Fórum » Vyberáme fotoaparát

Co si kupit??? D3x alebo D3s

Jozef96
Jozef96 2010-12-09 20:10:32+01
Ahoj alll mnoho ludi ma pozna za moju drzost komentovat fora ale co uz
Ja by som sa vas chcel opytat ovsem profikov ze ktory fotoaparat si mam kupit Velmi by som ocenil skusenost (skusenych) co tieto 2 fotoaparaty uz maly dakujem Fotim rad krajiny,ludi,macro dakujem

REEFE
2010-12-09 22:19:37+01
príspevok od: Jozef96
Ahoj alll mnoho ludi ma pozna za moju drzost komentovat fora ale co uz
Ja by som sa vas chcel opytat ovsem profikov ze ktory fotoaparat si mam kupit Velmi by som ocenil skusenost (skusenych) co tieto 2 fotoaparaty uz maly dakujem Fotim rad krajiny,ludi,macro dakujem
[b]Ahoj Jozef. Ja ti skusim skromne - ako majitel D3.
Vyhoda D3x je pre teba podla mna pre teba silnejsia, pretoze ma vyssie rozlisenie, ktore sa ti hodi pri tom co chces (krajiny, ludi, macro)
Vyhoda D3s je v jej neskutocne vysokom a pouzitelnom ISO.
Ja ako fotoreporter a dokumentarista s obcasnymi atelierovymi a art fotkami by som volil D3s koli tomu ze zvacsa pri reportazach bojujem so svetelnymi podmienkami bliziacimi sa k uplnej tme.
Ale myslim ze by ti uplne v pohode stacila aj D3 a kludne aj nejake pouzivane telo...
pretoze je to stroj ktory ta uz v nicom neobmedzuje, je to terminator medzi fotakmi , odolny a jemny, citlivy a hlavne rychly...
[/b]

Jozef96
2010-12-09 22:24:53+01
príspevok od: REEFE
Vyhoda D3x je pre teba podla mna pre teba silnejsia, pretoze ma vyssie rozlisenie, ktore sa ti hodi pri tom co chces (krajiny, ludi, macro)
Ja ako fotoreporter a dokumentarista s obcasnymi atelierovymi a art fotkami by som volil D3s koli tomu ze zvacsa pri reportazach bojujem so svetelnymi podmienkami bliziacimi sa k uplnej tme.
Ale myslim ze by ti uplne v pohode stacila aj D3 a kludne aj nejake pouzivane telo...
pretoze je to stroj ktory ta uz v nicom neobmedzuje, je to terminator medzi fotakmi , odolny a jemny, citlivy a hlavne rychly...
[/b]
Dik

IceDive1
2010-12-09 23:40:30+01
príspevok od: Marcel Rebro
kde si sa motal dnes vecer?
Zacinam sa dostavat do obrazu. Nejaky tvoj fanda?

sunajn
2010-12-10 03:32:07+01
príspevok od: NemesiS
nemôžem si pomôcť ale tá debata v téme mi príde ako diskusia mentálne postihnutých ľudí...
Ale však sa držia témy

Jozef96
2010-12-10 14:55:10+01
príspevok od: sunajn
Ale však sa držia témy
tiez si myslim ale co uz ERROR

beholder
2010-12-10 16:17:04+01
...pustite šangalu!

mardzo
2010-12-10 16:21:03+01
príspevok od: REEFE
[/b]
nazdar REEFE... mas nejake skusenosti aj s D700?

Marcel Rebro
2010-12-10 19:16:12+01
príspevok od: mardzo
mam D700 a D3s
co ta zaujima?

mardzo
2010-12-10 21:13:40+01
mam D700 a D3s
co ta zaujima?
tak uprimne ma zaujima D3s , ale ten si dovolit nemozem, tak musim ist o triedu nizsie..... precital som si kopu fundovanych recenzii na D700 a vsetci sa zhoduju na tom ze vo svojej triede je to \'\'ISO KING\'\' tak ma zaujima ze ci je toto jeho jedina prednost, ci sa hodi na fotografovanie akcie - denne svetlo/ interier ( logicky s rychlym objektivom stavanym na taku pracu), a aky je jeho potencial v studiu.... ako sa sprava v kazdodennych situaciach a ci ta podrzi ked sa ocitnes napr. na autogramiade v knichkupectve so spustou bodovych svetiel - proste fotograficka nocna mora, kde chces spravit ostre zabery kapely co tam hra (bez blesku).... nedavno sa mi taka situacia naskytla a moj D300 sa tam trapil dokonca aj ked som pouzival objektiv 50mm f1.4G.

tadzesi
2010-12-11 08:21:17+01
tak uprimne ma zaujima D3s , ale ten si dovolit nemozem, tak musim ist o triedu nizsie..... precital som si kopu fundovanych recenzii na D700 a vsetci sa zhoduju na tom ze vo svojej triede je to \'\'ISO KING\'\' tak ma zaujima ze ci je toto jeho jedina prednost, ci sa hodi na fotografovanie akcie - denne svetlo/ interier ( logicky s rychlym objektivom stavanym na taku pracu), a aky je jeho potencial v studiu.... ako sa sprava v kazdodennych situaciach a ci ta podrzi ked sa ocitnes napr. na autogramiade v knichkupectve so spustou bodovych svetiel - proste fotograficka nocna mora, kde chces spravit ostre zabery kapely co tam hra (bez blesku).... nedavno sa mi taka situacia naskytla a moj D300 sa tam trapil dokonca aj ked som pouzival objektiv 50mm f1.4G.
Vitaj v klube. Prednedavnom som tiez rozmyslal ako ty. Tiez mam D300, uz som bol ochotny ist do D3s. Nastastie ma to preslo a kupil som \'iba\' D700.

Na D300 som siel tak do ISO 800, na D700 bezproblemovo do 1600. Vsetko zalezi ake ISO osobne este neprehlasujes za zasumelu fotku.

Marcel Rebro
2010-12-11 09:03:17+01
Tak úprimne, The ISO KIng je D3s. Ale pekne po poriadku. Prevážne fotím dokument a reportáž, street - v exteriéri aj v interiéri. A z tých mojich reportáží je väčšina \"akčná\" a v interiéri a bez blesku - no a keď foťák zvláda v pohode tieto podmienky, fotenie všetkého iného je z hľadiska (techniky, HW) hračka. A D700 toto všetko v pohode zvláda.

Plusy D3s sú hlavne : lepšia ergonómia, ešte vyššie použiteľné ISO, rýchlosť (AF aj fps), dlhšia životosť aku ...

Výhodou D700 je hlavne jej civilnejší vzhľad (street) a menšia hmotnosť (turistika, backup). Pokiaľ nejdeš na extrémne ISO a nepotrebuješ 9fps v pohode vystačíš aj s D700. Ak potrebuješ na D700 viac fps dokúpiš BP. A keď na to príde, kúpiš D3s (D4) a D700 Ti ostane ako výborné backup telo resp. telo na \"druhý objektív\" (tele vs. širokáč / záklaďák)

Mám aj D300 a použiteľné hranice ISO (pre mňa) sú : D300 - 1100, D700 - 2500, D3s - 3200. Môže mi kto chce, čo chce tvrdiť o 6400+ ... ja akceptujem ISO ktoré je bez úpravy fotografie použiteľné po zmenšení na web a zároveň jedlé na printe 40x60.

Nejaké ukážky fotografií z akcií (D3s, D700) ...

http://www.rebro.sk/foto/ttek
(koncert)

http://www.rebro.sk/foto/ludus
(divadlo)

http://www.rebro.sk/foto/rc10
(indoor šport)

http://www.rebro.sk/foto/ivan
(indoor event)

http://www.rebro.sk/foto/rapid-a
(\"ateliér\")

... fotografie v týchto ukážkach sú neupravované, len cropnuté a resiznuté na web - na rozdiel od tých čo mám napríklad tu. Ani tie nie sú upravované nejak brutálne, ale sú ...

misodk
2010-12-11 09:14:35+01
lenze do Carrery sa mi nezmesti vak z golfovymi palicami, frajerka a caddy ... este pockam ci Porsche nepredstavi najku kombinaciu. najlepsie Carryenne. Hh
no musite kukat aj inde, ako iba na ephoto . take Porsche uz davne existuje a vola sa Panamera:

http://www.blogcdn.com/www.autoblog.com/media/2009/07/17-porsche-panamera-fd-580op.jpg

Marcel Rebro
2010-12-11 09:23:33+01
príspevok od: misodk
no musite kukat aj inde, ako iba na ephoto . take Porsche uz davne existuje a vola sa Panamera:

http://www.blogcdn.com/www.autoblog.com/media/2009/07/17-porsche-panamera-fd-580op.jpg
Auta ma zaujimaju raz za 4 roky. Co chvila bude tusim ta doba. Tak mi porad :
- stvorkolka
- veeelky kufor ... aspon 500L v zaklade
- dizel
- dojazd 1000km po dialnici
- automat
- prijatelna dynamika (100 aspon za 10s)
- normalna znacka

REEFE
2010-12-11 09:24:18+01
Ahoj, myslim ze potesim, skusenosti s D700 mam.
Podla mna je to skvele telo vhodne ako zalozne k D3, D3s aj D3x. Co sa tyka kvality vystupu blizi sa k D3. Technicky nadupane, ktoreho vyhodou je hlavne FX snimac a kompaktnejsie rozmery oproti vyssej rade co sa ti prejavi na vahe a priestore v brasni
...mooze byt?

misodk
2010-12-11 10:25:09+01
- stvorkolka
- dizel
- automat
- normalna znacka
pre teba ako usite :

http://www.audi.sk/technik.php?K_ID=80

javelin
2010-12-11 10:50:50+01
- stvorkolka
- dizel
- automat
- normalna znacka
Vyjebabraj s tým.....pošli mandželku ....už som to tu spomínal.....tá moja priniesla niečo úplne iné ako sme sa dohodli..(dokonca namiesto bendzínu ,dízel), no a stalo sa čo.... )
Ešteže som neopruzoval na motoportáloch \" že poraďte , čo si mám kúpiť....som nesvojprávna ovca a neviem sa rozhodnúť....
PS: Ešteže nevybrala automat, (nemam nič proti, pri trápení sa v mestskej tlačenici), len by si zo mňa kamaráti ,(kastról rejsing), upŕdali, že , len Trúba v Amerike potrebuje automat , lebo s manualom nevie....tento fakt môžem z osobnej skúsenosti potvrdiť ,ako aj že na obale kuchynského noža majú v Americe napísané \" Pozor dá sa s nim porezať\"..... )

kralik_j
2010-12-11 10:59:53+01
- stvorkolka
- dizel
- automat
- normalna znacka
- 4x4 dobra volba
- 1,9 TD(cervene)I
- na plnu mam 1000km
- 6rychlostna, no pri auto mate by som vari prsiel o 10% vyuzitia mojho IQ
- normalna znacka a normalny designe
- kufor pojme 3x 50litr batohy a nejake brasne s foto a topankami, alebo i cestovne tasky a vacsi nakup

ja mam vsak este dalsie naroky:
- musim sa dobre usadit, sklopit, naklopit vysunut a ovzucenie pri tempomate nenormalna idilka

duroslav
2010-12-11 11:39:23+01
- stvorkolka
- dizel
- automat
- normalna znacka
Prečo chceš auto s chrochtavým motorom? Ja teraz jedno také mám a z toho zvuku sa mi robia vyrážky

valec86
2010-12-11 11:43:50+01
530 XD ?

330XD ?

duroslav 535d ma podla mna krajsi zvuk ako drviva vecsina benzinov

misodk
2010-12-11 12:04:00+01
príspevok od: duroslav
Prečo chceš auto s chrochtavým motorom? Ja teraz jedno také mám a z toho zvuku sa mi robia vyrážky
nie je krajsieho zvuku ako diesel na snehu....

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()