Fórum » Vyberáme fotoaparát

vyber zrkladlovky

mato151
mato151 2017-02-05 09:17:14+01
zdravim, začinam s fotenim. chcem sa venovať najma foteniu prirody, makro, lesy, sem tam krajinky... obstaral som si najprv entry model 1200D, ale nebol som spokojny, ked hlavne v lesoch a za slabsich svetelnych podmienok produkoval velmi nekvalitne foto, zašumene a neostré. takze už je na predaj. a hladam nahradu. rozpocet je vsak obmedzeny. preferujem niečo od ruky, takze sa obzeram hlavne po bazosi. rozpocet je do 450 €. ( zatial som nakloneny asi D5200). vdaka

fatality
2017-02-06 20:18:42+01
príspevok od: mato151
vdaka za rady ... parametre som mal vzdy vyvazene nastavene, neraza som skusal aj viacero rovnakych snimkov roznymi nastaveniami aby som dokazal najst to idealne, no nie velmi uspešne. na foto tripoch som bol aj s kamaratom, ktory ma vyssiu triedu canonu, a jeho foto bolo neporovnatelne v rovnakych podmienkach. aj bez stativu. kazdopadne 1200D je uz minulostou. Co by ste odporučili v danej cenovej relacii ? začinam pokukavat aj po 100D, ktorú si ako amatersku zrkadlovku velmi pochvaluju vsetci. trochu sa akurat obavam tej fakt miniaturnosti.... alebo prihodit za 700D? ktora ma udajne takmer totožne vnutornosti? vdaka
vsetky 3 maju snimac +- rovnakych parametrov ☺ takze este raz,pokial nepouzijes inu techniku fotenia,stativ alebo svetly objektiv,vysledky budes mat rovnake..

drummer54
2017-02-07 12:18:33+01
Za 450,- EUR mam na predaj Canon 7D.

Martin Školiak
2017-02-07 21:51:31+01
príspevok od: mato151
vdaka za rady ... parametre som mal vzdy vyvazene nastavene, neraza som skusal aj viacero rovnakych snimkov roznymi nastaveniami aby som dokazal najst to idealne, no nie velmi uspešne. na foto tripoch som bol aj s kamaratom, ktory ma vyssiu triedu canonu, a jeho foto bolo neporovnatelne v rovnakych podmienkach. aj bez stativu. kazdopadne 1200D je uz minulostou. Co by ste odporučili v danej cenovej relacii ? začinam pokukavat aj po 100D, ktorú si ako amatersku zrkadlovku velmi pochvaluju vsetci. trochu sa akurat obavam tej fakt miniaturnosti.... alebo prihodit za 700D? ktora ma udajne takmer totožne vnutornosti? vdaka
Robíš chybu že hľadáš problém vo fotoaparáte. Nikam ťa neposunie prechod na eos 100d, eos 700d a ani eos 7d. Tvoj problém vyrieši statív a štúdium. Ja fotím na eos 5d mark ii z roku asi 2008 a nemám pocit že by ma ten fotoaparát nejako obmedzoval. Mimochodom eos 100d je nižšia rada ako tvoj 1200d. No v rukách toho čo vie čo s ním je to dobrý fotoaparát. Ty potrebuješ hlavne odobriť nákup nového fotoaparátu. Vyhodené peniaze!

PeCh
2017-02-07 23:30:27+01
Hej, problém nie je vo fotoaparáte. Pozri si napríklad fotky Václava Krpelíka. Začal fotiť landscape so 450D, čo je dnes už archaický fotoaparát a vyhral s tými fotkami dokonca nejaké súťaže. Preto opakujem problém nie je vo fotoaparáte. Fotoaparát má potenciál, ktorý nedokážeš využiť. Kúpiš lepší fotoaparát (hoci v kategórii Canon 1D, Nikon 810...) a fotky nebudeš mať lepšie, pokiaľ sa neskúsiš naučiť fotiť a nezistíš, v čom je problém.

Keď vidíš úžasnú fotku krajiny, tak skús porozmýšľať, čím je úžasná. Určite to nie je preto, že bola fotená super fotoaparátom. Primárne pre super fotku potrebuješ:
* Priemerný fotoaparát (všetky dnešné zrkadlovky stačia)
* Dobrý objektív (je dôležitejší ako fotaparát)
* Dobrý motív
* Dobré svetlo
* Pri landscape v drvivej väčšine stabilný statív (nie nejaký pahýľ z Tesca)
* Postproces (ten je dnes často až prehnaný ale dokáže odlíšiť priemernú fotku od úžasnej)
* Schopnosti fotografa

Čo z tohto sa nachádzalo na tvojich fotkách? Predpokladám, že ten fotoaparát, zbytok už tam asi chýbal. Prečo preto chceš meniť to, čo bolo možno jediné dobré v tejto "reťazi"?

