rozhodla som sa kupit zrkadlovku a spekulujem ci by mi na zaciatok nestacil ten starsi model nikon d 3000, da sa teraz kupit celkom lacno. viete mi poradit v com je rozdiel s novsim modelom nikon d 3100? zas nechcem kupovat nasilu nieco horsie radsej si priplatim. fotit chcem hlavne moje deturence. dakujem
vcera sa sem regnes a hned zalozis vlakno....dame ti odpoved a uz sem ani nepachnes...kebyze si preluskas fotoskolu co tu je....nastudujes si co to na nete.....pozries si recenzie a technicke parametre oboch aparatov a v neposlednom rade kuknes starsie temy vo fore, tak som presvedceny ze odpoved najdes aj sama.....mozno tomu neuveris ale si asi 167. ktora za posledny tyzden zaklada temu ze aku zrkadlovku na zaciatok.....menia sa len nazvy....3100 vs 5100....5100 vs 550d....5100 vs d90 atd....takze nebud leniva a pohladaj trosku aj sama....a vyhovorka typu "ja tomu nerozumiem" neobstoji...nastuduj si fotoskolu po prve a po druhe ak tomu nerozumies....preco chces vlastne taky aparat....aby si s nim fotila na automate....snad nie....ale aby som nebol len za protivneho.....d3100...dovody si nastudujes aj sama
no vidis tak som tu este predsa pachla .... celkom sa mi to tu zapacilo ... uz som si aj nieco nastudovala a nikon d 3000 si urcite nekupim aj ked by mi mozno stacil
no vidis tak som tu este predsa pachla .... celkom sa mi to tu zapacilo ... uz som si aj nieco nastudovala a nikon d 3000 si urcite nekupim aj ked by mi mozno stacil
Ooooo...tak sem sa s dovodmi, ze preco si D3000 urcite nekupis? Niezeby som Ta nutil ho kupovat, len by ma to naozaj zujimalo.Asi by na Tvoje fotenie nepostacoval, ze ?
D3100 a D3000 su ergonomicky aj funkcne takmer rovnake modely. Hlavny rozdiel je, ze v D3100 je CMOS senzor, ktory je o triedu kvalitnjsi ako u D3000 a umoznuje snimat video a pracovat v rezime Live View. Potesujuci je aj 11-bodovy AF prevzaty z NIkonu D90.
D3100 a D3000 su ergonomicky aj funkcne takmer rovnake modely. Hlavny rozdiel je, ze v D3100 je CMOS senzor, ktory je o triedu kvalitnjsi ako u D3000 a umoznuje snimat video a pracovat v rezime Live View. Potesujuci je aj 11-bodovy AF prevzaty z NIkonu D90.
o dve triedy. D3100 ma novy Nikon senzor ktory je lepsi ako 12MP CMOS Sony z generacie D300/D90, ktory zase prekonal CCD senzor povodne z D200 ktory je pouzity v D3000
Chúďa začiatočníčka...ste jej to tu zaCCD-CMOSIli , zadvestodevedesiatkovali až po tritísícku.... Prikláňam sa pre 3100..... Pokiaľ nikto nenavrhne Canon....ako je zvykom...+ pevna padina a 70-200 na začiatok , k tomu seťáku....
nedavno som tiez tuto dilemu riesil, ked sa na prvy pohlad pozries do marketingovych materialov tak D3100 oproti D3000 nic navyse neprinasa (liveview a video povazujem naozaj za uplne zbytocnosti). nakoniec ma od D3000 odradila zalostna obrazova kvalita na vyssich ISO hodnotach, trosku zastaralost senzora (co by som si podla mna ja ako clovek ktory mal v rukach zrkadlovku iba raz, aj to 5 rocnu, by som si ani nevsimol) a absencia bracketingu (co ma vlastne odradilo aj od D3100). Preto som si objednal D5100 ktoru mali v jednom eshope za vybornu cenu, co hned po mojej objednavke aj zistili a prihodili na to 2 kilecka. mne to este potvrdili za staru cenu, dufam ze si to nerozmyslia, lebo potom asi naozaj skoncim pri D3100 a bracketing mozem osrat....
nikon d 3000 alebo d 3100
Prikláňam sa pre 3100.....
Pokiaľ nikto nenavrhne Canon....ako je zvykom...+ pevna padina a 70-200 na začiatok , k tomu seťáku....
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa