Fórum » Vyberáme fotoaparát

Je dron fasa vec?

K1000
K1000 2024-08-22 10:34:53+02
Zakaždým, keď idem cez víkend von na vysokohorskú túru, bzučí okolo mňa dron, ak nie dva.
Normálne uvažujem, že aj ja by som si jeden taký.

Je dron fasa vec na fotografovanie?

Chcel by som sa vyvarovať chyby, ktorú som už urobil X-krát v živote:

Keď s niečím začínam a kupujem si prvú vec daného druhu, kúpim si len takú lacnú základnú, že veď to mi stačí na začiatok, kým sa naučím. O pár mesiacov ale zistím, že základná lacná vec má prudké obmedzenia a že by som predsa len potreboval tú lepšiu drahšiu. Tak pekne krásne pod cenu predám alebo niekomu darujem to, čo som kúpil a miniem peniaze za pokročilejšiu verziu.

To je blbosť. Chcel by som sa tomu vyvarovať.

Napríklad píšu, že DJI Mini 4 Pro je najlepší dron pre začiatočníka a často jediný dron, ktorý bude človek potrebovať.
Ale fakt? Či ho zase budem o pár mesiacov predávať a kupovať Mavic 3 Pro?

Vďaka vopred za názory a rady.

gytheio
2024-08-24 12:41:52+02
príspevok od: K1000
Výborná diskusia. Veľa som sa dozvedel, vrátane praktických vecí, o ktorých som sa inde nedočítal a nebol by som ich docenil. Som vďačný.

Najviac ma teší, že sme sa všetci zhodli na jednom: Dron je fasa vec.
Dron je o zabave, kto ma rad "ine" fotografie si pride na svoje.. ja som si pisal s jednym Rusom co mal rc dron, okrem toho aj fotil, poslal mi jedno foto a do 10 minut som si z Amazonu objednal dron.. na druhy den som ho mal doma a vobec nebanujem, je to uplne ina klasa fotografii.. sem tam som aj tocil video ale neupravoval, ten dron to robi tak kvalitne, ze netreba upravovat.. aspon pre mna
dron s kvalitnym TK ako je napr mavic2 pro, sa hodi aj na architekturu, z vysky cloveka architekturu nikdy tak kvalitne neodfotite ako s dronom ktory je v niekolo metrovej vyske, ziadne deformacie.. a to iste plati aj vo vacsine krajinkarskej fotografie, portretovej svadobnej...
0
1

Linuxak
2024-08-24 12:45:58+02
príspevok od: JohnNewton
Je jedno z čoho striháš, najlepší soft je DaVinci resolve studio, oficiálne neplatená verzia s malými obmedzeniami, ale Ty si najdeš aj plnú verziu🙂. Momentálne asi verzia 19.3 beta. NVIDIA RTX s tým robí úžasné veci vrátane AI.

DaVinci registrujem, určite by postačovala aj základná verzia na amatérske zábery
0
0

K1000
2024-08-24 12:57:30+02
príspevok od: gytheio
Dron je o zabave, kto ma rad "ine" fotografie si pride na svoje.. ja som si pisal s jednym Rusom co mal rc dron, okrem toho aj fotil, poslal mi jedno foto a do 10 minut som si z Amazonu objednal dron.. na druhy den som ho mal doma a vobec nebanujem, je to uplne ina klasa fotografii.. sem tam som aj tocil video ale neupravoval, ten dron to robi tak kvalitne, ze netreba upravovat.. aspon pre mna
dron s kvalitnym TK ako je napr mavic2 pro, sa hodi aj na architekturu, z vysky cloveka architekturu nikdy tak kvalitne neodfotite ako s dronom ktory je v niekolo metrovej vyske, ziadne deformacie.. a to iste plati aj vo vacsine krajinkarskej fotografie, portretovej svadobnej...
Ste ma nažhavili. Teraz musím mať dron! 😅

Buď si teaz kúpim Mini 4 Pro, alebo počkám čo sa stane s Mavic 3 keď výjde 4. Údajne je na spadnutie (obrazne povedané, nie doslova že spadne a rozbije sa).
0
0
editovaný

gytheio
2024-08-24 13:03:33+02
neupravovane fotografie v jpeg, druhe foto v 120m
0
1

K1000
2024-08-24 13:38:30+02
neupravovane fotografie v jpeg, druhe foto v 120m
Veľmi dobrá kvalita. Akú presne to malo veľkosť snímača?
0
0

JohnNewton
2024-08-24 13:41:44+02
príspevok od: Linuxak
DaVinci registrujem, určite by postačovala aj základná verzia na amatérske zábery
Nepochybne
0
0

gytheio
2024-08-24 14:10:29+02
netusim, vzdy som sa zaujimal aky to ma vystup a to bolo pre mna smerodatne
0
1

gytheio
2024-08-24 16:30:43+02
Vlastne viem aky to ma snimac, Hasselblad.. to vysvetluje vsetko🙂
0
0

JohnNewton
2024-08-24 16:53:20+02
1" , 20 Mpx
0
0

JohnNewton
2024-08-24 17:10:50+02
Vlastne viem aky to ma snimac, Hasselblad.. to vysvetluje vsetko🙂
Senzor je Sony, podanie obrazu a spracovanie obrazu je v réžii Hasselbladu, tak ako je to taraz u niektorých fotomobilov, nastavenie obrazu od Zeiss alebo Hasselbladu.
0
1
editovaný

Linuxak
2024-08-24 17:41:08+02
Senzor je Sony, podanie obrazu a spracovanie obrazu je v réžii Hasselbladu, tak ako je to taraz u niektorých fotomobilov, nastavenie obrazu od Zeiss alebo Hasselbladu.
Na Xiaomi 13T mám hrdé označenie Laika Celkom by ma zaujímalo, či len poskytujú licencie a know-how, alebo naozaj prispeli hardvérom.
0
0

gytheio
2024-08-24 17:45:05+02
Hasselblad L1D-20c, najmodernejšia letecká kamera, nastavuje vyšší štandard kvality leteckého obrazu. Vďaka svojmu výkonnému 20MP 1” snímaču ponúka vylepšené možnosti snímania pri slabom osvetlení v porovnaní s predchádzajúcimi kamerami dronov DJI. Okrem toho pomocou riešenia Hasselblad Natural Color Solution (HNCS) sú snímky zachytené s maximálnou presnosťou farieb.
0
0

gytheio
2024-08-24 17:54:35+02
nechapem preco by Hasselblad montoval do svojej kamery snimac Sony, to by sa estelen Hasselblad strelil do nohy
0
0

JohnNewton
2024-08-24 18:01:19+02
nechapem preco by Hasselblad montoval do svojej kamery snimac Sony, to by sa estelen Hasselblad strelil do nohy
Lebo snímače nevyrába , aj to si si mohol dohľadať, všetky snímače im robí Sony. Hasselblad má ale bohaté skusenosti práve s leteckou fotografiou už od čias 2 svetovej, kde špionážnu techniku leteckého prieskumu spojencov tvoril z veľkej časti Hasselblad. Tak že ako upraviť obraz aby práve čo najlepšie podával detaily pri tomto druhu fotografie majú zmáknuté. Aj na mesiaci boli prvý A neďakuj....
0
4

JohnNewton
2024-08-24 18:03:27+02
príspevok od: Linuxak
Na Xiaomi 13T mám hrdé označenie Laika Celkom by ma zaujímalo, či len poskytujú licencie a know-how, alebo naozaj prispeli hardvérom.
Aj návrh objektívu, antireflex, prípadne farebné podanie obrazu chce skúsenosti, ktoré Číňania práve nemali.
0
0

gytheio
2024-08-24 18:04:22+02
Lebo snímače nevyrába , aj to si si mohol dohľadať, všetky snímače im robí Sony. Hasselblad má ale bohaté skusenosti práve s leteckou fotografiou už od čias 2 svetovej, kde špionážnu techniku leteckého prieskumu spojencov tvoril z veľkej časti Hasselblad. Tak že ako upraviť obraz aby práve čo najlepšie podával detaily pri tomto druhu fotografie majú zmáknuté. Aj na mesiaci boli prvý A neďakuj....
preco potom Sony nedokaze spravit nejaky kvalitny snimac aj pre seba? vsade kde som o tom nasiel info stalo, ze ten snimac vyraba Hasselblad.. mas to tam napisane - vďaka svojmu výkonnému 20MP 1” snímaču
0
0

K1000
2024-08-24 18:10:00+02
Tu píšu, že snímače pre Hasselblad vyrába Sony:

https://www.theverge.com/2018/2/6/16977522/hasselblad-camera-factory-tour

"These densely printed circuit boards grace the back of the 50-megapixel medium format sensor that goes into every Hasselblad X1D.

Each of these sensors is manufactured by Sony. As Hasselblad puts it, “Everybody uses the Sony sensors, because you have to.” But where the Swedish company believes it sets itself apart is in the calibration and tuning of that sensor. Hasselblad believes it produces colors that are more true to life than anyone else, and it does have its own color profile, though ultimately the company says it all comes down to how much time you spend perfecting that calibration. Hasselblad dedicates a lot of time to that, and others seem unwilling or unable to match that commitment.

For reference, Fujifilm’s GFX 50S is built around the same 50-megapixel Sony sensor, though it is designed and built in a vastly different way to the X1D."

Ináč ja som skeptický voči tým marketingovým rečiam že My máme najsamfasa farebné profily a najmachros verné farby. Fotograf si to aj tak potom upravuje na svoj obraz, nie, tak čo? Či sa úplne mýlim a má to niečo do seba?
0
0

gytheio
2024-08-24 18:10:50+02
Hasselblad 100 MP CMOS snímač.. to len tak co som hned uvidel ked som otvoril stranku Hasselblad
0
0

JohnNewton
2024-08-24 18:14:35+02
Hasselblad 100 MP CMOS snímač.. to len tak co som hned uvidel ked som otvoril stranku Hasselblad
Nie je výrobcom Dá si na zákazku vyrobiť....a netaja sa tým
0
0

gytheio
2024-08-24 18:15:31+02
Tu píšu, že snímače pre Hasselblad vyrába Sony:

https://www.theverge.com/2018/2/6/16977522/hasselblad-camera-factory-tour

"These densely printed circuit boards grace the back of the 50-megapixel medium format sensor that goes into every Hasselblad X1D.

Each of these sensors is manufactured by Sony. As Hasselblad puts it, “Everybody uses the Sony sensors, because you have to.” But where the Swedish company believes it sets itself apart is in the calibration and tuning of that sensor. Hasselblad believes it produces colors that are more true to life than anyone else, and it does have its own color profile, though ultimately the company says it all comes down to how much time you spend perfecting that calibration. Hasselblad dedicates a lot of time to that, and others seem unwilling or unable to match that commitment.

For reference, Fujifilm’s GFX 50S is built around the same 50-megapixel Sony sensor, though it is designed and built in a vastly different way to the X1D."

Ináč ja som skeptický voči tým marketingovým rečiam že My máme najsamfasa farebné profily a najmachros verné farby. Fotograf si to aj tak potom upravuje na svoj obraz, nie, tak čo? Či sa úplne mýlim a má to niečo do seba?
to je jeden model, jeden z najlacnejsich
0
0

Strana 6 z 26
1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 25 26

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()