Fórum » Vyberáme fotoaparát

Canon PowerShot SX30 IS vs. Nikon CoolPix P500

LuCiAA
2011-03-08 16:26:39+01
Ahojte
Chcela by som vás poprosiť o radu .. Chcem si kúpiť nový fotoaparát, zatiaľ len nejaký kompakt, keďže som začiatočníčka a možno neskôr zrkadlovku. Väčšinou fotím prírodu, krajinu, makro fotky, zvieratá ... Celkom sa mi pozdávajú Canon PowerShot SX30 IS a Nikon CoolPix P500. Veľmi sa v tých parametroch nevyznám .. ale tieto ma zaujaly ultrazoomom a celkom pekným rozlíšením .. Ak by ste vedeli o nejakom inom lepšom, prosím vás dajte vedieť .. .. cena: tak do tých 400€. Za všetky odpovede vopred Ďakujem ..

kenny438
2011-03-08 17:28:48+01
canon S90, canon S95, Samsung EX1, canon G12, Nikon P7000. ja by som si vybral z tychto. mal som ultrazoom a poviem ti ze nakoniec som ten 12x zoom ani nepouzival. vsad skor na kvalitu snimaca a svetlost. postuduj recenzie popripade vyskusaj ktory ti ako sadne do ruky.

Marcel Rebro
2011-03-08 17:35:57+01
príspevok od: kenny438
canon S90, canon S95, Samsung EX1, canon G12, Nikon P7000. ja by som si vybral z tychto. mal som ultrazoom a poviem ti ze nakoniec som ten 12x zoom ani nepouzival. vsad skor na kvalitu snimaca a svetlost. postuduj recenzie popripade vyskusaj ktory ti ako sadne do ruky.
Nezabudaj na noveho hraca - Oplympus XZ-1

www.ephoto.sk/fototechnika/recenzie/fotoaparaty/olympus-xz-1/

kenny438
2011-03-08 17:39:50+01
príspevok od: Marcel Rebro
Nezabudaj na noveho hraca - Oplympus XZ-1

www.ephoto.sk/fototechnika/recenzie/fotoaparaty/olympus-xz-1/
jj toho som zabudol. ale neviem ani co stoji a ten som este nedrzal v rukach ale paci sa mi

Marcel Rebro
2011-03-08 17:40:28+01
jj toho som zabudol. ale neviem ani co stoji a ten som este nedrzal v rukach ale paci sa mi
cca 450 s DPH

LuCiAA
2011-03-08 17:45:49+01
... jeej Ďakujem .. .. vieš keď mne sa práve ten zoom páčil ... pretože dosť často chodím do lesa .. a mám šťastie na jelene a srnky .. len vzdy ked sa približim bližšie (aby bola fotka na mojom terajšom foťáku kvalitna, čo sa málokedy podarí, keďže je strašne slaby) tak ich vyplaším .. ..

matoxxx
2011-03-08 17:54:17+01
nemal som UZ,ale tá fotka srnky bude asi tmavá,alebo s vysokým šumom,nič dobré som na UZ ešte nepočul

LuCiAA
2011-03-08 17:56:29+01
príspevok od: matoxxx
nemal som UZ,ale tá fotka srnky bude asi tmavá,alebo s vysokým šumom,nič dobré som na UZ ešte nepočul
.. tak Ďakujem ..

cyrix
2011-03-08 21:54:12+01
osobne z ultrazoomov by som si znova zvolil Panasonic Lumix FZ38.. je to jeden z najkvalitnejších ultrazoomov na svete a jeho cena je už dnes menej ako 300€..mám ho cca rok, používal som ho ako na makro, tak aj na fotenie akcii a pod. vecí.. je výrazne lahší a odolnejší ako zrkadlo, tiež sa naň dajú pripevniť predsádky na objektív a makro šošovky, prípadne filtre.. poteší slnečná clona už v balení a pod... je tu manuálne ovládanie ale aj inteligentná automatika... nevýhodou je troška slabý blesk a nemožnosť pripojiť prídavný.. myslím že je to celkom fajn mašinka, ktorej kúpu určite neolutuješ . v žiadnom prípade so však nekupuj FZ45 alebo FZ 100
p.s. ak chceš nejaké fotky odfotené týmto foťákom, napíš mi na mail filip731@centrum.sk

LuCiAA
2011-03-09 09:01:34+01
príspevok od: cyrix
osobne z ultrazoomov by som si znova zvolil Panasonic Lumix FZ38.. je to jeden z najkvalitnejších ultrazoomov na svete a jeho cena je už dnes menej ako 300€..mám ho cca rok, používal som ho ako na makro, tak aj na fotenie akcii a pod. vecí.. je výrazne lahší a odolnejší ako zrkadlo, tiež sa naň dajú pripevniť predsádky na objektív a makro šošovky, prípadne filtre.. poteší slnečná clona už v balení a pod... je tu manuálne ovládanie ale aj inteligentná automatika... nevýhodou je troška slabý blesk a nemožnosť pripojiť prídavný.. myslím že je to celkom fajn mašinka, ktorej kúpu určite neolutuješ . v žiadnom prípade so však nekupuj FZ45 alebo FZ 100
p.s. ak chceš nejaké fotky odfotené týmto foťákom, napíš mi na mail filip731@centrum.sk
.. Ďakujem pekne .. .. celkom sa mi pozdáva ..myslím, že z tých všetkých ponúk bude asi tento najlepší .. .. aj keď som chcela ostať pri značke Canon alebo Nikon tento sa mi naozaj páči .. čítala som aj viac recenzií a vyzerá to, že je fakt slušný za výbornú cenu ... .. pekný zoom, rozlíšenie, makro .. všetko .. ešte raz Ďakujem .

DJW_
2011-04-12 03:27:51+02
No ja by som sa zastal Canonu a Nikonu, mám SX10 (2 vydania starší ako SX30) a ešte stále fotí uspokojivo. Odolný je až až, prežil bez ujmy už 3 pády na betón alebo asfalt (dokonca bez posunutia optiky). Fotil som aj Nikonom P100, mám foto z priameho porovnania s mojím SX10, len nemám kedy to zavesiť na web. V globále: NIkon mal lepšie IS, ale farby si cucal z prsta. Canon bol zašumenejší, rozmazanejší, ale farby fotky boli OVEĽA bližsie k realite.

P500-ku som mal v ruke len na prezentácii, rátam že to bude vylepšená P100ka, na druhej strane, môj dobrý priateľ profi fotograf s výbavou za vela tisíc € s SX30 cvakol pár záberov a "obrazový výstup sa mu vraj páčil". Najideálnejšie by bolo dať na predajni zálohu a pofotiť niečo s obidvomi.

PS: moje foto s SX10: http://pokec.azet.sk/djwodka/fotoalbumy

stancok
2011-04-17 07:31:33+02
ahoj a co takto panasonic tz20? toci aj full hd videjka a ma az 16x zoom ,spodny rozsah ohniska 24mm, ,je to novinka,da sa kupit v eshope uz za cca 350e ,navyse je to dlhorocne spolahliva trieda fotacikov
http://www.najnakup.sk/Porovnaj_digitalne-fotoaparaty_PANASONIC-DMC-TZ20EP-K_669915.html

landov
2011-04-17 08:11:58+02
príspevok od: LuCiAA
.. Ďakujem pekne .. .. celkom sa mi pozdáva ..myslím, že z tých všetkých ponúk bude asi tento najlepší .. .. aj keď som chcela ostať pri značke Canon alebo Nikon tento sa mi naozaj páči .. čítala som aj viac recenzií a vyzerá to, že je fakt slušný za výbornú cenu ... .. pekný zoom, rozlíšenie, makro .. všetko .. ešte raz Ďakujem .
Trosku schladim Tvoje nadsenie: vsetky UZ (ci je to FZ 38 alebo XY) vyzeraju papierovo pekne, ale na fotky srniek v lese rychlo zabudni...pokial sa ovsem nevyzivas v tmavych zasumenych a neostrych cudach. Ak uz kompakt, tak naozaj sa neorientovat podla x-nasobneho zoomu, ale stavit na svetelnost objektivu, velkost snimaca atd. Pocet MPx je marketingovy tah a vo vybere by mal byt naozaj na chvoste preferencii...

Godless
2011-05-26 01:06:07+02
príspevok od: DJW_
No ja by som sa zastal Canonu a Nikonu, mám SX10 (2 vydania starší ako SX30) a ešte stále fotí uspokojivo. Odolný je až až, prežil bez ujmy už 3 pády na betón alebo asfalt (dokonca bez posunutia optiky). Fotil som aj Nikonom P100, mám foto z priameho porovnania s mojím SX10, len nemám kedy to zavesiť na web. V globále: NIkon mal lepšie IS, ale farby si cucal z prsta. Canon bol zašumenejší, rozmazanejší, ale farby fotky boli OVEĽA bližsie k realite.

