Chcela by som si do konca roku kupit zrkadlovku (zatial sa setri) a kedze som zaciatocnik a technike sa zatial snazim len orientovat tak by som chcela poradit
Precitala som si uz dost recenzi a aj vselijake fora o fotakoch, no neviem si vybrat ktory z tychto dvoch je pre mna ako zaciatocnika lepsi a kedze uz ma stvu fotky ktore su zasumene uz len preto ze trosku zazoomujem tak ..... Viem ze objektivy od Canonu vychadzaju o nieco lacnejsie co ma pri tomto viac priklana ku Canonu ale na druhej strane Nikon D3100 je novinka a teda aj novsi typ ...... a tiez by som sa chcela spytat ci pri Nikone budem potrebovat objektivy aj s motorcekom ...... mam dost siroku skalu fotenia, nezameriavam sa len na 1-2 (krajiny, macro, zvierata, priroda, deti)
ešte sa chcem spýtať ktorý z tychto dvoch ma lahsie ovladanie pre začiatočnika? Pravdepodobne budem zo začiatku fungovat z navodom kym sa do toho nedostanem a viem že Nikon ma Guide, ale pytam sa tak celkovo
Ahojte takže som tu po dlhšej dobe Vyzera ze do polovice roka bude konecne zrkadlovka kedze minuly rok mi to bohuzial nevyslo Nakoniec som sa rozhodla pre NIKON D3100 + 18-105 AF-S DX VR ale v predajni kde to budem kupovat prisiel aj CANON EOS 1100D 18-55 + 75-300 Mam zameranie hlavne na macro co s tymyto nenafotim, ale okrem toho este krajinky, prirodu, zvierata, deti, architekturu, tak sa chcem spytat ten CANON by bol asi lepsia volba ze? Aj cenovo sa to oplati si myslim viac, len neviem ci aj obkektivy su dobre a primerane cene hlavne u CANONU, kedze tam je len par € rozdiel
Dostupnosť na otázku... Ktovie kedy budu zas dostupne (kvôli tým záplavám) ešte pred mesiacom som to pozeral a Nikon D3100 s 18-105 som už nikde nevidel dostupný. S 18-55 sa dali ešte kupiť. Neviem ako je to teraz
čo viem ja tak uz ani D5100 + 18-105, takze s Nikonom bude asi problem
A co tie objektivy ktory sa skor oplati pre mna?
Ale ak som dobre čital tak rozmýšlaš o kupe až o pár mesiacov. Tak to si myslim že už zas pridu na trh. Inak s tým vyššie ti neviem poradiť. Ja som začiatočník. Mám nikon d3100 18-105... fotil som asi rok aj s 18-55 tam sa možno dal spraviť krajši detail keď som sa pokušal o macro snimku. Ale predsa to nie su macro objektivy. Ja som bol tiež na tom že nechcem fotiť len prirodu napriklad. Ale všetko to čo si tam aj ty napisala. Ale nakoniec som si povedal že sa naučim fotiť dobre s týmto čo mám a potom pouvažujem o dákom lacnom macro objektive napriklad a tak. A čo sa týka či Nikon a Canon. To som ja osobne dlho nerozmýšlal. Zašiel som do Nayka a hneď keď som si chytil Nikon tak mi padol do ruky. Pre mňa je krajši, menši´, pohodlnejšie sa mi drži atď...
Ahojte takže som tu po dlhšej dobe Vyzera ze do polovice roka bude konecne zrkadlovka kedze minuly rok mi to bohuzial nevyslo Nakoniec som sa rozhodla pre NIKON D3100 + 18-105 AF-S DX VR ale v predajni kde to budem kupovat prisiel aj CANON EOS 1100D 18-55 + 75-300 Mam zameranie hlavne na macro co s tymyto nenafotim, ale okrem toho este krajinky, prirodu, zvierata, deti, architekturu, tak sa chcem spytat ten CANON by bol asi lepsia volba ze? Aj cenovo sa to oplati si myslim viac, len neviem ci aj obkektivy su dobre a primerane cene hlavne u CANONU, kedze tam je len par € rozdiel
Dievča zlaté..ja keď tak pozerám na celý blok, tak skáčeš zo strany na stranu...určite nie je ľahké vybrať hneď, ale pri tom čo hľadáš má po prečítaní N3100 naviac od C1100 FullHD video, väčší display, zanedbateľné 2Mpx navyše, N3100 je menšia o kúsok...mne osobne sa aj na pohľad viac páči N3100 a v tej červenej verzii je ozaj pekná...skús pozrieť čo majú známi a keď nevieš čo a ako z objektívmi tak si môžeš poprípade prepožičať a to ti pomôže kus pri výbere...ja som tiež viac menej na to prihliadal...tak nech dobre kúpiš a pekné fotky narobíš...
Prečítaj si aj iné témy. Toto sa tu už rozoberalo vela krát. Ja si myslím že je jedno či Nikon D3100 alebo Canon eos 1100. Každý má na to iný názor no podľa mňa o niečo ale vážne len o malý kúsok je D3100 lepši. Ale v podstate je to jedno. Skús ísť do dákeho obchodu a popozerať si tieto dva fotoaparáty. Ktorý sa ti viac zapáči, ktorý ti lepšie sadne do ruky. Nad tým by som rozmýšlal. Ako som písal hore. Ja viem poradiť len tolko, že mne sa viac páčil a sadol mi do ruky D3100 Tak som si kupil Nikon. A som s ním maximalne spokojný.
D3100.. červený neber, videl som ho a leskne sa jak sviňa. Ak chceš cvakať makro, tak skús kombináciu D3100 + Nikkor 40mm f/2.8G Micro AF-S alebo ten Tamron 90mm Macro ale neviem či má v sebe motorček na ostrenie.. D3100 mám aj ja a som s ňou nadmieru spokojný (zohnal som ju s 18-55mm objektívom za 432€ + karta)
D3100.. červený neber, videl som ho a leskne sa jak sviňa. Ak chceš cvakať makro, tak skús kombináciu D3100 + Nikkor 40mm f/2.8G Micro AF-S alebo ten Tamron 90mm Macro ale neviem či má v sebe motorček na ostrenie.. D3100 mám aj ja a som s ňou nadmieru spokojný (zohnal som ju s 18-55mm objektívom za 432€ + karta)
Hold, v čom je problém, že je červený a leskne sa jak sviňa?... ...no nekupuj si Audi A8 L lebo sa leskne jak sviňa
Hold, v čom je problém, že je červený a leskne sa jak sviňa?... ...no nekupuj si Audi A8 L lebo sa leskne jak sviňa
tak ako keď sa jej páči nech si kúpi.. každému sa páči iné chápem čo si tým chcel povedať, každý má iný vkus.. mne sa omnoho viac páčila čierna, tak som ju kúpil.. komu sa páči červená nech bere červenú ale lepšie je 1x vidieť ako 100x počuť, resp. čítať
este jeden tip...ak mas pripravenu hotovost,skus pozriet daco pouzite,casom bude entry level malo...investuj do tela,za cenu noveho ci uz nikona 3100 ci uz canon 1000 mas lepsi ojazdeny kus.
ešte sa chcem spýtať ktorý z tychto dvoch ma lahsie ovladanie pre začiatočnika? Pravdepodobne budem zo začiatku fungovat z navodom kym sa do toho nedostanem a viem že Nikon ma Guide, ale pytam sa tak celkovo
nejako si časovo preskočila, D3100 nie je novinka ale D5100, takže určite D5100 proti C1100 nie je čo riešiť, k D5100 budeš kupovať len obj ktoré sú súčasné a nebude problém s motorčekom...
este jeden tip...ak mas pripravenu hotovost,skus pozriet daco pouzite,casom bude entry level malo...investuj do tela,za cenu noveho ci uz nikona 3100 ci uz canon 1000 mas lepsi ojazdeny kus.
praveže nechcem kupovať z druhej ruky, keďže sa do toho dobre nevyznam a nechcem kupiť mačku vo vreci tak radšej kupim novy kde mam zaruku
Nikon D3100 alebo Canon EOS 1000D
Precitala som si uz dost recenzi a aj vselijake fora o fotakoch, no neviem si vybrat ktory z tychto dvoch je pre mna ako zaciatocnika lepsi a kedze uz ma stvu fotky ktore su zasumene uz len preto ze trosku zazoomujem tak ..... Viem ze objektivy od Canonu vychadzaju o nieco lacnejsie co ma pri tomto viac priklana ku Canonu ale na druhej strane Nikon D3100 je novinka a teda aj novsi typ ...... a tiez by som sa chcela spytat ci pri Nikone budem potrebovat objektivy aj s motorcekom ...... mam dost siroku skalu fotenia, nezameriavam sa len na 1-2 (krajiny, macro, zvierata, priroda, deti)
Vopred DAKUJEM sa vsetky normalne odpovede
Vyzera ze do polovice roka bude konecne zrkadlovka
Nakoniec som sa rozhodla pre NIKON D3100 + 18-105 AF-S DX VR ale v predajni kde to budem kupovat prisiel aj CANON EOS 1100D 18-55 + 75-300
Mam zameranie hlavne na macro co s tymyto nenafotim, ale okrem toho este krajinky, prirodu, zvierata, deti, architekturu, tak sa chcem spytat ten CANON by bol asi lepsia volba ze? Aj cenovo sa to oplati si myslim viac, len neviem ci aj obkektivy su dobre a primerane cene hlavne u CANONU, kedze tam je len par € rozdiel
http://www.datart.sk/katalog/Digitalny-fotoaparat-NIKON-D3100-18-105-VR.html
http://www.datart.sk/katalog/Digitalny-fotoaparat-CANON-EOS-1100D-18-55-75-300.html
Vyzera ze do polovice roka bude konecne zrkadlovka
Nakoniec som sa rozhodla pre NIKON D3100 + 18-105 AF-S DX VR ale v predajni kde to budem kupovat prisiel aj CANON EOS 1100D 18-55 + 75-300
Mam zameranie hlavne na macro co s tymyto nenafotim, ale okrem toho este krajinky, prirodu, zvierata, deti, architekturu, tak sa chcem spytat ten CANON by bol asi lepsia volba ze? Aj cenovo sa to oplati si myslim viac, len neviem ci aj obkektivy su dobre a primerane cene hlavne u CANONU, kedze tam je len par € rozdiel
http://www.datart.sk/katalog/Digitalny-fotoaparat-NIKON-D3100-18-105-VR.html
http://www.datart.sk/katalog/Digitalny-fotoaparat-CANON-EOS-1100D-18-55-75-300.html
...no nekupuj si Audi A8 L lebo sa leskne jak sviňa
...no nekupuj si Audi A8 L lebo sa leskne jak sviňa
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie