Fórum » Vyberáme fotoaparát

Canon 760D vs 70D

Jeddy
2015-02-14 10:18:10+01
Zdravim,
Co si myslite o 760D v porovnani so 70D co sa tyka obrazovej kvality, ISO, DR atd? 760D ma novy procesor a snímač no nejak sa v tom nevyznam. Da sa očakávať od novsieho procesoru mensi sum?

Uz som chcel objednat 70D, buduci tyzden idem na dovolenku kde navstivim par krásnych fotogenickych miest. No teraz mam dilemu ci ist bez fotaku a počkať na 760D alebo ist do 70D a zvecnit si zazitky z vyletu..

Dikes

Tibor78
2015-02-14 11:37:21+01
príspevok od: Jeddy
Zdravim,
Co si myslite o 760D v porovnani so 70D co sa tyka obrazovej kvality, ISO, DR atd? 760D ma novy procesor a snímač no nejak sa v tom nevyznam. Da sa očakávať od novsieho procesoru mensi sum?

Uz som chcel objednat 70D, buduci tyzden idem na dovolenku kde navstivim par krásnych fotogenickych miest. No teraz mam dilemu ci ist bez fotaku a počkať na 760D alebo ist do 70D a zvecnit si zazitky z vyletu..

Dikes
70D ma vraj nejaky problem s ostrenim....sa to aj tuto uz rozoberalo...

blahoslav J B Art
2015-02-14 12:00:37+01
Zdravim,

Dikes
kup si teraz 70D, nafotis dovolenku ... a ked prides z dovolenky a budes spracovavat fotky, medzitym vyjdu recenzie 760D a budes moct porovnat ... a az na zaklade toho pripadne predat 70D a kupit 760D

vrak01
2015-02-14 13:21:11+01
760D je nastupca 70d ? to sa mi nezda ? Nema prist 80d tento rok ?

Jozef Krajčo
externý redaktor
- moderator
2015-02-14 14:32:20+01
Zdravim,

Dikes
To chces vsadit rozhodnutie 760D vs. 70D ISO na vymysel niekoho tu vo fore?

Ja byt tebou, tak idem na dovolenku bez fotaku a pockam na uvedenie 760D. Hm, ale ked pride 760D na trh, tak sa bude mozno hovorit o nastupcovi 70D. Tak to aby si pockal na toho nastupcu. Ale ked pride nastupca 70D, urcite sa objavi zas nejaky iny zaujimavy model...
Pockal by som 10-20 rokov, ono by sa to malo ukludnit.

Jeddy
2015-02-14 19:00:41+01
príspevok od: Jozef Krajčo
To chces vsadit rozhodnutie 760D vs. 70D ISO na vymysel niekoho tu vo fore?

Ja byt tebou, tak idem na dovolenku bez fotaku a pockam na uvedenie 760D. Hm, ale ked pride 760D na trh, tak sa bude mozno hovorit o nastupcovi 70D. Tak to aby si pockal na toho nastupcu. Ale ked pride nastupca 70D, urcite sa objavi zas nejaky iny zaujimavy model...
Pockal by som 10-20 rokov, ono by sa to malo ukludnit.
Ak by 770D nejak vyrazne predbehol 70D co sa IQ tyka tak to by ma mrzelo. No ak sa neocakava nejaky velky rozdiel tak idem bez vahania do 70D.
Preto sa pytam na fóre lebo mne nove technologie vo fotakoch, procesory atd. nic nehovoria a nevyznam sa v tom. Tu sa mozno najde nejaky technologicky maniak

viliamtel
2015-02-14 19:21:40+01
podľa samplov vraj v plnom rozlišeni na canon stranke akurat usudzujem že to bude skoro to iste ako 7D mark2 len to ma vic mpxilov, žiadna kvalita obrazu ako sony, klasicky canon obraz silny aa filter preostrene hrany a chybaju jemne detaily, kupov 70D o nič moc neprideš akurat ked vyjde 760D tak možno cena 70D pojde mierne dole aj ked 760d neni konkurent pre 70D

markato1
2015-02-15 00:15:57+01
Zdravim,

Dikes
Ist niekam bez fotaku?,ja si to neviem ani predstavit,to by ma asi potom dost mrzelo.

MagickVamp
2015-02-15 08:04:15+01
Zdravim,

Dikes
Z tych dvoch by som bral asi 760D. Je lahsi, bude mat viac odladene ostrenie, lebo sa mohli poucit z predchadzajucich modelov. Za to, ze obrazova kvalita bude vyssia ako pri 70D by som dal aj ruku do ohna. Vdaka rozumnym 24 Mpx bude mat s rovnakym sklom aj trosku viac detailov. (24 Mpx je pre mna ideal) Mas vyklapaci displej, prkotina, ale raz za cas moze pomoct..............jedina nevyhoda 760D je v utesneni. Nie je tak dobre utesnena ako 70D. Ale toto nikdy neviem co presne znamena, vela ludi vlasniacich rady 600 a 650 my povedali ze nikdy sa necitili tym obmedzovani. Nakoniec sam mas 600D tak musis vediet. 700D je co sa tyka utesnenia na tom este lepsie ako 600D, lebo je robena z celistvejsich kusov materialu, 760D by malo byt na tom este lepsie). Ja mam 6D ale tiez s nim v dazdi nefotim (kvoli objektivom a ani z toho nemam dobry pocit). V jedinej situacii sa bojim zobrat 100D a beriem racej 6D a to ked je viac jak -5 pod nulov. Silne minusove teploty vidim ako jedinu slabinu 760D, ale mozno aj tam sa obavam zbytocne.

MagickVamp
2015-02-15 08:10:10+01
Ale na dovolenku by som bez fotaka urcite nesiel :-P

Jeddy
2015-02-15 11:46:36+01
Vdaka za nazory, rozhodol som sa ze nejdem spekulovat a kupim 70D. Lebo takto budem donekonecna len citat recenzie a fotiť nebudem. A navyse 760D nema dual pixel co vyuzijem pri natacani a 70D ma vacsiu buffer a uz sa rozbieha magic lantern cize sa da natacat celkom slusne raw video. Ak bude ML na 760D tak nebude mozne natacat raw video v takom rozlíšení ako na 70D.

A ako sa hovori, nie je to len o technike

MagickVamp
2015-02-15 12:28:31+01
Vdaka za nazory, rozhodol som sa ze nejdem spekulovat a kupim 70D. Lebo takto budem donekonecna len citat recenzie a fotiť nebudem. A navyse 760D nema dual pixel co vyuzijem pri natacani a 70D ma vacsiu buffer a uz sa rozbieha magic lantern cize sa da natacat celkom slusne raw video. Ak bude ML na 760D tak nebude mozne natacat raw video v takom rozlíšení ako na 70D.

Dobre si sa rozhodol, ked aj tocis video potom je 70d jasna volba.

kadetade
2015-02-17 10:46:28+01
ahoj, tak ako uz ho mas ? Si spokojny ?

Jozef Krajčo
externý redaktor
- moderator
2015-02-17 19:22:09+01

Múdre rozhodnutie.
Sry, za ten sarkasmus vyššie

asverusko
2015-02-17 19:58:14+01

JEDDY:
Informácia z Prolaiky: po nainštalovaní magic lantern sa stráca záruka na fotoaparát.

Jeddy
2015-02-18 08:24:22+01
Noo nemam.. Som teraz v UK a chcel som si ho objednat cez ebay. Nasiel som ho za celkom dobru cenu. No z nejakeho dovodu mi banka nechcela pustit platbu. Proste vsetko ine mozem platit len ten fotak mi nepustilo. A kym by som to vyriesil tak uz by mi nestihol prist kym odidem na dovolenku. A bral som to trochu aj ako znamenie. Pozeral som si na forach o tom probleme s ostrenim. Niektore kusy to maju a ani po reklamacii a servise sa to velmi nezlepsi. A pri mojom stasti by ten problem mal a natahovat sa potom s predajcom sa mi teda nechce. Cize najlepsie kupit v kamennom obchode a odskusat ale to by som tu riadne preplatil oproti cene na slovensku hlavne pri momentalnom kurze.

V Maji sa vraciam do sr cize potom si kupim v normalnom obchode bud 70D alebo 760D. A nebudem mat potom problem so zarukou keby nieco.
Tak som si miesto zrkadlovky objednal Gopro 4 Spravim si aspon video miesto fotiek. A mam tu este stary Lumix FT-3 ale neviem ci to ma vobec zmysel brat.

kadetade
2015-02-22 15:27:20+01
Noo nemam.. Som teraz v UK a chcel som si ho objednat cez ebay. Nasiel som ho za celkom dobru cenu. No z nejakeho dovodu mi banka nechcela pustit platbu. Proste vsetko ine mozem platit len ten fotak mi nepustilo. A kym by som to vyriesil tak uz by mi nestihol prist kym odidem na dovolenku. A bral som to trochu aj ako znamenie. Pozeral som si na forach o tom probleme s ostrenim. Niektore kusy to maju a ani po reklamacii a servise sa to velmi nezlepsi. A pri mojom stasti by ten problem mal a natahovat sa potom s predajcom sa mi teda nechce. Cize najlepsie kupit v kamennom obchode a odskusat ale to by som tu riadne preplatil oproti cene na slovensku hlavne pri momentalnom kurze.

V Maji sa vraciam do sr cize potom si kupim v normalnom obchode bud 70D alebo 760D. A nebudem mat potom problem so zarukou keby nieco.
Tak som si miesto zrkadlovky objednal Gopro 4 Spravim si aspon video miesto fotiek. A mam tu este stary Lumix FT-3 ale neviem ci to ma vobec zmysel brat.
no tak ked si zacal citat recenzie, tak si na zaciatku konca

firefox
2015-07-21 18:07:30+02
Zdravím ,nechcem zakladat novú tému a tak prosím o radu.Mám objednaný canon 760d ale neviem čí nemám zobrať 70d?Fotím hlavne wildlife,ale to nie je priorita,chcem čo najlepšiu kvalitu fotiek na vyššom ise a hlavne spoľahlivé ostrenie.Objektívy mám tamron 150-600,canon 18-135 stm+50mm f1,8 stm,za rady vopred ďakujem.

MagickVamp
2015-07-21 19:28:36+02
príspevok od: firefox
Zdravím ,nechcem zakladat novú tému a tak prosím o radu.Mám objednaný canon 760d ale neviem čí nemám zobrať 70d?Fotím hlavne wildlife,ale to nie je priorita,chcem čo najlepšiu kvalitu fotiek na vyššom ise a hlavne spoľahlivé ostrenie.Objektívy mám tamron 150-600,canon 18-135 stm+50mm f1,8 stm,za rady vopred ďakujem.
No ak ti ide o to co pises, tak si vymenou 760D za 70D moc nepomozes. Ostrenie je tam myslim rovnake (presnost a citlivost), aj ked je mozne ze na 70D ti bude rovnaky objektiv ostrit o nieco rychlejsie, ISO je rovnake. Vymenou by si ziskal skor viac utesnene telo a moznost si priamo vo fotaku skorigovat front focus a back focus a odladit tak objektiv aby fotil este ostrejsie. Ja by som menil na tvojom mieste, ale skontroluj si na tom 70D ostrenie, niektore kusy s tym vraj mali nejaky problem.

MagickVamp
2015-07-21 19:39:45+02
príspevok od: firefox
Velky rozdiel by si videl ale prechodom na 7D mark II, ISO je sice tiez podobne... (to maju momentalne vsetky nove Dx podobne, rozdieli su fakt minimalne), ale to ostrenie co ma 7D mark II je fantasticke. Je ovela citlivejsie (az -3EV) a ovela rychlejsie. S tymto fotakom sa zrazu aj z mojho tamronu 70-300 stal o triedu ci dve rychlejsi objektiv.... Oproti mojmu 6D to bol fotak ostrenim (rychlostou a presnostou) ako z inej galaxie, nahodne som si mohol strielat po com som chcel a ono snad ani nebolo mozne spravit neostru foto. Prikladam napriklad foto holuba, ktory letel oproti mne a islo naozaj o nahodny cvak kedy som fotak doslova tasil a...ostre...

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()