P500-ku som mal v ruke len na prezentácii, rátam že to bude vylepšená P100ka, na druhej strane, môj dobrý priateľ profi fotograf s výbavou za vela tisíc € s SX30 cvakol pár záberov a "obrazový výstup sa mu vraj páčil". Najideálnejšie by bolo dať na predajni zálohu a pofotiť niečo s obidvomi.

PS: moje foto s SX10: http://pokec.azet.sk/djwodka/fotoalbumy
Ahoj, ja rozmyslam nad SX30-kou, ale odradza ma rychlost snimania, papierovo oproti inym ako napr. Nikon P500 nedokaze odfotit viac snimok za sekundu. Je to podla tvojho nazoru a skusenosti obmedzujuce pri foteni? pretoze uz spomynany SX30 disponuje rezimom miniatur, ktory by som v novom fotaku chcel mat a neviem sa rozhodnut. Dakujem

Godless
2011-05-26 01:09:06+02
príspevok od: landov
Trosku schladim Tvoje nadsenie: vsetky UZ (ci je to FZ 38 alebo XY) vyzeraju papierovo pekne, ale na fotky srniek v lese rychlo zabudni...pokial sa ovsem nevyzivas v tmavych zasumenych a neostrych cudach. Ak uz kompakt, tak naozaj sa neorientovat podla x-nasobneho zoomu, ale stavit na svetelnost objektivu, velkost snimaca atd. Pocet MPx je marketingovy tah a vo vybere by mal byt naozaj na chvoste preferencii...
A to sa pokusam rozlustit ja. Chcel by som uspokojivy kompakt s dobrym zoom-om, ale zaroven aby robil uspokojive fotky aj za sera a tak podobne. Vzdy ma niekto odrovna aby som nesledoval pixely a podobne, ale ja potrebujem radu na konkretny model, ktory ma ten dany snimac a svetelnost, dakujem pekne

landov
2011-05-26 08:41:43+02
príspevok od: Godless
A to sa pokusam rozlustit ja. Chcel by som uspokojivy kompakt s dobrym zoom-om, ale zaroven aby robil uspokojive fotky aj za sera a tak podobne. Vzdy ma niekto odrovna aby som nesledoval pixely a podobne, ale ja potrebujem radu na konkretny model, ktory ma ten dany snimac a svetelnost, dakujem pekne
K tomu mám osobne len jednu radu - v tomto prípade ZABUDNI na kompakt a choď do zrkadlovky. A presvedcí ťa len to, že si pozrieš a porovnáš výstup z kompaktu a zrkadlovky pri uvedených svetelných podmienkach. Sám, keď si teraz niekedy pozriem výstup z Nikonu P80, ktorý leží v skrini, tak šum jev diteľný aj pri dobrých svetelných podmienkach a o ostrosti na dlhšom ohnisku sa ani nedá hovoriť.

cotrell
2011-08-16 20:21:17+02
príspevok od: landov
K tomu mám osobne len jednu radu - v tomto prípade ZABUDNI na kompakt a choď do zrkadlovky. A presvedcí ťa len to, že si pozrieš a porovnáš výstup z kompaktu a zrkadlovky pri uvedených svetelných podmienkach. Sám, keď si teraz niekedy pozriem výstup z Nikonu P80, ktorý leží v skrini, tak šum jev diteľný aj pri dobrých svetelných podmienkach a o ostrosti na dlhšom ohnisku sa ani nedá hovoriť.
Taktiez zvazujem zakupit fotoaparat, a preto sa chcem opytat takto. (Na zaklade vasich recenzii sa neviem rozhodnut.)... Znami hovoria, ze Nikon D3100 - zrkadlovka, dalsi hovoria, ze radsej UZ kompakt...

"Ak urobim fotku pod mrakom, vecer, rano, za bieleho dna, v noci v meste, dam tie fotky vyrobit, aky bude rozdiel? Ktorá fotka bude lepsia? Viditelne nasim okom?...."

Ak si pozriem Nikon D3100 - tak mam tu najnizsiu cenu v zrkadlovkach...
Canon SX30 is - tak mam nieco v kompaktoch,
Fujifilm Finepix HS 20
Chcem hlavne vediet, ci si mam kupit kompakt do vrecka (v cene do 300€) alebo mam radsej priplatit a ist do kompaktu podobnemu zrkadlovke, alebo priplatit a ist priamo do zrkadlovky?
Doteraz som pouzival 8Mpix Casio Exilim a moj Sony Ericsson Xperia X8 foti krajsie... tak preto sa pytam. Dakujem za vase odpovede.

viking81
2011-08-16 22:01:00+02
príspevok od: cotrell
Taktiez zvazujem zakupit fotoaparat, a preto sa chcem opytat takto. (Na zaklade vasich recenzii sa neviem rozhodnut.)... Znami hovoria, ze Nikon D3100 - zrkadlovka, dalsi hovoria, ze radsej UZ kompakt...

"Ak urobim fotku pod mrakom, vecer, rano, za bieleho dna, v noci v meste, dam tie fotky vyrobit, aky bude rozdiel? Ktorá fotka bude lepsia? Viditelne nasim okom?...."

Fujifilm Finepix HS 20
Chcem hlavne vediet, ci si mam kupit kompakt do vrecka (v cene do 300€) alebo mam radsej priplatit a ist do kompaktu podobnemu zrkadlovke, alebo priplatit a ist priamo do zrkadlovky?
Doteraz som pouzival 8Mpix Casio Exilim a moj Sony Ericsson Xperia X8 foti krajsie... tak preto sa pytam. Dakujem za vase odpovede.
to musis vprvom rade ty vediet co chces....mi ti to tu nepovieme....ale k tvojej otazke....aj ked das dokopy vsetky tie UZ a kompakty do vrecka tak sa ani nahodou nevyrovnaju zrkadlovke...a ked sa im to uz aj podari so sumom za jasneho bieleho dna....tak hlbkou ostrosti ani kebyze sa rozkrajaju.....musis len rata ze budes potrebovat viac ako jeden objektiv pravdepodobne k tej zrkadlovke....idel by bol pre teba na zaciatok d3100+18-105 + pevna 50-ka G f/1,8 alebo 35-ka f/1,8...ked uz by si siel do zrkadla....ale konecne rozhodnutie je na tebe

wayne
2011-08-16 22:22:37+02
príspevok od: cotrell

Fujifilm Finepix HS 20
to je komplikovane, ale v zasade plati, cim mensi zoom, tym menej vad objektivu a tym kvalitnejsi obraz, mozno aj lepsia svetelnost, ktora je dolezita pri zlom svetle, ked v rovnakych svetelnych podmienkach 1 fotak moze fotit rozmazane snimky a nepomoze mu ani stabilizacia a ten druhy zmrazi aj drobny pohyb, samozrejme oba bez blesku.

Moj nazor -
Canon Powershot A3100 z vypredaja do 100e
Olympus SZ20 do cca 200e
Canon Powershot S90/95 / Samsung EX1 okolo 300e
-medzistupen - tu sa uz da zohnat micro4/3 vybava za celkom slusne peniaze, no samozrejme ma to nevyhody; 2x crop oproti 1.5x aps-c (1.6canon), co najma vacsine nikon/canonakov vadi a budu sa ti posmievat. najlepsia metoda boja je vypytat si od nich objektiv, nastoknut na svoje telo s adapterom a ukazat im ako sa to robi =)
Olympus XZ1 / Nikon P7000 okolo 400e

v zrkadlovkach prehlad nemam ale D3100 je za cca 500 eur vyborna volba, hoci 18-55 pomalsie zaostruje a na dynamickejsie sceny nie je velmi vhodny (samozrejme sa da zohnat lepsi objketiv ale zadarmo to nebude), stale dokaze podat slusne vysledky.

ultrazoomy budu po vyzoomovani tak o triedu - dve horsie nez ta tvoja X8.
ale je to vec preferencii, pokial ti to neprekaza, nech sa paci. ale v dnes uz "rozumnom" rozsahu 10-15x sa daju zohnat celkom slusne ukladnitelne pristroje (Samsung WB650/WB700, Nikon S9100, a tusim nejake Sony... Panasonic uz radsej nie, skor canon sx210/sx130)...

je toho na mraky a strany textu, aj tak si vsak musis vybrat sam

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()