Vlastním momentlane foťáčik Sony DSC-T300. No nešťastnou náhodou mi spadol na zem a dačo sa v nom pokazilo ze obraz skače a robi rozmazane fotky. Kupa tohto fotaku pred paru rokmi bola celkom fajn no ludia kolo mna mali ine fotaky a robilo to lepsie fotky ako tato imidžovka. Pri kupe tochto fotaku som sa skor zameriaval na vyzor. No tentokrat by som si chcel nechat poradit od vas skusenejšich a poradit nejaky dobry fotak do ceny max 250€. Tentokrat sa nechcem zameriat na vyzor vlekost atd. (nemusi to byt kompakt ale aj fotka v style zrkadlovky) Ide mi o kvalitu fotiek. Fotím rad ale nazval by som to ako moje malé hoby (rad fotim ludi ak sme niekde na party, auta, makro atd.)
ze si sa dnes zaregistroval a hned zalozil temu ? a predtym ta ani nenapadlo pozriet na fore podobne temy ze ? pripadne fotoskole ci fotoskolku co tu je ? alebo uja googela pouzit ? asi by som chcel moc....poviem ti to na rovinu...pozri si kompakty okolo 250 eciek a ver ci nie....vsetky budu fotit +/- rovnako....fotakom v style zrkadlovky myslis asi UZ.....tak to je kompakt s opbrovskym zooooooomom....kvalita opet na chuja....ak chces kvalitnejsi kompakt tak canon G rady....pripadne s90 ci s95, panasonic lx3 ci lx5...nikony rady P myslim....proste cokolvek s vacsim snimacom ako 1/2.3´´.... casto krat sa tu spomina olympus xz-1 myslim....ale ten neviem ake ma parametre....ak chces este lepsie tak nieco mirrorles....tam by si si musel stovku asi dolozit a nejaky sony nex ci oly pen by ti mohol vyst....
Myslim ze UZ je dobra volba lepsia ako kompakt, mam Sony HX1, chova sa podobne ako DSLR, mnoho sa v nom da nastavit, je sice slabsi vo vykonnosti fotiek, ale ten zoom zas kompenzuje nevyhody ked chces robit fotky do rodinnych albumov, pripadne zaujimave momenky, alebo fotit na webku, pripadne tocit video a neriesit kvoli videu zavratne sumy za zoomovy objektiv s automatickým ostrením a moznostou tocit HD. Nikdy z toho neytrieskas super fotky typu DSLR, ale slusne fotky sa daju dostat aj z takejto masiny.
Citaj vela recenzii a porovnani, zisti ci idu na ten tvoj filtre, aby si mohol osadit minimalne UV filter, kupil som nadstavec na UV filter - vec na nezaplatenie ked priamo do filtra skrabne stena. A hlavne nedaj sa zlakat na vela MPX je to komercny tah. Su ine kriteria - svetlost objektivu, zoom, jak pisali iny velkost cipu, sum, ergonomia.
Prechod k lepšiemu do 250€
Vlastním momentlane foťáčik Sony DSC-T300. No nešťastnou náhodou mi spadol na zem a dačo sa v nom pokazilo ze obraz skače a robi rozmazane fotky.
Kupa tohto fotaku pred paru rokmi bola celkom fajn no ludia kolo mna mali ine fotaky a robilo to lepsie fotky ako tato imidžovka. Pri kupe tochto fotaku som sa skor zameriaval na vyzor. No tentokrat by som si chcel nechat poradit od vas skusenejšich a poradit nejaky dobry fotak do ceny max 250€. Tentokrat sa nechcem zameriat na vyzor vlekost atd. (nemusi to byt kompakt ale aj fotka v style zrkadlovky) Ide mi o kvalitu fotiek. Fotím rad ale nazval by som to ako moje malé hoby (rad fotim ludi ak sme niekde na party, auta, makro atd.)
Vopred ďakujem za rady.
DaDi
Citaj vela recenzii a porovnani, zisti ci idu na ten tvoj filtre, aby si mohol osadit minimalne UV filter, kupil som nadstavec na UV filter - vec na nezaplatenie ked priamo do filtra skrabne stena. A hlavne nedaj sa zlakat na vela MPX je to komercny tah. Su ine kriteria - svetlost objektivu, zoom, jak pisali iny velkost cipu, sum, ergonomia.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa