ahojte , rada by som si dala poradiť nejaku zrkadlovku pre uplneho začiatočníka . Doteraz som fotila iba kompaktom . Pred nejakým časom som dostala Nikon Coolpix L110 , ale tomu na chuť nedokážem prísť , preto som sa rozhodla ísť do zrkadlovky . Viem , že výber nieje velmi velký , rozmýšlam nad telom Canon + objektív Canon 50mm f/1.8 II - na začiatok , že sa s tým naučím pracovať . Pozerala som nejake recenzie , viac menej tam toho vela na výber nieje - CANON EOS 100D , Canon EOS 1200D , Canon EOS 700D .. . Kupiť by som chcela nový , nie z bazaru a používať hlavne na fotenie krajiniek , či portretov , deti (taka amaterska klasika ) Viem , že nemáte radi takéto otázky , ale bola by som naozaj vdačná , ak by mi niekto poradil , ktorý z týcho vybrať . Poprípade niečo z Nikonu ,kedže sama neviem ,ktorá značka je lepšia .
dakujem ... zvazujem Nikon 3300 alebo 5200 ... vezmem novy, plus obj.18 - 105 na zaciatok ,alebo pevnu 50tku . Canony uz nepozeram. Trosku uvazujem aj nad 3200 z dovodu,ze ked ma to nechyti,nebude to velka skoda a ked chyti, tak zainvestujem do noveho tela ... este adi chvilu budem premyslat . Nieje mi lahko vybrat .. trebars ma velmi neoslovil vyklapaci displej . .. skor by som brala dotykovy ale pevny. viem ze to ma vyhody,ale to pero mna nieje zatial dolezite. A do bazarovych tiez nejdem,to jedine zeby som kupovala od niekoho,koho poznam. Uz som dnes bola nadsena z bazarovej 5100 ,s ktorou fotil pan rekreacne,vytiahol ju par krat do roka a pri otazke,kolko ma nacvakane napisal,ze cez 150tis.fotiek ... pritom podla popisu by som tipovala par tisic .
ked uz 3XXX,tak 3200..3300 prinasa len kozmeticke zmeny..skoda priplacat.. a vyklopneho displeja sa neboj,ked ho nevyklopis,sprava sa ako pevny.. ..v niektorych situaciach je vsak na nezaplatenie.. ..
juraj07: no preto som aj pisal ten rozbor, preco ludia predavaju D3xxx radu a preco D5xxx podla inzeratov. Pentax je za "rovnaku" cenu lepsie vybaveny (hladacik, rychlost zavierky).
...vsetky Pentax skla som uz davno predal, inak by som nemal na Nikon. samozrejme som musel zobrat jedno sklo na splatky a este na telo dolozit 1.000e. proste FF system je drahsi.
A stalo to za to? co som pozeral na pentaxforum, tak si mal všetky pentaxacke čerešnicky smc 15/4, 31/1.8, 55/1.4, 77/1.8 jeden by slintal...
fatality: presne tak, vyklopny display som nikdy nemal, ale teraz ked ho mam, obcas ho vyuzijem, ze sa neplazim po zemi.
juraj07: no skoda je tych malych kovovych limited objektivov. ked som zahrkal s brasnickou tak som mal v nej vsetky ohniska ale nie...teraz mam istejsi AF a vacsi hladacik, na fotkach sa ale nic nezmenilo, iba mam z toho vacsiu radost.
este sa opytam,ci mi utiahne nb pracu s tymi velkymi fotkami ? mam Lenovo G570? aby som nebola nakoniec zaskocena ... ospravedlnujem sa za tieto otazky,ale v tomto niesom odbornik
este sa opytam,ci mi utiahne nb pracu s tymi velkymi fotkami ? mam Lenovo G570? aby som nebola nakoniec zaskocena ... ospravedlnujem sa za tieto otazky,ale v tomto niesom odbornik
Moja 5-ročná D90 má 30 000 cvakov, fotím tiež len rekreačne Ten kto nafotí rekreačne na pár ročnom tele 150 tisíc záberov je čistý blázon Tí čo v bazári predávajú D3xxx a D5xxx alebo ich ekvivalenty od Canonu sú zväčša ľudia ako ty. Chceli zrkadlovku, nechceli veľa utratiť, nechceli bazárovú lebo sú len začiatočníci a teraz predávajú to čo kúpili (amatérske telá, setové objektívy) a nakupujú bazárové D7000ky alebo 70D a menej univerzálne objektívy... Notebook neodporúčam na úpravu fotografií, mám Macbook Air, 2-jadrový procesor, 4GB RAM, Intel HD Graphics 4000 a SSD disk. Na import, pretriedenie fotiek a základné úpravy v Lightroome to stačí, na úpravu vo Photoshope, skladanie panorám a HDR to nestačí. Mám počítač s rovnakými parametrami a môžem na ňom robiť všetko spomenuté naraz bez problémov... holt nie sú 2-jadrá ako 2-jadrá a 4GB RAM ako 4 GB ram
tak idem do bazarovej D90 , dnes by som ju mohla mat , tak snád už dám v tejto téme všetkým pokoj ... a možno to aj bude na začiatok lepsie , nemám ani velmi výkonný nb a ked ma to nechytí , posuniem ju dalej
ta bazarova D90 bude minimalne v drzani a ovladani isto lepsia ako najlacnejsi entry level D3xxx, tam neurobis chybu. keby si si mohla so sebou zobrat dakeho pokrocileho fotografa, nech ti skontroluje pri nakupe tu D90. ja som mal kedysi 2jadrovy Intel ivy bridge Pentium (nieco okolo 1,7 GHz tusim a 4GB RAM) a na tie fotaky do 16MPx to uplne staci. sice to nie je ziadny rychlik tie upravy, ale nacitat fotku do Lightroom (vtedy som mal tusim verziu 3.2) islo v pohode,aj upravovat. Mozno by ti na zaciatok (a vykon notebooku) velmi dobre posluzil aj Zoner Photo Studio, napr. verzia 16 bola vykonnostne slusna (ja som si oficialne aj kupil verziu 17), na zakladne upravy JPG, zmensenie a doostrenie na web, aj ako prehliadac fotiek slusny program.
ta bazarova D90 bude minimalne v drzani a ovladani isto lepsia ako najlacnejsi entry level D3xxx, tam neurobis chybu. keby si si mohla so sebou zobrat dakeho pokrocileho fotografa, nech ti skontroluje pri nakupe tu D90. ja som mal kedysi 2jadrovy Intel ivy bridge Pentium (nieco okolo 1,7 GHz tusim a 4GB RAM) a na tie fotaky do 16MPx to uplne staci. sice to nie je ziadny rychlik tie upravy, ale nacitat fotku do Lightroom (vtedy som mal tusim verziu 3.2) islo v pohode,aj upravovat. Mozno by ti na zaciatok (a vykon notebooku) velmi dobre posluzil aj Zoner Photo Studio, napr. verzia 16 bola vykonnostne slusna (ja som si oficialne aj kupil verziu 17), na zakladne upravy JPG, zmensenie a doostrenie na web, aj ako prehliadac fotiek slusny program.
zial tu nemám nikoho takeho , co by so mnou šiel,ale pán vyzera na počutie seriozny , berie aj nb ze mi ukaze fotky, ktore pri mne nacvaka , vysvetli mi všetko a ze sice fotak v zaruke nieje,ale on mi da "zaruku" keby dačo. ze ruči, že je v poriadku , je tam i nejaky kupon na cistenie snimaca ale vraj tieto si cistia ten snimač sami . No som sama zvedava , možno vyzeram teraz jak blazon .. no co uz . Risknem to , snád dobrý ludia este nevymreli a nieje kazdy klamar
a tak vyzera ze bude seriozny, ked chce aj notebook zobrat na ukazku fotiek. ono kazdy si v podstate vie zkontrolovat fotak: pozri ci nema niekde praskliny (ze by mu spadol na zem), postalacaj vsetky tlacidla ci idu, vyskusaj viac rezimov na tom otocnom volici, urob si fotku na blizko na strednu vzdialenost aj na dialku ci mu neblbne ostrenie a daj si rezim A (priorita clony) a daj clonu f16 a urob fotku do oblohy a uvidis ci nema moc spinavy snimac na bodkach - toto sa da ale lahko vycistit v servise (ma kupony na to, zadarmo to urobia, fotak ma aj samocistiaci rezim,ale to neodstrani vzdy vsetku spinu dokonale). ja som predaval tak po roku a pol az dvoch vzdy svoj fotak, lebo som chcel novsi typ,vzdy vyzeral ako novy z krabice vytiahnuty a predtým som dal vzdy aj ten snimac vycistit, kazdy bol spokojny,ja ze som mal dake peniaze na novy (predaval som ho za 50% co bol v ochode)a kupujuci ze dobre kupil . nefotim az tak casto ale viac fotiek naraz, maximalne som mal 37tisic cvakov, do tych 100.000 cvakov to kupujúcemu vydrzi aj dalsie 4 roky,takze pohoda,toho sa netreba bat.
tak ho už mám - telo , baterry grip , 2 baterky , 2x 16gb karty , obrovska brašna to sa teda inak drži , dakujem za rady !!
bolo mi poradene,že sa da na to kupit aj nejaka redukcia a mozem si na to nasadit aj hentie stare rárohy,co mám doma (len kde tie redukcie zohnať )
Redukciu kupis najlacnejsie cez ebay. Hladaj nieco ako "M42 Lens to Nikon F Mount Adapter Ring" Odporucal by som redukcu s cipom, aspon ti bude fungovat expozimeter. Samozrejme ide to aj s tymi bez cipu. Len pri týchto starých M42 objektivoch musis ratat s tym, ze ti nepojde zaostrit na nekonecno. Bude to len na take hranie, ale nie seriozne fotenie.
Prvá zrkadlovka do 500€
.. skor by som brala dotykovy ale pevny. viem ze to ma vyhody,ale to pero mna nieje zatial dolezite. A do bazarovych tiez nejdem,to jedine zeby som kupovala od niekoho,koho poznam. Uz som dnes bola nadsena z bazarovej 5100 ,s ktorou fotil pan rekreacne,vytiahol ju par krat do roka a pri otazke,kolko ma nacvakane napisal,ze cez 150tis.fotiek ... pritom podla popisu by som tipovala par tisic .
a vyklopneho displeja sa neboj,ked ho nevyklopis,sprava sa ako pevny..
situaciach je vsak na nezaplatenie..
...vsetky Pentax skla som uz davno predal, inak by som nemal na Nikon. samozrejme som musel zobrat jedno sklo na splatky a este na telo dolozit 1.000e. proste FF system je drahsi.
smc 15/4, 31/1.8, 55/1.4, 77/1.8 jeden by slintal...
juraj07: no skoda je tych malych kovovych limited objektivov. ked som zahrkal s brasnickou tak som mal v nej vsetky ohniska
ale nie...teraz mam istejsi AF a vacsi hladacik, na fotkach sa ale nic nezmenilo, iba mam z toho vacsiu radost.
Tí čo v bazári predávajú D3xxx a D5xxx alebo ich ekvivalenty od Canonu sú zväčša ľudia ako ty. Chceli zrkadlovku, nechceli veľa utratiť, nechceli bazárovú lebo sú len začiatočníci a teraz predávajú to čo kúpili (amatérske telá, setové objektívy) a nakupujú bazárové D7000ky alebo 70D a menej univerzálne objektívy...
Notebook neodporúčam na úpravu fotografií, mám Macbook Air, 2-jadrový procesor, 4GB RAM, Intel HD Graphics 4000 a SSD disk. Na import, pretriedenie fotiek a základné úpravy v Lightroome to stačí, na úpravu vo Photoshope, skladanie panorám a HDR to nestačí. Mám počítač s rovnakými parametrami a môžem na ňom robiť všetko spomenuté naraz bez problémov... holt nie sú 2-jadrá ako 2-jadrá a 4GB RAM ako 4 GB ram
ja som mal kedysi 2jadrovy Intel ivy bridge Pentium (nieco okolo 1,7 GHz tusim a 4GB RAM) a na tie fotaky do 16MPx to uplne staci. sice to nie je ziadny rychlik tie upravy, ale nacitat fotku do Lightroom (vtedy som mal tusim verziu 3.2) islo v pohode,aj upravovat.
Mozno by ti na zaciatok (a vykon notebooku) velmi dobre posluzil aj Zoner Photo Studio, napr. verzia 16 bola vykonnostne slusna (ja som si oficialne aj kupil verziu 17), na zakladne upravy JPG, zmensenie a doostrenie na web, aj ako prehliadac fotiek slusny program.
ja som mal kedysi 2jadrovy Intel ivy bridge Pentium (nieco okolo 1,7 GHz tusim a 4GB RAM) a na tie fotaky do 16MPx to uplne staci. sice to nie je ziadny rychlik tie upravy, ale nacitat fotku do Lightroom (vtedy som mal tusim verziu 3.2) islo v pohode,aj upravovat.
Mozno by ti na zaciatok (a vykon notebooku) velmi dobre posluzil aj Zoner Photo Studio, napr. verzia 16 bola vykonnostne slusna (ja som si oficialne aj kupil verziu 17), na zakladne upravy JPG, zmensenie a doostrenie na web, aj ako prehliadac fotiek slusny program.
bolo mi poradene,že sa da na to kupit aj nejaka redukcia a mozem si na to nasadit aj hentie stare rárohy,co mám doma
bolo mi poradene,že sa da na to kupit aj nejaka redukcia a mozem si na to nasadit aj hentie stare rárohy,co mám doma
Odporucal by som redukcu s cipom, aspon ti bude fungovat expozimeter. Samozrejme ide to aj s tymi bez cipu. Len pri týchto starých M42 objektivoch musis ratat s tym, ze ti nepojde zaostrit na nekonecno. Bude to len na take hranie, ale nie seriozne fotenie.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa