Dobrý deň prajem. Vopred sa ospravedlňujem, že vás otravujem s výberom fotoaparátu, keď je tu tých vlákien už tisíce. Ale málokde som videl názor alebo doporučenie na fotoaparát Pentax K-r, ktorý sa mi veľmi pozdáva. Jeho cenovka s objektívom 18-55mm sa pohybuje okolo 550€. Chcel by som začať fotiť, pretože nemám žiadne hobby. Tým pádom sú moje skúsenosti takmer nulové. Video nie je až také podstatné. Fotím najradšej nočnú krajinu, ľudí, budovy, mestá a prírodu. Hodí sa na to ten Pentax alebo radšej inú DSLR zvoliť? Ešte raz sa ospravedlňujem a zároveň ďakujem za prípadnú pomoc.
Dobrý deň prajem. Vopred sa ospravedlňujem, že vás otravujem s výberom fotoaparátu, keď je tu tých vlákien už tisíce. Ale málokde som videl názor alebo doporučenie na fotoaparát Pentax K-r, ktorý sa mi veľmi pozdáva. Jeho cenovka s objektívom 18-55mm sa pohybuje okolo 550€. Chcel by som začať fotiť, pretože nemám žiadne hobby. Tým pádom sú moje skúsenosti takmer nulové. Video nie je až také podstatné. Fotím najradšej nočnú krajinu, ľudí, budovy, mestá a prírodu. Hodí sa na to ten Pentax alebo radšej inú DSLR zvoliť? Ešte raz sa ospravedlňujem a zároveň ďakujem za prípadnú pomoc.
kamarat si tento pentax kupil, osobne som ho aj vyskusal ale nelubil sa mi. nesadol mi do ruky. Mal ho presne s tymto objektivom, nafotili sme z dva dni niekolko fotiek v jpg, v raw a nepacila sa mi kresba toho objektivu. Celkovo aj na automatike fotil podexponovane snimky. na treti den ho vratil.
Mne nesadol do ruky aj preto, ze fotim s nikonom D90, ktory mi sadol do ruky hned a druhe fotenie s nim bolo nocne na oravskom hrade a ja som ho po tme ovladal, ako keby som ho mal mesiace.
Ked kupis napr nikon D3100, alebo canon 1100 mas na vyber obrovske mnozstvo prislusenstva. V bazaroch je na vyber asi 99 krat viac canonov a nikonov ako pentaxov. Fora a recenzie su taktiez skoro vsetky o tychto znackach. Z tohto hladiska by som ti jednoznacne odporucil tieto zrkadlovky. Nemam skusenosti s pentaxom tak aspon takto.
Jasne .....otrepanejšia fráza ako "viac príslušenstva "je už len "pekný ďéééň".... A všetci Canonisti a Nikonisti (90%) cca že , sa nakoniec zmôžu na dva tri objektívy + blesk a výbava je u konca...všetko čo nadšenec potrebuje dostane aj Pentaxe....páči sa Ti , je v tvojej cenovej realizácii , tak ho vezmi a bude ti robiť radosť.... Ti radí Nikoňák čo používa tri objektívy a teší sa že má možnosť dokúpiť ďalších dvadsať....
Jasne .....otrepanejšia fráza ako "viac príslušenstva "je už len "pekný ďéééň".... A všetci Canonisti a Nikonisti (90%) cca že , sa nakoniec zmôžu na dva tri objektívy + blesk a výbava je u konca...všetko čo nadšenec potrebuje dostane aj Pentaxe....páči sa Ti , je v tvojej cenovej realizácii , tak ho vezmi a bude ti robiť radosť.... Ti radí Nikoňák čo používa tri objektívy a teší sa že má možnosť dokúpiť ďalších dvadsať....
mas pravdu co pises. ja som napisal osobne skusenosti. Aj tak je najdolezitejsie ako sadne do ruky. Kamaratovi ale tiez nesadol, hoci to bola jeho prva zrkadlovka. Potom si kupil pentax k-5 a ten sa aj mne paci. Ale to uz je mierne ina cenova kategoria.
"Chcel by som začať fotiť, pretože nemám žiadne hobby"
v tvojom pripade by som bral nieco s druhej ruky. Ale nevyberaj a nekupuj to sam pokial nemas skusenosti. Urcite mas vo svojom okoli niekoho kto ti s tym pomoze.
Určite by som sa nebál ísť do Pentaxu. Pentax má tiež objektívy + príslušenstvo ktoré pokryjú na 100 % tvoje potreby. Samozrejme sú to kvalitné zrkadlovky. Pobehaj po nete, pozri objektívy, príslušenstvo. Tu je Dpreview recenzia: http://www.dpreview.com/reviews/pentaxkr/page11.asp
Mal som jeden rok Pentax K-x, co je prechodca modelu K-x a bol na moju ruku maly, to by nevadilo, clovek si predsa povie ze si dokupi batterey grip, ktory drzanie vylepsi...na K-x, a pocitaj s tym ze ani na K-r, sa battery grip proste nevyraba, ani officialny, ani neoficialny, takze s drzanim sa budes musiet zmierit, teda pokial nemas nejaku mensiu ruku. Inac s kvalitou fotiek som bol spokojny, K-r oproti K-x zobrazuje aj AF body v hladaciku, ma moznost aj AA bateriek aj klasickeho akumulatoru. Samozrejme ze nikon d90 sa lepsie drzi, kedze to nie je amatersky model. Pentaxy maju mensie telá, ale obrazovou kvalitou rozhodne nezaostavaju (aj tak to zalezi viac od objektivu). Ak sa ti da trochu priplatit a chces ten pentax, zober radsej samotne telo a pevne sklo 35mm / 2.4 k tomu, nebudes moct zoomovat ale kresba a clona je niekde inde, nema sice svetelnost 1.8 ako canon/nikon varianty, ale aspon je ostry uz od 2.4
Hej v bazároch ich je plná prdel...kto vie že prečo... )))))))))))))))))))))))))))))))
Javelin, Javelin. Zas tie tvoje ironicke poznamky....................................... Len pre info nevlastnim Nikon. Ok, skus mu odporucit nejake objektivy od Pentaxu. Moc ta toho asi nenapadne lebo s nimi moc ludi skusenosti nema. Ako ta poznam tak by si mu aj tak ponukol nejaku sigmu 70/200, mozno Tamrona... Dalsia vec. Vela ludi mu neodpisuje. Cim to asi tak je? Opet ta ista veta: prevazna vacsina ludi ma Nikon a Canon. Vravim ze s Pentaxom nemam skusenosti tak mu pisem to co si myslim ze by bolo prenho lahsie. Nevravim ze ta znacka je zla.
Javelin, Javelin. Zas tie tvoje ironicke poznamky....................................... Len pre info nevlastnim Nikon. Ok, skus mu odporucit nejake objektivy od Pentaxu. Moc ta toho asi nenapadne lebo s nimi moc ludi skusenosti nema. Ako ta poznam tak by si mu aj tak ponukol nejaku sigmu 70/200, mozno Tamrona... Dalsia vec. Vela ludi mu neodpisuje. Cim to asi tak je? Opet ta ista veta: prevazna vacsina ludi ma Nikon a Canon. Vravim ze s Pentaxom nemam skusenosti tak mu pisem to co si myslim ze by bolo prenho lahsie. Nevravim ze ta znacka je zla.
(nejaké objektívy pre Pentax, napríklad) http://www.photozone.de/pentax
Následne si nahoď do googla, svk stránky, vyhodí ti predajcov, pobrovsuj, mrkni ceny, žiadna katastrofa sa nekoná.
mas pravdu co pises. ja som napisal osobne skusenosti. Aj tak je najdolezitejsie ako sadne do ruky. Kamaratovi ale tiez nesadol, hoci to bola jeho prva zrkadlovka. Potom si kupil pentax k-5 a ten sa aj mne paci. Ale to uz je mierne ina cenova kategoria.
Mal som v minulosti aj Pentax systém , a dá sa povedať že mňa osobne v ničom neobmedzoval.... No a otázka prečo som prešiel na Nikon......Pentax mi spadol aj s najcennejším objektívom....a keď už som kupoval, tak podĺa prvého dojmu, čo mi sadlo do ruky....
Chalan ktorý zháňa čo najlacnejšie telo , v budúcnosti určite zabrdne do Tamron /Sigma..... No a Pentax objektívy....výborný zaklaďák je 16-50 /2,8...mal som , porovnatelné s Nikkor....(nie cenovo)... Ďalej 77/1,8...nemal som ,ale skúšal som.....výborná kresba.... 50 a 55 /1,4...bez problémov Makro 100/2,8 za výbornú cenu....vhodný ako portrét rúra.... A pozri na cenu 300/4....mal som spadla aj s Pentax ist DL....výborná, výborná,výborná.... Nebudem sa rozpisovať....Je toho habakuk.....ja len že aj tak sú drahé pre niekoho kto zháňa za málo...
Na poli APS-C snimacov je to dnes len o tom, ktora farba popruhu sa Ti paci viac, a ci mas vacsiu/mensiu ruku, a co Ti do nej sadne. Kazdy model podava slusny vykon, aj Pentax. Bazare su plne nie prave najkvalitnejsich objektivov, tie lepsie sa hned predaju, a pre novacika mozu byt drahe tak ci tak...
Akurat, ze uz nastupca K-r bude mat zrejme napis RICOH
Do 550 eur by som skusil bazar, vylucne vsak s osobnym odberom a kratkym testom, ci je vsetko v poriadku, lebo nasinec ma vo zvyku nehovorit celkom pravdu.
Entry DSLR do 550€ aj so zákl. objektívom
Vopred sa ospravedlňujem, že vás otravujem s výberom fotoaparátu, keď je tu tých vlákien už tisíce. Ale málokde som videl názor alebo doporučenie na fotoaparát Pentax K-r, ktorý sa mi veľmi pozdáva. Jeho cenovka s objektívom 18-55mm sa pohybuje okolo 550€. Chcel by som začať fotiť, pretože nemám žiadne hobby. Tým pádom sú moje skúsenosti takmer nulové. Video nie je až také podstatné. Fotím najradšej nočnú krajinu, ľudí, budovy, mestá a prírodu. Hodí sa na to ten Pentax alebo radšej inú DSLR zvoliť? Ešte raz sa ospravedlňujem a zároveň ďakujem za prípadnú pomoc.
Vopred sa ospravedlňujem, že vás otravujem s výberom fotoaparátu, keď je tu tých vlákien už tisíce. Ale málokde som videl názor alebo doporučenie na fotoaparát Pentax K-r, ktorý sa mi veľmi pozdáva. Jeho cenovka s objektívom 18-55mm sa pohybuje okolo 550€. Chcel by som začať fotiť, pretože nemám žiadne hobby. Tým pádom sú moje skúsenosti takmer nulové. Video nie je až také podstatné. Fotím najradšej nočnú krajinu, ľudí, budovy, mestá a prírodu. Hodí sa na to ten Pentax alebo radšej inú DSLR zvoliť? Ešte raz sa ospravedlňujem a zároveň ďakujem za prípadnú pomoc.
Mne nesadol do ruky aj preto, ze fotim s nikonom D90, ktory mi sadol do ruky hned a druhe fotenie s nim bolo nocne na oravskom hrade a ja som ho po tme ovladal, ako keby som ho mal mesiace.
A všetci Canonisti a Nikonisti (90%) cca že , sa nakoniec zmôžu na dva tri objektívy + blesk a výbava je u konca...všetko čo nadšenec potrebuje dostane aj Pentaxe....páči sa Ti , je v tvojej cenovej realizácii , tak ho vezmi a bude ti robiť radosť....
Ti radí Nikoňák čo používa tri objektívy a teší sa že má možnosť dokúpiť ďalších dvadsať....
A všetci Canonisti a Nikonisti (90%) cca že , sa nakoniec zmôžu na dva tri objektívy + blesk a výbava je u konca...všetko čo nadšenec potrebuje dostane aj Pentaxe....páči sa Ti , je v tvojej cenovej realizácii , tak ho vezmi a bude ti robiť radosť....
Ti radí Nikoňák čo používa tri objektívy a teší sa že má možnosť dokúpiť ďalších dvadsať....
v tvojom pripade by som bral nieco s druhej ruky. Ale nevyberaj a nekupuj to sam pokial nemas skusenosti. Urcite mas vo svojom okoli niekoho kto ti s tym pomoze.
Inac s kvalitou fotiek som bol spokojny, K-r oproti K-x zobrazuje aj AF body v hladaciku, ma moznost aj AA bateriek aj klasickeho akumulatoru. Samozrejme ze nikon d90 sa lepsie drzi, kedze to nie je amatersky model. Pentaxy maju mensie telá, ale obrazovou kvalitou rozhodne nezaostavaju (aj tak to zalezi viac od objektivu). Ak sa ti da trochu priplatit a chces ten pentax, zober radsej samotne telo a pevne sklo 35mm / 2.4 k tomu, nebudes moct zoomovat ale kresba a clona je niekde inde, nema sice svetelnost 1.8 ako canon/nikon varianty, ale aspon je ostry uz od 2.4
http://www.photozone.de/pentax
Následne si nahoď do googla, svk stránky, vyhodí ti predajcov, pobrovsuj, mrkni ceny, žiadna katastrofa sa nekoná.
No a otázka prečo som prešiel na Nikon......Pentax mi spadol aj s najcennejším objektívom....a keď už som kupoval, tak podĺa prvého dojmu, čo mi sadlo do ruky....
No a Pentax objektívy....výborný zaklaďák je 16-50 /2,8...mal som , porovnatelné s Nikkor....(nie cenovo)...
Ďalej 77/1,8...nemal som ,ale skúšal som.....výborná kresba....
50 a 55 /1,4...bez problémov
Makro 100/2,8 za výbornú cenu....vhodný ako portrét rúra....
A pozri na cenu 300/4....mal som spadla aj s Pentax ist DL....výborná, výborná,výborná....
Nebudem sa rozpisovať....Je toho habakuk.....ja len že aj tak sú drahé pre niekoho kto zháňa za málo...
Akurat, ze uz nastupca K-r bude mat zrejme napis RICOH
Do 550 eur by som skusil bazar, vylucne vsak s osobnym odberom a kratkym testom, ci je vsetko v poriadku, lebo nasinec ma vo zvyku nehovorit celkom pravdu.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa