Fórum » Vyberáme fotoaparát

Profi kompakt na cesty

jakub.dunaj
2015-08-31 10:37:50+02
Dobry den,
uz dlhsie uvazujem o kupe serioznejsieho kompaktu a konecne sa mi podarilo vyclenit si na to aj financie. Preluskal som vela prispevkov na tuto temu, vacsinou sa prebera Sony RX 100 III ci Canon G7X. Ja osobne ale nevyzadujem az taku malu velkost, nerobi mi problem so sebou nosit kompakt velkosti Canon G1X Mark II, ktory asi najviac zvazujem. Znamy mi este radil Sony RX10, no neviem ci chcem ist do ultrazoomu. Najcastejsie fotim krajinky, ked tak nejaky street ci profilovku. Viete mi prosim nieco poradit tak do 700-800eur?

Vopred velmi pekne dakujem,
Kubo.

zvonec
2015-08-31 12:07:01+02
príspevok od: jakub.dunaj
Dobry den,
uz dlhsie uvazujem o kupe serioznejsieho kompaktu a konecne sa mi podarilo vyclenit si na to aj financie. Preluskal som vela prispevkov na tuto temu, vacsinou sa prebera Sony RX 100 III ci Canon G7X. Ja osobne ale nevyzadujem az taku malu velkost, nerobi mi problem so sebou nosit kompakt velkosti Canon G1X Mark II, ktory asi najviac zvazujem. Znamy mi este radil Sony RX10, no neviem ci chcem ist do ultrazoomu. Najcastejsie fotim krajinky, ked tak nejaky street ci profilovku. Viete mi prosim nieco poradit tak do 700-800eur?

Vopred velmi pekne dakujem,
Kubo.
Hranicu ceny si stanovil jasne, a myslim, ze sa da pekne vyberat.

Canon G7 X:
+ Sony 1`` senzor
+ Svetly objektiv v rozsahu 24-100 35mm Ekvi
+ Dotykovy display
- Nema sanky na extertny blesk
- nieje moznost hladacika

Sony RX100 III
+ Elektronicky hladacik
- Mensi rozsah objektivu 24-70mm Ekvi
- Nema sanky na extertny blesk

Ohladom tychto fotoaparatov najdes plno recenzii, zavisi od tvojich osobnych preferencii.

G1 X Mark II
+ 1,5`` Senzor
+/- Moznost dokupenia externeho elektronickeho hladacika.
+ Rozsah 24-120mm 35mm ekvi

Dalej by som rozmyslal na tvojom mieste
Panasonic FZ1000
Rozsah 25-400mm 35mm Ekvi
4K video

Sony RX10 Mark I
24-200mm 35mm Ekvi F2.8 po celej dlzke

Canon powershot G3 X
24-600 rozsah.
Weather Sealed (utesnenie voci prachu a striekajucej vode)

Na krajinky nieje podmienka len sirokouhly objektiv, (ako som uz bol pouceny... ) Je to o tvojej preferencii, s ani jednym tychto strojov nespravis chybu.

Canon G1 X Mark II Treba este pockat do konca septembra, nakolko este neskoncil cas, kedy Canon uvadza nove produkty, co je mesiac August/September. Suska sa o nastupcovu bud G17 resp. G1 X mark II. Nuz nechajme sa prekvapit.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2015-08-31 12:52:02+02
V krajine vyuzijes najma siroky rozsah objektivu, cize prave ultrazoom je na to vhodny. Ultrazoom je len kompakt s dizajnom zrkadlovky, ktory si vyzadali vacsie rozmery objektivu.

Aktualne sa mi pozdava novy Canon G3X, len by to chcelo dokupit hladacik, co je investiacia naviac. Ma vacsi rozsah ako Sony RX10, do krajinu f2,8 v celo rozsahu nepotrebujes. Je mensi a tym padom spratnejsi. Ak ma snimac rovnaku kvalitu (1" je dost kvalitny), tak uzitkovu hodnotu fotaku urcuje objektiv. 200 mm moze byt v krajine malo. V Toskansku som isiel vacsinou okolo 300 - 400 mm. Preto by som volil Canon.

jakub.dunaj
2015-08-31 14:00:50+02
príspevok od: Karol Srnec
V krajine vyuzijes najma siroky rozsah objektivu, cize prave ultrazoom je na to vhodny. Ultrazoom je len kompakt s dizajnom zrkadlovky, ktory si vyzadali vacsie rozmery objektivu.

Aktualne sa mi pozdava novy Canon G3X, len by to chcelo dokupit hladacik, co je investiacia naviac. Ma vacsi rozsah ako Sony RX10, do krajinu f2,8 v celo rozsahu nepotrebujes. Je mensi a tym padom spratnejsi. Ak ma snimac rovnaku kvalitu (1" je dost kvalitny), tak uzitkovu hodnotu fotaku urcuje objektiv. 200 mm moze byt v krajine malo. V Toskansku som isiel vacsinou okolo 300 - 400 mm. Preto by som volil Canon.
Dakujem pekne za rychle odpovede. A ako su na tom spominane fotaky s autofocusom? Je na nich sanca robit aj slusne "momentky"?

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2015-08-31 14:05:04+02
Dakujem pekne za rychle odpovede. A ako su na tom spominane fotaky s autofocusom? Je na nich sanca robit aj slusne "momentky"?
Canony su vseobecne pomale. Skusal som G1X II, aj G3Xa ziaden zazrak to nie je. Na momentky skor Sony.

jakub.dunaj
2015-08-31 14:27:39+02
príspevok od: Karol Srnec
Canony su vseobecne pomale. Skusal som G1X II, aj G3Xa ziaden zazrak to nie je. Na momentky skor Sony.
Ano akurat aj ja ich pozeram. Velmi dobre recenzie ma Sony A6000, tam je vsak kritika na setovy objektiv. Viete poradit nieco obstojne v cenovej kategorii zhruba 800eur za set?

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2015-08-31 14:39:59+02
Ano akurat aj ja ich pozeram. Velmi dobre recenzie ma Sony A6000, tam je vsak kritika na setovy objektiv. Viete poradit nieco obstojne v cenovej kategorii zhruba 800eur za set?
Sony doplaca na svoje zoomy. Niekto by sa u nich mal spamatat. AK ti vyhovuje CSC, tak pozri Olympus OM-D E-M5 (prvy model). Je vo vypredaji za super cenu a hlavne je k nemu slusny setak 12-50 s velmi dobrym macrom. Je to prakticky a vyvazeny set. Nie zeby sa nenaslo aj nieco lepsieho, ale to potom prudko rastie cena.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()