Zdravim, mam fotak canon 350d a myslim, ze uz je cas na upgrade. rozmyslam medzi fotakmi canon 70d + nova sigma 18-35 1.8 alebo FF canon 6d + canon 24-105 f4/ sigma 24-105 f4. fotim hlavne prirodu(dovolenky), architekturu, produktovu fotografiu a chem zacat s portretovou foto. fotak chcem pouzicat prilezitostne aj na tvorbu videa. mam este canon 50mm f1.8. dakujem
dakujem za odpoved, aj ja som viac rozhodnuty pre 6D ale ta svetelnost objektivu ma trosku odradza. a chcel by som to objednat z ebayu je tam za super cenu a free shipping, len sa trosku obavam ci mi ho vobec poslu aj ked je to top rated saller
Raz som stym tocil, fajn telo, omnoho ostrejsi obraz ako na 650D .
niekde som pocul ze sa pri videu prehrieva a odchadza chip, ale nemam to overene a bude to asi blud. Nechces pockat na 7D II radsej?
7D MII - bol by fajn (predpokladám). Ale nikde nie je potvrdené že bude. V každom prípade, 6D a 70D(7D) sú diametrálne odlišné foťáky a človek by mal vedieť, prečo jeden z nich chce. Z tých požiadaviek, ktoré sú uvedené, by som sa priklonil k 6D.
6D neni primarne urceny na sport ale fotit sa s nim da bez problemov aj sport
Iste. Všetko sa dá robiť všetkým. A je dosť pravdepodobné, že budeš aj spokojný. Ale to všetko len do momentu, kým nedostaneš do ruky špecializovaný nástroj.
6D neni primarne urceny na sport ale fotit sa s nim da bez problemov aj sport
Tak ako napisal CALVEN. Tie motorky mas pekne, no mozno by si mal este lepsie momenty. Trebars halovy sport, kde je 1/10 svetla ako vonku. Neviem ci by 6D stihala napr. iba za 7D, nehovorim o 1Dx, atd, atd.
Tak ako napisal CALVEN. Tie motorky mas pekne, no mozno by si mal este lepsie momenty. Trebars halovy sport, kde je 1/10 svetla ako vonku. Neviem ci by 6D stihala napr. iba za 7D, nehovorim o 1Dx, atd, atd.
Nejdem sa tu hadat Ano je jasne ze 1Dx niekolkokrat drahsi fotak je uplne o inom.
K tym momentom len tolko, nieky treba aj rozmyslat a nie len drzat 14fps
Iste. Všetko sa dá robiť všetkým. A je dosť pravdepodobné, že budeš aj spokojný. Ale to všetko len do momentu, kým nedostaneš do ruky špecializovaný nástroj.
Mal som moznost vyskusat 1Dx. Je to nieco neskutocne, no nemam na to tak sa snazim dostat maximum s toho co mam
Ahojte, no ja mám presne takú istú dilemu ako chlapec predomnou z 350tky buď 70d alebo 6d rádcové raďte! Fotím vonku aj vo vnútri, preto ocením foťák s výrazne nižším šumom, a fotím hlavne portréty - svoje dieťatko lepší objekt si neviem ani predstaviť až taký veľký rozdiel medzi nimi cenový nie je, aj 70d je už dosť drahá (pre mňa), tak ísť do nej, alebo ušetriť trošku viac? Objektív mám tamron 24-70 2,8 a canon 50 1,8. Je kvalita výslednej fotky zo 6d viditeľne rozdielna ako 70d? Alebo ide len o marketingový ťah ponúknuť "cenovo prijateľnú" full frame? Chcela by som nádhernú fotku, bez výrazného šumu, s perfektnou ostrosťou a farbami (jasné postprodukcia); ale kvalitný foťák+objektív je oveľa viac ako tisíc photoshopov, či sa mýlim?
Ahojte, no ja mám presne takú istú dilemu ako chlapec predomnou z 350tky buď 70d alebo 6d rádcové raďte! Fotím vonku aj vo vnútri, preto ocením foťák s výrazne nižším šumom, a fotím hlavne portréty - svoje dieťatko lepší objekt si neviem ani predstaviť až taký veľký rozdiel medzi nimi cenový nie je, aj 70d je už dosť drahá (pre mňa), tak ísť do nej, alebo ušetriť trošku viac? Objektív mám tamron 24-70 2,8 a canon 50 1,8. Je kvalita výslednej fotky zo 6d viditeľne rozdielna ako 70d? Alebo ide len o marketingový ťah ponúknuť "cenovo prijateľnú" full frame? Chcela by som nádhernú fotku, bez výrazného šumu, s perfektnou ostrosťou a farbami (jasné postprodukcia); ale kvalitný foťák+objektív je oveľa viac ako tisíc photoshopov, či sa mýlim?
Canon EOS 6D je FF ekvivalentom EOS 70D, cize stredna trieda. Obrazovy vystup je vdaka FF snimacu proeionalny. EOS 7D je polopofesionalny foak, ale s mensim APS-C snimacm. Naviac uz dosluhuje. Je to skor sportovec ako portretista. Obejktivy, ktre mas su vhodne pre FF. Aj ked neviem, ao su na tom opticky. Je dost ozne, ze s vystupom pokojna nebudes. FF je a objektiv narocny, odhali kazdu chybu optiky. Pre tvoje potreby je vhodnejsi FF. Za dobrych svetelnych podmienok roziel oproti APS- nie je velky. Je to skor v praci s hlbkou ostrosti. 50 mm objekiv je na FF sirokouhlejsi, co na detailnejsich portretoch dobre nevyzera. Vhodnejsi je objektiv s ohnisom 85 az 135 mm.
Canon EOS 6D je FF ekvivalentom EOS 70D, cize stredna trieda. Obrazovy vystup je vdaka FF snimacu proeionalny. EOS 7D je polopofesionalny foak, ale s mensim APS-C snimacm. Naviac uz dosluhuje. Je to skor sportovec ako portretista. Obejktivy, ktre mas su vhodne pre FF. Aj ked neviem, ao su na tom opticky. Je dost ozne, ze s vystupom pokojna nebudes. FF je a objektiv narocny, odhali kazdu chybu optiky. Pre tvoje potreby je vhodnejsi FF. Za dobrych svetelnych podmienok roziel oproti APS- nie je velky. Je to skor v praci s hlbkou ostrosti. 50 mm objekiv je na FF sirokouhlejsi, co na detailnejsich portretoch dobre nevyzera. Vhodnejsi je objektiv s ohnisom 85 az 135 mm.
Ďakujem za odpoveď. A teraz sa možno hlúpo opýtam, ale ako teda môžem zistiť ešte pred tým ako kúpim ff, či môj objektív je ok, alebo má nejakú chybu optiky?
Ďakujem za odpoveď. A teraz sa možno hlúpo opýtam, ale ako teda môžem zistiť ešte pred tým ako kúpim ff, či môj objektív je ok, alebo má nejakú chybu optiky?
Obidva objetivy, ktore mas, nie su bohvieako hodnotene. Na starsom fotoaparate, ktory ma mensie rozlisenie su asi v pohode. To, ci na 6D budu OK zistis len tak, ze to na 6D odskusas.
Obidva objetivy, ktore mas, nie su bohvieako hodnotene. Na starsom fotoaparate, ktory ma mensie rozlisenie su asi v pohode. To, ci na 6D budu OK zistis len tak, ze to na 6D odskusas.
Dobreeee a teraz ďalšia otázka od amatérky: vezmem svoj objektív do obchodu vyskúšať na 6d. Čo konkrétne mám vyskúšať? Nejaký pokus o makro by sa ešte dal, ale v obchode to je asi tak všetko :/ Meniť clony a ostriť, priblizovat ostriť, meniť rýchlosť uzávierky...hm? toľko fotiek mi asi ani nedovolia spraviť na moju pamäťkovku, keď vôbec dovolia fotiť.
Canon 6D alebo 70D upgrade z 350D
mam fotak canon 350d a myslim, ze uz je cas na upgrade.
rozmyslam medzi fotakmi canon 70d + nova sigma 18-35 1.8 alebo FF canon 6d + canon 24-105 f4/ sigma 24-105 f4. fotim hlavne prirodu(dovolenky), architekturu, produktovu fotografiu a chem zacat s portretovou foto. fotak chcem pouzicat prilezitostne aj na tvorbu videa. mam este canon 50mm f1.8.
dakujem
priklanam sa ku 6D a na portret si neskor dokup 50f1,8, alebo 85f1,8
http://www.ebay.com/itm/Canon-EOS-6D-WG-with-EF-24-105mm-Kit-WIFI-GPS-Camera-Lens-Kit-D0040-/380651142162?pt=DE_Foto_Camcorder_Digitalkameras&hash=item58a0937c12
niekde som pocul ze sa pri videu prehrieva a odchadza chip, ale nemam to overene a bude to asi blud. Nechces pockat na 7D II radsej?
Z tých požiadaviek, ktoré sú uvedené, by som sa priklonil k 6D.
Ale to všetko len do momentu, kým nedostaneš do ruky špecializovaný nástroj.
Trebars halovy sport, kde je 1/10 svetla ako vonku. Neviem ci by 6D stihala napr. iba za 7D, nehovorim o 1Dx, atd, atd.
Trebars halovy sport, kde je 1/10 svetla ako vonku. Neviem ci by 6D stihala napr. iba za 7D, nehovorim o 1Dx, atd, atd.
K tym momentom len tolko, nieky treba aj rozmyslat a nie len drzat 14fps
Ale to všetko len do momentu, kým nedostaneš do ruky špecializovaný nástroj.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa