Ahojte, už dlhšie si vyberám svoju prvú zrkadlovku, o fotografovanie sa zaujímam a chcem sa mu aj venovať, a podľa recenzií je mne najlepšie cenovo a aj kvalitou dostupný Nikon D90. Prečítala som si názorov už dosť, ale čo sa týka tých pixlov čo? Zdá sa mi to dosť málo, aký máte na to názor? Ísť radšej do niečoho iného (lacnejšieho, D90 je pre mňa strop) alebo zostať pri nej a tie pixly by až tak nevadili...?
Páni, ďakujem Vám za rady Tuším prestanem špekulovať, pretože nech sa na to z akej stránky pozriem tá D90 mi vyhovuje. Nuž rozmýšľala som aj nad tým počkať, ale financie nepustia. Objektív som chcela pôvodne takú 2stovku, odhovorili ma že stačí aj 105 tak neviem. Privítam rady aj na objektív, najprv som chcela mať doriešené aspoň telo, mám ešte tak dva mesiace na rozmyslenie
Tak toto riesim aj ja teraz presne tuto vec ,lepsie by som to nenapisal !!! Jednoducho povedane so shitmi obejktivmi to robi lepsie fotky Idem ju aj ja poslat do servisu asi Praha ze?Hadam to neodflaknu ze je to good. Tebe to opravili k spokojnosti?
Už je doma. Na prvé orientčané odskúšanie zdá sa, že je už OK.
tak ok potom,mne dosiel uz list z prahy ze ho maju ze to vybavia do 15.4. hadam bude ok tiez.
bohužiaľ bolo to len zdanie, že je OK - odskúšanie z mojej strany bolo ozaj povrchné (neviem či som to skúšal so seťákom alebo pri vzdialenosti do cca 80cm?? už si nepamätám presne). Šok prišiel asi pred 2 mes., keď moja mama chcela aby som ju odfotil v kroji a nasadil som 50/1,4. Nemohol som zaostriť (jedine cez LV). Potom nasledovali testy - zistenie: Kým pred servisom v Prahe som mal mierny back focus, po servise to bol brutálny FF - pri ostrení z 3-5 m ostrá stupnica na metri cca 30-70 čísel pred rovinou ostrenia (pri 45ˇst. sklone) s objektívmi 50/1,4 a 35/1,8. Už som nič nenechal na náhodu - odviezol som to aj s oboma objektívmi osobne na Nikon-servis v Rakúsku v Traiskirchen (pri Viedni). Okrem nastavenia aktualizovali aj Firmware. Trvalo im to 12 dní. Môžem povedať je to úľava....
Nikon D90
už dlhšie si vyberám svoju prvú zrkadlovku, o fotografovanie sa zaujímam a chcem sa mu aj venovať, a podľa recenzií je mne najlepšie cenovo a aj kvalitou dostupný Nikon D90. Prečítala som si názorov už dosť, ale čo sa týka tých pixlov čo? Zdá sa mi to dosť málo, aký máte na to názor? Ísť radšej do niečoho iného (lacnejšieho, D90 je pre mňa strop) alebo zostať pri nej a tie pixly by až tak nevadili...?
Objektív som chcela pôvodne takú 2stovku, odhovorili ma že stačí aj 105 tak neviem. Privítam rady aj na objektív, najprv som chcela mať doriešené aspoň telo, mám ešte tak dva mesiace na rozmyslenie
Jednoducho povedane so shitmi obejktivmi to robi lepsie fotky
Idem ju aj ja poslat do servisu asi Praha ze?Hadam to neodflaknu ze je to good.
Tebe to opravili k spokojnosti?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa