Tuto stranku poctivo navstevujem a clanky hltam jeden za druhym. Dali mi vela a vela som pochopil. Hlavne tie z fotoskoly. Uz od zakladnej skoly ma fascinovala fotka a vzdy som dal prednost prave jej pred filmom z kamery. Vzdy som sa snazil zachytit nejake tie okamihy aspon prostrednictvom mobilu. Viem ze je to smiesne, ale nikdy som nemal ani len kompakt! Vsetky fotky mam rozdelene podla datumov, akcii s absolutnym prehladom a rad sa k nim vraciam. No prisiel cas, kedy by som sa chcel posunut o nejaky ten kus/ok dalej a rozhodol som sa pre zrkadlovku. Nebojim sa jej, prave naopak. Nechcem len „mackat spust“ a narobit stovky zbytocnych fotografii (medzi ne samozrejmä neratam tych prvych niekolko tisíc )! Rad spoznavam a ucim sa nove veci a dalej ta fascinacia fotografiou samotnou. Da sa povedat ze som sa nasiel v prirode (panorama, nejaky ten detail), portretoch v ciernobielej fotografii a popripade street. Viem mozno na zaciatok prilis, ale kazdy nejak zacinal a chcel by som to rozvijat! Necakam zazraky na pockanie! Spomedzi tolkych modelov som mal povodne zaujem o CANON EOS 550D, no po case som sa priklonil skor ku NIKON D90.
A moje otazky:
1. A je NIKON D90 tou spravnou volbou (aj ked je to trosku starsi model)? Rozpocet tak do 1000,-€. 2. Mal by som zacat setovym objektivom, ci si kupit len telo a nechat si poradit nejaky ten objektiv ci dva...? Respektive ine pripomienky...
Sorry za tie citove vylevy a tesim sa na odpovede!
Ako som uz spominal. Cital som co to o objektivoch aj vo fotoskole no chcel by som som si nechat trosku poradit. Casto su tu spominane vyssieuvedene objektivy
50tka 1.8 (od 130eur},
pripadne
35 / 1.8 (cca 180).
Je mi jasne, k comu su urcene a ze by som ich vyuzil. Aj ked viem, ze otazka na obj. patri inde. Takze vopred pardon!
Len otazka znie: Dajte mi prosim par rozdielov medzi nimi a preco ten ktory objektiv.
Zatial velmi pekne dakujem!
Obrazovou kvalitou a svetelnostou su oba spominane objektivy uplne inde ako setaky, je jedno ci 18-55 alebo 18-105. 35mm a 50mm sa lisia hlavne ohniskovou vzdialenostou, napr 35ka je vhodnejsia na portrety v interiery (na 1,5x senzore mas z nej 50mm), kdezto 50tka je myslim vhodnejsia do exterieru. Ci kupis 35 ci 50, budes s oboma spokojny. Ako som spominal, da sa zohnat za male peniaze, nechcem davat odkazy na ine eshopy ale napr na talklive.sk je d90 + 18-105 VR za 762€, staci hladat (napr cez najnakup.sk) Aj spominana sony a580 je moznost, zbezne som pozrel 35tku a 50tku a cenovo su viacmenej rovnake ako pri nikonoch.
Na tvojom mieste by som sa rozhodol medzi dvoma ktore spominam nizsie.
Nikon 90 s objektivom 18-105: cca 880 eur. + nepoznam cloveka ktory by sa na nu stazoval + celkom dobra cena s tymto objektivom + objektiv ma o nieco lepsi obraz ako setova 18-55 a ma sirsie pokrytie ohnisk + stavovi display + ma ostriaci motorcek na rozdiel od 5100 - "len HD video" - vybehovy model- slabsie parametre oproti novinkam (za 2 roky uz bude sost zaostavat)
Canon 550D bez objektivu + dokupit 17-85 , cca 900 eur . + slusne zvlada aj ISO 1600 + vyklpony dislay s 1004000 bodmi (nikon 920000) + podporuje odpalovanie externych bleskov (5100 nepodporuje) + viedo je na canone vseobecne na lepsej urovni ako ma nikon, Full DD tusim s 60obr/s + objektiv o dost lepsi od setovej 18-55. Ma stabilizaciu aj USM motorcek- je vhodny aj na sport. + canon ma o nieco lecnejsie objektivy -investicia do buducna + viac MPX ak budes tlacit A3 a viac tak to je na nezaplatenie ak je aj slusny objektiv
Tak ja som dosť taky začiatočnik...ale maš to zle. Pišeš prevažne o 600Dlebo ja mam 550D.Takže toto 550D nema čo si pisal: - Vyklopny display - odpalovanie externych bleskov
Akoze teraz som sa pekne zasmial na nejakych prispevkoch typu D90 je stara a je to vybehovy model...... .......fotim uz asi 9 rokov.........a vystriedal som 13 fotakov......od cannonu, cez panasonic, olympus, fuji..a teraz uprimne priznam ze ak by mi odislo telo D90 nevaham a zas kupim 90ku alebo mozno D7000...dalsia pekna poznamka.....Kupit sony A580, ze vraj kvalita na ktoru Nikon nema????????? mal niekedy autor tohto prispevku v rukach Nikon? rad by som vedel kolko z vas testovalo viac ako len jednu znacku, ktoru ma v rukach......a poznamky typu jedna Babka povedala ze ten a ten fotak to nema, alebo nerobi dobre foto, tak toto ja nemusim..... ...dalsia vec na ktoru som si zvykol je stavovy displej.Kedze fotim v dost nevhodnych podmienkach, ako su stare tovarne a pod rad mam celu expoziciu pod kontrolou, cize cas , clona plus iso nastavovane rucne.......prave preto ti odporucam D90, kedze uz aj cena je skutocne prijatelna.........nebudes lutovat.....mam ju 2 roky, fotenie skoro kazdy den...ci uz mraz, snech prach, fotila bez akohokolvek zavahania........mal som v rukach ale D3100 ale myslim ze pre chlapske ruky je prilis malicka...... Ergonomia D90 je super...ale to zas necham na teba....v kazdom obchode myslim ti radi predvedu fotaky......
Tak ja som dosť taky začiatočnik...ale maš to zle. Pišeš prevažne o 600Dlebo ja mam 550D.Takže toto 550D nema čo si pisal: - Vyklopny display - odpalovanie externych bleskov
jj, sorac za preklep Myslel som 600. Ta ma porovnatelne parametre s 60D. 60 Je uz ale rozpoctovo tricha inde ako chcel x-ray.
Akoze teraz som sa pekne zasmial na nejakych prispevkoch typu D90 je stara a je to vybehovy model...... .......fotim uz asi 9 rokov.........a vystriedal som 13 fotakov......od cannonu, cez panasonic, olympus, fuji..a teraz uprimne priznam ze ak by mi odislo telo D90 nevaham a zas kupim 90ku alebo mozno D7000...dalsia pekna poznamka.....Kupit sony A580, ze vraj kvalita na ktoru Nikon nema????????? mal niekedy autor tohto prispevku v rukach Nikon? rad by som vedel kolko z vas testovalo viac ako len jednu znacku, ktoru ma v rukach......a poznamky typu jedna Babka povedala ze ten a ten fotak to nema, alebo nerobi dobre foto, tak toto ja nemusim..... ...dalsia vec na ktoru som si zvykol je stavovy displej.Kedze fotim v dost nevhodnych podmienkach, ako su stare tovarne a pod rad mam celu expoziciu pod kontrolou, cize cas , clona plus iso nastavovane rucne.......prave preto ti odporucam D90, kedze uz aj cena je skutocne prijatelna.........nebudes lutovat.....mam ju 2 roky, fotenie skoro kazdy den...ci uz mraz, snech prach, fotila bez akohokolvek zavahania........mal som v rukach ale D3100 ale myslim ze pre chlapske ruky je prilis malicka...... Ergonomia D90 je super...ale to zas necham na teba....v kazdom obchode myslim ti radi predvedu fotaky......
D90 ma nestupcu D7000. Ta je parametrami o triedu vyssie. Ma utesnenie, z casti horcikove telo, Full HD video, novy snimac, viac mpx co by uz takyto model mal mat. Toto D90 nema tak sa nerozculuj a nebav na sprostostiach. Napisal som ze je to starsi typ, ale ked ze ma obmedzeny rozpocet tak nad D7000 asi uvazovat nebude.
ja a rozculovat sa????????..... to ja skutocne nedokazem.......prave pre obmedzeny rozpocet som mu navhol volbu D90.........zas o com su MPX?.........tlacim format A3 samozrejme verim kvalite fotostudia Antal.....lepsiu kvalitu tlace som na Slovensku nenasiel......kvalita vystupu D 90 aj pri ise 800 je na tomto formate vynikajuca..... ..........horcikove Telo?....utesnenie?....akoze D90 pouzivam naozaj dost drsne....nemaznem sa s nou....myslim prasne prostredie.......snimac za 2roky cisteny nebol.....na funkcnosti a ani na fotos nic nie je vidiet.......cize ak je tu uzivatel, ktory naozaj foti tak ako ja, skoro kazdy druhy den.........a z kazdeho fotenia donesiem domov CCA 1000-1500 fotos tak ti da za pravdu ze D90 je dokonalost sama o sebe..... a full HD video?......toto ako fotograf som pouzil za 2 roky asi raz /hned prvy den som to vyskusal /.....ked budem kameraman, kupim si kameru....tato funcia je osobne pre mna zbytocnost cize ak chce uzivatel telo ktore nesklame, ani v nahorsich svetelnych a veternych podmienkach, vrelo doporucujem
ja a rozculovat sa????????..... to ja skutocne nedokazem.......prave pre obmedzeny rozpocet som mu navhol volbu D90.........zas o com su MPX?.........tlacim format A3 samozrejme verim kvalite fotostudia Antal.....lepsiu kvalitu tlace som na Slovensku nenasiel......kvalita vystupu D 90 aj pri ise 800 je na tomto formate vynikajuca..... ..........horcikove Telo?....utesnenie?....akoze D90 pouzivam naozaj dost drsne....nemaznem sa s nou....myslim prasne prostredie.......snimac za 2roky cisteny nebol.....na funkcnosti a ani na fotos nic nie je vidiet.......cize ak je tu uzivatel, ktory naozaj foti tak ako ja, skoro kazdy druhy den.........a z kazdeho fotenia donesiem domov CCA 1000-1500 fotos tak ti da za pravdu ze D90 je dokonalost sama o sebe..... a full HD video?......toto ako fotograf som pouzil za 2 roky asi raz /hned prvy den som to vyskusal /.....ked budem kameraman, kupim si kameru....tato funcia je osobne pre mna zbytocnost cize ak chce uzivatel telo ktore nesklame, ani v nahorsich svetelnych a veternych podmienkach, vrelo doporucujem
Ved vravim. Hned prva veta bola ze nepoznam fotografa s D90 ktory by o nej nehovoril len v superlativoch . Nikonu sa poriadne vydaril podobne ako nova D7000. Tiez nepreferujem video na zrkadlovkach. Tie su predsa predurcene k foteniu, ale vela novych uzivatelov sa vypytuje na video. Casom aj tak zistia ze u DSLRiek je video este len v plienkach a venuju sa aj tak foteniu. V dnesnej dobe su uz plasty na zrkadlovkach na velmi dobrej urovni- setria vahu a cenu fotoaparatu. Napr. canon isiel u 60D na rozdiel od predchodcu 50D. Niektory vravia ze je to krok v pred, ale na druhej ini vravia ze 60 tym vobec neutrpela ked ze tie plasty kvalitne a netreba horcik. Ak ti padne zrkadlovka tak sa ti nezlomi telo ale porusi sa elektronika, zrkadlo alebo uzavierka.
"Kupit sony A580, ze vraj kvalita na ktoru Nikon nema????????? mal niekedy autor tohto prispevku v rukach Nikon?" ..autor tohto prispevku napisal konkretne nikon D90 a na A580 kvalitou vystupu nema, tu mozes porovnavat s D7000, ktora je mimo rozpoctu zakladatela vlakna. Mam kamarata, ktoremu robim postproces s rawiek D90 uz dva roky, takze presne viem o com hovorim, mam vela nafotene s D80, D90, D300 aj s D700. S dalsim kamosom mam atelier a ten foti s 5Dmk2 a 7D, tiez dokonale poznam co z toho lezie.. Fotim s A900 a A700 a minule som testoval A580, takze presne viem o com rozpravam, pochybujem, ze Ty si mal tie sony v rukach a v PC.. Jedna babka povedala je asi Tvoj pripad a este nikon forever a nikdy inak Ja nemam problem so ziadnou znackou a znovu opakujem, ze A580 je pre zaciatocnika super volba v pomere cena/kvalita, lepsia ako D90. Tu viacmenej zalezi od sympatii k znacke, len som napisal (pravdivo a na zaklade vlastnych skusenosti), ze je tu aj dalsia alternativa..
akože vieš čo neviem či ti mam veriť ža každý druhý den 1000-1500 fotiek trocha si pridal nemysliš? Keby si robil toľko fotiek každý druhý den tak si myslim že D90 je malo pre teba. .......
"Kupit sony A580, ze vraj kvalita na ktoru Nikon nema????????? mal niekedy autor tohto prispevku v rukach Nikon?" ..autor tohto prispevku napisal konkretne nikon D90 a na A580 kvalitou vystupu nema, tu mozes porovnavat s D7000, ktora je mimo rozpoctu zakladatela vlakna. Mam kamarata, ktoremu robim postproces s rawiek D90 uz dva roky, takze presne viem o com hovorim, mam vela nafotene s D80, D90, D300 aj s D700. S dalsim kamosom mam atelier a ten foti s 5Dmk2 a 7D, tiez dokonale poznam co z toho lezie.. Fotim s A900 a A700 a minule som testoval A580, takze presne viem o com rozpravam, pochybujem, ze Ty si mal tie sony v rukach a v PC.. Jedna babka povedala je asi Tvoj pripad a este nikon forever a nikdy inak Ja nemam problem so ziadnou znackou a znovu opakujem, ze A580 je pre zaciatocnika super volba v pomere cena/kvalita, lepsia ako D90. Tu viacmenej zalezi od sympatii k znacke, len som napisal (pravdivo a na zaklade vlastnych skusenosti), ze je tu aj dalsia alternativa..
Kazda znacka ma svoje vyhody a nevyhody, vydarenejsie aj slabsie vyrobky. To porovnanie co si dal link je ale opat len nejaka papierova zalezitost ktora nema s praxou moc spolocne. Aby canon 7D dopadlo o dost horisie ako Nikon D90 hadam nemozu mysliet vazne . A este aj v sporte?????
Kazda znacka ma svoje vyhody a nevyhody, vydarenejsie aj slabsie vyrobky. To porovnanie co si dal link je ale opat len nejaka papierova zalezitost ktora nema s praxou moc spolocne. Aby canon 7D dopadlo o dost horisie ako Nikon D90 hadam nemozu mysliet vazne . A este aj v sporte?????
..bavili sme sa o obr. kvalite, preto ten link, kde su testovane senzory - teda obr. kvalita, nie z coho su vyrobene tela, pocty ostriacich bodov a rychlost..
..bavili sme sa o obr. kvalite, preto ten link, kde su testovane senzory - teda obr. kvalita, nie z coho su vyrobene tela, pocty ostriacich bodov a rychlost..
..este nieco, vsimol som si, ze fotis 450D, aj to, co fotis.. Zrejme je pre Teba 7D nejakou metou.. Mal by si pekne robustne telo, ale ziadny zazrak z vystupov oproti tomu co mas by si nezaznamenal, na Tvojom mieste by pre mna bol dalsou metou mozno nastupca 5Dmk2.
..este nieco, vsimol som si, ze fotis 450D, aj to, co fotis.. Zrejme je pre Teba 7D nejakou metou.. Mal by si pekne robustne telo, ale ziadny zazrak z vystupov oproti tomu co mas by si nezaznamenal, na Tvojom mieste by pre mna bol dalsou metou mozno nastupca 5Dmk2.
Tie fotky som tam dal este na zaciatku prace s DSLR. Fotim prevazne portrety v studiu a na nejake male zakazky mi staci aj ta 450 + 70/200, 50/1.8. Samozrejme chcem prejst na fullframe- 5d ale cakam na III. Pracujem so zrkadlovkami, dost som ich aj prakticky vyskusal ale 7D by u mna vzhladom na druh tvorby nema moc zmysel.
Tie fotky som tam dal este na zaciatku prace s DSLR. Fotim prevazne portrety v studiu a na nejake male zakazky mi staci aj ta 450 + 70/200, 50/1.8. Samozrejme chcem prejst na fullframe- 5d ale cakam na III. Pracujem so zrkadlovkami, dost som ich aj prakticky vyskusal ale 7D by u mna vzhladom na druh tvorby nema moc zmysel.
akože vieš čo neviem či ti mam veriť ža každý druhý den 1000-1500 fotiek trocha si pridal nemysliš? Keby si robil toľko fotiek každý druhý den tak si myslim že D90 je malo pre teba. .......
nemam dovod pridavat.....fotenie s modelkou trva asi tak 4-6 hodin........na D90 mam nastavene sekvencne snimanie.........
tesi ma tvoja pravdivost , ja tiez tu pisem vlastne skusenosti.........a nie som obhajca jednotvarnosti, cize ked objavim nieco lepsie tak to musim mat....... ..... nie ako si pisal Nikon a nic viac..........vyskusal som toho dost na testovanie, pretoze mam pristup do fotopredajne zoberiem fotak, zalozim svoju kartu a v klude si skusam......este by ma zaujimalo v com je tak zly vystup z D90ky........ ...kedze ako pises robis postproces toto ma skutocne zaujima.....aj ja kusocek cvakam, ale len tak pre radost...... ...a vlastne este nieco na zaver.......nie je dolezite cim sa foti.....ale podla mna je najdolezitejsie kto techniku drzi v ruke
tesi ma tvoja pravdivost , ja tiez tu pisem vlastne skusenosti.........a nie som obhajca jednotvarnosti, cize ked objavim nieco lepsie tak to musim mat....... ..... nie ako si pisal Nikon a nic viac..........vyskusal som toho dost na testovanie, pretoze mam pristup do fotopredajne zoberiem fotak, zalozim svoju kartu a v klude si skusam......este by ma zaujimalo v com je tak zly vystup z D90ky........ ...kedze ako pises robis postproces toto ma skutocne zaujima.....aj ja kusocek cvakam, ale len tak pre radost...... ...a vlastne este nieco na zaver.......nie je dolezite cim sa foti.....ale podla mna je najdolezitejsie kto techniku drzi v ruke
..s Tvojim zaverom plne suhlasim, nenapisal som, ze D90 je zly, je to vyborny fotak, vystup ma porovnatelny s mojou A700, obraz z A580 ma lesie detaily, rozlisenie, dynamicky rozsah a zvlada o dost lepsie vysoke iso, podobne ako D7000, myslim ze maju rovnaky senzor..
..s Tvojim zaverom plne suhlasim, nenapisal som, ze D90 je zly, je to vyborny fotak, vystup ma porovnatelny s mojou A700, obraz z A580 ma lesie detaily, rozlisenie, dynamicky rozsah a zvlada o dost lepsie vysoke iso, podobne ako D7000, myslim ze maju rovnaky senzor..
vidis....v tomto mas pravdu...vystup s D90 je perfekt len k tomu treba naozaj spickovu optiku.....ja osobne som mal na skusku objektiv Nikon 24-70 2.8 a 70-200 2.8 VRII.......vtedy clovek uvidi rozdiel v kvalite......
Aku DSLR pre zaciatocnika?
Tuto stranku poctivo navstevujem a clanky hltam jeden za druhym. Dali mi vela a vela som pochopil. Hlavne tie z fotoskoly. Uz od zakladnej skoly ma fascinovala fotka a vzdy som dal prednost prave jej pred filmom z kamery. Vzdy som sa snazil zachytit nejake tie okamihy aspon prostrednictvom mobilu. Viem ze je to smiesne, ale nikdy som nemal ani len kompakt! Vsetky fotky mam rozdelene podla datumov, akcii s absolutnym prehladom a rad sa k nim vraciam. No prisiel cas, kedy by som sa chcel posunut o nejaky ten kus/ok dalej
A moje otazky:
1. A je NIKON D90 tou spravnou volbou (aj ked je to trosku starsi model)? Rozpocet tak do 1000,-€.
2. Mal by som zacat setovym objektivom, ci si kupit len telo a nechat si poradit nejaky ten objektiv ci dva...?
Respektive ine pripomienky...
Sorry za tie citove vylevy
Ako som uz spominal. Cital som co to o objektivoch aj vo fotoskole no chcel by som som si nechat trosku poradit. Casto su tu spominane vyssieuvedene objektivy
50tka 1.8 (od 130eur},
pripadne
35 / 1.8 (cca 180).
Je mi jasne, k comu su urcene a ze by som ich vyuzil.
Aj ked viem, ze otazka na obj. patri inde. Takze vopred pardon!
Len otazka znie: Dajte mi prosim par rozdielov medzi nimi a preco ten ktory objektiv.
Zatial velmi pekne dakujem!
35mm a 50mm sa lisia hlavne ohniskovou vzdialenostou, napr 35ka je vhodnejsia na portrety v interiery (na 1,5x senzore mas z nej 50mm), kdezto 50tka je myslim vhodnejsia do exterieru.
Ci kupis 35 ci 50, budes s oboma spokojny.
Ako som spominal, da sa zohnat za male peniaze, nechcem davat odkazy na ine eshopy ale napr na talklive.sk je d90 + 18-105 VR za 762€, staci hladat (napr cez najnakup.sk)
Aj spominana sony a580 je moznost, zbezne som pozrel 35tku a 50tku a cenovo su viacmenej rovnake ako pri nikonoch.
Nikon 90 s objektivom 18-105: cca 880 eur.
+ nepoznam cloveka ktory by sa na nu stazoval
+ celkom dobra cena s tymto objektivom
+ objektiv ma o nieco lepsi obraz ako setova 18-55 a ma sirsie pokrytie ohnisk
+ stavovi display
+ ma ostriaci motorcek na rozdiel od 5100
- "len HD video"
- vybehovy model- slabsie parametre oproti novinkam (za 2 roky uz bude sost zaostavat)
Canon 550D bez objektivu + dokupit 17-85 , cca 900 eur .
+ slusne zvlada aj ISO 1600
+ vyklpony dislay s 1004000 bodmi (nikon 920000)
+ podporuje odpalovanie externych bleskov (5100 nepodporuje)
+ viedo je na canone vseobecne na lepsej urovni ako ma nikon, Full DD tusim s 60obr/s
+ objektiv o dost lepsi od setovej 18-55. Ma stabilizaciu aj USM motorcek- je vhodny aj na sport.
+ canon ma o nieco lecnejsie objektivy -investicia do buducna
+ viac MPX ak budes tlacit A3 a viac tak to je na nezaplatenie ak je aj slusny objektiv
- Vyklopny display
- odpalovanie externych bleskov
- Vyklopny display
- odpalovanie externych bleskov
Ved vravim. Hned prva veta bola ze nepoznam fotografa s D90 ktory by o nej nehovoril len v superlativoch
..autor tohto prispevku napisal konkretne nikon D90 a na A580 kvalitou vystupu nema, tu mozes porovnavat s D7000, ktora je mimo rozpoctu zakladatela vlakna. Mam kamarata, ktoremu robim postproces s rawiek D90 uz dva roky, takze presne viem o com hovorim, mam vela nafotene s D80, D90, D300 aj s D700. S dalsim kamosom mam atelier a ten foti s 5Dmk2 a 7D, tiez dokonale poznam co z toho lezie.. Fotim s A900 a A700 a minule som testoval A580, takze presne viem o com rozpravam, pochybujem, ze Ty si mal tie sony v rukach a v PC.. Jedna babka povedala je asi Tvoj pripad a este nikon forever a nikdy inak
http://www.dxomark.com/index.php/Cameras/Compare-Camera-Sensors/Compare-sensors/%28appareil1%29/685|0/%28appareil2%29/439|0/%28appareil3%29/692|0/%28onglet%29/0/%28brand%29/Sony/%28brand2%29/Nikon/%28brand3%29/Canon
..autor tohto prispevku napisal konkretne nikon D90 a na A580 kvalitou vystupu nema, tu mozes porovnavat s D7000, ktora je mimo rozpoctu zakladatela vlakna. Mam kamarata, ktoremu robim postproces s rawiek D90 uz dva roky, takze presne viem o com hovorim, mam vela nafotene s D80, D90, D300 aj s D700. S dalsim kamosom mam atelier a ten foti s 5Dmk2 a 7D, tiez dokonale poznam co z toho lezie.. Fotim s A900 a A700 a minule som testoval A580, takze presne viem o com rozpravam, pochybujem, ze Ty si mal tie sony v rukach a v PC.. Jedna babka povedala je asi Tvoj pripad a este nikon forever a nikdy inak
http://www.dxomark.com/index.php/Cameras/Compare-Camera-Sensors/Compare-sensors/%28appareil1%29/685|0/%28appareil2%29/439|0/%28appareil3%29/692|0/%28onglet%29/0/%28brand%29/Sony/%28brand2%29/Nikon/%28brand3%29/Canon
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa