Ahojte.potreboval by som radu! Mal som do teraz Nikon D3300+Sigma 18-250mm(akurat ho predávam) ale proste keď sme boli na dovolenke alebo na horách tak mi bol proste veľký ho všade vláčit. Kvoli tomu som posledné dva mesiace už ani nefotil!!! Preto by som chcel niečo čo by sa zmestilo do vrecka na bunde alebo do menšej tašky. Pozeral som už veľa recenzií a najviac sa mi páči sony rx100 2 ; G7x ; G1x (aj ked je uz vacsi) Ale bojim sa ze 28-100(120) mi bude malo.velmi som si zvykol na tych 250... A nic podobné neviem nájsť A aby s toho vyšli kvalitné fotky. Fotím takmer všetko.Najradšej mám makro ale aj zvieratá,krajinky.portréty ani nie ale inak takmer všetko.Už neviem kde hľadať.Budem sa musieť asi zmieriť s tím že zoom mať nebudem. A zasa keď som pozeral ultrazoom tak 30x je asi zbytočnosť na úkor kvality fotiek!!! Vopred ďakujem za rady
Zo malych slusnych kompaktov, ktore dokazu konkurovat zrkadlovke, ziaden nema dlhsi zoom, pretoze by to neprimerane zvacsilo rozmery. Asi najkompaktnejsi je Canon G3 X. No a potom tu mas uz prave ultrazoomy Sony RX10 a Panasonic FZ1000. Oproti nim su mensie dokonca CSC, napr. Olympus OM-D E-M10 Mark II s 14-150 (28-300).
g3x stoji dost,aj ked ma dobry zoom,podla mna az tak do vacku nebude,mozno by som pockal na g5x,sice kvoli hladaciku co ma tie trosku vystupuje ale nemalo by to az tak vadit,cena zacina od cca 710e dostupnost za tyzden
G3x sice vyzera fajn aj foti ale tie rozmery su uz privela...to uz je len krôcik od d3300. Ale vratil som sa k modelu ktorý som pozeral dávnejšie a to je G1x mark 2...je troska vacsi ale pozeral som par recenzii a dost ho chvalia...a rozsah do 120mm bude musieť stačit. Co na to poviete vy!!??
G3x sice vyzera fajn aj foti ale tie rozmery su uz privela...to uz je len krôcik od d3300. Ale vratil som sa k modelu ktorý som pozeral dávnejšie a to je G1x mark 2...je troska vacsi ale pozeral som par recenzii a dost ho chvalia...a rozsah do 120mm bude musieť stačit. Co na to poviete vy!!??
G1 X mark II je tak trocha mimo, resp. ma starsi 12mpx aps-c senzor, G3 X, G5 X, G7 X a G9 X maju 1`` senzor.
Osobne by som miesto G1 X mark ii odporucal EOS M3, pokial budes chciet variantu do vacku, das pancake 22mm, na ktory su super recenzie, ked budes ochotny brat vacsiu brasnu, mozes zobrat 11-22, alebo 18-55 EF-M ktore su v principe OK. Je to lepsie investicia ako G1 Xmark II, preotze ten system mozes lepsie casom rozvijat a splne aj tvoje poziadavky. M3 ma APS-C senzor s 760D co je 24mpx s podstatne vacsim rozsahom ako G1X.
G3X je super, len trocha drahe Vonku je to 800 Europenazi, ale zase ten objektiv ma velmi dobre kvality. Nestastny EVF treba dokupit.
G5 X mas EVF, a komplet artikulovatelny display a nielen tilt shift display ako g7 X. Zatial niesu recenzie o rychlosti hladacika.
Tato stranka je dost dobry pomocnik... http://j.mp/1XCWwAn
Velkostne je to skok od D3300. A dva skoky veľké od M3. Alebo sa pozri aj po iných značkách. Fuji, Olympus.
V prvom rade dakujem za rady ale vymeniťelne objektivy to nieje nic pre mna.mal som tak na d3300 a nebavilo ma to.proste ja keď idem niekde fotit tak fotim rozne veci.to by som musel mať stále všetly objektívy zo sebou.preto hľadam jeden menší ktorý by aspoň s časti splnil všetko a aby som ho voplchal do vrecka na bunde ale do tašky kde zvyknem nosiť penazenku a telefón. G3 a g 5 a g7 ma lákaju g 9 ani nie lebo s tim zoomov to radšej rx3 Na g1 sa mi pači ze ma aspon 5x zoom.aj keď viem ze to nieje bohvie aký rozdiel oproti ostatným. Mozno ze pockam ze ci v zime nepride napr g1xmark3 lebo ten ma dosť zaujal. Mozno spravia niečo nové aj keď cena bude určite vysoko! A nad 600 by som už velmi nechcel ísť
tak to ani necakaj,cena na novinky bude vysoka,ja som chcel g7x ale ked som cital ze pride g5x hned som zmenil nazor,hladacik a ten vyklopny displej je u ma top,dokonca uz je aj skladom jednom eshope,no ja cakam na alzu,mam zlavove kupony
V prvom rade dakujem za rady ale vymeniťelne objektivy to nieje nic pre mna.mal som tak na d3300 a nebavilo ma to.proste ja keď idem niekde fotit tak fotim rozne veci.to by som musel mať stále všetly objektívy zo sebou.preto hľadam jeden menší ktorý by aspoň s časti splnil všetko a aby som ho voplchal do vrecka na bunde ale do tašky kde zvyknem nosiť penazenku a telefón. G3 a g 5 a g7 ma lákaju g 9 ani nie lebo s tim zoomov to radšej rx3 Na g1 sa mi pači ze ma aspon 5x zoom.aj keď viem ze to nieje bohvie aký rozdiel oproti ostatným. Mozno ze pockam ze ci v zime nepride napr g1xmark3 lebo ten ma dosť zaujal. Mozno spravia niečo nové aj keď cena bude určite vysoko! A nad 600 by som už velmi nechcel ísť
hmm, ako to povedat, tak potom asi G3 X vylucit (G3 X sa neda len tak vopchat do vrecka ku penazenke.... Kobinacia velkeho senzora a vacsieho rozsahu nejde do kopy.) a snazit sa orientovat na G5 X a alebo G7 X. Na zaklade osobnej skusenosti by som asi preferoval G5X kvoli lepsej ergonomii. Je to vsak na tebe, co ti bude lepsie vyhovovat. Alebo sa potom pozriet po inych znackach ako Point spominal. Pokial budes akceptovat mensi senzor, tak velmi podareny kompakt je olympus stylus 1s s rozsahom 28-300 a po celej dlzke 2.8 svetlost. http://j.mp/1NcOs6k
G1 X mark II je tak trocha mimo, resp. ma starsi 12mpx aps-c senzor, G3 X, G5 X, G7 X a G9 X maju 1`` senzor.
Osobne by som miesto G1 X mark ii odporucal EOS M3, pokial budes chciet variantu do vacku, das pancake 22mm, na ktory su super recenzie, ked budes ochotny brat vacsiu brasnu, mozes zobrat 11-22, alebo 18-55 EF-M ktore su v principe OK. Je to lepsie investicia ako G1 Xmark II, preotze ten system mozes lepsie casom rozvijat a splne aj tvoje poziadavky. M3 ma APS-C senzor s 760D co je 24mpx s podstatne vacsim rozsahom ako G1X.
G3X je super, len trocha drahe Vonku je to 800 Europenazi, ale zase ten objektiv ma velmi dobre kvality. Nestastny EVF treba dokupit.
G5 X mas EVF, a komplet artikulovatelny display a nielen tilt shift display ako g7 X. Zatial niesu recenzie o rychlosti hladacika.
poopravil bys som castokrat spominanu informaciu - omyl o velkosti snimaca G1X (M2)..nema APSC snimac ale len 1.5´´,co je len o kusok viac ako 4/3..a parametricky je horsi nez 20Mpix z G7X/RX100III..
poopravil bys som castokrat spominanu informaciu - omyl o velkosti snimaca G1X (M2)..nema APSC snimac ale len 1.5´´,co je len o kusok viac ako 4/3..a parametricky je horsi nez 20Mpix z G7X/RX100III..
hej, hej Urcite, suhlasim, ono to casto pletie, ja som to spomenul, len pre lepsiu orientovatelnost. Ale aby som teda nesiril nezmysly, tak prikladam obrazovy material znazornujuci velkost snimacov.
Ešte aj pevná 35mm f1.8 ( EFM ) príde budúci rok. A asi kopec ďalších skiel..
No ten Stylus vyzerá slušne aj keď ma troška mrzí že nemá bohvie aké Makro... a ako je to s kvalitou fotografií...ako mne je v podstate jedno aká bude veľkost senzoru...može byť aj menší len aby to spravilo kvalitnú fotku!
No ten Stylus vyzerá slušne aj keď ma troška mrzí že nemá bohvie aké Makro... a ako je to s kvalitou fotografií...ako mne je v podstate jedno aká bude veľkost senzoru...može byť aj menší len aby to spravilo kvalitnú fotku!
Tu mas fotku zo Stylus 1. Je to fotene v tmavom kostole, na ISO 800 na bezne ucely je kvalita bohato postacujuca.
Výber kompaktu do 600e
Mal som do teraz Nikon D3300+Sigma 18-250mm(akurat ho predávam) ale proste keď sme boli na dovolenke alebo na horách tak mi bol proste veľký ho všade vláčit. Kvoli tomu som posledné dva mesiace už ani nefotil!!!
Preto by som chcel niečo čo by sa zmestilo do vrecka na bunde alebo do menšej tašky.
Pozeral som už veľa recenzií a najviac sa mi páči sony rx100 2 ; G7x ; G1x (aj ked je uz vacsi)
Ale bojim sa ze 28-100(120) mi bude malo.velmi som si zvykol na tych 250...
A nic podobné neviem nájsť
A aby s toho vyšli kvalitné fotky.
Fotím takmer všetko.Najradšej mám makro ale aj zvieratá,krajinky.portréty ani nie ale inak takmer všetko.Už neviem kde hľadať.Budem sa musieť asi zmieriť s tím že zoom mať nebudem.
A zasa keď som pozeral ultrazoom tak 30x je asi zbytočnosť na úkor kvality fotiek!!!
Vopred ďakujem za rady
Ale vratil som sa k modelu ktorý som pozeral dávnejšie a to je G1x mark 2...je troska vacsi ale pozeral som par recenzii a dost ho chvalia...a rozsah do 120mm bude musieť stačit.
Co na to poviete vy!!??
Ale vratil som sa k modelu ktorý som pozeral dávnejšie a to je G1x mark 2...je troska vacsi ale pozeral som par recenzii a dost ho chvalia...a rozsah do 120mm bude musieť stačit.
Co na to poviete vy!!??
Tato stranka je dost dobry pomocnik...
http://j.mp/1XCWwAn
Co na to poviete vy!!??
Alebo sa pozri aj po iných značkách. Fuji, Olympus.
G3 a g 5 a g7 ma lákaju g 9 ani nie lebo s tim zoomov to radšej rx3
Na g1 sa mi pači ze ma aspon 5x zoom.aj keď viem ze to nieje bohvie aký rozdiel oproti ostatným.
Mozno ze pockam ze ci v zime nepride napr g1xmark3 lebo ten ma dosť zaujal. Mozno spravia niečo nové aj keď cena bude určite vysoko! A nad 600 by som už velmi nechcel ísť
G3 a g 5 a g7 ma lákaju g 9 ani nie lebo s tim zoomov to radšej rx3
Na g1 sa mi pači ze ma aspon 5x zoom.aj keď viem ze to nieje bohvie aký rozdiel oproti ostatným.
Mozno ze pockam ze ci v zime nepride napr g1xmark3 lebo ten ma dosť zaujal. Mozno spravia niečo nové aj keď cena bude určite vysoko! A nad 600 by som už velmi nechcel ísť
Alebo sa potom pozriet po inych znackach ako Point spominal. Pokial budes akceptovat mensi senzor, tak velmi podareny kompakt je olympus stylus 1s s rozsahom 28-300 a po celej dlzke 2.8 svetlost.
http://j.mp/1NcOs6k
a ako je to s kvalitou fotografií...ako mne je v podstate jedno aká bude veľkost senzoru...može byť aj menší len aby to spravilo kvalitnú fotku!
a ako je to s kvalitou fotografií...ako mne je v podstate jedno aká bude veľkost senzoru...može byť aj menší len aby to spravilo kvalitnú fotku!
Dakujem za rady pani
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa