Zakaždým, keď idem cez víkend von na vysokohorskú túru, bzučí okolo mňa dron, ak nie dva. Normálne uvažujem, že aj ja by som si jeden taký.
Je dron fasa vec na fotografovanie?
Chcel by som sa vyvarovať chyby, ktorú som už urobil X-krát v živote:
Keď s niečím začínam a kupujem si prvú vec daného druhu, kúpim si len takú lacnú základnú, že veď to mi stačí na začiatok, kým sa naučím. O pár mesiacov ale zistím, že základná lacná vec má prudké obmedzenia a že by som predsa len potreboval tú lepšiu drahšiu. Tak pekne krásne pod cenu predám alebo niekomu darujem to, čo som kúpil a miniem peniaze za pokročilejšiu verziu.
To je blbosť. Chcel by som sa tomu vyvarovať.
Napríklad píšu, že DJI Mini 4 Pro je najlepší dron pre začiatočníka a často jediný dron, ktorý bude človek potrebovať. Ale fakt? Či ho zase budem o pár mesiacov predávať a kupovať Mavic 3 Pro?
ja mam vodicsky preukaz na osobne auto a ziadne auto nemam, naposledy som soferoval z pozicovne pred 5 rokmi
No vidíš, ja mám zas preukaz na dron, a dron nemám 😄 Ale chcem mať a chcieť je polovica úspechu 😎😄
Mimochodom, internetová továreň na špekulácie ("rumour mill", ako sa povie) teraz začala tvrdiť, že DJI Mini 5 Pro ani nevýjde tohto roku! Ale až v 2025! Iní zase tvrdia, že áno, ale že až v novembri.
Zase Air 3S je už prakticky akoby potvdený: Už sa objavili aj špionážne fotky.
No vidíš, ja mám zas preukaz na dron, a dron nemám 😄 Ale chcem mať a chcieť je polovica úspechu 😎😄
Mimochodom, internetová továreň na špekulácie ("rumour mill", ako sa povie) teraz začala tvrdiť, že DJI Mini 5 Pro ani nevýjde tohto roku! Ale až v 2025! Iní zase tvrdia, že áno, ale že až v novembri.
😱😱😱
dalsia vec, kvoli ktorej vaham je, ze ja som nikdy nehraval pocitacove hry, nemal som v ruke hraciu konzolu a ked som parkrat na pocitaci skusal nejake preteky aut, ovladane s klavesnicou, stale som lietal mimo cestu
tak je velmi pravdepodobne, ze by som havaroval s dronom skor, ako by som nieco zaujimave odfotil/natocil
dalsia vec, kvoli ktorej vaham je, ze ja som nikdy nehraval pocitacove hry, nemal som v ruke hraciu konzolu a ked som parkrat na pocitaci skusal nejake preteky aut, ovladane s klavesnicou, stale som lietal mimo cestu
tak je velmi pravdepodobne, ze by som havaroval s dronom skor, ako by som nieco zaujimave odfotil/natocil
Tie nové majú automatické vyhýbanie prekážkam, minimálne vpredu a zo spodu. Ďalšia generácia by mala mať senzory aj po stranách, prípadne aj vzadu. Nefunguje to však na káble elektrického vedenia a jednotlivé konáre stromov, tiež nie vo vysokej rýchlosti.
Myslím, že okrem schopnosti do ničovo nevraziť sú motorické zručnosti pilota dôležité pri videu, a nie tak pri fotografii. Pri fotografovaní nakoniec ten dron nejako "dokopeš" na miesto, kde ho chceš mať, hocijakým neelegantným spôsobom. Video však vyžaduje pekné jemné, plynulé manévrovanie. To je oveľa ťažšie. Aspoň tak si to predstavujem.
Plus asi nebude jednoduché manévrovať keď je dron otočený "tvárou" k tebe, ako tu už bolo povedané. Vtedy je pravá ľavá a ľavá pravá, keď vieš ako myslím. To je ako cúvať autom s prívesným vozíkom - úkon, ktorý som osobne nikdy nezvládol 😅
Tie nové majú automatické vyhýbanie prekážkam, minimálne vpredu a zo spodu. Ďalšia generácia by mala mať senzory aj po stranách, prípadne aj vzadu. Nefunguje to však na káble elektrického vedenia a jednotlivé konáre stromov, tiež nie vo vysokej rýchlosti.
Myslím, že okrem schopnosti do ničovo nevraziť sú motorické zručnosti pilota dôležité pri videu, a nie tak pri fotografii. Pri fotografovaní nakoniec ten dron nejako "dokopeš" na miesto, kde ho chceš mať, hocijakým neelegantným spôsobom. Video však vyžaduje pekné jemné, plynulé manévrovanie. To je oveľa ťažšie. Aspoň tak si to predstavujem.
Plus asi nebude jednoduché manévrovať keď je dron otočený "tvárou" k tebe, ako tu už bolo povedané. Vtedy je pravá ľavá a ľavá pravá, keď vieš ako myslím. To je ako cúvať autom s prívesným vozíkom - úkon, ktorý som osobne nikdy nezvládol 😅
mne tie senzory zastavili aj pred elektrickym vedenim a v lese ked som vzlietol tak ten ovladac v kuse piskal prave pre tie konare
ked mas zapnute senzory a stojis pred stromom alebo pred stenou a zadas joistikom pohyb vpred tak dron sa vobec nepohne, ovladac dost silno piska a dron stoji na mieste samozrejme ked letis 70km/h proti stene, ten dron nestaci zabrzdit, tie senzory su nastavene tusim na 3 metrovy okruh okolo drona
Tento Neo má iné zameranie, nie pre fotografa. Je pre vloggera, niekoho, kto chce videá na TikTok, nevšedné zábery z dovolenky čo potom dá na Instagram a podobne. Obrazová kvalita tak na úrovni lacnejšieho mobilu.
Pod tymto videom je odkaz na stiahnutie si original fotky aj video https://www.youtube.com/watch?v=ESqeDp1zV4U uz som pozrel viacero videi na YT a uz som nalomeny kupit ho pre mna hlavne na video
Pod tymto videom je odkaz na stiahnutie si original fotky aj video https://www.youtube.com/watch?v=ESqeDp1zV4U uz som pozrel viacero videi na YT a uz som nalomeny kupit ho pre mna hlavne na video
Tie videá ešte ako tak, ale tie fotky... fúúú, hrozné 😱
Ktovie ako to mali nastavené, lebo tá s tou vežou v diaľke je riadny humus, aj tá predtým. Toto nemali ani zverejňovať, iba to ľudí odradí 🤷🏼♂️
Tie videá ešte ako tak, ale tie fotky... fúúú, hrozné 😱
Ktovie ako to mali nastavené, lebo tá s tou vežou v diaľke je riadny humus, aj tá predtým. Toto nemali ani zverejňovať, iba to ľudí odradí 🤷🏼♂️
ano, fotky slabe, mne sa drony pacia kvoli videu, pri tomto je video pri dobrom svetle OK, pri slabom svetle to nevyzera dobre ... ale zaujal ma ten funny faktor, nenarocne na ovladanie, aj bez ovladaca, aj bez mobilu sa da dokonca funguje aj ako FTP dron s patricnym prislusenstvom, okuliarmi a ovladacom
pre mna je tento DJI Neo v kombinacii s fimovanim mobilom taka lacna a pohodlna nahrada za nejaku kombinaciu DJI dronu s min. 1 palcovym snimacom a bezzrkadlovky
Len nech zverejňujú, lepšie ako zatĺkať, čo súdruhovia z číny robia celkom často 😄
Ako rýchlo vzniklo nadšenie z tohto dronu, tak rýchlo aj opadlo po vzhliadnutí tých výstupov (aspoň čo sa fotiek týka). Keby to malo aspoň rawko a dalo sa dačo zachrániť, ale tie jpg sú 5 krokov dozadu. Ako niekto napísal v komentároch, je to v podstate je predĺžená selfie tyč menej kvalitného mobilu.
Je dron fasa vec?
Normálne uvažujem, že aj ja by som si jeden taký.
Je dron fasa vec na fotografovanie?
Chcel by som sa vyvarovať chyby, ktorú som už urobil X-krát v živote:
Keď s niečím začínam a kupujem si prvú vec daného druhu, kúpim si len takú lacnú základnú, že veď to mi stačí na začiatok, kým sa naučím. O pár mesiacov ale zistím, že základná lacná vec má prudké obmedzenia a že by som predsa len potreboval tú lepšiu drahšiu. Tak pekne krásne pod cenu predám alebo niekomu darujem to, čo som kúpil a miniem peniaze za pokročilejšiu verziu.
To je blbosť. Chcel by som sa tomu vyvarovať.
Napríklad píšu, že DJI Mini 4 Pro je najlepší dron pre začiatočníka a často jediný dron, ktorý bude človek potrebovať.
Ale fakt? Či ho zase budem o pár mesiacov predávať a kupovať Mavic 3 Pro?
Vďaka vopred za názory a rady.
Kurz je on-line, zadarmo a dá sa urobiť za 4 hodiny.
Môžem lietať s dronmi kategórií C0 a C1 do 900 g do výšky 120 metrov všade po EÚ a zopár ďalších krajinách.
Certifikát obsahuje QR kód, pomocou ktorého si kontrolný orgán (napríklad polícia) môže overiť jeho platnosť.
Odporúčam každému, kto plánuje v blízkej budúcnosti dronovať.
Ale chcem mať a chcieť je polovica úspechu 😎😄
Mimochodom, internetová továreň na špekulácie ("rumour mill", ako sa povie) teraz začala tvrdiť, že DJI Mini 5 Pro ani nevýjde tohto roku! Ale až v 2025!
Iní zase tvrdia, že áno, ale že až v novembri.
😱😱😱
Ale chcem mať a chcieť je polovica úspechu 😎😄
Mimochodom, internetová továreň na špekulácie ("rumour mill", ako sa povie) teraz začala tvrdiť, že DJI Mini 5 Pro ani nevýjde tohto roku! Ale až v 2025!
Iní zase tvrdia, že áno, ale že až v novembri.
😱😱😱
samozrejme ked letis 70km/h proti stene, ten dron nestaci zabrzdit, tie senzory su nastavene tusim na 3 metrovy okruh okolo drona
https://www.youtube.com/watch?v=60JC4adOjnQ
Ani ovládač netreba - stačí mobil, prípadne aj nič: Na samotnom drone sú gombíky s predprogramovanými letovými manévrami.
A ak ho aj rozbiješ, tých 200 alebo 300 EUR bolí menej, než 800 alebo 1000.
Len tá obrazová kvalita nebude asi porovnateľná s 1" snímačom...
Baterka vydrží 12 minút a potom sa nabíja hodinu 😅
Ale určite dobrá vecička.
dodnes som o dronoch nevedel nič, takže vďaka za link. Inak prekvapil 14mm (FF)
Ale zase, za 179 EUR...
https://www.fotocinecolor.com/drones/dji-neo-drone
No nekúp to, keď také lacné 😅
https://www.youtube.com/watch?v=ESqeDp1zV4U
uz som pozrel viacero videi na YT a uz som nalomeny kupit ho pre mna hlavne na video
https://www.youtube.com/watch?v=ESqeDp1zV4U
uz som pozrel viacero videi na YT a uz som nalomeny kupit ho pre mna hlavne na video
dokonca funguje aj ako FTP dron s patricnym prislusenstvom, okuliarmi a ovladacom
pre mna je tento DJI Neo v kombinacii s fimovanim mobilom taka lacna a pohodlna nahrada za nejaku kombinaciu DJI dronu s min. 1 palcovym snimacom a bezzrkadlovky
A áno, súdruhovia opakovane vydávali fotky z fotoaparátu za mobilovky 😄
https://www.theverge.com/2018/12/4/18125964/samsung-malaysia-galaxy-a8-star-dslr-photo-busted
A áno, súdruhovia opakovane vydávali fotky z fotoaparátu za mobilovky 😄
https://www.theverge.com/2018/12/4/18125964/samsung-malaysia-galaxy-a8-star-dslr-photo-busted
https://youtu.be/uboJmx3yloo?si=sO9xEF-jDCpLFYoM