Fórum » Vyberáme fotoaparát

Nikon d750 vs NIkon d610

Ignor
Ignor 2015-04-10 14:12:06+02
Zdravím chcem prejsť na full frame aktuálne mám d5200 so štyrma objektívmi nikkor 18-105; nikkor 35 f1,8 dx a dva tamrony 70-300 mm USD VR a tamron sp 90 macrom 2,8 USD. Chcel by som prejsť na full frame. Samozrejme najväčší faktor je cena a taktiež chcem vymeniť objektívy 18-105 a 35 tie tamrony nechcem meniť s nimi som veľmi spokojný. Sem tam mám daký job fotím hlavne portréty ale to ma nevytrhne z biedy hlavne to kupujem preto že ma to baví. Chcel by som poradiť veľmi by som chcel d750tku ale dávam si otázku či by mi nestačila d610??

Ignor
2015-04-13 22:32:00+02
Neriešme tu či to využijem alebo nie sú dôvody prečo si to chcem kúpiť . Mám na to osobné dôvody to tu neriešme len aby som sa správne rozhodol buď d610 alebo d750 a neľutoval to. Ja sa tým nechcem živiť podotýkam. Sem tam mi dá dakdo pár eur čo sa chce odfotiť. Nerobím to preto aby som zarobil konečne mám možnosť sa aj po fifnančnej stránke venovať tomu čo chcem . A keby som sa mal riadiť radami že potrebujem a čo nie tak s v živote nekúpim napr iphone a tak dalej........
Potreujem poradiť čo je lepšie investovať do d750 a vydržať chvílu s tými sklami čo mám a časom za pár mesiacov si kúpim objektív ked došetrím alebo kúpit d610 tým pádaom by som si mohol kúpiť objektív skôr ale aby som toho nelutoval že som si mohol kúpiť d750 a vydržať s tým čo mám.
0
0

jurmich
2015-04-13 22:38:01+02
príspevok od: Karol Srnec
Predpokladam, ze to plati pre mna. Zhodnotil som podla portfolia, co zakladatel temy dokaze. Usudil som z toho, ze by mal investovat skor do vzdelania, ako do fotaku. Pacientov s rozbitymi hlavami ste tu naordinovali vy. Predpokladam, ze aj ked mu odporucam fotak nekupovat, aj tak si ho kupi. Uz len pre radost. Myslim, ze mu postacuje zakladny model D610 (tak ako mnozstvu inch fotografov, ktory bodla vas robia hlupost, ze si nekupia drahsi model). Usetrene peniaze moze investovat do niecoho ineho, co sa na fotkach prejavi viac, ako rozdiel medzi 39 a 51 AF senzormi. Napr. objektiv 50/1,4, alebo belsk, poriadny stativ, kreativne filtre, workshop, dovolenka na zaujimave miesto...
Nikon nevyrobil D610 ako zly fotak. Ma vsetko, co narocny amater vyzaduje. Povedal by som, ze aj zbytocne. Vela amaterov si mysli, ze FF je nejaky zazrak. Nie je. Neustale sa mi potvrdzuje, ze pre menej skusensho fotografa je mensi snimac lepsi. Dokonca aj mne sa lepsie foti s fotakmi, co nie su tak narocne na objektivy a presnost zaostrovania.
Nebudem ho ale na silu presvedcovat. Ved napokon ma svoj vlastny rozum. Vypocuje si nas a aj tak urobi, co sam uzna za vhodne. Verim, ze by urobil kvalitnejsie fotky a jednoduchsie by sa mu pracovalo, s mensim odpadom, napr. s novym Olympusom OM-D E-M 5 Mrk II, k tomu. 75/1,8. ALebo FUjifilm X-T1 + 56/1,2.
ako sa da vysvetlit toto?

"Nemocnica po celom svete musia byt plne pacientov s rozbitymi hlavami."

to len k tomu naordinovanemu.

k dalsim veciam. Suhlasim a rozumiem tomu co je tu napisane, ale na druhej strane spomina, ze si tym zaraba a chce novy fotak. ja som napisal svoj nazor a hned reakcia s rozbitou hlavou. kaslat nato.

ako zaciatocnik som si kupil fotak a nejake prislusenstvo. kupil som si rovno trocha lepsi preto ze ma fotenie laka a ako maly chlapec som mal tmavu komoru a fotil som. dlhsie som nefotil a teraz som sa rozhodol ze budem.

mohol som ist cestou ktora tu odznela a kupit si najlacnejsi fotak a skusit ako mi to pojde. problem je ze mne je jedno ako mi to pojde. fotit chcem pre seba a pre svoju radost a je mi jedno ci to bude dokonale.

keby som kupil najlacnejsi len preto ze som zaciatocnik tak by som mohol casom prist nato, ze ma limituje a musel by som ho predavat, dokladat a kupovat novy. to by ma vyslo drahsie. ci nie?

tento problem ma viac uhlov pohladu a kazdy profik by si mal uvedomit ze tiez zacinal.

este raz napisem ze mna "nastvala reakcia s rozbitou hlavou" a nie to co radil K.S.

ps. stoji tych 400€ zato aby si clovek priplatil za d750??
0
0

fatality
2015-04-13 23:07:19+02
príspevok od: jurmich
ako sa da vysvetlit toto?

"Nemocnica po celom svete musia byt plne pacientov s rozbitymi hlavami."

to len k tomu naordinovanemu.

k dalsim veciam. Suhlasim a rozumiem tomu co je tu napisane, ale na druhej strane spomina, ze si tym zaraba a chce novy fotak. ja som napisal svoj nazor a hned reakcia s rozbitou hlavou. kaslat nato.

ako zaciatocnik som si kupil fotak a nejake prislusenstvo. kupil som si rovno trocha lepsi preto ze ma fotenie laka a ako maly chlapec som mal tmavu komoru a fotil som. dlhsie som nefotil a teraz som sa rozhodol ze budem.

mohol som ist cestou ktora tu odznela a kupit si najlacnejsi fotak a skusit ako mi to pojde. problem je ze mne je jedno ako mi to pojde. fotit chcem pre seba a pre svoju radost a je mi jedno ci to bude dokonale.

keby som kupil najlacnejsi len preto ze som zaciatocnik tak by som mohol casom prist nato, ze ma limituje a musel by som ho predavat, dokladat a kupovat novy. to by ma vyslo drahsie. ci nie?

tento problem ma viac uhlov pohladu a kazdy profik by si mal uvedomit ze tiez zacinal.

este raz napisem ze mna "nastvala reakcia s rozbitou hlavou" a nie to co radil K.S.

ps. stoji tych 400€ zato aby si clovek priplatil za d750??
niekedy by bolo mozno lepsie precitat si aspon par reakcii dozadu,ak nie cele vlakno pred tym nez sa urazim..
Landov pisal:"A ver mi, za par mesiacov by si si bil hlavu o stenu, ze kvôli 370€ si robil kompromis"..
a Karol odpovedal:"Nemocnice po celom svete musia byt plne pacientov s rozbitymi hlavami"..
0
0

jurmich
2015-04-13 23:20:09+02
neurazil som sa. len diskutujem od toho je forum. citat som cital, ale zle. toto som prehliadol. myslel som, ze reaguje na mna. sorry... no vo vsetkom som mimo nebol
0
0

blahoslav J B Art
2015-04-13 23:33:57+02
príspevok od: Ignor
Neriešme tu či to využijem alebo nie sú dôvody prečo si to chcem kúpiť . Mám na to osobné dôvody to tu neriešme len aby som sa správne rozhodol buď d610 alebo d750 a neľutoval to. Ja sa tým nechcem živiť podotýkam. Sem tam mi dá dakdo pár eur čo sa chce odfotiť. Nerobím to preto aby som zarobil konečne mám možnosť sa aj po fifnančnej stránke venovať tomu čo chcem . A keby som sa mal riadiť radami že potrebujem a čo nie tak s v živote nekúpim napr iphone a tak dalej........
Potreujem poradiť čo je lepšie investovať do d750 a vydržať chvílu s tými sklami čo mám a časom za pár mesiacov si kúpim objektív ked došetrím alebo kúpit d610 tým pádaom by som si mohol kúpiť objektív skôr ale aby som toho nelutoval že som si mohol kúpiť d750 a vydržať s tým čo mám.
uplne najskor by som si kupil nejaku dobru pevnu 85-ku ... sa cudujem, ze ju nemas, ak fotis portrety, resp. chces fotit, to by stacilo aj na tvoj sucasny fotak

a ak teda aj nove telo, tak potom D750, ten cenovy rozdiel za par dni zarobis
0
1

Ignor
2015-04-14 00:40:54+02
príspevok od: blahoslav J B Art
uplne najskor by som si kupil nejaku dobru pevnu 85-ku ... sa cudujem, ze ju nemas, ak fotis portrety, resp. chces fotit, to by stacilo aj na tvoj sucasny fotak

a ak teda aj nove telo, tak potom D750, ten cenovy rozdiel za par dni zarobis
nemám ale mysli si čo chces ja využívam na portréty tiež ten tamron sp 90. Ja som s tým tamronom neskutočne spokojný a 85tku určite nekúpim mám tú 90tku a nefotím pre peniaze. To že dostanem pár eur zato ma nevtrhne z biedy.
0
0

fatality
2015-04-14 02:14:56+02
príspevok od: jurmich
neurazil som sa. len diskutujem od toho je forum. citat som cital, ale zle. toto som prehliadol. myslel som, ze reaguje na mna. sorry... no vo vsetkom som mimo nebol
urazis..nastves..whatever..
0
0

