Fórum » Vyberáme fotoaparát

Nikon d5300 - FujiFilm X-E1 (prípadne X-E2)

BlackChild
2014-08-04 17:08:47+02
Ahojte všetci,
chcem začať s fotením a tak hľadám vhodný fotoaparát. Akurát nie som si istý, či ísť do Mirrorless, alebo zrkadloviek.
Čo by ste mi odporúčili? Veľa cestujem, fotoaparát chcem využívať primárne na krajinu a portréty. Rozpočet mám cca 750 eur. Rozhodujem sa medzi D5300 a X-E1, ale budem rád keď poradíte prípadne aj niečo iné

Ďakujem!

blahoslav J B Art
2014-08-04 17:53:54+02
príspevok od: BlackChild
Ahojte všetci,
chcem začať s fotením a tak hľadám vhodný fotoaparát. Akurát nie som si istý, či ísť do Mirrorless, alebo zrkadloviek.
Čo by ste mi odporúčili? Veľa cestujem, fotoaparát chcem využívať primárne na krajinu a portréty. Rozpočet mám cca 750 eur. Rozhodujem sa medzi D5300 a X-E1, ale budem rád keď poradíte prípadne aj niečo iné

Ďakujem!
poradim ti to, co som radil kamaratovi, co chcel tiez zacat s fotenim a vyberal najlepsi fotak ... precitaj si nejaku knihu o foteni, pripadne tunajsiu fotoskolu a trenuj s mobilom
kamarat samozrejme nedal na moju radu, stale riesil fotak a parametre

BlackChild
2014-08-04 18:28:28+02
Blahoslav ďakujem Ja... nie že by som nevedel fotiť, mám toho načítané dosť, aj ephoto sledujem nejeden deň Fotil som však zatiaľ len na kompaktoch (doma mám Lumix TZ20). Chcel by som prejsť na niečo nové, preto sa tu chcem poradiť

Každopádne, ak mi vieš odporúčať nejakú knihu, rád prečítam

thunder rider
2014-08-04 20:29:15+02
Mám 7D a už ho absolútne nepoužívam vôbec s ním nie som spokojný, najviac mi vadí málo AF bodov ale inak AF super, je ťažký jak cihla asi jediná jeho výhoda je ratatata, že striela jednu fotku za druhov. A pravdaže pevné a odolné utesnené telo. Viac menej teraz používam hlavne X-E1 a som spokojný, jediné čo mi vadí že na to nie sú pevné púzdra pod vodu. Ale tá cena . Na cestovanie vezmi X-E2 ak sa zmestíš do rozpočtu , moja X-E1 stála cez ebay 350 EUR telo , úplne nový nerozbalený kus . Pozri aj X-T1. Telo s wifi ovládaním, utesnením a odolné do -10 je trieda.

BlackChild
2014-08-05 08:46:23+02
Ďakujem thunder rider
X-T1 by som bral hneď, pozeral som ju aj cez ebay, ale všade stojí okolo 1000eur a to len telo. Tých tisíc eur by som vedel zohnať, ale telo bez objektívu... to by veľký význam nemalo
A odporúčate skôr investovať do X-E2 (s obj. 18-55), alebo radšej kúpiť X-E1 a dva objektívy? alebo...?

MarioV
2014-08-05 09:39:18+02
Ďakujem thunder rider
X-T1 by som bral hneď, pozeral som ju aj cez ebay, ale všade stojí okolo 1000eur a to len telo. Tých tisíc eur by som vedel zohnať, ale telo bez objektívu... to by veľký význam nemalo
A odporúčate skôr investovať do X-E2 (s obj. 18-55), alebo radšej kúpiť X-E1 a dva objektívy? alebo...?
Ak nepotrebuješ spoľahlivejšie kontinuálne zaostrovanie, tak úplne stačí X-E1.

btw: www.ephoto.sk/bazar/predam/objektivy/kraj/36153/predam-2-objektivy-fujifilm-fujinon-18mm-a-35mm/

JanoB
2014-08-05 12:47:58+02
Ahojte všetci,

Ďakujem!
Ťažko poradiť tak aby si bol spokojný , prešiel som si týmto , začal som pred rokmi Nikonom D70 a medzičasom som kúpil a predal rôzne objektívy a telá Nikon , a zahučal veľa peňazí kým som sa zorientoval .

Dôležité je si vybrať systém ktorý ti umožňuje rozširovať fototechniku tak ako budeš rásť-potrebovať za rozumné peniaze v primeranej kvalite ( pre každého je to individuálne ).

Za rozumné peniaze sú tu systémy DSLR Nikon, Canon a M43.

Fuji je parádny, ale časom asi budeš chcieť ísť ďalej a budeš dokupovať pevné sklá, spočítaj si koľko dáš peňazí do pevných skiel od Fujifilm a podobných skiel od Nikonu, Sigmy, Tamronu ?
Možno niekto namietne že kvalitou sú niekde inde, otázka je či tú kvalitu potrebuješ.

Je tu niečo čo ti Fujifilm neponúkne, a to je prepracovaný CLS systém aký má Nikon, je to tiež oblasť v ktorej sa dá pekne experimentovať.

Ďalej by som u Fujifilmu X-E1dával pozor na elektronický hľadáčik ktorý má malé oneskorenie v zobrazení oproti reálnemu obrazu ( vraj X-E2 a XT-1 je na tom lepšie ). Keď chceš vystihnúť moment, oneskorenie hľadáčiku ti môže prekážať.

Každý systém má svoje +/-, pre mňa stále vyhráva Nikon alebo M43.

BlackChild
2014-08-06 11:51:58+02
Ďakujem všetkým, nakoniec som sa rozhodol kúpiť Nikon D7100. Obj. zatiaľ len 18-105, tak verím, že budem spokojný

JanoB
2014-08-06 13:05:13+02
Ďakujem všetkým, nakoniec som sa rozhodol kúpiť Nikon D7100. Obj. zatiaľ len 18-105, tak verím, že budem spokojný
Dobrá voľba , určite budeš spokojný, ak by sa ti niečo nepozdávalo v obrazovej kvalite buď trpezlivý a hľadaj chybu v nastavení alebo vo svojich vedomostiach ( postupoch fotenia ).

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()