Fórum » Vyberáme fotoaparát

výber fotoaparátu do 450€

slavooo
2015-12-13 15:29:50+01
Čaute premýšlam o kúpe fotoaparátu ale mám v tom veľký chaos. Zdá sa mi, že čim viac čítam, tým som viac zmätený. Preto som sa chcel spýtať, čo by ste mi doporučili. Nemám dané, že to musí byť kompakt, zrkadlovka alebo CSC. Aj keď mám v pláne fotiť z väčšej časti krajiny, chcel by som aby bol foťák použiteľný na všetko(portrét, macro, niečo v meste...). Chcem foťák, z ktorého by som do 450€ dostal čo najviac muziky. Ďalej by som chcel aby sa s ním dalo fotiť aj za horších svetelných podmienok. Pri fotení krajiny chcem fotky, ktoré budú zašumené čo najmenej a po celom obraze ostré. Chcem aby mal fotoaparát rôzne fukcie, aby som mohol využiť kreativitu. Na druhej strane fotoaparát budem používať aj na zdokumentovanie výletov, preto by som bol rád aby dokázal produkovať pekné fotky aj bez dalších úprav v PC(lebo určite nebudem upravovať všetky fotky a nebol by som nadšený, keby niekto s foťákom o polovicu lacnejším mal krajšie fotky). Nevravím, že všetky druhy fotenia musí zvládať profesionálne, ale jednoducho hľadám taký, ktorý to zvládne najlepšie.

Moj výber:
za zrkadlovky: http://fotoaparaty.fotolab.sk/digitalne-fotoaparaty/nikon-d3300-af-s-18-55-dx-vr-ii-cierny.html prípadne či radšej 18-105

za CSC: http://fotoaparaty.fotolab.sk/digitalne-fotoaparaty/olympus-pen-e-pl6-14-42mm-40-150mm-cierny-sutaz-o-auto.html (tu ma trochu mrzí nevstavaný blesk)

za kompakty: http://fotoaparaty.fotolab.sk/digitalne-fotoaparaty/sony-cyber-shot-dsc-rx100-cierny-srotovne.html

O bazárové fotoaparáty nemám záujem. Prikupovat daľšie objektívy len v rámci možností, ale nemám v pláne za hobby fotenie plesknúť napr 1500€.

Lukáš Podracký
2015-12-13 15:54:46+01
Pekne požiadavky, taký fotoaparát neexistuje aby zvládal všetko dokonale ako si to tu vykreslil
Zrkadlovku pre teba určite nie
Ale ak chces nieco spratne, kompaktne tak tá Sony RX100 je dobry vyber, robí to super fotky
Ak chces niečo medzi tak tie CSC (nezrkadlovky) su dobry vyber pre amaterov alebo poloprofesionaloch ktory môžu do buducnosti menit objektivy a vieš si dokupovať podľa jednotliveho žanru -> tam by som odporučil napr. Sony A5000, Olympus E-PL6

Azimut
2015-12-13 16:06:19+01
Ja mám RX 100, fotím zásadne do JPG, fotky z túr minimálne úpravy. Tá nočná je z ruky v scénickom režime.. Doporučujem.

Lukáš Podracký
2015-12-13 16:10:05+01
tu máš dalsie fotografie od uzivatelov fotene Sony RX100 a tak si vieš dohladat aj dalsie podla typu fotoaparatu.
www.ephoto.sk/fotogaleria/hladaj-fotografiu/vsetky/?filter=created&period=0&theme=&camera_producer_id_1=5&camera=4885&lens_producer_id_1=&author=

slavooo
2015-12-13 16:16:27+01
príspevok od: Lukáš Podracký
Pekne požiadavky, taký fotoaparát neexistuje aby zvládal všetko dokonale ako si to tu vykreslil
Zrkadlovku pre teba určite nie
Ale ak chces nieco spratne, kompaktne tak tá Sony RX100 je dobry vyber, robí to super fotky
Ak chces niečo medzi tak tie CSC (nezrkadlovky) su dobry vyber pre amaterov alebo poloprofesionaloch ktory môžu do buducnosti menit objektivy a vieš si dokupovať podľa jednotliveho žanru -> tam by som odporučil napr. Sony A5000, Olympus E-PL6
Nemusí všetko zvládať dokonale ale obstojne, teda za tú cenu čo najlepšie. Ak sa ti chce môžeš napísať prečo zrkadlovku nie, keď to nie je debata na dlho... A potom medzi A5000 a E-PL6 máš favorita? Prípadne ak mám v pláne fotiť rôzne veci oplatí sa priplatit za ten set kde sú tie dva objektívy?

fatality
2015-12-13 16:27:56+01
príspevok od: slavooo
Nemusí všetko zvládať dokonale ale obstojne, teda za tú cenu čo najlepšie. Ak sa ti chce môžeš napísať prečo zrkadlovku nie, keď to nie je debata na dlho... A potom medzi A5000 a E-PL6 máš favorita? Prípadne ak mám v pláne fotiť rôzne veci oplatí sa priplatit za ten set kde sú tie dva objektívy?
zrkadlo:d3200,3300+18-105
kompakt:sony RX100II,Canon G7X,popr.Fuji X30..
csc:tam je toho vela,Olympus,Fuji,Panasonic,Sony..poradia druhi.. ..

Lukáš Podracký
2015-12-13 17:04:27+01
príspevok od: slavooo
Zrkadlovka je o učení sa, pracovanie s manuálnymi režimami a to v tvojom popise som nevidel, že by si sa chcel foteniu viacej venovať ak ju chceš mat len na AUTOMATE tak si ju ani nekupuj. Každý objektív je viacmenej určený na daný žáner a ten Ti hlavne vytvára obrazovú kvalitu, ako napr. na makro - makro objektiv, na krajinku- širokac, teleobjektiv atď. ale ako si písal, že nechces vyhodit za to veľké peniaze, tak to nie je cesta pre teba.

CSC je niečo ,,medzi,, zrkadlovkou a kompaktom kde časom môžeš kupovat objektivy, ale má hlavne vela automatickych režimov aj rozne kreativne režimy, čo si tu tiež spomenul (samozrejme ma aj manualne ako zrkadlovka)

- favorita uplne nemám, su tam mensie rozdiely, zalezi co je tebe prednejsie aby ten fotoaparat mal, nepokazíš ani jednym nič.
Napr. Sony A5000 má APSC snimač, vstavany blesk, video 60sn./s , lepsi grip na drzanie
Olympus E-PL6 - 4/3 snimac, externe sanky, rychlejsie seriove snimanie 8sn./s, dotykovy displej

Takže si prípadne naštuduj parametre čo Ti bude viac treba alebo aj čo sa ti lepšie drží v rukách, obsluhuje a pod. v predajniach Fotolab by mali mať obidva tieto fotoaparáty vystavene

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2015-12-13 18:38:01+01
Ked to zhrniem, tak ked sa ti chce, aby si mohol robit s fotakom vsetko, ale ked sa ti nechce, aby to vsetko robil len on. V obidvoch pripadoch to musi byt perfektna kvalita. No parada!

Je jasne, ze si si spravil aspon prehlad. Myslim,ze docela OKa ako taky ho asi vacsina schvali. Vsetko su to dobre a popularne fotaky, vo svojej kategorii. A v tom je problem, ze nie su v jednej. Kazdy pes, ina ves. Tu ti nemozno poradit, co si mas vybrat. Tu sa daju len vymenovat pre a proti. Ale tie myslim vies a netreba ti ich vymenovvat. Ak akno, najdes ich v clankocha recenziach. Ty nasu radu nepotrebujes, ale musis si uzrejmit sam, co vlastne chces.

Martin8101
2015-12-14 07:04:09+01
Zrkadlovku vynechaj - entry level zrkadlovka je len start niekam - ty spominas, ze vela investovat nemienis.
No a medzi kompaktom a CSC sa musis rozhodnut ty (ako spomenul Karol). Ja by som bral CSC - je to taka zlata stredna cesta, ktora je v podstate hotovym a postacujucim produktom pre toho, kto uz investovat nemieni, na strane druhej je stale moznost dokupit lepsie skla v pripade vacsich ambicii (fotak a snimac nadlho vystacia)...

PeCh
2015-12-14 09:57:27+01
Na tvoje účely zabudni na zrkadlovku. Kto chcel kvalitné fotky pred pár rokmi išiel do zrkadlovky. Tí istí teraz prechádzajú na niečo menšie, lebo sa im zrkadlovku zo sebou nechce ťahať. Navyše mať základnú zrkadlovku a k nej len jeden základný objektív, nedáva logicky zmysel. A ak nechceš investovať do ďalších objektívov, tak to naozaj nie je pre teba. Amatérsky fotografi prechádzjú zo zrkadloviek práve na CSC. Tu ak kúpiš Fuji, Olympus, Panasonic alebo Sony, tak chybu v zásade neurobíš. Každý má svoje výhody a nevýhody, v zásade cenu ovplyvňuje ergonómia (ako pohodlne sa ti bude fotoaparát ovládať). Ak však nechceš investovať do ďalších objektívov, tak rovnaký obrazový výstup ti dá aj Sony RX100 alebo Canon G7X. Pre teba je to asi najlepšia voľba, pokiaľ nebudeš preferovať väčšie telo, kvôli držaniu (zase na úkor pohodlnejšieho nosenia).

BTW Ak chceš fotiť v horšom svetle, tak aby si nebol sklamaný, ani zrkadlovka ťa nezachráni. Zväčša je tu ku kvalitným fotkám potrebný statív a svetelný objektív a hlavne nemať utkvelú predstavu (aby si nebol sklamaný), že keď je to drahý foťák, tak to musí fotiť všetko za každých podmienok.

Daniel Leitman
2015-12-14 13:27:35+01
v tomto pripade by som volil urcite kompakt a moje odporucanie je
1. Canon Powershot G7 X
2. Sony RX100 mk1
3. Canon PowerShot G9 X

popripade ak sa da kusok dosetrit a rozmerovo by to az tak nevadilo je zaujimava volba Canon Powershot G1 X mk2

stephan27
2015-12-14 14:17:52+01
Kúp si Sony RX100 mk1+ nejakú literatúru. Nauč sa fotiť v manuálnom režime , a ak Ťa to bude baviť a nebudeš myslieť na nič iné ako len na fotografovanie tak potom si kúp zrkadlovku a ak nie , tak potom ostaň len pri tej RX100-ke , tá Ti bude stačiť.....

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2015-12-14 14:59:38+01
príspevok od: stephan27
Kúp si Sony RX100 mk1+ nejakú literatúru. Nauč sa fotiť v manuálnom režime , a ak Ťa to bude baviť a nebudeš myslieť na nič iné ako len na fotografovanie tak potom si kúp zrkadlovku a ak nie , tak potom ostaň len pri tej RX100-ke , tá Ti bude stačiť.....
Na manualny rezim nech sa vykasle.Vacsina fotografov vyuziva predvolbu clony A s korekciou expozicie. Manual je dobry len na experimentovanie a dlhocasove expozicie.

Martin8101
2015-12-14 15:28:02+01
príspevok od: Karol Srnec
Na manualny rezim nech sa vykasle.Vacsina fotografov vyuziva predvolbu clony A s korekciou expozicie. Manual je dobry len na experimentovanie a dlhocasove expozicie.
A este na panoramy... a este na svetelne komplikovane situacie, kde poloautomatika spravi zakazdym inu fotku

stephan27
2015-12-14 18:52:33+01
príspevok od: Karol Srnec
O.K. Sorry zle som sa vyjadril mal som na mysli režim , kde bude manuálne voliť clonu , ISO a tak..... nie v automatike , samozrejme aj ja používam na 99 % režim A/Av - časová automatika

peter.horník
2015-12-29 21:52:38+01
zdravim ..potreboval by som tiez poradit..chcel by som kupit nejaky fotak viac-menej na fotenie deti a trosku krajiny..ale mam obmedzeny rozpocet okolo 300€..bral by som aj pouzivany..najradsej by som chcel nejaku zrkadlovku ale mohol by byt aj kompakt..za odpoved dakujem

patrik.murárik
2016-01-06 16:21:21+01
ahojte, tak som sa rozhodol pre Nikon D5200, chcem ho hlavne na hory a cestovanie.
Čo odporučite skor, kupiť iba telo za 380€ a zohnať si k tomu nejaký objektiv samostatne
alebo rovno set .. max. čo mi vyhovovalo cenovo boli obj v sete. 18-55, 18-105, 55-200
všetko ostatne bolo už vysoko cez 500€ čo som si dal ako limit.
Poradne čo bude lepšia možnosť, a ktorý objektív bude lepši, ako som pisal hlavne na tury, cestovanie a uplne sem tam nejake rodinne oslavy a podobne blbosti kde stači fotit aj na automatike.

z80
2016-01-06 18:14:15+01
príspevok od: patrik.murárik
ahojte, tak som sa rozhodol pre Nikon D5200, chcem ho hlavne na hory a cestovanie.
Čo odporučite skor, kupiť iba telo za 380€ a zohnať si k tomu nejaký objektiv samostatne
alebo rovno set .. max. čo mi vyhovovalo cenovo boli obj v sete. 18-55, 18-105, 55-200
všetko ostatne bolo už vysoko cez 500€ čo som si dal ako limit.
Poradne čo bude lepšia možnosť, a ktorý objektív bude lepši, ako som pisal hlavne na tury, cestovanie a uplne sem tam nejake rodinne oslavy a podobne blbosti kde stači fotit aj na automatike.
telo + 18-105

patrik.murárik
2016-01-06 18:21:55+01
za kolko sa daju kupit bazarove 18-105 ? nasiel som len nejake okolo 150 čo mi pride dosť na to že v obchode začinaju na 180

Strana 1 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()