Zdravím, všetkých, pomohli by ste mi s výberom bezzrkadlovky? Uvažujem medzi Sony A7III, Nikon Z6II alebo Canon R6 .. Prípadne ak by to bol veľký rozdiel v kvalite, tak možno Sony A7IV alebo Canon R6 MarkII)... Aktuálne nemám žiadne skla na FF, takže mi je jedno o akú značku sa bude jednať..
Fotiť budem prevažne portrét/oslavy a občasný Wildlife..
Na zver treba riadny tele-objektiv, a tie nie su kompatibilne medzi roznymi znackami. Takze najprv bych si vybral ten, a podla toho uz by bolo jasne telo, na ake sa da namontovat.
Zdravím, všetkých, pomohli by ste mi s výberom bezzrkadlovky? Uvažujem medzi Sony A7III, Nikon Z6II alebo Canon R6 .. Prípadne ak by to bol veľký rozdiel v kvalite, tak možno Sony A7IV alebo Canon R6 MarkII)... Aktuálne nemám žiadne skla na FF, takže mi je jedno o akú značku sa bude jednať..
Ďakujem za pomoc.
Kategoricky sú to porovnateľné stroje - osobne by som si z nich vybral Canon R6 (II). Kupuješ však celý systém. Preto treba zvážiť aké objektívy plánuješ kúpiť a brať nato ohľad pri výbere.
Ďakujem za pomoc.
Ak nie si viazaný žiadnymi sklami, jednoznačne odporúčam foťáky si pred kúpou ošahať, vyskúšať ovládanie prípadne si prejsť menu. Tá kvalita výstupu je už všade plus mínus rovnaká a veľké rozdiely tam nebudú. Skôr to bude o ovládaní bezzrkadlovky, jej rýchlosti a portfóliu jednotivých značiek, aké sklá ponúkajú výrobcovia a v akej cenovej relácii. A dobre si to premyslieť, kupuješ systém na roky dopredu
Preco najprv objektiv? Objektiv na tzv. divocinu je velmi drahy, najlacnejsie pouzitelne z druhej ruky pri velkom stasti mozno 700 eur (400 F5.6, 100-400...). Nove objektivy pre divociarov (zavisi od druhu, vyrobcu atd.) bezne 2500, 5000, 15000 aj viac, zavisi od ohniska, svetlosti, vyrobcu atd. Telo je len v podstate lacny doplnok k tomu, a ani nie je tak dolezite. Priklad: Ak bych kupil telo Nikon alebo Sony a teraz bych zistil ze mozem vyhodne kupit Canon 100-400 (1. verzia) alebo 400 5.6 z bazaru, tak som nahraty. Tym nevravim ze treba Canon, len treba na to davat pozor. Ak bych nosil carovny mesec potras sa, a vzdy ked potrasiem mescom vypadne mi 1000 eur, tak mi je to jedno. Kupim napriklad Nikon a kupim si tuto paradu: Nikon AF-S Nikkor 800mm f/5.6E FL ED VR + TC800-1.25E ED Vsak mi staci len asi 18 alebo 19 krat potriast mescekom.
Nehovorim, ze Sony je najlepsie. Stale si myslim, ze Sony nevie vyrobit dokonaly fotak. Ma ale pred Canonom a Nikonom 6 rocny naskokv FF bezzrkadlovkach. Naviac nezakazuje inym vyrobcom vyrabat objektivy s E-bajonetom. Ponuka preto bezko nkurencne mnozstvo objektivov. Ak budes pozerat cenovo dostupnejsie objektivy z druhej ruky, zistis ze pre Canon a Nikon takmer nic nieje, ale pre Sony je toho vela. Ja saom mam aspon 6 objektivov z druhej ruky, vsetko G a GM a za super peniaze a vo vybornom stave.
Nehovorim, ze Sony je najlepsie. Stale si myslim, ze Sony nevie vyrobit dokonaly fotak. Ma ale pred Canonom a Nikonom 6 rocny naskokv FF bezzrkadlovkach. Naviac nezakazuje inym vyrobcom vyrabat objektivy s E-bajonetom. Ponuka preto bezko nkurencne mnozstvo objektivov. Ak budes pozerat cenovo dostupnejsie objektivy z druhej ruky, zistis ze pre Canon a Nikon takmer nic nieje, ale pre Sony je toho vela. Ja saom mam aspon 6 objektivov z druhej ruky, vsetko G a GM a za super peniaze a vo vybornom stave.
Škoda, ten nedokončený test Sony objektívu je už len úsmevná spomienka
K tomu ze chce fotit divocinu: Ako to ze pre Canon takmer nic nie je?
Ved som spominal tieto dva modely: Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM Canon EF 400mm f/5.6L USM
Napriklad teraz som pozeral bazos a boli dokonca mierne pod mojou hranicou co som spominal 700 eur. (Je tam sice pre Sony Sigma 100-400 ale ta je horsi objektiv, a naviac je aj pre Canon...)
Co vlastne ponuka, ake modely Sony ktore su cenovo aspon tak dostupne ako tieto dva (a pokial mozno pri podobnej kvalite)?
Pre ine zanre to moze byt ine, ale tam Canon aj Nikon navyrabali coze tony ale hadam aj desiatky ton objektivov ktorymi za tie roky zaplavili trh a bazare su toho plne. Len tak narychlo nas Bazos, dal som vysledky pre Canon 524 Nikon 482 Sony 362 Nejak mi tie cisla nesedia, nezda sa mi ze 524 alebo 482 je takmer nic oproti 362...
No hlavne o to mi ide, aby boli dostupné objektívy lebo nemám možnosti dať do tele objektívu 15 k € … a čo sa týka A7iii vs A7iv.. oplatí sa ísť do tej IV, alebo s kľudom môžem ísť do tej iii? Lebo čo som kukal bazar tak je tam skoro 1000€ rozdiel čo by mohol ísť so objektívu. Ďakujem.
K tomu ze chce fotit divocinu: Ako to ze pre Canon takmer nic nie je?
Ved som spominal tieto dva modely: Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM Canon EF 400mm f/5.6L USM
Napriklad teraz som pozeral bazos a boli dokonca mierne pod mojou hranicou co som spominal 700 eur. (Je tam sice pre Sony Sigma 100-400 ale ta je horsi objektiv, a naviac je aj pre Canon...)
Co vlastne ponuka, ake modely Sony ktore su cenovo aspon tak dostupne ako tieto dva (a pokial mozno pri podobnej kvalite)?
Pre ine zanre to moze byt ine, ale tam Canon aj Nikon navyrabali coze tony ale hadam aj desiatky ton objektivov ktorymi za tie roky zaplavili trh a bazare su toho plne. Len tak narychlo nas Bazos, dal som vysledky pre Canon 524 Nikon 482 Sony 362 Nejak mi tie cisla nesedia, nezda sa mi ze 524 alebo 482 je takmer nic oproti 362...
To su objektivy pre zrkadlovky. Dnes uz je doba bezzrkadloviek. ALe ano, kto ma hlboko do vrecka, dnes moze kupit lacno zrkadlovkovu vybavu.
No hlavne o to mi ide, aby boli dostupné objektívy lebo nemám možnosti dať do tele objektívu 15 k € … a čo sa týka A7iii vs A7iv.. oplatí sa ísť do tej IV, alebo s kľudom môžem ísť do tej iii? Lebo čo som kukal bazar tak je tam skoro 1000€ rozdiel čo by mohol ísť so objektívu. Ďakujem.
A7III som mal , obrazova kvalita vyborna, ale pre mna to bol dost nedokonaly fotak. Urcite by som priplatil za A7IV, minimalne pre ovela lepsi AF. Zaciatkom roka ma prist A7V, ktory by mohol mat rychlejsi snimac a dalsie vylepsenia.
Novú A7 III kúpiš niečo cez 1200 EUR a A7 IV cez dva litre, neviem ako sa pohybujú bazárovky a či ti ten rozdiel za to stojí. Mám A7 III, čo sa týka výstupu v kombinácii s GM objektívmi tam nie je čo riešiť, ale ten autofocus dokáže potrápiť hlavne keď je menej svetla v interiéri, na pár akciách som už nadával. Mal som aj prvú generáciu A7 a ak sa nemýlim tam bolo len kontrastné ostrenie a to bol ultra slimák. Keby som fotil len prírodu alebo sa chcel zabávať s manuálnymi objektívmi a mal low budget, asi by som sa nebál dokonca ani staríka A7 II na čisto statické veci. Ale tu by som šiel v tvojom prípade do A7 IV už len pre autofokus, A7R V je sakra drahá pre amatéra.
Novú A7 III kúpiš niečo cez 1200 EUR a A7 IV cez dva litre, neviem ako sa pohybujú bazárovky a či ti ten rozdiel za to stojí. Mám A7 III, čo sa týka výstupu v kombinácii s GM objektívmi tam nie je čo riešiť, ale ten autofocus dokáže potrápiť hlavne keď je menej svetla v interiéri, na pár akciách som už nadával. Mal som aj prvú generáciu A7 a ak sa nemýlim tam bolo len kontrastné ostrenie a to bol ultra slimák. Keby som fotil len prírodu alebo sa chcel zabávať s manuálnymi objektívmi a mal low budget, asi by som sa nebál dokonca ani staríka A7 II na čisto statické veci. Ale tu by som šiel v tvojom prípade do A7 IV už len pre autofokus, A7R V je sakra drahá pre amatéra.
Nestaci v tom interieri si namontovat blesk a nastavit na nom taku svetelnu ostriacu cervenu mriezku, neviem ako sa to povie po slovensky (AF assist lamp/beam), a tu pouzivat? (Nemam so Sony skusenosti.)
Nestaci v tom interieri si namontovat blesk a nastavit na nom taku svetelnu ostriacu cervenu mriezku, neviem ako sa to povie po slovensky (AF assist lamp/beam), a tu pouzivat? (Nemam so Sony skusenosti.)
Výber mirrorless
Ďakujem za pomoc.
Ďakujem za pomoc.
Kupuješ však celý systém. Preto treba zvážiť aké objektívy plánuješ kúpiť a brať nato ohľad pri výbere.
Ďakujem za pomoc.
Objektiv na tzv. divocinu je velmi drahy, najlacnejsie pouzitelne z druhej ruky pri velkom stasti mozno 700 eur (400 F5.6, 100-400...). Nove objektivy pre divociarov (zavisi od druhu, vyrobcu atd.) bezne 2500, 5000, 15000 aj viac, zavisi od ohniska, svetlosti, vyrobcu atd.
Telo je len v podstate lacny doplnok k tomu, a ani nie je tak dolezite.
Priklad: Ak bych kupil telo Nikon alebo Sony a teraz bych zistil ze mozem vyhodne kupit Canon 100-400 (1. verzia) alebo 400 5.6 z bazaru, tak som nahraty.
Tym nevravim ze treba Canon, len treba na to davat pozor. Ak bych nosil carovny mesec potras sa, a vzdy ked potrasiem mescom vypadne mi 1000 eur, tak mi je to jedno. Kupim napriklad Nikon a kupim si tuto paradu:
Nikon AF-S Nikkor 800mm f/5.6E FL ED VR + TC800-1.25E ED
Vsak mi staci len asi 18 alebo 19 krat potriast mescekom.
Ako to ze pre Canon takmer nic nie je?
Ved som spominal tieto dva modely:
Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM
Canon EF 400mm f/5.6L USM
Napriklad teraz som pozeral bazos a boli dokonca mierne pod mojou hranicou co som spominal 700 eur.
(Je tam sice pre Sony Sigma 100-400 ale ta je horsi objektiv, a naviac je aj pre Canon...)
Pre ine zanre to moze byt ine, ale tam Canon aj Nikon navyrabali coze tony ale hadam aj desiatky ton objektivov ktorymi za tie roky zaplavili trh a bazare su toho plne.
Len tak narychlo nas Bazos, dal som vysledky pre
Canon 524
Nikon 482
Sony 362
Nejak mi tie cisla nesedia, nezda sa mi ze 524 alebo 482 je takmer nic oproti 362...
Ako to ze pre Canon takmer nic nie je?
Ved som spominal tieto dva modely:
Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM
Canon EF 400mm f/5.6L USM
Napriklad teraz som pozeral bazos a boli dokonca mierne pod mojou hranicou co som spominal 700 eur.
(Je tam sice pre Sony Sigma 100-400 ale ta je horsi objektiv, a naviac je aj pre Canon...)
Pre ine zanre to moze byt ine, ale tam Canon aj Nikon navyrabali coze tony ale hadam aj desiatky ton objektivov ktorymi za tie roky zaplavili trh a bazare su toho plne.
Len tak narychlo nas Bazos, dal som vysledky pre
Canon 524
Nikon 482
Sony 362
Nejak mi tie cisla nesedia, nezda sa mi ze 524 alebo 482 je takmer nic oproti 362...
(Nemam so Sony skusenosti.)
(Nemam so Sony skusenosti.)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie