Potrebovala by som poradiť s výberom zrkadlovky. Popíšem východiskovú situáciu: fotím s Panasonic FZ50 a rada by som prešla na zrkadlovku, mám a ešte istý čas však budem mať hlboko do vrecka (materská a následne rodičovská dovolenka), čiže momentálne som schopná - resp. ochotná investovať ideálne okolo 400€ za telo (ak by v tej cene bol aj nejaký základný objektív, už by mi k šťastiu asi nič nechýbalo - okrem naučenia sa fotiť poriadne ). Fotím hlavne deťúrence (dojča a batoľa), svoj zverinec - psy a mačky a občas sa pritrafí nejaká tá kvetinka alebo dokumentačné krajinky z výletov. Poškuľujem po eos 1100... alebo radšej niečo z druhej ruky? ďakujem za názory
pride za mnou zakaznicka ze pocula ze sa rozumiem fotoaparatom a ja ze pani zlata sem tam nieco cvaknem aj som nieco sem tam nieco precital ale rozumiet sa a vediet je rozdiel a viete mi povedat ze tato tu zrkadlovka co vsetko dokaze ?pani zlata to nie je kuchynsky robot nekraja nemelie aha a tych 18 mega nie je malo?pani zlata a kolko by ste si tak predstavovali ?ale dost bolo mam pocit ze ty nebudes tohotu tu druhu a vies co chces a viem ze na materskej sa skakat neda ale tak to nebude dnes bude to pozajtra nebudem ti priat dobre svetlo lebo pri dobrom svetle nafoti kazdy trulo na automatike ale poprajem ti dlhy zivot tvojej uzavierky budecej zrkadlovky
no to vieš, len aby som nefotila zrkadlovkou až vnúčatá riešim to teraz, bo by som rada deťom pekné fotoše z ich detstva urobila, nie len také dokumentačné - že takto si papal prvý zemiačik - cvak škoda, že som sa o fotenie začala zaujímať až po narodení prvej dcérky ..keby som sa zaujímala a učila už predtým, neriešila by som teraz foťák, ale skôr objektívy
Kúp si to čo si si vybrala. Je to dobrá voľba. Rastislava nepočúvaj, má možno vybrané spôsoby ale to je asi všetko čo môže ponúknuť v tejto téme. 1100 je fajn foťák, keď sa ti podarí predať terajší aparát, dokúpiš si spomínanú 50/1.8. Bude to dobrá kombinácia a užiješ si kopec zábavy na materskej. Veľa zdaru pri učení sa.
splátky? hehe...som na materskej, teraz sa mi každý zasmeje do tváre ... ono to vyznelo asi trochu inak, ako to bolo myslené...v podstate nie som typ človeka, ktorému sa narodili detičky a on sa rozhodol, že so zrkadlovkou ich odfotí najlepšie, lebo veď zrkadlovka dobre fotí ... nie je to u mňa zábavka na chvíľu, s FZ50 fotím už takmer 3 roky a nie na automatike je mi jasné, že kvalita fotky závisí od fotografa som len v podstate teraz v takej finančnej situácii v akej som, ale rada by som niekde začala - uznaj, že pri 190€ mesačne asi ťažko teraz nahrabem na strednú triedu (napr nikon D90, nad ktorým by som asi neváhala, keby mi ho na splátky niekto dal). takže hľadám ideál pre moju situáciu v pomere cena:kvalita
prefinancujem ti nikon D90 a budes mi ho splacat po 10€ x 150mesiacov
Potrebovala by som poradiť s výberom zrkadlovky. Popíšem východiskovú situáciu: fotím s Panasonic FZ50 a rada by som prešla na zrkadlovku, mám a ešte istý čas však budem mať hlboko do vrecka (materská a následne rodičovská dovolenka), čiže momentálne som schopná - resp. ochotná investovať ideálne okolo 400€ za telo (ak by v tej cene bol aj nejaký základný objektív, už by mi k šťastiu asi nič nechýbalo - okrem naučenia sa fotiť poriadne ). Fotím hlavne deťúrence (dojča a batoľa), svoj zverinec - psy a mačky a občas sa pritrafí nejaká tá kvetinka alebo dokumentačné krajinky z výletov. Poškuľujem po eos 1100... alebo radšej niečo z druhej ruky? ďakujem za názory
Pozri si tu na ephoto.sk bol nedávno článok o 1100D, má nový snímač a dobre zvláda šum. Pozeral som z toho fotky a sú super.
Tak isto tu bol článok o tom, že dnes je už jedno akú zrkadlovku si kúpiš, sú +- rovnaké (tie entry-level) funkčne - teda pre Tvoje potreby. Záleží však na tom akým sklom "nakŕmiš" snímač. Na začiatok seťák 18-55 alebo 50 f/1.8, čo sú obľúbené objektívy pre začiatočníkov Neskôr si kúpiš niečo lepšie/svetelnejšie/s USM.
tak tu mas viac moznosti, super kupa v tejto cenovej relacii je ten canon co uvadzas1100ka v sete 18-135, alebo prip nikon D3100+18-105 , prip kupit telo D3100 riadne v eshope a dokupit k nim objektiv ,mas v celkom dobrej cene tamron 18-270,uz aj s ostriacim motorcekom(hoci to uz vyjde o kusok viac,ale budes mat univerzalnejsi objektiv prip este najst nejake zrkadlo/setak z bazaru nikon D5000 (s objektivmi 18-105/ 18-250/ 18-270)
tie deturence budes dost pravdepodobne fotit zozaciatku hlavne v dome/byte kde je na ich necakane a rychle pohyby vacsinou malo svetla (a blyskat im do oci im nie je vhodne) , cize potrebujes fotak ktory zvlada aj vyssie ISO - Nikon D3100, alebo mozno aj Canon 1100D bude pre teba (za cenu ktoru si si dala) asi idelane riesenie.
tak tu mas viac moznosti, super kupa v tejto cenovej relacii je ten canon co uvadzas1100ka v sete 18-135, alebo prip nikon D3100+18-105 , prip kupit telo D3100 riadne v eshope a dokupit k nim objektiv ,mas v celkom dobrej cene tamron 18-270,uz aj s ostriacim motorcekom(hoci to uz vyjde o kusok viac,ale budes mat univerzalnejsi objektiv prip este najst nejake zrkadlo/setak z bazaru nikon D5000 (s objektivmi 18-105/ 18-250/ 18-270)
dik za radu..ten nikon som pozerala a zvazovala spolu s tym canonom 1100d, ale ta absencia motorceka v tele ma odradza..rozhodla som sa ist si ich "omakat" aj nazivo, pokecat s predajcom a podla toho sa rozhodnem urcite si ale v blizkej buducnosti kupim aj tu pevnu 50 - hlavne kvoli malemu, toho fotim hlavne doma, kedze je to este len 3mesacne babo...nasu starsiu uz zas skor vonku a v pohybe
tie deturence budes dost pravdepodobne fotit zozaciatku hlavne v dome/byte kde je na ich necakane a rychle pohyby vacsinou malo svetla (a blyskat im do oci im nie je vhodne) , cize potrebujes fotak ktory zvlada aj vyssie ISO - Nikon D3100, alebo mozno aj Canon 1100D bude pre teba (za cenu ktoru si si dala) asi idelane riesenie.
dik za radu..ten nikon som pozerala a zvazovala spolu s tym canonom 1100d, ale ta absencia motorceka v tele ma odradza..rozhodla som sa ist si ich "omakat" aj nazivo, pokecat s predajcom a podla toho sa rozhodnem urcite si ale v blizkej buducnosti kupim aj tu pevnu 50 - hlavne kvoli malemu, toho fotim hlavne doma, kedze je to este len 3mesacne babo...nasu starsiu uz zas skor vonku a v pohybe
Na fotenie doma radšej pevná 35 ako 50. Mám 50ku, ale doma dávam radšej prednosť zoomovému objektívu, lebo s tou 50tkou sú mi v bežnom panelákovom byte často tesné steny...
Výber zrkadlovky
Potrebovala by som poradiť s výberom zrkadlovky. Popíšem východiskovú situáciu: fotím s Panasonic FZ50 a rada by som prešla na zrkadlovku, mám a ešte istý čas však budem mať hlboko do vrecka (materská a následne rodičovská dovolenka), čiže momentálne som schopná - resp. ochotná investovať ideálne okolo 400€ za telo (ak by v tej cene bol aj nejaký základný objektív, už by mi k šťastiu asi nič nechýbalo - okrem naučenia sa fotiť poriadne
ďakujem za názory
1100 je fajn foťák, keď sa ti podarí predať terajší aparát, dokúpiš si spomínanú 50/1.8. Bude to dobrá kombinácia a užiješ si kopec zábavy na materskej.
Veľa zdaru pri učení sa.
som len v podstate teraz v takej finančnej situácii v akej som, ale rada by som niekde začala - uznaj, že pri 190€ mesačne asi ťažko teraz nahrabem na strednú triedu (napr nikon D90, nad ktorým by som asi neváhala, keby mi ho na splátky niekto dal). takže hľadám ideál pre moju situáciu v pomere cena:kvalita
Potrebovala by som poradiť s výberom zrkadlovky. Popíšem východiskovú situáciu: fotím s Panasonic FZ50 a rada by som prešla na zrkadlovku, mám a ešte istý čas však budem mať hlboko do vrecka (materská a následne rodičovská dovolenka), čiže momentálne som schopná - resp. ochotná investovať ideálne okolo 400€ za telo (ak by v tej cene bol aj nejaký základný objektív, už by mi k šťastiu asi nič nechýbalo - okrem naučenia sa fotiť poriadne
ďakujem za názory
Tak isto tu bol článok o tom, že dnes je už jedno akú zrkadlovku si kúpiš, sú +- rovnaké (tie entry-level) funkčne - teda pre Tvoje potreby. Záleží však na tom akým sklom "nakŕmiš" snímač. Na začiatok seťák 18-55 alebo 50 f/1.8, čo sú obľúbené objektívy pre začiatočníkov
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa