Zakaždým, keď idem cez víkend von na vysokohorskú túru, bzučí okolo mňa dron, ak nie dva. Normálne uvažujem, že aj ja by som si jeden taký.
Je dron fasa vec na fotografovanie?
Chcel by som sa vyvarovať chyby, ktorú som už urobil X-krát v živote:
Keď s niečím začínam a kupujem si prvú vec daného druhu, kúpim si len takú lacnú základnú, že veď to mi stačí na začiatok, kým sa naučím. O pár mesiacov ale zistím, že základná lacná vec má prudké obmedzenia a že by som predsa len potreboval tú lepšiu drahšiu. Tak pekne krásne pod cenu predám alebo niekomu darujem to, čo som kúpil a miniem peniaze za pokročilejšiu verziu.
To je blbosť. Chcel by som sa tomu vyvarovať.
Napríklad píšu, že DJI Mini 4 Pro je najlepší dron pre začiatočníka a často jediný dron, ktorý bude človek potrebovať. Ale fakt? Či ho zase budem o pár mesiacov predávať a kupovať Mavic 3 Pro?
Za mňa video 0% záujem. Za celý život som natočil dokopy tak 15 minút videa, keď preženiem. Nebaví ma to 🤷🏼♂️
Dron len na fotenie 🚁 📸 😎
Iba na fotenie je to škoda kupovať. Aspoň hyperlapse a spomalené video na niektoré scény by som k tomu pripojil. Kvalita je veľmi dobrá. Ale treba dokúpiť aj polarizačný filter. Ak chceš iba na fotenie, tak to by som ešte na tvojom mieste poštudoval. Mám jedného priateľa z FCB a ten fotí z dronu FF foťákom. Ale akým dronom, aký foťák používa a ako to riadi na diaľku, tak to teda neviem...
Iba na fotenie je to škoda kupovať. Aspoň hyperlapse a spomalené video na niektoré scény by som k tomu pripojil. Kvalita je veľmi dobrá. Ale treba dokúpiť aj polarizačný filter. Ak chceš iba na fotenie, tak to by som ešte na tvojom mieste poštudoval. Mám jedného priateľa z FCB a ten fotí z dronu FF foťákom. Ale akým dronom, aký foťák používa a ako to riadi na diaľku, tak to teda neviem...
Ako myslíš, že na fotenie je to škoda kupovať? Prečo?
Nevyužiješ ani 10% z toho, na čo je určený. Má to kopec možností. Fotenie, panoráma, hyperlapse, motionlapse, spomalené videá, videá rôznych kvalít(vrátane HDR). Je to akoby si si kúpil traktor a použiješ ho iba na dopravu do práce. Ak iba na fotenie, tak by som sa poobzeral po staršom drone s 4/3 snímačom, alebo po riešení, čo som písal vyššie.
Veď už som poštudoval a veľa sme o tom prediskutovali aj v tejto konverzácii 😎
Drony s FF kamerami existujú, napríklad DJI má rad Inspire. Len stoja 15.000 a vážia 5 kíl - na to už potrebuješ ten vyšší preukaz s prezenčnou skúškou na leteckom úrade. Skrátka, vyššia kategória.
Napríklad nedávno som bol na jednej rozhľadni, aj som tu o tom písal. Pripájam dve fotky (nie moje - z internetu). Prvá je taká, ktorú môžeš urobiť s fotoaparátom. Druhú môžeš urobiť len s dronom. (Na tom mieste je povolené používať dron, dva tam bzučali keď som tam bol).
Takéto niečo je mojím cieľom, ako tá druhá fotka. Zábery z nevšedných, nedostupných uhlov.
Nevyužiješ ani 10% z toho, na čo je určený. Má to kopec možností. Fotenie, panoráma, hyperlapse, motionlapse, spomalené videá, videá rôznych kvalít(vrátane HDR). Je to akoby si si kúpil traktor a použiješ ho iba na dopravu do práce. Ak iba na fotenie, tak by som sa poobzeral po staršom drone s 4/3 snímačom, alebo po riešení, čo som písal vyššie.
Meh, video-šmideo bla bla bla. Nuda! Koho to baví? 🙄
On to vyskúša, pôjde na tej krásnej motorke a dron bude krúžiť okolo neho...🙂
Veď už som poštudoval a veľa sme o tom prediskutovali aj v tejto konverzácii 😎
Drony s FF kamerami existujú, napríklad DJI má rad Inspire. Len stoja 15.000 a vážia 5 kíl - na to už potrebuješ ten vyšší preukaz s prezenčnou skúškou na leteckom úrade. Skrátka, vyššia kategória.
Pre nás amatérov Mini dron a 1" snímač 😎
Pochybujem, že ten priateľ z FCB nemá také drahé riešenie. Myslím, že má len silnejší dron a na ňom FF foťák s ľahšou optikou. Ale ako to má prepojené, tak to teda neviem. Možno na nejakých fórach niečo o tom nájdeš.
da sa vymenovat 1000 veci na co moze byt dron vyuzity.. a ked niekto s tym dronom nesmiruje v noci do okien v panelaku, podla teba ho vyuziva iba na 10%.. ked sa niekto tesi na fotografie z drona, je normalne, ze ho vyuzije, preco by mal robit videa roznych kvalit ked ho to nezaujima? ty nemas dron, ako vies ci sa da vyuzit? ved ty ani ten fotoaparat nevies vyuzit
Meh, video-šmideo bla bla bla. Nuda! Koho to baví? 🙄
Fotky, to je ono! 😎
😄😄😄
, ok tak treba študovať ďalej. Myslím, že sme niektoré cesty k tvojmu cieľu presondovali. Ale ešte sú niektoré, ktoré môžu viesť k cieľu. Silnejší dron bez kamery a riešiť pripevnenie aspoň 4/3 ľahšieho foťáku s ľahkou optikou (možno aj rybie oko...) a prepojiť.
da sa vymenovat 1000 veci na co moze byt dron vyuzity.. a ked niekto s tym dronom nesmiruje v noci do okien v panelaku, podla teba ho vyuziva iba na 10%.. ked sa niekto tesi na fotografie z drona, je normalne, ze ho vyuzije, preco by mal robit videa roznych kvalit ked ho to nezaujima? ty nemas dron, ako vies ci sa da vyuzit? ved ty ani ten fotoaparat nevies vyuzit
, ok tak treba študovať ďalej. Myslím, že sme niektoré cesty k tvojmu cieľu presondovali. Ale ešte sú niektoré, ktoré môžu viesť k cieľu. Silnejší dron bez kamery a riešiť pripevnenie aspoň 4/3 ľahšieho foťáku s ľahkou optikou (možno aj rybie oko...) a prepojiť.
ty pises tieto blbosti z blazninca? rybie oko na drone? a co by si s tym fotografoval? mas predstavu ako foti rybie oko? zavesit 3/4 fotak na silnejsi dron? ako bude prenasat signal? a naco by to do riti robil, ked ten mavic je to iste ale podstatne lacnejsie?
Tak mu daj link nech si to pozrie tých 100 dronov s FF a na ktoré sa dá zavesiť a netrep dve na tri... Aspoň nejaký úžitok z teba bude.
a na co? on nechce vysolit za dron 5000 eur, plus kvalitny prenos signalu dalsie tisice.. SI ZDRAVY?? a keby si nebol mameluch vedel by si, ze ten link je v tejto debate
a na co? on nechce vysolit za dron 5000 eur, plus kvalitny prenos signalu dalsie tisice.. SI ZDRAVY?? a keby si nebol mameluch vedel by si, ze ten link je v tejto debate
Spomínal si 100 možností. Dal si iba jednu možnosť. Tak šup-šup s ďaľšími. To zaujíma aj mňa. Čakám. A myslím, že to zaujíma aj ostatných.
Je dron fasa vec?
Normálne uvažujem, že aj ja by som si jeden taký.
Je dron fasa vec na fotografovanie?
Chcel by som sa vyvarovať chyby, ktorú som už urobil X-krát v živote:
Keď s niečím začínam a kupujem si prvú vec daného druhu, kúpim si len takú lacnú základnú, že veď to mi stačí na začiatok, kým sa naučím. O pár mesiacov ale zistím, že základná lacná vec má prudké obmedzenia a že by som predsa len potreboval tú lepšiu drahšiu. Tak pekne krásne pod cenu predám alebo niekomu darujem to, čo som kúpil a miniem peniaze za pokročilejšiu verziu.
To je blbosť. Chcel by som sa tomu vyvarovať.
Napríklad píšu, že DJI Mini 4 Pro je najlepší dron pre začiatočníka a často jediný dron, ktorý bude človek potrebovať.
Ale fakt? Či ho zase budem o pár mesiacov predávať a kupovať Mavic 3 Pro?
Vďaka vopred za názory a rady.
Dron len na fotenie 🚁 📸 😎
Pripájam dve fotky (nie moje - z internetu). Prvá je taká, ktorú môžeš urobiť s fotoaparátom. Druhú môžeš urobiť len s dronom.
(Na tom mieste je povolené používať dron, dva tam bzučali keď som tam bol).
Takéto niečo je mojím cieľom, ako tá druhá fotka. Zábery z nevšedných, nedostupných uhlov.
Fotky, to je ono! 😎
😄😄😄
ty nemas dron, ako vies ci sa da vyuzit? ved ty ani ten fotoaparat nevies vyuzit
Fotky, to je ono! 😎
😄😄😄
ty nemas dron, ako vies ci sa da vyuzit? ved ty ani ten fotoaparat nevies vyuzit
Aspoň nejaký úžitok z teba bude.
zavesit 3/4 fotak na silnejsi dron? ako bude prenasat signal? a naco by to do riti robil, ked ten mavic je to iste ale podstatne lacnejsie?
Aspoň nejaký úžitok z teba bude.
a keby si nebol mameluch vedel by si, ze ten link je v tejto debate
a keby si nebol mameluch vedel by si, ze ten link je v tejto debate
Čakám. A myslím, že to zaujíma aj ostatných.