Fórum » Vyberáme fotoaparát

Je dron fasa vec?

K1000
K1000 2024-08-22 10:34:53+02
Zakaždým, keď idem cez víkend von na vysokohorskú túru, bzučí okolo mňa dron, ak nie dva.
Normálne uvažujem, že aj ja by som si jeden taký.

Je dron fasa vec na fotografovanie?

Chcel by som sa vyvarovať chyby, ktorú som už urobil X-krát v živote:

Keď s niečím začínam a kupujem si prvú vec daného druhu, kúpim si len takú lacnú základnú, že veď to mi stačí na začiatok, kým sa naučím. O pár mesiacov ale zistím, že základná lacná vec má prudké obmedzenia a že by som predsa len potreboval tú lepšiu drahšiu. Tak pekne krásne pod cenu predám alebo niekomu darujem to, čo som kúpil a miniem peniaze za pokročilejšiu verziu.

To je blbosť. Chcel by som sa tomu vyvarovať.

Napríklad píšu, že DJI Mini 4 Pro je najlepší dron pre začiatočníka a často jediný dron, ktorý bude človek potrebovať.
Ale fakt? Či ho zase budem o pár mesiacov predávať a kupovať Mavic 3 Pro?

Vďaka vopred za názory a rady.

gytheio
2024-09-11 15:36:34+02
príspevok od: jozef84
Zistím ešte u jedného kolegu z brandže ako je s časom a či sa náhodou nenudí. On sa tiež rád púšťa do neprebádaných a technicky náročných vecí. Chalan z videa šikovný, len mám jednu "výtku", že nepoužíva zmršťovačky(to je taká gumená rúročka, ktorú natiahneš na pájkovaný kábel, nahreješ a sa zmrští na spoji a chráni pred skratom a vodou), niekedy moc dlhé vývody(ja odcvikávam po napájkovaní).
decko zmrstovacka ta zachrani.. su drony ktore hodis do vody, aj ked je hore nohami sam sa otoci a vzlietne.. zatavis cely dron do zmrstovacky??
0
0

jozef84
2024-09-11 15:37:43+02
príspevok od: K1000
Na čo potrebuješ pri vodopáde vodotesný dron - viď vodopády Krimml v Rakúsku:

https://bit.ly/3MGTFqY
Hmm. Krásny vodopád. S dronom by sa dala nájsť optimálna pozícia na fotku(video) s dúhou.
0
1

gytheio
2024-09-11 15:41:12+02
Človek by ťa takmer podozrieval, že si si nepozrel tie videá, na ktoré dal Jozef odkaz a v ktorých mladý chalan zo Slovenska maximálne podrobne vysvetľuje ako zostaviť zo súčiastok dron a naprogramovať jeho ovládanie. Na konci videa predstaví zostavený dron s kamerkou GoPro a dá dosť dlhú pasáž z akrobatického lietania vysokou rýchlosťou okolo domu.

Čo sa týka nákladov, očakával by som tak 40% až polovicu z ceny porovnateľného továrenského dronu (môj odhad). Možno na tých videách hovorí aj o cenách - neviem, nepozrel som ich úplne celé.
nepozeral, odvtedy co sem dal ten hrackarsky dron uz urcite nebudem od neho nieco pozerat.. mne stacilo ked som videl - vodotesny dron
vodotesny dron nevyrobis doma za tu cenu za ktoru by si ho kupil
0
1

K1000
2024-09-11 15:41:33+02
príspevok od: gytheio
nebolo by lepsie zostrojit opancierovany vodotesny dron? presne tekto uvazujete, ani ty ani on nemate dron, nikdy ste nim nelôietali nefotili... a takto vyzera debata dvoch co debatuju o niecom o com vobec nemaju njiake vedomosti
treba z niekolko stometrovej vzdialenosti odfotit vodopad, jasnacka to musi byt vodotesny dron
Opancierovaný by bol ešte lepší. "Cope cage", ako tie ruské tanky. Taký si vyrobím 🤣
0
0

K1000
2024-09-11 15:45:11+02
Hmm. Krásny vodopád. S dronom by sa dala nájsť optimálna pozícia na fotku(video) s dúhou.
Presne si povedal. On si vytvára vlastnú dúhu na kvapôčkach rozprášenej vody a s dronom si na ňu nájdeš najlepší uhol.

Len ktovie, či je tam povolené lietať.
Ale aj v tvojom Balkánsku budú takéto 😊
0
1

Paladin25
2024-09-11 15:45:18+02
o com ty tu zase melies? preco by to malo byt dji? predsa existuju vodotesne drony ktore fotografuju v kvalite ako najnovsie dji.. a k comu ti je treba pri vodopade vodotesny dron? to riziko cas peniaze kym by si spravil kvalitne foto vodopadu.. to iste a mozno aj kvalitnejsie spravis aj s Gopro, samozrejme aj omnoho lacnejsie
alebo ty neuznavas nic ine ako Cinu? existuju omnoho kvalitnejsie drony
Paľko prosím ťa ako dokáže GoPro nahradí drona?

Má GoPro lietajúci model? Alebo máš ty krídla?

My ostatný ich žiaľ nemáme a tak ach chce niekto odfotiť vodopád zo vzduchu a z netradičného uhla ako mu má pomôcť GoPro?
0
1

Paladin25
2024-09-11 15:47:11+02
príspevok od: JohnNewton
Ja som myslel pindíka 😄
Pindík už dorazil
0
1

gytheio
2024-09-11 15:48:34+02
príspevok od: Paladin25

My ostatný ich žiaľ nemáme a tak ach chce niekto odfotiť vodopád zo vzduchu a z netradičného uhla ako mu má pomôcť GoPro?
to je co?? to je na vas moc ako sa to da
0
0

Paladin25
2024-09-11 15:51:03+02
to je co?? to je na vas moc ako sa to da
tak nám vysvetli ako vyletíš s GoPro bez dronu? Ked je to pre teba porovnateľné

P.S. a bez omamných látok
0
0

jozef84
2024-09-11 16:02:21+02
Presne si povedal. On si vytvára vlastnú dúhu na kvapôčkach rozprášenej vody a s dronom si na ňu nájdeš najlepší uhol.

Len ktovie, či je tam povolené lietať.
Ale aj v tvojom Balkánsku budú takéto 😊
Sú a veľa. Pri niektorých si sám a máš času koľko len chceš.
0
1

jozef84
2024-09-11 16:08:48+02

Môže zabezpečiť fotenie a filmovanie. Je tam kategória dronov FPV, kde síce je kamera, ale tá primárne slúži na prenos cez okuliare s LED zobrazením.Aj keď niektoré sú u vhodné aj na fotenie a filmovanie(Avata napríklad) Na niektoré FPV drony (podľa nosnosti)sa dá pripevniť trebárs aj GOPRO kamerka, foťák - tu sme preberali 1" kamerku od Sony , poprípade u dronov s vyššou nosnosťou aj väčšou veľkosťou snímača. Buď dáš časozber, alebo ak nevadí dosah len do 120 m tak aj s rádiovým riadením fotenia a filmovania.
0
0

Paladin25
2024-09-11 16:14:39+02
Môže zabezpečiť fotenie a filmovanie. Je tam kategória dronov FPV, kde síce je kamera, ale tá primárne slúži na prenos cez okuliare s LED zobrazením.Aj keď niektoré sú u vhodné aj na fotenie a filmovanie(Avata napríklad) Na niektoré FPV drony (podľa nosnosti)sa dá pripevniť trebárs aj GOPRO kamerka, foťák - tu sme preberali 1" kamerku od Sony , poprípade u dronov s vyššou nosnosťou aj väčšou veľkosťou snímača. Buď dáš časozber, alebo ak nevadí dosah len do 120 m tak aj s rádiovým riadením fotenia a filmovania.
Áno toto samozrejme viem.

Mňa zaujalo že chce vodotesný dron nahradiť s GoPro. A tu som sa stratil

Lebo aj to GoPro musíš dať na dron ak chceš mať fotky z uhlov ako robí dron.
0
0

K1000
2024-09-11 16:15:49+02
Sú a veľa. Pri niektorých si sám a máš času koľko len chceš.
Ty a môj motorkársky kamarát Lukáš z Trenčína - dvaja najväčší propagandisti Balkánska. Aj ten mi pred pár dňami písal, že sa akurát odtiaľ vrátili, že ako fasa bolo 😊

Takéto fotky poslal, možno aj budeš vedieť kde to je.
Asi je tam fakt veľa vodopádov, keď ešte aj motorkári vodopády fotia 😄
0
2

gytheio
2024-09-11 16:16:26+02
tak nám vysvetli ako vyletíš s GoPro bez dronu? Ked je to pre teba porovnateľné

P.S. a bez omamných látok
fotil som aj vo vode v 20 metrovej hlbke a bol som vo vzdialenosti asi 300 metrov, teraz lam si hlavu ako je to mozne
0
0

Paladin25
2024-09-11 16:17:40+02
fotil som aj vo vode v 20 metrovej hlbke a bol som vo vzdialenosti asi 300 metrov, teraz lam si hlavu ako je to mozne
Paľko stále si neodpovedal na otázku.

Ako samotná GoPro kamera nahradí dron?
0
0

jozef84
2024-09-11 16:18:02+02
Pindík už dorazil
Hej pindík s pindíkom dorazil a už sa montuje do všetkého, bez toho aby si pozrel o čom je reč.
0
0

gytheio
2024-09-11 16:19:34+02
Paľko stále si neodpovedal na otázku.

Ako samotná GoPro kamera nahradí dron?
vidis trubitoch, teraz zacnes prekrucat a to iba preto lebo si vobec nepochopil co som pisal a ako som to myslel
0
0

Paladin25
2024-09-11 16:20:46+02
Ja viem Paľko ty si "fotil" aj ulice ruska z domáceho gauča.

Len asi máme rozdieľne predstavy pre to čo znamená "fotiť"

Chcem teda odfotiť vodopád za 20m výšky z neba. Ako mi to nahradí samotné GoPro? Ked teda dron nato nepotrebujem a GoPro to zvládne lepšie?
0
1

jozef84
2024-09-11 16:21:18+02
Ty a môj motorkársky kamarát Lukáš z Trenčína - dvaja najväčší propagandisti Balkánska. Aj ten mi pred pár dňami písal, že sa akurát odtiaľ vrátili, že ako fasa bolo 😊

Takéto fotky poslal, možno aj budeš vedieť kde to je.
Asi je tam fakt veľa vodopádov, keď ešte aj motorkári vodopády fotia 😄
Prvý je z mestečka Jajce(tam som bol pred mesiacom). Druhý je myslím vodopády Kravice(bohužiaľ hlava na hlave...), tretí neviem. Sú tam aj krajšie vodopády.
0
1

gytheio
2024-09-11 16:22:09+02
Ja viem Paľko ty si "fotil" aj ulice ruska z domáceho gauča.

Len asi máme rozdieľne predstavy pre to čo znamená "fotiť"

Chcem teda odfotiť vodopád za 20m výšky z neba. Ako mi to nahradí samotné GoPro? Ked teda dron nato nepotrebujem a GoPro to zvládne lepšie?
webkamerov odpovedz si sam.. lebo to co uz teraz blaboces nema s tym nic spolocne
0
0
editovaný

Strana 22 z 26

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()