Krtko fotografom
2015-04-14 07:57:43+02
Pravdepodobne sa toto niekoho dotkne, ale podla mna tu ide o "ego". Dievcatam je (v podstate) jedno, akym fotakom su fotene. To skor kamarati "obdivuju" a podla toho aj posudzuju uroven fotografa kamarata. Cize, cim bude mat lepsi fotak, tym bude vacsi frajer. A az casom (o niekolko rokov) zisti, ze take iste fotky urobi (urobil) aj so svojim starym fotakom.
Mne sa raz stalo, ale opacny pripad, ze som fotil s D300-vkou, a prisiel ku mne jeden "chalan", a ked zbadal s cim fotim, tak bol cely stastny a povedal mi, ze doteraz si myslel, ze len on ma najslabsi fotak, pretoze on ma D3000, a ja len D300. Cize, aj obycajne "nuly" dokazu velmi vela . Ked som videl, aky je stastny, tak som ho v tom radsej nechal.
0
6

jurmich
2015-04-14 08:53:16+02
príspevok od: Krtko fotografom
Pravdepodobne sa toto niekoho dotkne, ale podla mna tu ide o "ego". Dievcatam je (v podstate) jedno, akym fotakom su fotene. To skor kamarati "obdivuju" a podla toho aj posudzuju uroven fotografa kamarata. Cize, cim bude mat lepsi fotak, tym bude vacsi frajer. A az casom (o niekolko rokov) zisti, ze take iste fotky urobi (urobil) aj so svojim starym fotakom.
Mne sa raz stalo, ale opacny pripad, ze som fotil s D300-vkou, a prisiel ku mne jeden "chalan", a ked zbadal s cim fotim, tak bol cely stastny a povedal mi, ze doteraz si myslel, ze len on ma najslabsi fotak, pretoze on ma D3000, a ja len D300. Cize, aj obycajne "nuly" dokazu velmi vela . Ked som videl, aky je stastny, tak som ho v tom radsej nechal.
mas pravdu, ale pravda je aj to, ze aj s obycajnym androidom sa da volat a ludia kupuju iphony a pritom rovnako dobre sa dovolaju aj tym androidom, som aj rybar a rovnako chytis kapra na lacnejsi prut ako na drahsi a ludia si kupuji free spirit hs1 za cca 500€ prut 1ks. auta tu uz boli spomenute.

telo je najdrahsie z toho co tu bolo spomenute. preto by som na jeho mieste tiez asi najskor kupil telo, lebo je potom lahsie a rychlejsie poskladat peniaze na blesk, 85 1,8.....

priznal som si ze som nepochopil narazku k. srnca a zato sa mu uprimne ospravedlnujem, ale nebudem sa ospravedlnovat zato, ze si myslim, ze si za svoje peniaze kupit co chce.

ps. aby si tu niekto nemyslel, ze si honim ego lebo mam love tak ja robim za minimalnu mzdu a za mnou zarobene peniaze si kupim to co mi prinesie radost a co som schopny splacat
0
1

Igor Šaffo
2015-04-14 08:57:53+02
už som z toho na nervy dnes predám svoj a dnes sa potrebujem rozhodnúť lebo do soboty ho potrebujem mať lebo som dohodnutý s jednou babou na fotenie. Cenový rozdiel medzi d610 a d750 je 370 eur ( kto hladá ten nájde ) stále rozmýšlam čo spraviť či investovať do tela alebo do objektívov prípadne do dalšieho blesku keďže nový bude mať podporu cls.
Ver mi, že v sobotu lepšiu fotku neurobíš, hoci by si objednal aj D810.
Jedine, že sa ti slečna moc páči a chceš zapôsobiť. To by mohlo vyjsť.
0
1

blahoslav J B Art
2015-04-14 11:02:15+02
príspevok od: Igor Šaffo
Ver mi, že v sobotu lepšiu fotku neurobíš, hoci by si objednal aj D810.
Jedine, že sa ti slečna moc páči a chceš zapôsobiť. To by mohlo vyjsť.
Ja by som investoval do slecninho tela ...
0
0

duroslav
2015-04-14 11:43:14+02
Treba kúpiť nejakú 70-200. Babám sa páčia také veľké rúry
0
1

Ignor
2015-04-14 13:06:59+02
Úprimne ste mi moc nepomohli. Cakal som dáke technicko ekonomicke porovnanie ( nieze by som to mal ako temu dizertacne prace). Viac mi pomohli anglicke clanky. Ale sme sa s kamaratom rozhodli ze spravime nazvyme to amaterske ( ti co sa tym nezivia) zhodnotenie fx a dx formatu pripade zaujmu poslem vysledky alebo ak by bol zaujem mozme to spravit aj formou vlanku kedze sme doktorandi a clanky bezne piseme.
0
0

calven
2015-04-14 13:26:32+02
Kúp si čo chceš a na čo máš prachy. Akú radu si tu očakával? Aj tak si už dávno rozhodnutý, čo urobíš. Od ľudí tu len chceš, aby Ti to posvätili.
A mimochodom, telo je to najlacnejšie z toho čo Ťa čaká, nie najdrahšie, ako to bolo písané vyššie.

V najhoršom prípade si kúpiš korčule, však áno?
0
4
editovaný

fatality
2015-04-14 13:42:26+02
Úprimne ste mi moc nepomohli. Cakal som dáke technicko ekonomicke porovnanie ( nieze by som to mal ako temu dizertacne prace). Viac mi pomohli anglicke clanky. Ale sme sa s kamaratom rozhodli ze spravime nazvyme to amaterske ( ti co sa tym nezivia) zhodnotenie fx a dx formatu pripade zaujmu poslem vysledky alebo ak by bol zaujem mozme to spravit aj formou vlanku kedze sme doktorandi a clanky bezne piseme.
ekonomicke si musis spravit ty..do penazenky ti nikto nevidi..a technicke sa da spravit najlepsie z recenzii..ked si uz ten doktorand.. ..
vystup je na 99% rovnaky..hlavny rozdiel je v ostriacom module,tj.v uspesnosti a rychlosti spravneho a presneho zaostrenia pri roznych podmienkach,rychlosti objektu a osvetlenia sceny..a co budes/chces fotit,to musis zasa vediet najlepsie ty,to tu za teba nikto nerozhodne..
0
0

fatality
2015-04-14 14:21:47+02
este jedna vec ma napadla..D5200 ma presne ten isty ostriaci modul,ako D610..staci ti?
ak hej,ber D610,ak nie,D750..
0
0
editovaný

Krtko fotografom
2015-04-14 14:23:28+02
príspevok od: fatality
ekonomicke si musis spravit ty..do penazenky ti nikto nevidi..a technicke sa da spravit najlepsie z recenzii..ked si uz ten doktorand.. ..
vystup je na 99% rovnaky..hlavny rozdiel je v ostriacom module,tj.v uspesnosti a rychlosti spravneho a presneho zaostrenia pri roznych podmienkach,rychlosti objektu a osvetlenia sceny..a co budes/chces fotit,to musis zasa vediet najlepsie ty,to tu za teba nikto nerozhodne..
Spomenul som si na jeden vtip . Rozpravaju sa dvaja cerstvi vysokoskolaci: "Ked si uvedomim, aky som ja inzinier, tak mam normalne strach ist ku doktorovi" .
0
7

Ignor
2015-04-14 18:32:03+02
príspevok od: Krtko fotografom
Spomenul som si na jeden vtip . Rozpravaju sa dvaja cerstvi vysokoskolaci: "Ked si uvedomim, aky som ja inzinier, tak mam normalne strach ist ku doktorovi" .
neviem čo ti príde vtipné ale som chcel vediet po technickej či tých 400 eur stojí za doplatok.
0
0

Ignor
2015-04-14 18:33:43+02
dakujem za rady poprosím uzavrieť túto tému lebo už to k ničomu nevedie.
0
0

Roman Point
2015-04-14 20:12:51+02
D750 má aj WiFi ( možno využiješ možno nie môžeš slečne čo budeš fotiť priamo odoslať spravenú ale neupravenú fotku do mobilu a daľšie využitia )
ak nebudeš len portréty fotiť ale aj napr. street, macro atď tak využiješ výklopný displej atď.
D750 je vo všetkých smeroch lepší foťák než 610na. Neváhaj tie prachy ti za to stoja...
Nechápem načo kupovať starú techniku keď mám na novú?
Budeme teraz kupovať staré 10-15 rokov foťáky lebo naše "portfolio" je o ničom?
Jednu vec si treba pamätať: Nie sme tak bohatý aby sme kupovali lacné veci..

To potom by mal tu šéfko kupovať aj lacné objektívy najlepšie seťáky lebo jeho foto sú "nič moc" ?
Len sa smejem fakt na niektorých názoroch..
-1
3

Strana 3 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()