Fórum » Vyberáme fotoaparát

Je dron fasa vec?

K1000
K1000 2024-08-22 10:34:53+02
Zakaždým, keď idem cez víkend von na vysokohorskú túru, bzučí okolo mňa dron, ak nie dva.
Normálne uvažujem, že aj ja by som si jeden taký.

Je dron fasa vec na fotografovanie?

Chcel by som sa vyvarovať chyby, ktorú som už urobil X-krát v živote:

Keď s niečím začínam a kupujem si prvú vec daného druhu, kúpim si len takú lacnú základnú, že veď to mi stačí na začiatok, kým sa naučím. O pár mesiacov ale zistím, že základná lacná vec má prudké obmedzenia a že by som predsa len potreboval tú lepšiu drahšiu. Tak pekne krásne pod cenu predám alebo niekomu darujem to, čo som kúpil a miniem peniaze za pokročilejšiu verziu.

To je blbosť. Chcel by som sa tomu vyvarovať.

Napríklad píšu, že DJI Mini 4 Pro je najlepší dron pre začiatočníka a často jediný dron, ktorý bude človek potrebovať.
Ale fakt? Či ho zase budem o pár mesiacov predávať a kupovať Mavic 3 Pro?

Vďaka vopred za názory a rady.

gytheio
2024-08-22 16:38:08+02
príspevok od: Paladin25
Áno Paľko väčšina čo ťa pozná vie že krajinky fotiť nevieš.
Ak sa teda prestanes vyjadrovať k témam krajinkarskym - nedopadne to takým trapasom ako naposledy. Keď si mal pridať ukážku panorámy.

exote zas ti hrabe? ja som sa nevyjadroval ku krajinke, vyjadroval som sa k panorame.. PANORAMA, vies co to je? skus si to dat do vyznamoveho slovnika skor nez zase napises nejaku kravinu
0
0

Paladin25
2024-08-22 16:41:18+02
príspevok od: gytheio
ja to mozem dokazat, uz to tu raz bolo mozem dokazat vsetko co tu tvrdim exote, nikdy neoblbujem ako to robis ty a ta tvoja sebranka
no ale ostanme pri tom aky model drona to mas a nejake foto by tiez bodlo.. alebo napis fatalitimu, mozno ti nejaku machulku posle, on ich ma vela
Paľko tak nám do dokáž!

Ale ja viem opäť ostane len pri tom že môžem ale nedokážem. Lebo nemôžem

0
0

Paladin25
2024-08-22 16:44:40+02
exote zas ti hrabe? ja som sa nevyjadroval ku krajinke, vyjadroval som sa k panorame.. PANORAMA, vies co to je? skus si to dat do vyznamoveho slovnika skor nez zase napises nejaku kravinu
Ale Paľko... a preto si tam dal katastrofálnu panorámu krajiny?

Lebo vieš... Samozrejme Paľko... Veď ty vieš všetko!

0
0

K1000
2024-08-22 16:47:43+02
samozrejme, mal som dji mavic pro2, ked este stal 1600, ten bol neskutocne pretechnizovany, senzory na vsetko.. ktore sa dali vypnut ale ked boli zapnute a vzlietol si v lese, dron sa odmietol pohnut, vsade konare stromy a senzor nepusti teraz sa da kupit za smiesny peniaz, 400 eur z druhej ruky.. dokupis si dve nove baterky a mozes sa ucit za lacny peniaz vela muziky.. ma velmi kvalitnu kameru, vietor vobec nie je problem
ja krajinky vobec nefotim, vobec ma neobmedzuje limit do vysky 120m a myslim, ze fotit krajinky z vacsej vysky je kontraproduktivne
Dík!

Aj tak by sa dalo, len ja som po sérii zlých skúseností nadobudol odpor ku kupovaniu foto-vecí z druhej ruky 😔

Čo sa týka tej výšky, viem si predstaviť situáciu, že sa nachádzaš pod nejakou povedzme skalnou stenou, alebo na inom neprístupnom mieste a chcel by si s dronom preletieť ponad. Vtedy by sa zišiel väčší výškový strop.
Zase neviem, či sú fakt časté takéto situácie...
0
0

gytheio
2024-08-22 17:07:11+02
príspevok od: K1000
Dík!

Aj tak by sa dalo, len ja som po sérii zlých skúseností nadobudol odpor ku kupovaniu foto-vecí z druhej ruky 😔

Čo sa týka tej výšky, viem si predstaviť situáciu, že sa nachádzaš pod nejakou povedzme skalnou stenou, alebo na inom neprístupnom mieste a chcel by si s dronom preletieť ponad. Vtedy by sa zišiel väčší výškový strop.
pri tom co ten dron moze nafotit su nejake prelety ozaj prkotiny, ked sa to logicky vezme dron nema limity.. teda ked zabudnes na tych 120m..
ma jeden, nemoze letiet v silnom dazdi, v slabom som nim letel asi 5 min, bez problemov
vietor.. ted dron moze letiet 70km rychlostou, znamena ked v tej rychlosti dokaze udrzat poziciu dokaze to aj pri poriadno vetre
a k tej technike z druhej ruky, tam sa nema co pokazit, nema to uzavierku a ta elektronika moze fungovat desatrocia, treba zobrat niekoho so sebou kto ma dron, ten moze odskusat vsetky detaily toho drona, jedine co tam odchadza je baterka, ale ja som mal 4 roky dve a ked som ho predaval mali kapacitu rovnaku ako ked boli nove.
0
1
editovaný

Paladin25
2024-08-22 18:16:11+02
Dík!

Zrovna drona by som z druhej ruky tiež nekupoval. Tam nemáš nikdy istotu či nebol padnuty alebo či sa s ním nič iné neudialo. A keďže nemáš skúsenosti môže sa stať že niečo prehliadnes.
0
2

K1000
2024-08-22 20:39:08+02
Ja sa na dron pozerám podobne, ako na motorku. Má to pohyblivé časti - kolesá, vrtule. Môže to spadnúť, naraziť. Motorku by som nikdy nekúpil ojazdenú, lebo by som jej neveril. Ešte aj moju novú pred každou jazdou prezerám, či je 100% v poriadku.
Podobne aj dron. Neveril by som tomu. Psychologický blok.
Isteže, pri drone nejde o život, max o niekoľko stovák EUR. Al aj tak... 🤷🏼‍♂️
0
0

Fuser
2024-08-22 21:23:00+02
Ja sa na dron pozerám podobne, ako na motorku. Má to pohyblivé časti - kolesá, vrtule. Môže to spadnúť, naraziť. Motorku by som nikdy nekúpil ojazdenú, lebo by som jej neveril. Ešte aj moju novú pred každou jazdou prezerám, či je 100% v poriadku.
Podobne aj dron. Neveril by som tomu. Psychologický blok.
Isteže, pri drone nejde o život, max o niekoľko stovák EUR. Al aj tak... 🤷🏼‍♂️
Pri lietani ide aj o legislativu - tj nemozes lietat vsade, ked si pozries kde mozes a za akych podmienok, tak sa ti ten dron ani nebude chciet kupovat. V zahranici su pravidla ine a doteraz sa to casto menilo.

Ak dron stoji 1000€ zrataj kolko krat snim niekam pojde - vydrz max 3-4 roky potom uz nezozenies baterie.
0
2

K1000
2024-08-22 21:29:42+02
príspevok od: Fuser
Pri lietani ide aj o legislativu - tj nemozes lietat vsade, ked si pozries kde mozes a za akych podmienok, tak sa ti ten dron ani nebude chciet kupovat. V zahranici su pravidla ine a doteraz sa to casto menilo.

Ak dron stoji 1000€ zrataj kolko krat snim niekam pojde - vydrz max 3-4 roky potom uz nezozenies baterie.
Áno, to ľudí najviac odrádza od dronov.

Ja teraz bývam mimo EÚ a lieta ich tu fakt veľa, tak som si prečítal aké sú tu podmienky a obmedzenia - vysvitlo, že je to tu pomerne voľné. Na drony do 1 kg sú tu pomerne malé obmedzenia. Netreba sa registrovať a môžeš lietať v prírode.

Myslím, že by som ho využil. Ale to isté som si myslel aj o Meta Quest 3, ktorý už pol roka zapadá pachom na polici 😅
0
0

gytheio
2024-08-22 21:37:43+02
príspevok od: Fuser

preco max 3-4 roky baterie? a preco by sa nemali dat zohnat? mam baterky z roku 2014 ktore pouzivam v blesku a stale rovnako funguju, v 2017 som s 6D kupil dve baterky a funguju do dnes a stale su aj v predaji
0
0

K1000
2024-08-23 09:18:34+02
Ja a dron:

https://imgur.com/gallery/drone-demonstration-ZTA4NsP
0
0

fatality
2024-08-23 10:10:50+02
Vidíš, a sme presne pri tom rozhodovaní, či ten základný, alebo ten drahší 😅
Toto sú cenné praktické informácie, vďaka!

Chcel by som ho používať na horách a tam veru fúka.
Air 3 bude možno zlatá stredná cesta. Stojí 955, to je ešte veľmi OK cena.

https://www.galaxyandorra.com/es/dji-consumo/9560-dji-air-3-dji-rc-n2-6941565963901.html
vzhladom na to, ze nerad kupujes veci z pod ruky, asi hej..
inak by to bol asi Air2S s 1" alebo Mavic 2 Pro tiez s 1" snimacom..
mne nikdy nechybal pri drone zoom, preto viac ocenujem jeden vacsi
snimac ako dva mensie..za rovnaku cenu..
0
1

fatality
2024-08-23 10:22:06+02
Vzorky výstupu z Air 3:

https://www.dpreview.com/sample-galleries/7392183241/dji-air-3-sample-gallery

Slušné.

A ako vlastne vieš, že je príliš silný vietor? On ti to nejakým spôsobom oznámi, alebo sa vráti a odmietne lietať?
objavi sa ti vystraha na displeji..ale odletiet mozes..
len sa ti so stupnujucim vetrom proti nemu stale tazsie leti,
az sa moze stat, ze uz ho neprekonas ani na max vykone a
dron ti odnesie, alebo ti ho zvrtne a dron spadne..
cim je mensi, tym lahsie..
treba si uvedomit, ze ked dole fuka napr. 20kmh v 120m moze kludne
80-100kmh..su na to stranky, s interpolaciou na cely svet..
napr. vindyty.com..
najstabilnejsi je v tomto Mavic(z consume), ma najsirsie rozpatie vrtul, videl som video,
kde lietal vo vichrici.. ale je to vzdy velky risk..
dazd a sneh je tiez problem..nie hned, to doletis, ale za 2-3 mesiace, ked korozia pokroci, dron zacne blbnut..
nebezpecna je aj mrznuca hmla (ked je hmlisto a dole napr. +, hore moze mrznut, namraza sa vyzraza na vrtuliach, zmeni ich tvar, stratia vztlak a dron spadne)..
0
1

K1000
2024-08-23 10:24:04+02
príspevok od: fatality
vzhladom na to, ze nerad kupujes veci z pod ruky, asi hej..
inak by to bol asi Air2S s 1" alebo Mavic 2 Pro tiez s 1" snimacom..
mne nikdy nechybal pri drone zoom, preto viac ocenujem jeden vacsi
snimac ako dva mensie..za rovnaku cenu..
Mavic 3 Classic. Tá istá kvalita ako 3 Pro, ale jeden objektív (24 mm) namiesto troch.
Veľký snímač.
20 Mpx.
1.330 EUR.

Tento človek zdá sa mi, že vie o čom hovorí:

https://youtu.be/L73w5N0SLbw?si=ulhYUcfokGfjzdoU

Okrem iného spomína, že nie je zlý nápad kupovať "ojazdené" drony 😅

Vďaka za rady!
0
0

K1000
2024-08-23 10:29:53+02
príspevok od: fatality
objavi sa ti vystraha na displeji..ale odletiet mozes..
len sa ti so stupnujucim vetrom proti nemu stale tazsie leti,
az sa moze stat, ze uz ho neprekonas ani na max vykone a
dron ti odnesie, alebo ti ho zvrtne a dron spadne..
cim je mensi, tym lahsie..
treba si uvedomit, ze ked dole fuka napr. 20kmh v 120m moze kludne
80-100kmh..su na to stranky, s interpolaciou na cely svet..
napr. vindyty.com..
najstabilnejsi je v tomto Mavic(z consume), ma najsirsie rozpatie vrtul, videl som video,
kde lietal vo vichrici.. ale je to vzdy velky risk..
dazd a sneh je tiez problem..nie hned, to doletis, ale za 2-3 mesiace, ked korozia pokroci, dron zacne blbnut..
nebezpecna je aj mrznuca hmla (ked je hmlisto a dole napr. +, hore moze mrznut, namraza sa vyzraza na vrtuliach, zmeni ich tvar, stratia vztlak a dron spadne)..
Toto všetko treba vedieť!

https://www.windy.com/?42.550,1.583,5

Takže v zime sa dá vôbec lietať? Tu zima trvá od polovice novembra do konca mája. Tohto roku naposledy snežilo 24. mája a 7. júna boli ráno ešte mínusové teploty 😅
0
0
editovaný

gytheio
2024-08-23 10:40:54+02
Mavic 3 Classic. Tá istá kvalita ako 3 Pro, ale jeden objektív (24 mm) namiesto troch.
Veľký snímač.
20 Mpx.
1.330 EUR.

Tento človek zdá sa mi, že vie o čom hovorí:

https://youtu.be/L73w5N0SLbw?si=ulhYUcfokGfjzdoU

Okrem iného spomína, že nie je zlý nápad kupovať "ojazdené" drony 😅

Vďaka za rady!
spravis si mienku na zaklade jedneho videa?? to je jeden, je dalsich 100 ktori kupili z druhej ruky a su spokojni.. nedochadza vam ako ste lahko ovplyvnitelni? hocikto moze nahrat video s hocicim a ludia veria.. samozrejme, ze niekto ma nazor, ze lepsi je novy dron a povie to v nejakom videu a su ludia ktori to vidia a je to pre nich svate.. nechcem ta tymto nahovarat na secondhand dron, len chcem povedat ake je to sialene ako jednoducho ludia naletia
Tu sa neskutocne strasi vetrom zivotnostou baterii nemoze sa lietat nad ludmi 120m.... pre niekoho dostatocna vyhovorka
miliony ludi fotia dronom a robia nadherne fotografie.. lebo to chceli a nevymyslali vyhovorky..
miliony ludi maju 5, 6, 10 rokov dron a fotia a bavia sa tym.. a stale funguje
to co vy tu dokazete niektori vyprodukovat..
0
0

gytheio
2024-08-23 10:43:26+02
a uplne pravidelne tie hluposti pisu ti ktori ten dron nemaju
0
0

gytheio
2024-08-23 10:53:03+02
mal som obdobie, ze som lietal z dronom kazdy den a nestalo sa nikdy ked bol pri zemi cca 20km vietor, ze by v 120m bol o nieco silnejsi ten vietor ako pri zemi.. a to zijem v hornatom kraji.. a to som par krat lietal aj v 1000m, vypol som upozornenie a šup.. a ziadny problem s vetrom.. akurat som mal bobky lebo nedaleko bolo sportove letisko a tie male sportove lietadla kruzili okolo
0
0

K1000
2024-08-23 11:01:26+02
spravis si mienku na zaklade jedneho videa?? to je jeden, je dalsich 100 ktori kupili z druhej ruky a su spokojni.. nedochadza vam ako ste lahko ovplyvnitelni? hocikto moze nahrat video s hocicim a ludia veria.. samozrejme, ze niekto ma nazor, ze lepsi je novy dron a povie to v nejakom videu a su ludia ktori to vidia a je to pre nich svate.. nechcem ta tymto nahovarat na secondhand dron, len chcem povedat ake je to sialene ako jednoducho ludia naletia
Tu sa neskutocne strasi vetrom zivotnostou baterii nemoze sa lietat nad ludmi 120m.... pre niekoho dostatocna vyhovorka
miliony ludi fotia dronom a robia nadherne fotografie.. lebo to chceli a nevymyslali vyhovorky..
miliony ludi maju 5, 6, 10 rokov dron a fotia a bavia sa tym.. a stale funguje
to co vy tu dokazete niektori vyprodukovat..
Tento YouTuber na mňa pôsobí dôveryhodným dojmom, pretože podkladá svoje tvrdenia pasážami z videa, ktoré natočil rozličnými dronmi. Na stole má zo 8 dronov. Plus, potvrdzuje mnohé veci, ktoré som už aj inde počul a ktoré dávajú zmysel.

Nie je to jediné video, čo som videl. Keď si ich pozrieš dosť, plus dostaneš rady ako napríklad tu na tomto fóre, nakoniec si urobíš taký prierez - spoločný menovateľ, ktorý ti pomôže rozhodnúť sa.
Nie?
0
0

gytheio
2024-08-23 11:15:33+02
Tento YouTuber na mňa pôsobí dôveryhodným dojmom, pretože podkladá svoje tvrdenia pasážami z videa, ktoré natočil rozličnými dronmi. Na stole má zo 8 dronov. Plus, potvrdzuje mnohé veci, ktoré som už aj inde počul a ktoré dávajú zmysel.

Nie je to jediné video, čo som videl. Keď si ich pozrieš dosť, plus dostaneš rady ako napríklad tu na tomto fóre, nakoniec si urobíš taký prierez - spoločný menovateľ, ktorý ti pomôže rozhodnúť sa.
Nie?
ale jasne ja ti rozumiem, napisem ako som ja predal moj dron..
pisal som tu asi pred rokom, ze som nabural dron a predavam ho, ci nejaky kutil nema zaujem za 200 eur.. moj kamarat postavil dom a poprosil ma nejak to zvacsnit dronom.. potreboval som preletiet interierom tam som vypol vsetky senzory a doletel som az do garaze kde som zabudol, ze som vypol senzory, ze sak necham dron pred stenou zastavi sam, zastavil az ked narazil do steny. dronu sa nic nestalo iba gimbal sa vyosil
poslal som to do znackoveho servisu kde ho komplet opravili a nakalibrovali, povedali, ze mi rucia za to dvoj rocnou zarukou.
ale chcem kupit novy FF, pred dvoma mesiacmi som podal inzerat, za 600 eur predam dron, prisiel Poliak, vyzeral ako keby prave vystupil z traktora120kg pivo v ruke.. ale ked zapol ten dron cumel som, ze aky expert z armady na drony to prisiel, ja som nevedel ani 10 percent o tom drone z toho co vedel on.. po desiatich minutach mi dal 600 eur a povedal, ze je ako novy..
chcel som tym povedat, ze ked si so sebou vezmes niekoho kto sa vyzna, nemozes sa oklamat kupou dronom z druhej ruky
clovek ktory sa chce ucit, pre neho je taky dron najlepsou volbou, lacny velmi kvalitny obrazovy vystup a moze ta prezit
0
2
editovaný

Strana 3 z 26

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()