Ahojte, za mesiac si chcem kúpiť svoju prvú zrkadlovku, čiže nejaký entry level. A neviem sa rozhodnúť medzi Nikonom D3100 alebo Canonom EOS 1100D. Oba by som zakúpila so seťákmi. Chcela by som fotiť veci ako ľudia, zvieratá, príroda... Nezáleží mi na maličkostiach ako je design. Vopred ďakujem za každú odpoveď
ak porovnávaš tieto dva tak nikon, ale tak kvôli značke by som bral iný Canon, ak chceš nejaké tie trochu lacnejšie objektívy, za cenu 3100 máš cca aj 500D čo je podľa mňa oveľa lepšia voľba a bral by som skôr ten, canon > HD 1080p video > atď
nejake technicke zalezitosti porovnavat pri zaciatocnikovi a tejto kategorii fotakov, tak to je jedno. skus sa poobzerat okolo seba a vsimni si, co maju kamarati. Kedze je prislusenstvo drahe, tak by to mohlo na zaciatok pomoct, aby ti niekto pozical blesk, nejaky objektiv a pod. V pripade aj nejakeho nastavenia, z ktoreho nemozes vykluckovat budes mat niekoho na drate
No ja osobne by som suboj Canon/ Nikon vobec nebral ako znacku....osobne ako Nikonak nezesiem Canon ergonomiu. Vsetko zalezi od prveho fotaku a od toho ako je s nim clovek spokojny. A btw ja by som koli znacke vzdy bral Nikon...vec nazoru.
Ahojte, za mesiac si chcem kúpiť svoju prvú zrkadlovku, čiže nejaký entry level. A neviem sa rozhodnúť medzi Nikonom D3100 alebo Canonom EOS 1100D. Oba by som zakúpila so seťákmi. Chcela by som fotiť veci ako ľudia, zvieratá, príroda... Nezáleží mi na maličkostiach ako je design. Vopred ďakujem za každú odpoveď
Neviem či by som radšej ešte nepočkal , D3100 už tu nejakú dobu je a čo ak by týžden po kúpe D3100 vytasil Nikon novú model... Odporúčam čakať
Neviem či by som radšej ešte nepočkal , D3100 už tu nejakú dobu je a čo ak by týžden po kúpe D3100 vytasil Nikon novú model... Odporúčam čakať
Nikon bude najbližšie tasiť v auguste/septembri, prípadne až koncom roka. Aj to sú na pláne iba profi/poloprofi modely D400, D800, D4. Entry level až budúci rok... Čakať (na nový Nikon) je zlá rada...
V danej cenovej kat. nie je tych rozdielov extremne vela. Nieco hovori pre Nikon, nieco pre Canon. Urcite sa neriad tym, co maju kamarati, to, co vyhovuje jednemu, nemusi vobec tebe. Pocitaj s tym, ze v buduc., aj ked si prikupis na fotak iny objektiv, a budes chciet menit fotak, budes menit najma telo fotaku. Ak sa rozhodnes menit znacku, ostatne Ti bude viacmenej na nic - pri tom novom - ale inej znacke. Chod do obchodaku a nech ti ukazu jeden aj druhy model. Co ti sadne viac do ruky, ktory sa Ti bude lepsie ovladat a pod. V dobrom obchode nebude s tym problem, aj ked sa hned nerozhodnes. Hlavne sa neunáhli, nechaj si to prejst hlavou a potom sa rozhodni - ale uvazuj uz len medzi tymito dvoma znackami Ak by som vedel odkial si, na vych. SK viem poradit nestranny a lojalny obch., poradit sa. Osobne som skor za Nikon.
V danej cenovej kat. nie je tych rozdielov extremne vela. Nieco hovori pre Nikon, nieco pre Canon. Urcite sa neriad tym, co maju kamarati, to, co vyhovuje jednemu, nemusi vobec tebe. Pocitaj s tym, ze v buduc., aj ked si prikupis na fotak iny objektiv, a budes chciet menit fotak, budes menit najma telo fotaku. Ak sa rozhodnes menit znacku, ostatne Ti bude viacmenej na nic - pri tom novom - ale inej znacke. Chod do obchodaku a nech ti ukazu jeden aj druhy model. Co ti sadne viac do ruky, ktory sa Ti bude lepsie ovladat a pod. V dobrom obchode nebude s tym problem, aj ked sa hned nerozhodnes. Hlavne sa neunáhli, nechaj si to prejst hlavou a potom sa rozhodni - ale uvazuj uz len medzi tymito dvoma znackami Ak by som vedel odkial si, na vych. SK viem poradit nestranny a lojalny obch., poradit sa. Osobne som skor za Nikon.
Ďakujem za radu Skúsim si ich "ohmatkať" A som z BA, ale ďakujem za ochotu
Ďakujem všetkým za radu Ale ak by ste mali nejaký iný typ tak do +/- 600eur, tak by som bola vďačná Pýtala som sa aj kamaráta a ten by tiež bral radšej Nikon
Odporúčam dpreview.com treba pozrieť aj iné značky a photozone.de, kde sú testy aj setových objektívov.
co tak pentax k-r s kvalitnym setakom za 600eur? reci o FF Pentaxe su v tomto pripadne myslim zbytocne A pentax je aj mensi, co pre zenu moze byt vyhoda
Nikon D3100 alebo Canon EOS 1100D?
seťák bez IS je pri 500D o 20 € drahší ale tak o nejakú tú triedu lepší .
seťák bez IS je pri 500D o 20 € drahší ale tak o nejakú tú triedu lepší .
A btw ja by som koli znacke vzdy bral Nikon...vec nazoru.
Aj to sú na pláne iba profi/poloprofi modely D400, D800, D4.
Entry level až budúci rok...
Čakať (na nový Nikon) je zlá rada...
Chod do obchodaku a nech ti ukazu jeden aj druhy model. Co ti sadne viac do ruky, ktory sa Ti bude lepsie ovladat a pod. V dobrom obchode nebude s tym problem, aj ked sa hned nerozhodnes. Hlavne sa neunáhli, nechaj si to prejst hlavou a potom sa rozhodni - ale uvazuj uz len medzi tymito dvoma znackami
Osobne som skor za Nikon.
Chod do obchodaku a nech ti ukazu jeden aj druhy model. Co ti sadne viac do ruky, ktory sa Ti bude lepsie ovladat a pod. V dobrom obchode nebude s tym problem, aj ked sa hned nerozhodnes. Hlavne sa neunáhli, nechaj si to prejst hlavou a potom sa rozhodni - ale uvazuj uz len medzi tymito dvoma znackami
Osobne som skor za Nikon.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa