Fórum » Vyberáme fotoaparát

Nikon a spol.

marekking
marekking 2011-06-22 19:57:12+02
momentalne mam olympus E 450, co to som s nou nafotil, a teraz ju idem predat. bol som s nou spokojny, nieco som sa naucil a veci ohladom expozicie som tiez trochu nastudoval. chcel by som si kupit cosi lepsie, no hlavne kvoli cenovo dostupnejsim objektivom by to mal byt Nikon alebo Canon.Som limitovany financne, preto by som sa chcel spytat na vas nazor na nikon D3100.Si myslim, ze na rekreacne fotenie mi netreba profesionalne fotaky a aj tak je dolezity objektiv. no a nieco pouzivane urcite nechcem. dakujem za vas nazor.

marekking
2011-06-23 15:42:17+02
no takze predavam olympus jednej pani, co chce lepsi fotak ako kompakt, dohodli sme sa.otazka je co dalej. ci pockat na nejaky novy model na jesen, alebo sa poobzerat po nikone d 90, alebo canone 500, 550 alebo 600. alebo zostat na entry levele.lebo dostavam sa do situacie, ze budem potrebovat novu zrkadlovku...

Marcel Rebro
2011-06-23 15:50:28+02
príspevok od: marekking
no takze predavam olympus jednej pani, co chce lepsi fotak ako kompakt, dohodli sme sa.otazka je co dalej. ci pockat na nejaky novy model na jesen, alebo sa poobzerat po nikone d 90, alebo canone 500, 550 alebo 600. alebo zostat na entry levele.lebo dostavam sa do situacie, ze budem potrebovat novu zrkadlovku...
nooo .... ak chces usetrit vyckaj. najlacnejsi fotak je ten na ktory cakas kedy ho predstavia ...

irisos
2011-06-23 15:53:23+02
nikon d90nieje zly a teraz je za prijatelnu cenu lebo ma nastupcu d7000.alebo canon550 alebo600 za canon hovori vacsi vyber objektivov.zas nikon d 90 ma lepsie odolnejsie telo.ale do nikonu d 3100 by som nesiel.to je moj nazor.

wayne
2011-06-23 16:08:32+02
Nikon D90 je skvely (sam ho mam). ak zvladnes vacsiu a tazsiu zrkadlovku a nie si primarne zamerany na video, urobi ti dobru sluzbu. ak si chces tocit filmiky a somariny, lepsi bude canon 600D. (alebo nikon D5100, ktory ale ma iste limitacie zo strany objektivov, avsak pre teba mozno nepodstatne, ak by si nezhanal lacne tele, alebo lacne, svetelne, siroke pevne ohnisko).

beholder
2011-06-23 17:19:44+02
...nikon D90 je starší model..prečo dofrasa vlastne ľudia fotia ešte D80kami....alebo dokonaca D70kou...

...treba investovať do novej , predraženej generácie.....tam je ten rozdiel vo výstupe dozaista priepastný.......nie je nič komfortnejšieho ako hrabať sa počas fotenia v menu fotoaparátu...

marekking
2011-06-23 17:40:38+02
príspevok od: wayne
Nikon D90 je skvely (sam ho mam). ak zvladnes vacsiu a tazsiu zrkadlovku a nie si primarne zamerany na video, urobi ti dobru sluzbu. ak si chces tocit filmiky a somariny, lepsi bude canon 600D. (alebo nikon D5100, ktory ale ma iste limitacie zo strany objektivov, avsak pre teba mozno nepodstatne, ak by si nezhanal lacne tele, alebo lacne, svetelne, siroke pevne ohnisko).
hej v profile som videl, ze ho mas, inac video je pre mna nepodstatne. takze uvidim ako sa vyvinie situacia, lebo zacinam mat pocit, ze sa d 90 dopredava, lebo idu ceny dole

marekking
2011-06-23 20:49:02+02
inac este rozmyslam nad canonom 550. da sa to porovnat?

wayne
2011-06-23 20:53:38+02
Da, dokonca to uz niektori aj urobili
http://www.digitalreview.ca/content/Canon-Rebel-T2i-EOS-550D-Compared-to-Nikon-D90.shtml

marekking
2011-06-23 21:34:29+02
Da, dokonca to uz niektori aj urobili
http://www.digitalreview.ca/content/Canon-Rebel-T2i-EOS-550D-Compared-to-Nikon-D90.shtml
uz som videl, kto to vyhral

keko
2011-06-24 12:31:35+02
Aj Olympus ma taku funkciu ze krajsie farby ako z Nikonu a ma skratku JPEG.

Aj ked postproces dokaze vela, toto z nikonu do jpegu nedostanem

Fotene malickym snimacom, prve dve setakom, tretia s panasonic 20/1.7.
Ano, kazdy ma taku gombicku ... Len niekomu, to trva, kym ju objavi (v hlave)

marekking
2011-07-13 11:58:56+02
ahojte, cas uz pokrocil a teraz si vyberam medzi nikonom d 5100 a d90. investovat do novsieho modelu, alebo do starej dobrej klasiky? aj ked viem, ze d 90 je o triedu vyssie

Shooter
2011-07-13 13:18:09+02
ahojte, cas uz pokrocil a teraz si vyberam medzi nikonom d 5100 a d90. investovat do novsieho modelu, alebo do starej dobrej klasiky? aj ked viem, ze d 90 je o triedu vyssie
Nikto za teba foťák nevyberie, každý má totiž iné nároky. Keďže si už zrkadlovku vlastnil, mal by si poznať tie svoje. Zhodnotiť, čo ťa pri predchádzajúcom modeli obmedzovalo, čo ti chýbalo a čo si si naopak nevedel vynachváliť. Olympus nepoznám, ale ak sa ti zle držal a štvala ťa ergonómia a každú pre blbosť si musel loziť do menu, tak D90 bude správna voľba. Ale ak ti na ergonómii až tak nezáleží a dáš prednosť novšiemu snímaču s lepšou obrazovou kvalitou (jedna babka povedala) tak bez D5100.
A ešte aj môj názor: mám D40. Keď si chcem skontrolovať nastavenia, musím zapnúť zadný displey, lebo stavový nemám. Ak chcem zmeniť ISO musím isť do menu, ak chcem zmeniť ostrenie zo Servo na Continous musím ísť do menu, .... a strašne ma bolia prsty z toho malého gripu. A teraz hádaj, čo by som si vybral ja.

marekking
2011-07-13 13:39:59+02
no priznam sa, ze obrazova kvalita je pre mna najdolezitejsia, ale preco si veci nepozriet a rychlo nezmenit na stavovom displayi? ja len riesim ci investovat do starsieho modelu oproti modelu novsiemu. pozeral som aj canony, ale myslim si, ze by trebalo urcite lepsi objektiv aby clovek dostal z 18 mpx cipu maximum. aj ked na nikon si samozrejme tiez kupim casom nieco lepsie, urcite pevne sklo

hombreee
2011-07-13 13:54:33+02
no priznam sa, ze obrazova kvalita je pre mna najdolezitejsia, ale preco si veci nepozriet a rychlo nezmenit na stavovom displayi? ja len riesim ci investovat do starsieho modelu oproti modelu novsiemu. pozeral som aj canony, ale myslim si, ze by trebalo urcite lepsi objektiv aby clovek dostal z 18 mpx cipu maximum. aj ked na nikon si samozrejme tiez kupim casom nieco lepsie, urcite pevne sklo
Ak chces pokrocit dalej tak by som asi volil D90. Je pravda ze D5100 ma novsi snimac. No keby si pomiesal fotky z D90 s fotkami z D5100, tak silno pochybujem ze by niekto vedel povedat ktora fotka je z ktoreho fotaku. Tym chcem len povedat, ze ten rozdiel v kvalite vystupu nebude az taky dramaticky. Navyse na D90 mozes pouzivat aj starsie AF-D objektivy ktore sa z druhej ruky daju kupit za slusnu cenu.

Ale nechcem ti povedat co si mas kupit. Musis sa rozhodnut sam

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()