Po kompakte Sony H7 si chcem kúpiť zrkadlo možno "aby boli krajšie fotky" a neviem či mám kúpiť D90tku bazárovú cez inzerát ktoré idú teraz po 300,- EUR alebo radšej priplatiť 100,- EUR a kúpiť funglovku so zárukou ktorá sa dá kúpiť za 450,- EUR. Som chcel trochu ušetriť ale neviem či sa oplatí prachy nemám žiadne tak budem v mínuse buď 300,- alebo 450,- .... objektív nejaký mám.... prípadne ešte dilema jazdenú D7000 v cene novej D90 fotiť chcem hlavne portréty, ľudí a tak čo príde pod ruku... dík
Ak chces vyvalit 450€, tak ja osobne by som bral bazarovu D7000. Lebo ak za tie prachy kupis D90, tak za rok budes urcite riesit vymenu, uvidis neda ti to. Vsetko zalezi od ochoty utratit. Len ked ta to chyti, tak ti poviem, ze tvoje vydavky kupou zrkadlovky neskoncili
To ze je D90 dobra je bez debaty (sam ju mam ako zalohu - aj ked som ju pouzil len ked bola D7100 na reklamacke), ale dnes by som ju uz nekupoval. Ak uz rozmyslas, tak by som kupil na splátky D7100 a tym paradoxne usetris peniaze (aby si do roka nekupoval dalsie telo). Predsa len doba pokrocila a D90 zaostava.
a co tak jazdenu D300? Myslim, ze za 400 Eur zozenies solidny kusok. Je to sice starsi model, ale ja osobne nanho nedam dopustit. Myslim, ze celkovo ma ten fotak dobre referencie.
No 7100 je asi super ale asi pekný skok z kompaktu Sony H7. Neviem či za rok D90tky by som kupoval nové telo asi na takej úrovni by som sa necítil, ale D7100 asi super mašinka. Keby som kúpil len telo mám objektív 50mm f1.8 D. Len neviem, keby som mal len túto pevnú 50tku s týmto sa učiť fotiť bez seťáku či...? Asi debilná otázka ja len, že by som na začiatok zase ušetril a mohol kúpiť len telo D7100 a používať k tomu pevnú 50tku.
No 7100 je asi super ale asi pekný skok z kompaktu Sony H7. Neviem či za rok D90tky by som kupoval nové telo asi na takej úrovni by som sa necítil, ale D7100 asi super mašinka. Keby som kúpil len telo mám objektív 50mm f1.8 D. Len neviem, keby som mal len túto pevnú 50tku s týmto sa učiť fotiť bez seťáku či...? Asi debilná otázka ja len, že by som na začiatok zase ušetril a mohol kúpiť len telo D7100 a používať k tomu pevnú 50tku.
mal som D90, teraz mám D7000, bol to riadny skok (hlavne obrazová kvalita pri slabšom svetle a čo sa dá vytiahnuť z tieňov) a nechce sa mi veriť že by bol taký istý skok aj medzi D7000 a D7100. A keby aj, necítim pri mojom fotení potrebu. Úskalie ale u D7000 - odporúčal by som kupovať kus ešte s platnou zárukou, resp. platným kupónom na čistenie - moja mala po roku riadne zaprskaný senzor, a to fotím skôr občasne ako často.
Tamron 28-300mm VC Di AF Lens - Nikon Fit alebo Tamron 90mm f2.8 SP Di USD VC Macro Lens - Nikon Fit Prosiiim pomozte ktory he lepsi na portret a macro ...a su kompatibilne na Nikon D7000?
mal som D90, teraz mám D7000, bol to riadny skok (hlavne obrazová kvalita pri slabšom svetle a čo sa dá vytiahnuť z tieňov) a nechce sa mi veriť že by bol taký istý skok aj medzi D7000 a D7100. A keby aj, necítim pri mojom fotení potrebu. Úskalie ale u D7000 - odporúčal by som kupovať kus ešte s platnou zárukou, resp. platným kupónom na čistenie - moja mala po roku riadne zaprskaný senzor, a to fotím skôr občasne ako často.
Ďakujem za rady. Možno by som kúpil aj D7000 prípadne aj novú na splátky, alebo bazar. Z bazaru mám stále ale nejaké obavy... Takže dilem zostáva stále a ešte sa aj rozšírila.... novú alebo bazar a D90, D7000, alebo D7100. Prachy samozrejme na rozhadzovanie nemám
D90 novú alebo bazár?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa