Zdravím ephoto užívateľov, toto fórum sledujem už nejaký ten čas a myslím si, že je to jedno z mála fór, ktoré sa oplatí sledovať a čítať. S fotením zatiaľ nemám až také veľké skúsenosti a v podstate fotím len také klasické hobby fotky ako rodinne oslavy, sem tam šport, prechádzky mestom a podobne. Zhruba pred necelým rokom som si kúpil nikon D7000 a začal sa bližšie zaujímať o fotky a fotenie. Skôr ako som sa do toho stihol "zažrať" sa mi narodila dcéra a zrazu toho času na fotenie a úpravu fotiek neostáva tak veľa a takisto financie na objektívy a príslušenstvo sú potrebné na iné veci. Svoj nikon mám rád je to dobrý foťák a dá sa s ním naozaj robiť veľmi vela vecí. Ale predsalen na prechádzku s kočíkom vlečiem milión iných vecí a brašňa s foťákom žiaľ ostáva doma. Preto uvažujem, že by som "nikoníka" predal ( zatiaľ ešte nemám predstavu, že za koľko lebo bazár je plný starších D7000 s nafotenými 10000mi fotiek a to mi nepríde porovnateľné s foťákom v záruke s pár tisíc fotkami) a nahradil ho niečim menším,prenosnejším a celkovo "menejmiestozaberajúcim" Viem, že internet je toho plný a skôr ako sa do mňa pustíte tak som naozaj spravil prieskum a mám ako tak prehľad o novinkách a trednoch v csc.
Mojím tichým favoritom je zaiaľ panasonic gx7 prípadne olympus om-d. Sony A6000 je tiež pekný stroj ale ceny objektívov a celková ponuka mi zatiaľ príde menej dostupná ako M4/3 systém. Moja predstava je na začiatok svetlné pevné sklo ( sigma 19mm/30mm F2,8 alebo podobne a nejaký univerzál zoom na také to " domáce fotenie") časom možno ďalšie sklá blesky a pod ale som skôr zástancom hesla spoznaj svoj seťák skôr ako sa vrhneš do nakupovania výbavy.
Bol by teda niekto ochotný kto vlastní GX7-ku sa stretnúť niekde v Bratislave a umožnil mi ohmatať si tento foťák a prípadne cvaknúť pár fotiek?
Ja som predaval telo s 2500 cvakmi aj s doklami komlet a este rok v zaruke za 430, este dalsiu nerig. baterku a 8Gb sandisk extreme. To bolo spekulantov, ze ci v tej cene nedam aj objektiv.
rudop78 tak aj ja mozem pribalit SD kartu ale to je v dnesnej dobe snad pareurova zalezitost ze mi ani nenapadlo ju tam davat radsej som dal brasnu.....ja viem ze cena je najviac ale zas nie vsetci tak rozmyslaju inak by sme vsetci mali iba dacie ze
rudop78 tak aj ja mozem pribalit SD kartu ale to je v dnesnej dobe snad pareurova zalezitost ze mi ani nenapadlo ju tam davat radsej som dal brasnu.....ja viem ze cena je najviac ale zas nie vsetci tak rozmyslaju inak by sme vsetci mali iba dacie ze
Neviem ci si to teraz myslel ako nejaku narazku, ale aj ty pises ze chcel niekto od teba za tvoju cenu aj s objektivom. Ved sa ta v podstate zastavam, lebo som take situacie zazil ked som predaval moju D7000, hoci inde po bazaroch sa predavali aj za 500,- 3 aj viac rocne.
rudop to nemala byt nijaka narazka ja viem ze si sa ma zastaval... to bolo len nieco v zmysle ze su aj ludia co by chceli najradsej vsetko komplet v zaruke s kartou objektivom, brasnou a este aj zadaramo
Ja som riesil tuto dilemu vcera. Kupil som si D610 a rozmyslal som, ze predam D7000 (20 tis. cvakov) +18-105 + Meike grip. Uz som odfotil, pripravil na bazos.sk... Pocital som, ze za to dostanem 500€ a za ne kupim nejaky CSC, ktory bude sluzit ako light verzia na vychadzky + na pouzivanie mojou manzelkou. Ale ked sa to manzelka dozvedela, kupodivu ma prosila, aby som nepredaval, nech ho necham, ze jej sa paci, ze jej hmotnost nevadi a ze takto bude mat moznost pozicat si nejaky svetelny pevny objektiv odo mna a moze robit detom portrety... Takze nepredavam, lebo mal by som sice skladnejsie, lahsie a novsie telo, ale zase len so setovym objektivom. Takto mam zalozne telo, keby sa mi nieco stalo a nemam pokusenie zase dokupovat a budovat dalsi system. Ostavam pri zrkadlovkach a CSC nechavam zase na niekolko rokov cakat
Hmm mat tak teraz peniaze tyk by som si mozno kupil fujifilm x-a1/x-m1 ( za 440 no nekup to) s dvoma objektívmi a sebe x-e1 z bazaru a mala by aj zena fotak aj ja .... no ale asi to ostane v risi snov nakolko sa na nikon ozyvaju len spekulanti....takze riesenim situacie asi nakoniec bude Nikon 35mm f1/8 pod stromcek a hotovo
tak som si bol omakat nazivo a6000 a popri tom aj gx7...musim teda povedat ze gx7 sa drzi lepsie aj hladacik ma ovela lepsi...Jedina dilema je kvalita obrazu...ak mate osobnu skusenosti je v tom az taky rozdiel?? testy su jedna vec ale realny zivot druha
tak som si bol omakat nazivo a6000 a popri tom aj gx7...musim teda povedat ze gx7 sa drzi lepsie aj hladacik ma ovela lepsi...Jedina dilema je kvalita obrazu...ak mate osobnu skusenosti je v tom az taky rozdiel?? testy su jedna vec ale realny zivot druha
ked si ich uz ohmataval, nemohol si urobit zopar zaberov na svoju kartu a doma porovnat? ja som takto na Foto Slovakii ohmatal a odskusal nejake Fuji objektivy a doma v klude porovnaval
no sak presne to som urobil a sice len tak na rychlo lebo este jeden pan skusal tie iste fotaky ako ja a podla tohoto tak velky rozdiel nevidno...ale 15min fotenie v obchode sa neda porovnat s niekolkomesacnym pouzivanim
no sak presne to som urobil a sice len tak na rychlo lebo este jeden pan skusal tie iste fotaky ako ja a podla tohoto tak velky rozdiel nevidno...ale 15min fotenie v obchode sa neda porovnat s niekolkomesacnym pouzivanim
ak s buducim fotakom budes fotit krabicky, tak je to jedno, ktory kupis inak, v tak zavaznom rozhodnuti, aky fotak si kupit, si sa nemal nechat obmedzovat nejakym ujom a vyfotit si viac zaberov, nejakych ludi, skusit rychlost ostrenia striedavo na blizko a daleko ... dost pochybujem, ze by mal niekto niekolkomesacnu skusenost s oboma modelmi ... aj ked obrazovy vystup mozno porovnat aj s inymi modelmi oboch systemov s rovnakym snimacom ... a ak to bolo fotene so setakmi, tak jeden horsi ako druhy a neumoznuju dostat z oboch kvalitnych snimacov maximum ... ale uz tebou spominane Sigmy 19 resp. 30mm to posuvaju o stupen vyssie ... sam som pouzival Sigmu 19mm na Olympuse E-PL5 ... ak som ju prvykrat nasadil, tak setak som uz nepouzil
tak krabicky su tam len pre to zr su fotene s rovnakymi parametrami. natocil som si aj video ...Moja predstava objektivov je tamron 14-150 ako allrounder cestovny objektiv a k tomu 2-3pevne skla a konec...nemam prachy na f2,8 pro zoomy a podobne srandy a planujem fotit len svoje deti, rodinu a vylety....jedina otazka ak niekto ma skusenosti s m4/3 alebo priamo gx 7ako sa s tym fotia deti/veci v pohybe...v obchode som nenasiel jedinu pohyblivu vec.-D
tak krabicky su tam len pre to zr su fotene s rovnakymi parametrami. natocil som si aj video ...Moja predstava objektivov je tamron 14-150 ako allrounder cestovny objektiv a k tomu 2-3pevne skla a konec...nemam prachy na f2,8 pro zoomy a podobne srandy a planujem fotit len svoje deti, rodinu a vylety....jedina otazka ak niekto ma skusenosti s m4/3 alebo priamo gx 7ako sa s tym fotia deti/veci v pohybe...v obchode som nenasiel jedinu pohyblivu vec.-D
treba otestovat pozadovany objektiv 14-150mm na danom tele GX-7 ... lebo napr. na mojom Oly OMD M10 je ostrenie s objektivmi Oly 12mm a 45mm rychle, ale s objektivom Pana 20mm citelne pomalsie cize moje doporucenie je ist aj s dietatom do predajne a tam si vyskusat GX-7 s nasadenym Tamronom 14-150mm ... lebo ak aj niekto pouziva tuto kombinaciu, jeho skusenost ti nepomoze, lebo jeho deti mozu byt rychlejsie alebo pomalsie v pohybe ako tvoje
Nikon d7000 náhrada CSC
toto fórum sledujem už nejaký ten čas a myslím si, že je to jedno z mála fór, ktoré sa oplatí sledovať a čítať.
S fotením zatiaľ nemám až také veľké skúsenosti a v podstate fotím len také klasické hobby fotky ako rodinne oslavy, sem tam šport, prechádzky mestom a podobne.
Zhruba pred necelým rokom som si kúpil nikon D7000 a začal sa bližšie zaujímať o fotky a fotenie.
Skôr ako som sa do toho stihol "zažrať" sa mi narodila dcéra a zrazu toho času na fotenie a úpravu fotiek neostáva tak veľa a takisto financie na objektívy a príslušenstvo sú potrebné na iné veci.
Svoj nikon mám rád je to dobrý foťák a dá sa s ním naozaj robiť veľmi vela vecí.
Ale predsalen na prechádzku s kočíkom vlečiem milión iných vecí a brašňa s foťákom žiaľ ostáva doma.
Preto uvažujem, že by som "nikoníka" predal ( zatiaľ ešte nemám predstavu, že za koľko lebo bazár je plný starších D7000 s nafotenými 10000mi fotiek a to mi nepríde porovnateľné s foťákom v záruke s pár tisíc fotkami) a nahradil ho niečim menším,prenosnejším a celkovo "menejmiestozaberajúcim"
Viem, že internet je toho plný a skôr ako sa do mňa pustíte tak som naozaj spravil prieskum a mám ako tak prehľad o novinkách a trednoch v csc.
Mojím tichým favoritom je zaiaľ panasonic gx7 prípadne olympus om-d. Sony A6000 je tiež pekný stroj ale ceny objektívov a celková ponuka mi zatiaľ príde menej dostupná ako M4/3 systém.
Moja predstava je na začiatok svetlné pevné sklo ( sigma 19mm/30mm F2,8 alebo podobne a nejaký univerzál zoom na také to " domáce fotenie") časom možno ďalšie sklá blesky a pod ale som skôr zástancom hesla spoznaj svoj seťák skôr ako sa vrhneš do nakupovania výbavy.
Bol by teda niekto ochotný kto vlastní GX7-ku sa stretnúť niekde v Bratislave a umožnil mi ohmatať si tento foťák a prípadne cvaknúť pár fotiek?
ja som takto na Foto Slovakii ohmatal a odskusal nejake Fuji objektivy a doma v klude porovnaval
inak, v tak zavaznom rozhodnuti, aky fotak si kupit, si sa nemal nechat obmedzovat nejakym ujom a vyfotit si viac zaberov, nejakych ludi, skusit rychlost ostrenia striedavo na blizko a daleko ...
dost pochybujem, ze by mal niekto niekolkomesacnu skusenost s oboma modelmi ... aj ked obrazovy vystup mozno porovnat aj s inymi modelmi oboch systemov s rovnakym snimacom ...
a ak to bolo fotene so setakmi, tak jeden horsi ako druhy a neumoznuju dostat z oboch kvalitnych snimacov maximum ... ale uz tebou spominane Sigmy 19 resp. 30mm to posuvaju o stupen vyssie ... sam som pouzival Sigmu 19mm na Olympuse E-PL5 ... ak som ju prvykrat nasadil, tak setak som uz nepouzil
cize moje doporucenie je ist aj s dietatom do predajne a tam si vyskusat GX-7 s nasadenym Tamronom 14-150mm ... lebo ak aj niekto pouziva tuto kombinaciu, jeho skusenost ti nepomoze, lebo jeho deti mozu byt rychlejsie alebo pomalsie v pohybe ako tvoje
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa