazdy vie, ze ked niekto robi 70% vypredaj handier, tak ma stale este nieco na tom. To si skutocne tak naivny?

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2014-01-21 13:22:14+01
Fotoehlu si mozes objednat aj z Olympusu. Aspon bude znackova a vies co kupujes.
http://www.fotocihla.cz/

lilbunny
2014-01-21 13:35:02+01
príspevok od: Karol Srnec
Fotoehlu si mozes objednat aj z Olympusu. Aspon bude znackova a vies co kupujes.
http://www.fotocihla.cz/
nuz toto je dost mozne zeby som dostal aj s tej ciny, len ci by bola kompatibilna ta fotocihla aj s Canonom to by som este daku redukciu musel zohnat kazdopadne s niakym lacnejsim objektivom to asi vyskusam no potom dam vediet ako to dopadlo =D

norulakp
2014-01-21 19:49:59+01
ja som kupoval y Ebay grip na D300. predajca vyhlasoval na Ebay, ze je to OEM verzia. Cize prakticky original kus. Cena bola nieco tesne cez 100 Eur. Tak som to objednal. verte ci nie. Grip vyzeral na 99 percent ako roiginal. Mal :original: krabicu, navod, dizajn vsetko ako origo. Ale nedalo mi to, preco je to take lacne. Tak som trosku zacal patrat ako rozlisit origo od fake. A fakt sa jednalo o fake, ale bolo to poznat na uplnych detailoch. Krytka kontaktov mala byt mliecne biela a bola priesvitna. Hrubka plastu bola tensia a par dalsich detailov. Ale kto by tomu nevenoval pozornost, tak podla mna nikdy nepride na to, ze ma doma fake.

Dalsia skusenost s drobnostou. Original krytka na telo drzi pevne, bez problemov. Cinska nedrzi vobec, vypadava. Takze ak je nieco podozrivo lacne, tak je to odzub.

atlantel
2014-01-21 20:35:59+01
Ahoj,
Som v Cine pravidelne kazdych 6 mesiacov a ver mi, ze ceny znackovej fototechniky NIKON , CANON, SONY su tam rovnako drahe pripadne este drahsie ako v nasich eshopoch. Ceny ktore uvadzas su bud bazarovky alebo podvod. V ziadnom pripade nenajdes novy Canon 24-70/2.8 co i len starsiu verziu za 400 EUR. V niektorych obchodnych domoch v Pekingu, Shanghaji alebo Guangzhou su ceny doslova na smiech. Co sa tyka cinskej produkcie prislusenstva, vsetko su to bud napodobneniny - hlavnou snahou vyrobcu tychto fejkov je vyrobit vizualne co najpodobnejsiu kopiu originalu. Potom su tu produkty firiem s vlastnym autonomnym vyvojom, ktore sa nesnazia o vyrobu napodobeniny 1:1 , ale o produkt s podobnou funkcnostou odvodenou od originalu , ale s cinskou cenou. ... Youngnuo, Meike, JIANISI a ine.

lilbunny
2014-01-22 00:26:29+01
príspevok od: atlantel
Som v Cine pravidelne kazdych 6 mesiacov a ver mi, ze ceny znackovej fototechniky NIKON , CANON, SONY su tam rovnako drahe pripadne este drahsie ako v nasich eshopoch. Ceny ktore uvadzas su bud bazarovky alebo podvod. V ziadnom pripade nenajdes novy Canon 24-70/2.8 co i len starsiu verziu za 400 EUR. V niektorych obchodnych domoch v Pekingu, Shanghaji alebo Guangzhou su ceny doslova na smiech. Co sa tyka cinskej produkcie prislusenstva, vsetko su to bud napodobneniny - hlavnou snahou vyrobcu tychto fejkov je vyrobit vizualne co najpodobnejsiu kopiu originalu. Potom su tu produkty firiem s vlastnym autonomnym vyvojom, ktore sa nesnazia o vyrobu napodobeniny 1:1 , ale o produkt s podobnou funkcnostou odvodenou od originalu , ale s cinskou cenou. ... Youngnuo, Meike, JIANISI a ine.
vdaka za komentar ... nuz nezostava len sa uspokojit s tym co mam
ano ... yongnuo blesky som odtial uz bral cenovo tak o 10 -15 € menej ako tu na bazosi ...
vlastne pokial to splni tu funkciu ktoru potrebujem nemam proti napodobeninam nic vid prave tie blesky alebo meike grip ..
ale mne to asi neda a aspon tu 50tku budem musiet vyskusat aby som sa poucil na vlastnej sprostosti

Stanci
2014-01-22 03:51:18+01
Naivita nietkorych ludi nepozna hranic...len tolko dodam.

tomis.ales
2014-01-22 10:12:00+01
Z ciny som pokupil uz kopec veci. Cez ebay vyse 200 nakupov. Vacsina su neelektronicke veci, s ktorymi som spokojny. Ale cinskej elektronike uz verit nebudem. Prakticky ani jedna vec nefunguje na 100% spolahlivo. Na amaterske pouzitie ano, na profi urcite nie.
Co sa tyka tvojich objektivov. Fejk to neni, taketo veci oni este fejkovat nevedia, alebo sa im to neoplati. Aj keby ano, optika by bola priserna. To musi byt ojeb.
BTW, dan sa plati aj z postovneho. Nejake napisy gift a podobne kraviny nasi colnici ignoruju. Moze sa stat, ze za taku cenu to budu brat ako pouzitu vec. A ak to nebude mat riadnu fakturu, vyrubia ti dan ako z novej veci kupovanej u nas.
Moze sa stat, ze za taku cenu to budu brat ako pouzitu vec. Dovazat postou pouzitu elektroniku mimo EU je zakazane.

lilbunny
2014-01-22 12:02:47+01
príspevok od: tomis.ales
Z ciny som pokupil uz kopec veci. Cez ebay vyse 200 nakupov. Vacsina su neelektronicke veci, s ktorymi som spokojny. Ale cinskej elektronike uz verit nebudem. Prakticky ani jedna vec nefunguje na 100% spolahlivo. Na amaterske pouzitie ano, na profi urcite nie.
Co sa tyka tvojich objektivov. Fejk to neni, taketo veci oni este fejkovat nevedia, alebo sa im to neoplati. Aj keby ano, optika by bola priserna. To musi byt ojeb.
BTW, dan sa plati aj z postovneho. Nejake napisy gift a podobne kraviny nasi colnici ignoruju. Moze sa stat, ze za taku cenu to budu brat ako pouzitu vec. A ak to nebude mat riadnu fakturu, vyrubia ti dan ako z novej veci kupovanej u nas.
Moze sa stat, ze za taku cenu to budu brat ako pouzitu vec. Dovazat postou pouzitu elektroniku mimo EU je zakazane.
vdaka za komentar zatial bol jednoznacne pre mna najprinosnejsi respektive najviac k veci.
co sa tyka naivity nuz kupil som uz viacero veci aj elektroniku za polovicne ceny z ciny a funguju mi doteraz je sice pravda ze najdrahsia vec bola cca za 70€, zatial som mal zrejme stastie lebo s colnymi poplatkami som doteraz neriesil nic. A vlastne kde je rozdiel medzi fake a originalom ked nedavno samsung predaval fake baterie ako originalne (hoci sa nasledne verejne ospravedlnil a pod.) ale ide o to ze ludia kupovali fake za drahe peniaze a vpodstate vacsina ludi su naivny aj pri kupe originalu v dnesnej dome vid priklad samsungu aj od autorizovaneho predajcu.
ALE nechcem aby sa to tu zvrhlo na niaku polemiku takze vsetkym dakujem za prispevky a rady, pravdepodobne ste mi usetrili dost penazi a nervov takze vdaka prajem vam pekny den

norulakp
2014-01-22 12:24:45+01
este by som dodal moj postreh ohladne colnice. Kamarát v RS si objednal svadobne saty (teda jeho manzelka), obrucky z Ameriky a nikdy za nic neplatil clo ani nic podobne. Sesternica v PD si objednala blesky, stojan a podobne kraviny z Ciny a nikdy neplatila clo. Ja v KE som objednal 1 ks cinsky biely dazdnik na fotenie. Volali ma na colnicu. Uplne pre kazdu drobnost ma tam volajú. Neplatil som sice nikdy nic, ale ma to neskutocne otravuje. Takze mam pocit, ze ti co maju priamo v meste bydliska colnicu, tak su volani a ti co by kvoli tomu niekam museli cestovat do vzdialeneho mesta, tak to neriesia. Ale mozno sa len myslim.

tomis.ales
2014-01-22 14:48:20+01
vdaka za komentar zatial bol jednoznacne pre mna najprinosnejsi respektive najviac k veci.
co sa tyka naivity nuz kupil som uz viacero veci aj elektroniku za polovicne ceny z ciny a funguju mi doteraz je sice pravda ze najdrahsia vec bola cca za 70€, zatial som mal zrejme stastie lebo s colnymi poplatkami som doteraz neriesil nic. A vlastne kde je rozdiel medzi fake a originalom ked nedavno samsung predaval fake baterie ako originalne (hoci sa nasledne verejne ospravedlnil a pod.) ale ide o to ze ludia kupovali fake za drahe peniaze a vpodstate vacsina ludi su naivny aj pri kupe originalu v dnesnej dome vid priklad samsungu aj od autorizovaneho predajcu.
ALE nechcem aby sa to tu zvrhlo na niaku polemiku takze vsetkym dakujem za prispevky a rady, pravdepodobne ste mi usetrili dost penazi a nervov takze vdaka prajem vam pekny den
Este je mozne ze je to nejaky kradnuty tovar. Alebo vyradeny s chybami a vedeny ako v poriadku.
Urobit fejk baterii nie je ziaden problem. Urobit kopiu battery gripu je uz tazsie, ale stale sa tam nic nehybe. Ale fejkovat objektiv, to si ani neveim predstavit, mechanika,optika a elektronika v jednom megazlozitom kuse. Navyse by mal 100% fungovat. No to cinania nezvladnu

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()