zdravim pani a damy.. potreboval by som trosku kopnut pri vyberani fotaku .. jedna sa vyhradne o fotenie portretu.. skor len tak pre zabavu.. tak rozhodujem sa medzi staruckym 5D.. ci sa to oplati alebo to je fakt moc stare nepouzitelne.. potom nikon D7000 ale z bazaru.. daju sa pekne kusky zohnat.. keby niekto mal v okoli Trnavy na predaj telo tak do 400 mozte ponuknut alebo uplne novy D5200 proste so zarukou atd co k novemu patri.. sklo bude 50mm a neskor aj 85mm.. spominanych 400 eur za telo viem dat.. poradte co bude naj.. mal som Canon 600D .. ale pre moju krizu som ho musel opustit :/
no bral by som 5D aj ked je to stary stroj je to FF ktore ma oproti APSC plastickejsi teda taky 3d efekt obrazu... porovnavam 5D II ktore ma s APSC ktore som doteraz mal - 7D, 40D, 70D, 1000D, 7D II... vzhladom na to ze ide cisto o portret tak FF ti ajlepsie rozostri pozadie a nepotrebujes fotit akciu takze by to malo stacit..ale nech sa vyjadria tí co maju nieco nafotené s 5D I
Išiel by som do bazárového Nikonu D7000. Ja som kúpil môj aj s gripom Meike za 320 EUR. Mal 76000 cvaknutí, takže polovica životnosti závierky. Dal som ho pozrieť a vyčistiť p. Matunakovi za 19 EUR a je ako nový. D5200 je oproti tomu hračka aj keď má lepší senzor. Canon 5D bol super foťák, ale to bude už poriadnie vyhasnované.
5d mk1 vs. D7000 alebo D5200
Oprava to potom pekne predraží.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie