Ahojte, momentalne mam canon 1000d k nemu canon 18-200mm. Prebral som si fotky a zistil som, ze vecsina fotiek je robena na 18(krajina),70(krajina/portret),200(portret). Fotim aj makro fotografie s FD objektivom 50mm 1.4 a medzikruzok. kedze aj setak foti lepsie ako spominany objektiv, chcel by som od vas poradit. Mam v plane predat cely system ako mam a kupit bud 500d/550d/d3100/d5000 Canonacke ovladanie mi vyhovuje, na 1000cke ma limituje iso a ostrenie(to bude pravdepodobne objektivom) recenzie mam precitane vsetkych spominanych modelov no neviem sa rozhodnut. K objektivom chcel by som pravdepodobne nejake pevne skla, hlavne koli cene a svetelnosti. Na fotenie makra si viem predstavit canonacky 50mm 1.8 s medzikruzkom. Co by ste mi odporucili vy?
no poviem ti to na rovno canony su nahovno to je moj rym na canon a tak si si aj kupil hovno kup si Nikon D7000 alebo D90 a canon predaj ked si pozries len tak npr konkurencia canon eos 1D Mark IV vs Nikon D3s tak nikon WIN a takiso Niokon D3x vs canon eos Mark III tak isto aj obiektivy tak zistis iba jedno ze CANONY SU NA HOVNO a Kazdy nikonista ti to povie
Tak ja dufam ze som neurobil chybu ked som si pred chvilou k tridsiatke objednal Nikon D90...na D7000 alebo nieco este lepsie nejsou penize... Uz tak budem do vanoc na suchych rozkoch a slanej vode. Cest praci.
urcite neurobil, ja som na rozkoch a treske tiez koli D90 a som nadmieru spokojny. ma sice par hot pixlov na cipe, ale pri konverzii rawka zmiznu ako gafor takze drzim palce na dobry kus a gratulujem k vyberu
urcite neurobil, ja som na rozkoch a treske tiez koli D90 a som nadmieru spokojny. ma sice par hot pixlov na cipe, ale pri konverzii rawka zmiznu ako gafor takze drzim palce na dobry kus a gratulujem k vyberu
Diky, za dodanie odvahy. Sem tam si treba urobit radost...nech nezerem. Sak nie len pracou je clovek zivy. Chlapci potrebuju svoje hracky.
Ja Canon nepoznam takmer vobec, pouzivam Nikon ale o to tu neide.... pokial nechces zaplatit za fotoaparat a dva-tri objektivy tolko ako za nove auto tak je uplne jedno pre ktoru znacku sa rozhodnes obidve maju slusnu ponuku vybavenia pre zaciatocnikov a hlavne ich posledne modely ako, canon 550d, alebo nikon d5000. Trochu poznam d5000 (brat ho pouziva) a keby som chcel lacnu a kvalitnu zrkadlovku, tak si ho urcite kupim, sikovna vecicka. Ma v sebe rovnaky senzor ako o dve triedy lepsi D300 a softver co v nom ponukaju je taktiez na dobrej urovni. Dnes sa telo da zohnat na internete za 500 euro ak mas stastie a trpezlivost pri hladani mozno aj lacnejsie. A objektivy.... tak ten sadovy co sa s nim predava 18-55 so stabilizaciou je dobra volba a myslim ze sa ti bude hodit na krajinky, dovolenky atd - univerzalny a spolahlivy, potom si mozes dokupit z nejakeho internetoveho bazaru 55 - 200 tiez so stabilizaciou, a mas krajinky vybavene. A samozrejme este stativ. A co si spominal portrety.... tak tam by som siahol do vrevka trochu hlbsie a investoval nejakych 500 euro do kvality a kupil si Nikkor 60mm f2,8 MICRO, co ti po zalozeni na d5000 vyda na peknych 90mm co je podla mna pekna vzdialenost na portrety a objektiv je absolutna spicka. A nakoniec verim tomu ze Canon taktiez ponuka nieco take ako som ja tu vymenoval pre Nikon a verim tomu ze by to bolo aj za priblizne rovnaku cenu, takze je to uz len na tebe.
...a ja debil investujem kazu chvilu nejake prachy do canonu, snivam o upgrade na 5D II a teraz sa dozviem ze nikon je lepsi... vcera som sa dozvedel, ze ani jezisko vlastne neexistuje. ak mi zajtra niekto povie ze deti nenosia bociany, tak zacnem rozmyslat nad samovzazdou. mile Bravo, prosim pomozte mi nejak
Jezis ktebe hovory : Hriesny pohan preco si si kupil CANON ved nevies ze fotim z NIKONON a ja by som ti aj pod stromcek doniesol 70-200 VR II ale sklamal si ma !!!!
Ach Jaj Jozej96 pozerám že čo príspevok to perla. Tak ukáž aspoň nejaké to foto čo si cvakol s tým NIKONOM že aký je to fajný foťák, keď je ten úbohý canon na hovno. A nie nemám Canon mám Sony a začnem sa tuším hanbiť ešte viac.
jj hambi sa !!!! fus sony predrazene dementne DSLR a predrazene dementne LENS fuj
OP: s canonom ti neporadim, viac sa vyznam v nikon systeme, ale tak vseobecne:
canon ma celkom dobru radu f4 skiel. takze bud sa vybavis tymi, alebo poskladas z tamron/sigma veci nieco schopne. napriklad spominany 17-50 f2.8 tamron ako zaklad a ku tomu nejake macro okolo 100mm (ci uz canon, tamron alebo sigma, podla financii). ku tomu 70-200 f4 (ci uz is alebo nie) a mas celkom dobre pokryte poziadavky troma objektivmi
jj hambi sa !!!! fus sony predrazene dementne DSLR a predrazene dementne LENS fuj
CZ 85mm F1.4 a CZ 135mm F1.8, prípadne napríklad taká Minolta AF 200mm F2.8 APO HS , či 35 F2 teraz naozaj plačú... A telá ako KM 7D, A700 , A900/850 tiež... Jedným slovom: Nechápem. Podľa čoho to posudzuješ?
CZ 85mm F1.4 a CZ 135mm F1.8, prípadne napríklad taká Minolta AF 200mm F2.8 APO HS , či 35 F2 teraz naozaj plačú... A telá ako KM 7D, A700 , A900/850 tiež... Jedným slovom: Nechápem. Podľa čoho to posudzuješ?
predsa podľa toho, že má nikon...tebe to nepríde ako dostatočný argument?
predsa podľa toho, že má nikon...tebe to nepríde ako dostatočný argument?
Ani nie. I keď ho chápem... ale i tak to chcem vedieť, som za argumentáciu ak niekto na niečo tak povie. Zvyčajne to svedčí o tom, že nie je dostatočne informovaný a oboznámený s problematikou a chce sa toho rýchlo zbaviť. Ale čert to ber i keď idem proti múru s takou otázkou, nech to stojí za to ak to bude čokoľvek.
Ani nie. I keď ho chápem... ale i tak to chcem vedieť, som za argumentáciu ak niekto na niečo tak povie. Zvyčajne to svedčí o tom, že nie je dostatočne informovaný a oboznámený s problematikou a chce sa toho rýchlo zbaviť. Ale čert to ber i keď idem proti múru s takou otázkou, nech to stojí za to ak to bude čokoľvek.
ideš na to príliš inteligentne, ja tiež zvyknem robiť tú chybu ))...ale \"debilovi nevysvetlíš že je debil, lebo je debil\"
...takže autocord má pravdu... nech zapadne prachom, tragéd...
Aky system vybrat, ake objektivy?
momentalne mam canon 1000d k nemu canon 18-200mm.
Prebral som si fotky a zistil som, ze vecsina fotiek je robena na 18(krajina),70(krajina/portret),200(portret). Fotim aj makro fotografie s FD objektivom 50mm 1.4 a medzikruzok.
kedze aj setak foti lepsie ako spominany objektiv, chcel by som od vas poradit.
Mam v plane predat cely system ako mam a kupit bud 500d/550d/d3100/d5000
Canonacke ovladanie mi vyhovuje, na 1000cke ma limituje iso a ostrenie(to bude pravdepodobne objektivom) recenzie mam precitane vsetkych spominanych modelov no neviem sa rozhodnut.
K objektivom chcel by som pravdepodobne nejake pevne skla, hlavne koli cene a svetelnosti. Na fotenie makra si viem predstavit canonacky 50mm 1.8 s medzikruzkom.
Co by ste mi odporucili vy?
Uz tak budem do vanoc na suchych rozkoch a slanej vode.
Cest praci.
Trochu poznam d5000 (brat ho pouziva) a keby som chcel lacnu a kvalitnu zrkadlovku, tak si ho urcite kupim, sikovna vecicka. Ma v sebe rovnaky senzor ako o dve triedy lepsi D300 a softver co v nom ponukaju je taktiez na dobrej urovni. Dnes sa telo da zohnat na internete za 500 euro ak mas stastie a trpezlivost pri hladani mozno aj lacnejsie.
A objektivy.... tak ten sadovy co sa s nim predava 18-55 so stabilizaciou je dobra volba a myslim ze sa ti bude hodit na krajinky, dovolenky atd - univerzalny a spolahlivy, potom si mozes dokupit z nejakeho internetoveho bazaru 55 - 200 tiez so stabilizaciou, a mas krajinky vybavene. A samozrejme este stativ.
A co si spominal portrety.... tak tam by som siahol do vrevka trochu hlbsie a investoval nejakych 500 euro do kvality a kupil si Nikkor 60mm f2,8 MICRO, co ti po zalozeni na d5000 vyda na peknych 90mm co je podla mna pekna vzdialenost na portrety a objektiv je absolutna spicka.
A nakoniec verim tomu ze Canon taktiez ponuka nieco take ako som ja tu vymenoval pre Nikon a verim tomu ze by to bolo aj za priblizne rovnaku cenu, takze je to uz len na tebe.
..ale opýtam sa ťa slušne: ty máš 13 rokov, že?
PS: darmo máš Nikon, keď máš v hlave nasraté...a to ti nepovie iba každý Canonista, to ti povie hocikto...
...škoda ti znova pripomínať čo som ti chcel naznačiť, ži si svoj sen...
canon ma celkom dobru radu f4 skiel. takze bud sa vybavis tymi, alebo poskladas z tamron/sigma veci nieco schopne. napriklad spominany 17-50 f2.8 tamron ako zaklad a ku tomu nejake macro okolo 100mm (ci uz canon, tamron alebo sigma, podla financii). ku tomu 70-200 f4 (ci uz is alebo nie) a mas celkom dobre pokryte poziadavky troma objektivmi
...takže autocord má pravdu...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa