Fórum » Vyberáme fotoaparát

Je dron fasa vec?

K1000
2024-08-22 10:34:53+02
Zakaždým, keď idem cez víkend von na vysokohorskú túru, bzučí okolo mňa dron, ak nie dva.
Normálne uvažujem, že aj ja by som si jeden taký.

Je dron fasa vec na fotografovanie?

Chcel by som sa vyvarovať chyby, ktorú som už urobil X-krát v živote:

Keď s niečím začínam a kupujem si prvú vec daného druhu, kúpim si len takú lacnú základnú, že veď to mi stačí na začiatok, kým sa naučím. O pár mesiacov ale zistím, že základná lacná vec má prudké obmedzenia a že by som predsa len potreboval tú lepšiu drahšiu. Tak pekne krásne pod cenu predám alebo niekomu darujem to, čo som kúpil a miniem peniaze za pokročilejšiu verziu.

To je blbosť. Chcel by som sa tomu vyvarovať.

Napríklad píšu, že DJI Mini 4 Pro je najlepší dron pre začiatočníka a často jediný dron, ktorý bude človek potrebovať.
Ale fakt? Či ho zase budem o pár mesiacov predávať a kupovať Mavic 3 Pro?

Vďaka vopred za názory a rady.
0
0
editovaný

gytheio
2024-08-22 10:50:25+02
príspevok od: K1000
Zakaždým, keď idem cez víkend von na vysokohorskú túru, bzučí okolo mňa dron, ak nie dva.

Keď s niečím začínam a kupujem si prvú vec daného druhu, kúpim si len takú lacnú základnú, že veď to mi stačí na začiatok, kým sa naučím. O pár mesiacov ale zistím, že základná lacná vec má prudké obmedzenia a že by som predsa len potreboval tú lepšiu drahšiu. Tak pekne krásne pod cenu predám alebo niekomu darujem to, čo som kúpil a miniem peniaze za pokročilejšiu verziu.

Napríklad píšu, že DJI Mini 4 Pro je najlepší dron pre začiatočníka a často jediný dron, ktorý bude človek potrebovať.

dron je uplne ina fotografia, ina uroven, s dronom sa aj panoramy fotia v uplne inej kvalite.. ja som vzdy nazoru, ked sa chcem seriozne niecomu venovat tak to lepsie.. foti to lepsie a to je podstatne
fotim dronom asi 4 roky a urcite nebanujem, s fotoaparatom nikdy nedokazes zachytit to co s dronom..
mam v plane ak sa vydari.. DJI Inspire 3 samozrejme FF
0
0

K1000
2024-08-22 11:02:02+02
príspevok od: gytheio
dron je uplne ina fotografia, ina uroven, s dronom sa aj panoramy fotia v uplne inej kvalite.. ja som vzdy nazoru, ked sa chcem seriozne niecomu venovat tak to lepsie.. foti to lepsie a to je podstatne
fotim dronom asi 4 roky a urcite nebanujem, s fotoaparatom nikdy nedokazes zachytit to co s dronom..
mam v plane ak sa vydari.. DJI Inspire 3 samozrejme FF
Hehe, čo si, to stojí 15.000! 😅
Ja som v kategórii tak 1.000 alebo 2.000 😄 Aj s tým sa dá dačo?

Ale máme tu prvý názor: Dron je fasa vec 😎
Dík.
0
0

PetoNZ
2024-08-22 11:07:32+02
Dron je fasa len je zakazane lietat v narodnych parkoch a prirodnych rezervaciach tak neviem kam chodis na tury, alebo to budes porusovat ako ostatni a dufat ze ta nechytia. Tiez som si bral drona na dovolenku do tatier a nakoniec som ho ani nevytiahol.
0
5

JohnNewton
2024-08-22 11:21:40+02
Marha fasza Priveľa zákonov a obmedzení, čo teda ja nemusím.
0
1

gytheio
2024-08-22 11:22:22+02
Hehe, čo si, to stojí 15.000! 😅
Ja som v kategórii tak 1.000 alebo 2.000 😄 Aj s tým sa dá dačo?

Ale máme tu prvý názor: Dron je fasa vec 😎
Dík.
moj prvy dron stal 1600 a fotil velmi dobre
0
1

gytheio
2024-08-22 11:25:27+02
je prirodzene, ze kto chce vyhovorku, najde si ju vzdy
0
1

K1000
2024-08-22 11:26:38+02
príspevok od: PetoNZ
Dron je fasa len je zakazane lietat v narodnych parkoch a prirodnych rezervaciach tak neviem kam chodis na tury, alebo to budes porusovat ako ostatni a dufat ze ta nechytia. Tiez som si bral drona na dovolenku do tatier a nakoniec som ho ani nevytiahol.
Vďaka!

Aha, zabudol som povedať: Teraz bývam mimo EÚ (v Andorre) a sú tu len minimálne obmedzenia na drony do 1 kg. V prírode sa smie lietať, vrátane aj na horách, v údoliach a pod. Obmedzenia sú len také, čo by človek aj zdravým sedliackym rozumom: Nelietať na ľuďmi, nad cestnými komunikáciami, nad súkromným majetkom, nad hraničnými prechodmi a pár ďalších. Smie sa lietať len cez deň a dron musí byť na dohľad.
0
0

gytheio
2024-08-22 11:32:52+02
Vďaka!

Aha, zabudol som povedať: Teraz bývam mimo EÚ (v Andorre) a sú tu len minimálne obmedzenia na drony do 1 kg. V prírode sa smie lietať, vrátane aj na horách, v údoliach a pod. Obmedzenia sú len také, čo by človek aj zdravým sedliackym rozumom: Nelietať na ľuďmi, nad cestnými komunikáciami, nad súkromným majetkom, nad hraničnými prechodmi a pár ďalších. Smie sa lietať len cez deň a dron musí byť na dohľad.
nejak sa mi tomu nechce verit, ze by bolo na Slovensku zakazane lietat nad ludmi.. v Nemecku je appka ktora ukazuje kde sa clovek nachadza a kde su obmedzenia.. zdroje pitnej vody, letiska, nejake lokality v mestach alebo prirode, ale vacsinou je dovolene skoro vsade do 120m.. a to si myslim, ze Nemci to maju najprisnejsie
0
0

K1000
2024-08-22 11:43:23+02
nejak sa mi tomu nechce verit, ze by bolo na Slovensku zakazane lietat nad ludmi.. v Nemecku je appka ktora ukazuje kde sa clovek nachadza a kde su obmedzenia.. zdroje pitnej vody, letiska, nejake lokality v mestach alebo prirode, ale vacsinou je dovolene skoro vsade do 120m.. a to si myslim, ze Nemci to maju najprisnejsie
Tu sa smie do 150 m. Letiská v tejto krajine nie sú, takže o starosť menej 😄

A áno, vyslovene sa všade píše, že nad ľuďmi sa nesmie. Hlavne nie nad zhromaždenými ľuďmi.

https://uavcoach.com/drone-laws-in-andorra/
0
1

gytheio
2024-08-22 11:47:41+02
Tu sa smie do 150 m. Letiská v tejto krajine nie sú, takže o starosť menej 😄

A áno, vyslovene sa všade píše, že nad ľuďmi sa nesmie. Hlavne nie nad zhromaždenými ľuďmi.

https://uavcoach.com/drone-laws-in-andorra/
v Nemecku musi byt kazdy vlastnik drona zaregistrovany v leteckej agenture, ta mu posle kovovu nalepku s jeho menom a adresou ktoru musi prilepit na dron.. v pripade keby dron niekde nekontrovatelne spadol a sposobil skodu, tu nalepku kazdy dostane iba ked zaplati poistku v pripade skody.. cca 40 eur rocne
poistka zaplatena dron ma evidencne cislo tak sa moze lietat aj nad ludmi
0
2

tyto
2024-08-22 11:50:37+02
Akurat vcera som sa do tejto problematiky zacital. V EU je tolko obmedzeni, ze uz ma prsla chut lietat dronom. Ale zasa chapem aj tie obmedzenia, keby si tu kazdy lietal ako sa mu zachce, to by bol iny masaker.
https://www.xtreme.sk/clanok/14/drony-legislativa-2024/?srsltid=AfmBOopYz14NIabfAbgHXNe7CXWYC5HL9IKzR951QR501vpn0o3j2bXr
0
1
editovaný

JohnNewton
2024-08-22 11:58:16+02
YT kanál, SmartWear.sk, zákony v SK
0
1

K1000
2024-08-22 12:00:11+02
príspevok od: tyto
Akurat vcera som sa do tejto problematiky zacital. V EU je tolko obmedzeni, ze uz ma prsla chut lietat dronom. Ale zasa chapem aj tie obmedzenia, keby si tu kazdy lietal ako sa mu zachce, to by bol iny masaker.
https://www.xtreme.sk/clanok/14/drony-legislativa-2024/?srsltid=AfmBOopYz14NIabfAbgHXNe7CXWYC5HL9IKzR951QR501vpn0o3j2bXr
Pilotný preukaz, fúúú, to je drina! 😣

Andorra je tak trochu divoký západ. Je tu celkovo menej obmedzení než v EÚ, na všetko. Aj niektoré lieky, ktoré sú u nás len na predpis, ti tu predajú len tak. Napríklad ja trpím migrénami a sú na to skvelé lieky na báze Rizatriptanu. U nás aj v Čechách jedine na predpis, tu voľne v lekárni.

Podobne je to aj s dronmi. Do 1 kg minimálne obmedzenia. Nie je ani povinnosť zaregistrovať. Nad 1 kg už áno.

Ktovie, možno sa to časom aj tu pritvrdí...
0
1

Paladin25
2024-08-22 13:07:29+02

Myslím že DJI mini 4 pro ti bohate vystačí. A nie len na začiatok...
0
1

fatality
2024-08-22 14:23:37+02
Vďaka!

ja dronim uz dlho.. tie pohlady a uhly su ppc samozrejme .. ..
zakladna otazka je, ako velmi fuka, tam kde budes fotit..
a nielen dole, ale najma hore..ono je to niekedy diametralny rozdiel..
a vzhladom na to, ze hore fuci skoro vsade, vynechal by som Mini seriu, ktora je najmenej stabilna..
darmo je ten 1/1.3" snimac slusny, ked nebudes moct polovicu casu lietat koli pocasiu..
dalej..kvalita..isiel by som aspon do 1" snimacu..to je Air2S alebo starsi Mavic 2 Pro..
Airy su uz slusne stabilne, ale ta prava stabilita zacina az pri Mavicovi..
dalej..potrebujes len sirokouhle zabery alebo semtam "zoomnut"..ak aj zoomnut, vyberaj
modely s kombinaciou wide+tele..
ideal je Mavic 3 Pro..stabilny, 4/3" snimac, wide+ tele..alebo Classic 4/3", bez tele..
0
2

K1000
2024-08-22 14:28:31+02
príspevok od: Paladin25
Myslím že DJI mini 4 pro ti bohate vystačí. A nie len na začiatok...
To by bolo dobre, lebo ten stojí "len" 800 EUR.

https://www.galaxyandorra.com/es/dji-consumo/9603-dji-mini-4-pro-rc-n2-6941565969019.html

To je s takým základným ovládačom bez obrazovky, čo sa musí spárovať s mobilom. Niektorí vravia, že tento ovládač je dokonca lepší, než ten s obrazovkou, lebo fotky sa ti ukladajú priamo do mobilu.

Mini 4 Pro má oproti Mavic slabšiu odolnosť proti vetru a má len jeden objektív. Mavic má dve rozličné ohniská.

Dík!
0
0

gytheio
2024-08-22 14:37:57+02

https://www.galaxyandorra.com/es/dji-consumo/9603-dji-mini-4-pro-rc-n2-6941565969019.html

To je s takým základným ovládačom bez obrazovky, čo sa musí spárovať s mobilom. Niektorí vravia, že tento ovládač je dokonca lepší, než ten s obrazovkou, lebo fotky sa ti ukladajú priamo do mobilu.

Mini 4 Pro má oproti Mavic slabšiu odolnosť proti vetru a má len jeden objektív. Mavic má dve rozličné ohniská.

Dík!
to nie je pravda, ze ovladac bez displeja je lepsi, ja som mal s displejom, fotografie sa mi ukladali aj na kartu aj do ovladaca, a ked kolegovi ktory mal ovladac bez displeja zazvonil pocas letu telefon... spadol dron na hlavu tomu pre koho natacal to video
0
1

Paladin25
2024-08-22 14:47:43+02

Dík!
Áno ako píše fatality ak tam kde budeš veľmi fúka sú lepšie iné modeli.

Čo sa ovládača týka je to vec preferencií. Tiež som čítal viac diskusii kde som sa stretol s názorom že ten bez displaya je lepší. Osobne by som si ale ja asi vybral ten s displayom.

Air 2s ako píše fatality nemusí byť zlá voľba.
0
1

Paladin25
2024-08-22 14:49:27+02
to nie je pravda, ze ovladac bez displeja je lepsi, ja som mal s displejom, fotografie sa mi ukladali aj na kartu aj do ovladaca, a ked kolegovi ktory mal ovladac bez displeja zazvonil pocas letu telefon... spadol dron na hlavu tomu pre koho natacal to video
Úplná sodoma - gomora a prežil to ten klient?

A to všetkým čo mali ovládač bez displaya takto padajú tie drony???

0
0

Strana 1 z 26

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()