Ahojte, chcela by som vás požiadať o radu pri zakupovaní novej zrkadlovky. Cca dva roky som používala Canon EOS 600D s dvoma objektívmi, ktoré k nemu boli klasicky pridané, t.j. EF-S 18-55mm III. a EF 75-300mm III. Vzhľadom na skutočnosť, že najčastejšie fotím spoločenské akcie a koncerty (nasvietené pódium, vzdialenosti, pohyb), ale aj klasické a bežné záležitosti, potrebujem niečo kvalitnejšie, cca do 2000 €. Vedeli by ste mi prosím poradiť či treba kupovať aj nové telo alebo stačí lepší objektív? Prípadne na aký foťák sa zamerať, nakoľko medzi tými novými a kvalitnými sa strácam. Vopred ďakujem.
2L je dost aj na fullframe+nejaky univerzalny objektiv..popr.(polo)profesionalnu dx zrkadlovku+objektivy..asi by si mala este viac upresnit objekty,podmienky fotenia + (ohniskove) vzdialenosti,aby sa ti dalo poradit..
Ja by som najprv odporucal vymenit objektiv, ked si doteraz pouzivala len setaky, ktore sa na to, co uvadzaš príliš nehodia (mala svetelnost). Potrebovala by si svetelny objektiv s pevnym ohniskom cca 35mm. Za 2 L kupis už dosť dobry objektiv a ostane aj na externy blesk, ktory by sa ti asi tiez hodil.
Nikon D750 rozhodne. Sú len dve možnosti v tej cene čo sa týka FF. 1: 6D 2: D750 Ďalšia možnosť je ísť do apsc tela a tam rozhodne Canon 7DmkII.
Pokiaľ nemáš žiadne sklá od canonu ( čo nemáš ) tak choď do Nikonu D750. Pokiaľ by ti vadilo neprivetivé spracovanie Nikon menu tak choď do Canon 6D. Šup do obchodu a pozrieť D750ku či sa dobre drží a či sa budeš vedieť ako tak orientovať v menu ( jasné časom sa dá všetko naučiť ale treba si to skúsiť )
Nikon D750 rozhodne. Sú len dve možnosti v tej cene čo sa týka FF. 1: 6D 2: D750 Ďalšia možnosť je ísť do apsc tela a tam rozhodne Canon 7DmkII.
Pokiaľ nemáš žiadne sklá od canonu ( čo nemáš ) tak choď do Nikonu D750. Pokiaľ by ti vadilo neprivetivé spracovanie Nikon menu tak choď do Canon 6D. Šup do obchodu a pozrieť D750ku či sa dobre drží a či sa budeš vedieť ako tak orientovať v menu ( jasné časom sa dá všetko naučiť ale treba si to skúsiť )
aj tam by bola alternativa d7100-200..7DMkII je zbytocne(pre nu=non wildlife shooter) draha..
Foťák vyššej úrovne
chcela by som vás požiadať o radu pri zakupovaní novej zrkadlovky. Cca dva roky som používala Canon EOS 600D s dvoma objektívmi, ktoré k nemu boli klasicky pridané, t.j. EF-S 18-55mm III. a EF 75-300mm III. Vzhľadom na skutočnosť, že najčastejšie fotím spoločenské akcie a koncerty (nasvietené pódium, vzdialenosti, pohyb), ale aj klasické a bežné záležitosti, potrebujem niečo kvalitnejšie, cca do 2000 €. Vedeli by ste mi prosím poradiť či treba kupovať aj nové telo alebo stačí lepší objektív? Prípadne na aký foťák sa zamerať, nakoľko medzi tými novými a kvalitnými sa strácam. Vopred ďakujem.
napr.
Sú len dve možnosti v tej cene čo sa týka FF.
1: 6D
2: D750
Ďalšia možnosť je ísť do apsc tela a tam rozhodne Canon 7DmkII.
Pokiaľ nemáš žiadne sklá od canonu ( čo nemáš ) tak choď do Nikonu D750.
Pokiaľ by ti vadilo neprivetivé spracovanie Nikon menu tak choď do Canon 6D.
Šup do obchodu a pozrieť D750ku či sa dobre drží a či sa budeš vedieť ako tak orientovať v menu ( jasné časom sa dá všetko naučiť ale treba si to skúsiť )
Sú len dve možnosti v tej cene čo sa týka FF.
1: 6D
2: D750
Ďalšia možnosť je ísť do apsc tela a tam rozhodne Canon 7DmkII.
Pokiaľ nemáš žiadne sklá od canonu ( čo nemáš ) tak choď do Nikonu D750.
Pokiaľ by ti vadilo neprivetivé spracovanie Nikon menu tak choď do Canon 6D.
Šup do obchodu a pozrieť D750ku či sa dobre drží a či sa budeš vedieť ako tak orientovať v menu ( jasné časom sa dá všetko naučiť ale treba si to skúsiť )
Neviem aký tam je cenový rozdiel však. Pokiaľ okolo 200€ tak rozhodne 7D mkII
Neviem aký tam je cenový rozdiel však. Pokiaľ okolo 200€ tak rozhodne 7D mkII
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie