Zdravim Vas rozmyslam o kupe zrkadlovky a neviem sa rozhodnut.Ci si mam zakupit uplne novy Nikon D7100,alebo ci mi postaci ojazdeny 4 rocny Canon 7d s 10 000 zabermy.Canon 7D sa mi velmi paci,ale na novu Mark II nemam az tolko ..... Este chcem dodat predtym som mala Nikon D3100 ale chcem zmenu. Dakujem
Toto nieje o podnikateloch milionaroch, ako pises. Problem je v tom, ze pre slovensky trh je cena ake je. Dam ti priklad - Velkoobchodna cena distributora nap. Tamron - 150-600mm je vratane dph 1139,- Za tolko to kupim ja ako podnikatel-predajca techniky. Na internete to kupis za nizsiu cenu ako ja z velkoskladu priamo od slovenskeho dovozcu a to je od cca 1100 s dph. Tak mi povedz ako sa da na tomto zarobit milion za rok . A takto je to vo vacsine pripadov, nie len vo fototechnike. Proste oficialne velkosklady a dodavatelia pre SK mavaju casto horsie ceny ako sa to predava uz koncovemu spotrebitelovi na e-shopoch.
Navine je ale distribútor zastupiteľ značky na slovensku. Tento problém bol odjakživa. Hlava si neváži zbytok tela ale hocikomu čo vlastni stôl pc s pripojením na internet dá hlava lepšiu cenu. Ktohovie prečo. Toto sa týka všeobecne. Podobne je na tom aj automobilový priemysel. Kedy majiteľ oficiálneho servisu a predajne fiat alfa lancia musel kúpiť auto od Fiat Slovensko priamo. Pretože jeho nákupná cena vozidla bola stále o 10-13% vyššia než od Zástupcu značky na slovensku. Ten zástupca samozrejme nie je od predaja.. Jednalo sa o Lanciu Thesis ktorá stála 6 rokov dozadu 50 000€ a tam už tých 12-13% človek vidí.. Neviem netuším prečo je to tak.. Ale je to divne
Kupoval som od Zola nikonacku 85.doma som poskusal a zdala sa mi trochu mimo makka.nevedel som posudit ci je kusok mimo focus alebo co to moze byt... Zavolal som mu, povedal o co ide a o tyzden ked mal cestu okolo tak doniesol druhy kus na vymenu.bezproblemova komunikacia a aj cena super. Budem riesit v blizkej buducnosti aj tamron 24-70 a urcite zase cez neho. 3 dni dozadu mi zase z eglobalu prisla D750.a cena? 1378€ bez dalsich poplatkov.chceli kopec potvrdeni mojej totoznosti kedze bolo platene kartou inej osoby ako bola dodacia adresa a moj ucet na web stranke.poslal som co bolo treba a cakal. Cele toto vybavovanie trvalo sice dlhsie ale 500€ vo vacku za co mam polovicu dalsieho skla, popripade skoro zaplateny cely tamron.
Ps : nejake danove uniky a podobne veci je zbytocne riesit.mozeme sa snazit byt podstivi, dodrziavat pravidla, odvadzat dane aby "stat" mal a ekonomika rastla... Ale na druhej strane ten "stat" rozkrada co sa da a este sa nam aj smeje do tvare... Kaslat na to.zarob si ako vies. Odzub stat ako sa len da aby si mal ty pre seba a svoju rodinu. Nemyslim tym samozrejme okradat ludi s ktorymi robis/obchodujes.
mám z eglobalu D7200 a menu mám aj české, čo som bol prekvapený ,kedže písané bolo že Anglické menu je , ale čestinu obsahoval tiež , takže fakt prekvapenie
Nikon D7100 vs. Canon 7D
Ps : nejake danove uniky a podobne veci je zbytocne riesit.mozeme sa snazit byt podstivi, dodrziavat pravidla, odvadzat dane aby "stat" mal a ekonomika rastla... Ale na druhej strane ten "stat" rozkrada co sa da a este sa nam aj smeje do tvare... Kaslat na to.zarob si ako vies. Odzub stat ako sa len da aby si mal ty pre seba a svoju rodinu. Nemyslim tym samozrejme okradat ludi s ktorymi robis/obchodujes.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa