Nehádam sa s tebou. Nie som profesionál, len mierne pokročilý amatér. Vyskúšal som si len kopec foťákov, objektívov nemám predsudky ani k jednému. Každý má niečo + a niečo mínus. Momentálne mám Nikon D610, D5100(asi pôjde na IR prerábku), manželka Fuji XM-1 a Sony RX100III. Od dcéry mám kopec fotiek aj s Panasoniku LX100 prvá verzia, mal som Olympus už neviem typ s 16Mp(fotil slušne, ale to "ergonomické"menu bola hrôza, išiel preč). LX100 malo rovnaký výstup ako Sony RX100III. Najlepšie je to si ošahať aspoň pár dní a skúsiť spracovať aj výstupy. Myslím, že v súčasnej dobe na amatérske použitie stačí všetko od 1´´ čípu hore a ak sa naučí RAWY, tak aj na dlhšie a s veľmi dobrými fotkami aj pre tlač.
Je to moc? Tak časom by som určite zobral niečo lepšie, preto ma napadlo, že rovno zoberiem tento nech mám pokoj.
Za tú zostavu moc. Nejde o to, či to je zlé, len ide o účel. Pokoj veru asi nebudeš mať.70-300 nie je univerzálne ohnisko, ale pomerne dlhé. Ak budeš chcieť v krčme pofotiť kamošov, tak keď to preženiem tak im odfotíš akurát obočie, alebo nosné dierky. ))
Po tom, keď sa priklonil ku zostave ultrazoom objektívu s Canonom, tak myslím, že tá tvoja varianta LX100 je fakt lepšia. No čo, každý si tým musí prejsť.
Uplne chaoticky preskakujes z hrusiek na jablka. Mal by si si ujasnit prevazne vyuzitie, tvoje schopnosti a perspektivne vyuzitie. Osobne by som za taketo stariny peniaze nedaval (myslim telo).
Ja mám veľké ruky, no možno by som si naň aj zvykol. No teraz som vyjednal tú 1100D za 220€ s objektívom Canon EF 70-300mm. A viem ju aj pozrieť. Tá váha/veľkosť mi nevadí, ale s tým lepším objektívom by bol aj výstup lepší, či nie?
este raz..ten fotak je zastaraly,s nic moc vystupom a zlym ostrenim..ak si chces kupit staru sunku,s objektivom,ktoremu chyba siroky koniec(neodfotis s nim nic vnutri,ani sirsi zaber vonku,je to vlastne zoom 3x-15x),kludne si ho kup.. .. nebudes ani prvy ani posledny,ktoremu tu radili nieco vhodne a on si kupil uplne nieco ine,menej vhodne.. ..
Foťák do 300
Žiadne požiadavky nemám môže to byť zrkadlovka aj bez-zrkadlovka.
Zatiaľ som našiel niečo takéto
https://www.prolaika.sk/e-shop/fujifilm-x-a10-telo-strieborne/p-4117148.xhtml
Oplatí sa to zobrať alebo radšej niečo iné?
nebudes ani prvy ani posledny,ktoremu tu radili nieco vhodne a on si kupil uplne nieco ine,menej vhodne..
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom