Fórum » Vyberáme fotoaparát

NIKON D80 alebo NIKON D200?

cyrix
2011-06-10 21:25:15+02
Dlho premýšľam, aký je praktický rozdiel medzi týmito dvomi fotoaparátmi. Rád by som fotoaparát využíval na fotenie akcii (koncerty, live podujatia, nočného mesta a v neposlednom rade portrétov).
Momentálne vlastním D40 a D100vku.

Marcel Rebro
2011-06-10 21:30:54+02
príspevok od: cyrix
Dlho premýšľam, aký je praktický rozdiel medzi týmito dvomi fotoaparátmi. Rád by som fotoaparát využíval na fotenie akcii (koncerty, live podujatia, nočného mesta a v neposlednom rade portrétov).
Momentálne vlastním D40 a D100vku.
Co sa optickeho vystupu tyka je to jedno. D200 je masivnejsia (kov vs. plast) a rychlejsia (5fps vs. 3fps).

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-06-10 21:32:31+02
Kup si D90, to bude upgrade o dve generacie.

cyrix
2011-06-10 21:54:18+02
pozeral som tú tabulku vývoja čo je dolu, kde D90 je stredná trieda, kdežto D200 je už high-trieda pri formáte DX. Na druhej strane očakávam, aby to vydržalo aj nejaký ten letný dáždik. Čo sa týka rozdielu medzi mojou terajšou d40 a d100, tak obrazovo sú také isté (záleží od skla). Preto som chcel vedieť, či mi D200 ponúkne oproti D80 niečo navyše. Čo sa týka toho rýchleho sériového snímania, myslím že prakticky by mi stačili aj 3fps. Rád by som však mal fotky s dokonalými farbami a rýchle automatické ostrenie celého fotoaparátu.

TTL
2011-06-10 22:05:09+02
200 ma normalne meranie expozicie a vydrzi dobru sprchu.

Dnes by som na koncerty a nocne mesto ovela radsej bral novu D3100, na vyssom ISO je to rozdiel dvoch tried. A ak ide aj o peniaze...

BTW D80 by som dnes nechcel ani nahodou. Nie ze nebral, nechcel, kvoli tomu stasnemu meraniu.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-06-10 22:31:11+02
pozeral som tú tabulku vývoja čo je dolu, kde D90 je stredná trieda, kdežto D200 je už high-trieda pri formáte DX. Na druhej strane očakávam, aby to vydržalo aj nejaký ten letný dáždik. Čo sa týka rozdielu medzi mojou terajšou d40 a d100, tak obrazovo sú také isté (záleží od skla). Preto som chcel vedieť, či mi D200 ponúkne oproti D80 niečo navyše. Čo sa týka toho rýchleho sériového snímania, myslím že prakticky by mi stačili aj 3fps. Rád by som však mal fotky s dokonalými farbami a rýchle automatické ostrenie celého fotoaparátu.
D200 je tak trochu nepodarok, v peknom tele drieme bezny CCD, malo vydri na baterky a celkovo bol viac kazovy ako je u NIkonu zykom. D90 ma velmi dobru ergonomiua najma snimac z D300, ktoremu sa CCD z predchadzajucich modelov nevyrovnaju, aj keby si kupil D2X. Prave kvalitnejsi snimac ti preukaze 100x lepsiu sluzbu, ako pretesnene telo.

cyrix
2011-06-10 22:50:54+02
Istý čas som premýšlal aj nad 90kou, ale na trhu je už dosť dlho... Neplánuje Nikon vyjsť v tejto triede s nejakým jej nástupcom?

wayne
2011-06-10 22:59:58+02
Istý čas som premýšlal aj nad 90kou, ale na trhu je už dosť dlho... Neplánuje Nikon vyjsť v tejto triede s nejakým jej nástupcom?
D7000.

cyrix
2011-06-10 23:06:58+02
S tou som raz fotil, ale možno ju považovať za nástupcu 90ky? Aby sme sa rozumeli, pri mojom výbere fotoaparátu ani tak nezohávajú rolu peniaze, ako kvalita fotiek. Nerád by som ju rozmočil hneď prvý deň..

Daniel.U
2011-06-10 23:09:15+02
niesi ty nejaky spekulant? D90 ti pripada zastarala a chces kupit staru haraburdu v podobe D200, ktoru neviem od koho chces kupit v zachovalom stave.

wayne
2011-06-10 23:24:28+02
S tou som raz fotil, ale možno ju považovať za nástupcu 90ky? Aby sme sa rozumeli, pri mojom výbere fotoaparátu ani tak nezohávajú rolu peniaze, ako kvalita fotiek. Nerád by som ju rozmočil hneď prvý deň..
Co konkretne Ti brani okrem zmeny poradovnika cislovania nepovazovat tento model za nastupcu D90?

cyrix
2011-06-10 23:29:15+02
Potrebujem foťák, ktorý zvládne vyššie uvedené požiadavky. Nepotrebujem prebytok megapixelov, video ani rýchle sériové snímanie. Potrebujem kvalitný, spoľahlivý fotoaparát na úrovni, ktorý mi nevypovie službu po prvom mrholení.. Cena nie je prioritná, no rád by som sa vošiel +- do 1000€ za telo. Neznamená to však, že sa bránim niečomu inému.. Telo foťáku je spotrebný tovar a tak či tak bude o pár rokov bezcenné.. Čo sa týka "starej haraburdy" s krycím názvom D200, nie je problém zohnať ju za 500€ s nacvakaním 8-10 tisíc fotiek..
Chcem niečo čo vydrží a niečo, čoho obrazový výstup bude na úrovni. Niečo, čo bude rýchlo ostriť.
Výdrž batérie ma prioritne nezaujíma, pretože fotoaparát pôjde z gripu alebo externého zdroja (neviem ako je to pri ostatných, ale moja d100vka ho podporuje). Nezáleží mi na tom, aby bol fotoaparát nový, pretože sa riadim podľa teórie "za tie isté peniaze radšej zabehnuté BMW ako novú Octavku"..
Obrátil som sa s prosbou porovnať 2 fotoaparáty, ktoré sa mi po preštudovaní recenzii a skúseností používateľov celkom páčili.

chance
2011-06-10 23:33:22+02
príspevok od: Daniel.U
niesi ty nejaky spekulant? D90 ti pripada zastarala a chces kupit staru haraburdu v podobe D200, ktoru neviem od koho chces kupit v zachovalom stave.
presne....
tak si to zopakujme, celé to nemá logiku, rozmýšľaš medzi D80 a D200, ale D90 je zastaralá, na peniazoch nezáleží, chceš utesnené púzdro, ale D7000 Ti nevyhovuje, resp. ju nepovažuješ za nástupcu D90.....
tieto fakty si odporujú, vieš vôbec čo chceš?

chance
2011-06-10 23:48:07+02
prezraď nám v čom D7000 nespĺňa Tvoje požiadavky
cena +- do 1000€
utesnené púzdro citujem "Odolný dizajn: pýši sa nepoddajným, ale ľahkým vrchným a zadným krytom zo zliatiny horčíka a tesnením odolným voči vplyvom prostredia, ktoré chráni fotoaparát pred prachom a vlhkosťou."
prečítaj si:
www.ephoto.sk/fototechnika/recenzie/fotoaparaty/nikon-d7000/
je tam aj porovnanie D7000 vs. D300/D300s vs. D90
ak Ti D7000 nestačí kúp si D300s novú alebo s pod ruky....

Daniel.U
2011-06-10 23:56:16+02
Potrebujem foťák, ktorý zvládne vyššie uvedené požiadavky. Nepotrebujem prebytok megapixelov, video ani rýchle sériové snímanie. Potrebujem kvalitný, spoľahlivý fotoaparát na úrovni, ktorý mi nevypovie službu po prvom mrholení.. Cena nie je prioritná, no rád by som sa vošiel +- do 1000€ za telo. Neznamená to však, že sa bránim niečomu inému.. Telo foťáku je spotrebný tovar a tak či tak bude o pár rokov bezcenné.. Čo sa týka "starej haraburdy" s krycím názvom D200, nie je problém zohnať ju za 500€ s nacvakaním 8-10 tisíc fotiek..
Chcem niečo čo vydrží a niečo, čoho obrazový výstup bude na úrovni. Niečo, čo bude rýchlo ostriť.
Výdrž batérie ma prioritne nezaujíma, pretože fotoaparát pôjde z gripu alebo externého zdroja (neviem ako je to pri ostatných, ale moja d100vka ho podporuje). Nezáleží mi na tom, aby bol fotoaparát nový, pretože sa riadim podľa teórie "za tie isté peniaze radšej zabehnuté BMW ako novú Octavku"..
Obrátil som sa s prosbou porovnať 2 fotoaparáty, ktoré sa mi po preštudovaní recenzii a skúseností používateľov celkom páčili.
stara kara je stara kara aj ked je to BMW. U elektroniky to plati sto nasobne. D7000 ti tu tvoju D200ku skova do vrecka, ze ani popruh z neho nebude trcat. Ked nemas problem s peniazmi, tak logiku mas fakt divnu. Ludia ti tu radia to co je dobre a konretne D90 ma vyhodnu cenu lebo uvadzaciu prirazku davno stratila. Okrem toho by si sa radsej mal utiekat k dvojrocnej zaruke ako ku kazovej dvestovke. Sice ti do nej nenaprsi, ale zasekne sa ti zrkadlo a fotit budes na CCD snimac. D7000 ma polku tela z horcika a pretesnena je tiez. Skoda len, ze ju nepovazujes za nastupcu, mohol si mat dobry fotak. Co uz...

cyrix
2011-06-11 08:25:51+02
Nevravím že 7000ka mi nevyhovuje, len má enormné množstvo funkcii, ktoré nikdy nevyužijem ..

viking81
2011-06-11 08:55:24+02
Nevravím že 7000ka mi nevyhovuje, len má enormné množstvo funkcii, ktoré nikdy nevyužijem ..
kurna tak sa popozeraj po d300 a nie d300s....ta nema video a budes spokojny !!! lebo fakt nechapem ani ja tvoju logiku....peniaze nehraju rolu ale pozeras sa po cerepoch....d200 bola isto fajn svojho casu...ale to bolo dobrych par rokov spat....a ked nechces d90 (neviem sidce preco ked zvazujes d80) tak ber 300-ku...opakujem je bez videa t.j. bez mnozstva tych funkcii ktore nevyuzijes....

chance
2011-06-11 09:07:38+02
neviem síce, ktoré funkcie myslíš, ale fotoaparát sa kupuje aj do budúcnosti, je predpoklad, že sa budeš zdokonalovať a potom Ti tie funkcie môžu chýbať
bol by si schopný dať 500€ za D200 v neznámom stave, ktorá bola aj poruchová
voľba je o prioritách a aby uspokojil svoje požiadavky
a ak ešte nevieš, čo chceš kúp si lacnejšie telo, aspoň pri jeho predaji menej prerobíš...

Daniel.U
2011-06-11 21:36:08+02
tak ju zasles do servisu aby ti vybrali tlacitko nahravania videa a miesto neho tam daju zaslepku. Fakt nemozes u fotaku aplikovat tu istu teoriu co u auta. Ja by som si tiez uz asi druhy krat nove auto nekupil, ale podla toho co opisujes pre teba fotak neexistuje. Na jednej strane by som chapal, ze chces neznicitelne telo aj na ukor horsieho vystupu, ale potom zas nechapem preco zvazuejs D80. Ak chces kvalitny vystup nechapem rpeco zvazujes tieto dva a ak mas peniaze a zaroven chces dobry fotak, tak tiez nechapem preco hentie dva.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()