Fórum » Vyberáme fotoaparát

Je dron fasa vec?

K1000
K1000 2024-08-22 10:34:53+02
Zakaždým, keď idem cez víkend von na vysokohorskú túru, bzučí okolo mňa dron, ak nie dva.
Normálne uvažujem, že aj ja by som si jeden taký.

Je dron fasa vec na fotografovanie?

Chcel by som sa vyvarovať chyby, ktorú som už urobil X-krát v živote:

Keď s niečím začínam a kupujem si prvú vec daného druhu, kúpim si len takú lacnú základnú, že veď to mi stačí na začiatok, kým sa naučím. O pár mesiacov ale zistím, že základná lacná vec má prudké obmedzenia a že by som predsa len potreboval tú lepšiu drahšiu. Tak pekne krásne pod cenu predám alebo niekomu darujem to, čo som kúpil a miniem peniaze za pokročilejšiu verziu.

To je blbosť. Chcel by som sa tomu vyvarovať.

Napríklad píšu, že DJI Mini 4 Pro je najlepší dron pre začiatočníka a často jediný dron, ktorý bude človek potrebovať.
Ale fakt? Či ho zase budem o pár mesiacov predávať a kupovať Mavic 3 Pro?

Vďaka vopred za názory a rady.

gytheio
2024-08-22 14:49:35+02
príspevok od: Paladin25
Áno ako píše fatality ak tam kde budeš veľmi fúka sú lepšie iné modeli.

Čo sa ovládača týka je to vec preferencií. Tiež som čítal viac diskusii kde som sa stretol s názorom že ten bez displaya je lepší. Osobne by som si ale ja asi vybral ten s displayom.

Air 2s ako píše fatality nemusí byť zlá voľba.
len pre informaciu, ty mas aky model??
0
0

fatality
2024-08-22 14:49:43+02
príspevok od: gytheio
to nie je pravda, ze ovladac bez displeja je lepsi, ja som mal s displejom, fotografie sa mi ukladali aj na kartu aj do ovladaca, a ked kolegovi ktory mal ovladac bez displeja zazvonil pocas letu telefon... spadol dron na hlavu tomu pre koho natacal to video
kkz ty co tu zas trepes za sprostosti..lieta sa vzdy v leteckom rezime mobilu..a aj keby si si ho nezapol, moze sa diat cokolvek, moze ti niekto zavolat, mozes aj odstrihnut ten kablik ovladac-mobil, s dronom to nic nespravi, ovlada ho ovladac a nie mobil, a dron autonomne prileti a zosadne na mieste startu..
0
2

gytheio
2024-08-22 14:56:33+02
príspevok od: fatality
kkz ty co tu zas trepes za sprostosti..lieta sa vzdy v leteckom rezime mobilu..a aj keby si si ho nezapol, moze sa diat cokolvek, moze ti niekto zavolat, mozes aj odstrihnut ten kablik ovladac-mobil, s dronom to nic nespravi, ovlada ho ovladac a nie mobil, a dron autonomne prileti a zosadne na mieste startu..
vazne?
Ak vám zazvoní telefón, aplikácia zmizne a zobrazia sa podrobnosti o hovore . Paličky a tlačidlá však stále fungujú
nelieta sa vzdy v leteckom rezime, iba ked si ho prepnes
0
0

Paladin25
2024-08-22 15:01:13+02
len pre informaciu, ty mas aky model??
Páčia sa mi tvoje odpovede vo forme otázok.

Takže sa opäť nič nedozvieme... Len že píšeš hlúposti... Ako vždy...

Ešte ma zaujímalo ako s dronom odfotim také pekné fialové domy ako si dal v ukážke na panorámu
0
0

gytheio
2024-08-22 15:06:20+02
Páčia sa mi tvoje odpovede vo forme otázok.

Takže sa opäť nič nedozvieme... Len že píšeš hlúposti... Ako vždy...

Ešte ma zaujímalo ako s dronom odfotim také pekné fialové domy ako si dal v ukážke na panorámu
EXOT, nieco si sa ma pytal v tom komentari? ja len ked tu vzdy a vsade davas rady, chcel by som vediet aky model vlastnis.
0
0

Paladin25
2024-08-22 15:21:40+02
EXOT, nieco si sa ma pytal v tom komentari? ja len ked tu vzdy a vsade davas rady, chcel by som vediet aky model vlastnis.
Určite lepší ako ten tvoj čo robí fialové domy. I keď osobné si myslím že chudák dron zato nemôže.

Ak by to ale malo byť tak že sa človek môže vyjadriť len keď s tým má osobnú skúsenosť a vie o čom hovorí musel by si v prvom rade ty mlčať vždy a všade Paľko.

Takže ako je to a tými dronmi čo majú ovládače bez displeja to sa vždy zrútia keď niekto zavolá? A prežil to ten klient?

PS: ak vidíš na konci vety toto znamienko "?" je to väčšinou otázka.
0
0

gytheio
2024-08-22 15:23:00+02
Určite lepší ako ten tvoj čo robí fialové domy. I keď osobné si myslím že chudák dron zato nemôže.

Ak by to ale malo byť tak že sa človek môže vyjadriť len keď s tým má osobnú skúsenosť a vie o čom hovorí musel by si v prvom rade ty mlčať vždy a všade Paľko.

Takže ako je to a tými dronmi čo majú ovládače bez displeja to sa vždy zrútia keď niekto zavolá? A prežil to ten klient?

PS: ak vidíš na konci vety toto znamienko "?" je to väčšinou otázka.
aky model to mas? furt nechapem
0
0
editovaný

Paladin25
2024-08-22 15:26:58+02
aky model to mas? furt nechapem
Taky čo sa nezosype keď mi niekto zavolá a nefoti domy na fialovo (ak také nie sú)
0
1

K1000
2024-08-22 15:28:36+02
príspevok od: fatality
ja dronim uz dlho.. tie pohlady a uhly su ppc samozrejme .. ..
zakladna otazka je, ako velmi fuka, tam kde budes fotit..
a nielen dole, ale najma hore..ono je to niekedy diametralny rozdiel..
a vzhladom na to, ze hore fuci skoro vsade, vynechal by som Mini seriu, ktora je najmenej stabilna..
darmo je ten 1/1.3" snimac slusny, ked nebudes moct polovicu casu lietat koli pocasiu..
dalej..kvalita..isiel by som aspon do 1" snimacu..to je Air2S alebo starsi Mavic 2 Pro..
Airy su uz slusne stabilne, ale ta prava stabilita zacina az pri Mavicovi..
dalej..potrebujes len sirokouhle zabery alebo semtam "zoomnut"..ak aj zoomnut, vyberaj
modely s kombinaciou wide+tele..
ideal je Mavic 3 Pro..stabilny, 4/3" snimac, wide+ tele..alebo Classic 4/3", bez tele..
Vidíš, a sme presne pri tom rozhodovaní, či ten základný, alebo ten drahší 😅
Toto sú cenné praktické informácie, vďaka!

Chcel by som ho používať na horách a tam veru fúka.
Air 3 bude možno zlatá stredná cesta. Stojí 955, to je ešte veľmi OK cena.

https://www.galaxyandorra.com/es/dji-consumo/9560-dji-air-3-dji-rc-n2-6941565963901.html
0
0

K1000
2024-08-22 15:33:18+02
Vzorky výstupu z Air 3:

https://www.dpreview.com/sample-galleries/7392183241/dji-air-3-sample-gallery

Slušné.

A ako vlastne vieš, že je príliš silný vietor? On ti to nejakým spôsobom oznámi, alebo sa vráti a odmietne lietať?
0
0

gytheio
2024-08-22 15:45:53+02
príspevok od: K1000
Vzorky výstupu z Air 3:

https://www.dpreview.com/sample-galleries/7392183241/dji-air-3-sample-gallery

Slušné.

A ako vlastne vieš, že je príliš silný vietor? On ti to nejakým spôsobom oznámi, alebo sa vráti a odmietne lietať?
to zase nie je pravda, ze vo vetri sa neda.. mam videa kde som mal problem sa udrzat na mieste a dron pri mojej hlave drzal poziciu, samozrejme drom ma senzory a ked vietor prekroci urcitu rychlost pride na displej sprava, ze dron sa moze spravat inak ako normalne pre silu vetra.
0
1

K1000
2024-08-22 16:01:38+02
to zase nie je pravda, ze vo vetri sa neda.. mam videa kde som mal problem sa udrzat na mieste a dron pri mojej hlave drzal poziciu, samozrejme drom ma senzory a ked vietor prekroci urcitu rychlost pride na displej sprava, ze dron sa moze spravat inak ako normalne pre silu vetra.
Aha, takže ti oznámi. Dík!
0
0

jozef84
2024-08-22 16:12:09+02
Úplná sodoma - gomora a prežil to ten klient?

A to všetkým čo mali ovládač bez displaya takto padajú tie drony???

Pekná rozprávka , však? Aspoň som sa zasmial.
0
1

gytheio
2024-08-22 16:19:27+02
príspevok od: K1000
Aha, takže ti oznámi. Dík!
samozrejme, mal som dji mavic pro2, ked este stal 1600, ten bol neskutocne pretechnizovany, senzory na vsetko.. ktore sa dali vypnut ale ked boli zapnute a vzlietol si v lese, dron sa odmietol pohnut, vsade konare stromy a senzor nepusti teraz sa da kupit za smiesny peniaz, 400 eur z druhej ruky.. dokupis si dve nove baterky a mozes sa ucit za lacny peniaz vela muziky.. ma velmi kvalitnu kameru, vietor vobec nie je problem
ja krajinky vobec nefotim, vobec ma neobmedzuje limit do vysky 120m a myslim, ze fotit krajinky z vacsej vysky je kontraproduktivne
0
1

Paladin25
2024-08-22 16:19:45+02
príspevok od: jozef84
Pekná rozprávka , však? Aspoň som sa zasmial.
Áno niet nad tieto príbehy zo života maestra Palka Škoda že ten moment pádu nestihol zaznamenať webkou (webkamerou) alebo akokoľvek... To by bol záber!
0
1

gytheio
2024-08-22 16:25:15+02
Áno niet nad tieto príbehy zo života maestra Palka Škoda že ten moment pádu nestihol zaznamenať webkou (webkamerou) alebo akokoľvek... To by bol záber!
vidis EXOTE, aspon sa naucis spisovnu slovencinu

skutocne ja sa tak vyborne bavim na tejto stranke, komici ako tento alebo žosé84 alebo ten fyzik zo stredoveku.. ved to je neskutocna znaska ludskej blbosti..
0
0

jozef84
2024-08-22 16:26:53+02
Petr Rychlý má také humorné videá. Aspoň raz by niečo vyhral.
0
0

Paladin25
2024-08-22 16:31:20+02
príspevok od: jozef84
Petr Rychlý má také humorné videá. Aspoň raz by niečo vyhral.
On ocenený v NY - nemôže dokázať a v bajnom Rusku - opäť nemôže dokázať sa môže na nejakú CZ local cenu vieš čo... To je pod jeho úroveň!
0
0

gytheio
2024-08-22 16:34:39+02
On ocenený v NY - nemôže dokázať a v bajnom Rusku - opäť nemôže dokázať sa môže na nejakú CZ local cenu vieš čo... To je pod jeho úroveň!
ja to mozem dokazat, uz to tu raz bolo mozem dokazat vsetko co tu tvrdim exote, nikdy neoblbujem ako to robis ty a ta tvoja sebranka
no ale ostanme pri tom aky model drona to mas a nejake foto by tiez bodlo.. alebo napis fatalitimu, mozno ti nejaku machulku posle, on ich ma vela
0
0

Paladin25
2024-08-22 16:35:41+02
samozrejme, mal som dji mavic pro2, ked este stal 1600, ten bol neskutocne pretechnizovany, senzory na vsetko.. ktore sa dali vypnut ale ked boli zapnute a vzlietol si v lese, dron sa odmietol pohnut, vsade konare stromy a senzor nepusti teraz sa da kupit za smiesny peniaz, 400 eur z druhej ruky.. dokupis si dve nove baterky a mozes sa ucit za lacny peniaz vela muziky.. ma velmi kvalitnu kameru, vietor vobec nie je problem
ja krajinky vobec nefotim, vobec ma neobmedzuje limit do vysky 120m a myslim, ze fotit krajinky z vacsej vysky je kontraproduktivne
Áno Paľko väčšina čo ťa pozná vie že krajinky fotiť nevieš.
Ak sa teda prestanes vyjadrovať k témam krajinkarskym - nedopadne to takým trapasom ako naposledy. Keď si mal pridať ukážku panorámy.

0
0

Strana 2 z 26

Inzercia