BTW ak predsa len chceš meniť fotoaparát, tak skús pri tom uvažovať takto. Chceš fotiť prírodu, krajinky... Tam potrebuješ veľkú hĺbku ostrosti. To vyžaduje vysoké clonové číslo. To zase vyžaduje veľa svetla. To je zase nevhodné pre väčšinu motívov v prírode. Riešením je fotenie v inom čase keď je menej svetla ale použiť statív. Kúp teda statív a nauč sa s ním fotiť. Ak aj tak chceš meniť foťák, tak kúp CSC a nie DSLR. Keď CSC, tak Olympus, Sony alebo Fuji. Už sme tu x-krát vysvetlovali prečo. Dnes sú lepšie ako entry level zrkadlovky. Olympus má mierne menší senzor, netreba ho tak cloniť pre dosiahnutie dostatočnej hĺbky ostrosti, čo zase umožňuje mať lepšie časy, navyše má výbornú stabilizáciu, čo zase znižuje potrebu statívu. Sony a Fuji majú mierne lepšie senzory. Sony má však buď priemerné objektívy alebo drahé. Fuji zase musíš prísť na chuť a tiež je pomerne drahý.

Inak daj sem nejakú fotku na ukážku a povieme ti, či je chyba naozaj vo fotoaparáte alebo v niečom inom. Možno ti poradíme, čo máš robiť inak, aby si mal lepšie fotky.

helmiczka
2017-02-08 11:18:55+01
Zaujímavosť. Netýka sa fotenia prírody, ale fotenia celkovo:
Oficiálna fotografia prezidenta USA bola zhotovená 10 rokov starým modelom fotoaparátu (10 rokov! Ten model sa začal vyrábať ešte predtým, než zvolili minulého prezidenta).
https://fstoppers.com/gear/presidential-portrait-was-taken-ten-year-old-camera-162665
Iste, ide najvyššiu modelovú radu, ale predsa len...

martinmlm
2017-02-08 13:45:46+01
príspevok od: helmiczka
Oficiálna fotografia prezidenta USA bola zhotovená 10 rokov starým modelom fotoaparátu (10 rokov! Ten model sa začal vyrábať ešte predtým, než zvolili minulého prezidenta).
https://fstoppers.com/gear/presidential-portrait-was-taken-ten-year-old-camera-162665
aj taký starý telefon mu chceli dať

fatality
2017-02-08 21:28:22+01
nejak mu usla WB ☺ modry biely dom 😊

helmiczka
2017-02-08 21:33:19+01
Ušla, ušla ona tá fotografia má viacero technických nedokonalostí (alebo umeleckých zámerov?)
Nech je ako chce, zákazník bol zrejme spokojný, inak by si ju nevybral.

fatality
2017-02-08 22:04:12+01
Ušla, ušla ona tá fotografia má viacero technických nedokonalostí (alebo umeleckých zámerov?)
Nech je ako chce, zákazník bol zrejme spokojný, inak by si ju nevybral.
njoo..mal to tazke fotograf 😅

mato151
2017-02-09 12:17:23+01
príspevok od: Martin Školiak
Robíš chybu že hľadáš problém vo fotoaparáte. Nikam ťa neposunie prechod na eos 100d, eos 700d a ani eos 7d. Tvoj problém vyrieši statív a štúdium. Ja fotím na eos 5d mark ii z roku asi 2008 a nemám pocit že by ma ten fotoaparát nejako obmedzoval. Mimochodom eos 100d je nižšia rada ako tvoj 1200d. No v rukách toho čo vie čo s ním je to dobrý fotoaparát. Ty potrebuješ hlavne odobriť nákup nového fotoaparátu. Vyhodené peniaze!
no nemaš ten pocit, lebo je to profesionalna rada fotoaparatu aj ked staršieho dáta vyroby. mimochodom 100D nie je nižšia rada ako 1200D. vdaka za komentar.

mato151
2017-02-09 12:19:05+01
vdaka za poznatky. zabezpecim si statív a budem sa dalej v oblasti fotenia vzdelavať. pekny den vsetkym

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()