Fórum » Vyberáme fotoaparát

canon eos 7 kupa

rawano.rk
2014-12-07 15:58:19+01
Caute ludkovia mam taky problem rozhodujem sa kupit canon 7D a chcem sa spytat ci je to dobra volba bo uz som toho precital vela vela pozitiv a aj negativ rozumiem kazdy ma rad nieco ine a kazdemu vyhovuje nieco ine ale chcel by som vediet ci sa naozaj v dnesnej dobe oplati investovat prave do 7D po pravde chcel som kupit 600D potom 60D a nakoniec som sa rozhodol pre 7D je na ten fotak vela dobrych ohlasov a aj cena je prijatelna 1359e aj zo setovim sklom tusim 18-135mm a paci sa mi aj kvalita fotiek viem je to hlavne o cloveku ako fotku zhotovi a ako sa pohra z nastavenim fotaku atd ale prave 7D ma zaujal uvazoval som aj nad nikonom D7100 aj D7000 ale po pravde mam blizsie ku canonu . dik za komenty dufam ze sa tu dozviem ci kupit alebo nie lebo nedavno ma jeden panko presviecal ze 7D novy uz nikdo nekupuje a ze je to strata penazi no ja si myslim ze ked raz je ten fotak dobry tak dobry bude stale a som nazoru ze megapixelov ma akurat na klasicku foto to bohate staci a myslim si ze aj na fotku typu a4 este raz dik za vas cas

stokinger
2014-12-07 16:17:26+01
príspevok od: rawano.rk
Caute ludkovia mam taky problem rozhodujem sa kupit canon 7D a chcem sa spytat ci je to dobra volba bo uz som toho precital vela vela pozitiv a aj negativ rozumiem kazdy ma rad nieco ine a kazdemu vyhovuje nieco ine ale chcel by som vediet ci sa naozaj v dnesnej dobe oplati investovat prave do 7D po pravde chcel som kupit 600D potom 60D a nakoniec som sa rozhodol pre 7D je na ten fotak vela dobrych ohlasov a aj cena je prijatelna 1359e aj zo setovim sklom tusim 18-135mm a paci sa mi aj kvalita fotiek viem je to hlavne o cloveku ako fotku zhotovi a ako sa pohra z nastavenim fotaku atd ale prave 7D ma zaujal uvazoval som aj nad nikonom D7100 aj D7000 ale po pravde mam blizsie ku canonu . dik za komenty dufam ze sa tu dozviem ci kupit alebo nie lebo nedavno ma jeden panko presviecal ze 7D novy uz nikdo nekupuje a ze je to strata penazi no ja si myslim ze ked raz je ten fotak dobry tak dobry bude stale a som nazoru ze megapixelov ma akurat na klasicku foto to bohate staci a myslim si ze aj na fotku typu a4 este raz dik za vas cas
no ja som nedavno riesil podobnu dilemu..prechadzal som zo 40D a chcel som niečo lepšie a novšie... rozhodoval som sa medzi 7D a 70D... ano na nete je na oba modely par negativ ale to aj na nikony.... su to podobne modely maju kopec podobnych parametrov...ja som sa rozhodol ist do 70D, ktorý síce vychadza cenovo skoro rovnako ale je to novsi model myslim že s novším procesorom a oproti 7D ma malinko navrch.... z ebay sa mi podarilo nový kúpiť za 730e aj so setakom takze som nešpekuloval a urobil dobre...teda aspon si to myslím... a podla mna ti pán radí dobre 7D sa novú neoplatí kupovať, ak sa pre nu rozhodnes ber bazárovú, ked teraz prišiel 7D mark II tak ich zrejme v bazari bude dost a myslim že aj v dobrej cene... jazdená sa dá za 50% toho aká je cena ktorú uvádzaš...idú po 600-700e...

rawano.rk
2014-12-07 16:33:52+01
Tak ja moc bazarovu nechcem a 70D som pozeral ale stale ma to taha k 7D ten procak je tak citelny ? ako berem kazdu radu za dobru a dakujem pokukam este tu 70D

markato1
2014-12-07 21:13:23+01
Tak ja moc bazarovu nechcem a 70D som pozeral ale stale ma to taha k 7D ten procak je tak citelny ? ako berem kazdu radu za dobru a dakujem pokukam este tu 70D
Zalezi co fotis.7D je fajn fotak,na wild ,alebo exterier ,sport a pod sa vyborne hodi.Je to vyborne odolny fotak.Pokial vsak fotis viac ludi,skusil by som asi 6D,alebo 70D,pripadne 700D ..(neviem kolko planujes investovat).7D ti samozrejme urobi tiez vybornu pracu,ale nieje to uz ziadna novinka(aj ked je to vydarena masina)..ak su peniaze tak 7D mk II je vyborna volba na cokolvek.Pokial predsa len chces novu 7D so setakom,tak samozrejme is STM,ten je fajn,nie starsiu verziu..

Roman Point
2014-12-08 00:21:41+01
Ja mám 7D a som sním spokojný.

Pixel9
2014-12-08 11:49:27+01
Jednoznačne ber Canon 70D. Bude to pre teba najlepšia voľba ...Kvalitný výstup a výdrž batérie je masaker ...

rawano.rk
2014-12-08 17:46:17+01
tak planujem do toho investovať max 1500e čož 7D mk ll mi asi nevíde ale skúsim ešte počkať či nahodou nebude lacnejší ale určite by som chcel 7D alebo teda mk ll a 700D som nejak vyradil z rebríčka to už ozaj radšej ten 70D .....

Point : a kedy si kupoval to 7Dčko ?

rawano.rk
2014-12-08 17:50:20+01
a chcem fotiť všetko ale skôr asi krajinu , prírodu , makro , sem tam ludí to je jasné a šport asi minimálne .... ale boch vie možno časom hej ale priorita je asi krajina príroda makro a nejaké tie experimenty

lakko
2014-12-08 19:23:00+01
7D je styri roky stara technika, netvrdim ze je zla. Pokial sport nebudes fotit tak jej prednost 8fps nevyuzijes. Rok mam 70D a som s nou maximalne spokojny. Vydrz baterie je fakt neskutocna.

markato1
2014-12-08 19:26:17+01
a chcem fotiť všetko ale skôr asi krajinu , prírodu , makro , sem tam ludí to je jasné a šport asi minimálne .... ale boch vie možno časom hej ale priorita je asi krajina príroda makro a nejaké tie experimenty
Na to co chces fotit ti odporucam 70D,pokial si teda vyradil 700D.7D je hlavne na sport a rychle akcie,tam je naozaj najlepsi.Mozno by som zvazoval aj 6D a kludne pevnu 50ku1.8.to je v cene ktoru chces investovat.Pri kupe lacnejsieho tela (70D)si mozes dovolit viac uzitocnych doplnkov,alebo lepsie sklo,stativ..

markato1
2014-12-08 19:36:21+01
pisal som Ss

hugoba
2014-12-08 19:38:12+01
7D je citelne vačšie oproti 70D,ak mas vacsie ruky ako ja aj toto by mohol byť parameter pri rozhodovani.
7D je celokovové,o dost masivnejsie,ma odolnejsiu uzavierku,150k oproti 100k.
Ale zato 7D nemá vyklopný display,co moze byť aj výhoda,neulomis ho.
Ak planujes natacat aj videjo,vyuzijes wifi,tak ber 70,ak chces odolný stroj tak 7D.

total empty
2014-12-08 19:53:49+01
príspevok od: hugoba
7D je citelne vačšie oproti 70D,ak mas vacsie ruky ako ja aj toto by mohol byť parameter pri rozhodovani.
7D je celokovové,o dost masivnejsie,ma odolnejsiu uzavierku,150k oproti 100k.
Ale zato 7D nemá vyklopný display,co moze byť aj výhoda,neulomis ho.
Ak planujes natacat aj videjo,vyuzijes wifi,tak ber 70,ak chces odolný stroj tak 7D.
Ja len taká poznámočka. Je to vážny hendikep pokiaľ foťak nemá otočný výklopný displej, ja ho mám na foťáku už pomaly päť roky a fotiť bez neho znamená vážne obmedzenie.
Pokial niesi trdlo, tak ho neulomíš nikdy. On sa totiž dá otočiť aj tak,aby vyzeral ako vstavany,pokiaľ ideš fotiť demonštrácie alebo divočinu na diskotéke a tak.

Jozef Krajčo
externý redaktor
- moderator
2014-12-08 21:41:50+01
Fotil som na 7D aj 70D. Ak vyberas z tychto dvoch, urcite ber 70D.

Roman Point
2014-12-09 01:19:22+01
príspevok od: total empty
Ja len taká poznámočka. Je to vážny hendikep pokiaľ foťak nemá otočný výklopný displej, ja ho mám na foťáku už pomaly päť roky a fotiť bez neho znamená vážne obmedzenie.
Pokial niesi trdlo, tak ho neulomíš nikdy. On sa totiž dá otočiť aj tak,aby vyzeral ako vstavany,pokiaľ ideš fotiť demonštrácie alebo divočinu na diskotéke a tak.
Nemať otočný displej je "hendikep"?? neviem no začínal som 600Dckom ktorý vyklopny displej mal a jedine na čo som ho použil bola ochrana skla ( otočenie displeja k telu. Natáčal som videá. Fotil som od zeme ale nikdy som ten displej nemal vyklopeny. Možno práve preto teraz keď mám 7D tak mi je nejaký vyklopny displej ukradnutý.

Roman Point
2014-12-09 01:26:02+01
tak planujem do toho investovať max 1500e čož 7D mk ll mi asi nevíde ale skúsim ešte počkať či nahodou nebude lacnejší ale určite by som chcel 7D alebo teda mk ll a 700D som nejak vyradil z rebríčka to už ozaj radšej ten 70D .....

Point : a kedy si kupoval to 7Dčko ?
7Dcko som kupoval pred pár mesiacmi niekedy na konci leta.. Tiež "použitý" mal 650 cvakov spravenych som s ním spokojný maximálne hlavne čo sa týka odolnosti a toho ako mi "sedí" v ruke keďže ich nemám najmenšie.. Obrazová kvalita je ďaleko lepšia než tá čo koluje po internete ( iso ) Pri kvalite fotiek by som skôr povedal že rozhoduje kvalita objektívu a fotografove cítenie a nie toto telo. Áno bol navrhnutý hlavne na šport ale to je jedna z množstva ďalších vecí na čo sa dá použiť.. Ale pokiaľ ti môžem poradiť tak počkaj a chod do markII prípadne do 6Dčka. Sú to novšie modely ktoré majú o nejakú tu funkciu navyše ktorá by sa mohla hodiť. Neviem ale myslím si že 70D nie je tak dobré ako 7D. Ale myslím si že sa aj tak rozhodnes sám. Veľa šťastia.

markus
2014-12-09 11:02:48+01
Mal som oba pristroje: Plusy 70D vyklopny displej, zivsie farby, rychly liveview. Co sa tyka 7D je to fotak co prezije snad "vsetko" Presnejsi AF najme v zlozitych svetelnych podmienkach u 70D sa mi stavalo ze aj ked mi indikoval fotak ze objekt zaostril tak netrafil ho casto som bol nuteny kontrolovat na displeji ci je objekt skutocne zaostreny ale nerobilo to vzdy. Dalsim plusom 7D je joystick AF to je proste genialna vec na pro verziach od canonu je to rozdiel oproti AF volici na nizsich radach. Na 70D sa mi stavala jedna zvlastnost pri vyssom ISO vznikali mi zvlastne jpeg artefakty posobili ako vypalene biele pixely hlavne ked som jemne doostril v postprocese to uz som mal hviezdnu oblohu tvorenu z tych artefaktov (-: Fotim zasadne do raw a mam vypnute odsumenie. Ja osobne dufam ze vyklopny displej konecne najdem aj v nejakom FF od canonu to je asi najvacsie plus 70D

rawano.rk
2014-12-09 18:36:10+01
no začínam mať v tom chaoz ale uvidím či neklesnú ceni toho mark 2 a ak hej zoberem ten a ak sa mi nebude chcieť čakať zoberem 7D ....ta 70D mi nepríde tak dobrá ako 7D aj keď je novšia .... ale už by som bol rád keby som mal v ruke foták ale ak mate ešte nejaké nápady alebo postrehy tak smelo píšte budem len a len rad .) a zaťial dakujem všetkým zúčasnením

fatality
2014-12-10 10:35:24+01
D7100

calven
2014-12-10 11:13:20+01
Myslím si, že peniaze vrazené v súčasnej dobe do nového 7D sú vyhodené oknom. Z druhej ruky niekde okolo 600-700€ - to je už iná téma. Ak máš k dispozícii 1300€+ tak jednoznačne kúpiť 7D MII. Ak máš napnutý rozpočet, tak bazárovou 7D nič nepokazíš, keďže 7D je skvelý prístroj a pokojne s ním môžeš zatĺkať klince. Samozrejme má svoje limity dané jeho technologickou starobou, ale stále je to skvelý reportážno-športový foťák a na akciách, z ktorých sa fotky doniesť musia, ho vidím rozhodne častejšie ako Nikony D7xxx.
70D - ak neplánuješ video a serepetičky ako wifi a otočný LCD sú Ti voľné, tak by som ho nebral.

Osobne by som zobral 7D MII. Mal som s ním tú česť a môžem potvrdiť, že je to foťák pre "chudobných" športových fotografov. A taktiež bude niečo pravdy na tom, že 7D MII je 1DX pre "chudobných"

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()