Fórum » Vyberáme fotoaparát

kupa Nikonu D3100 cez internet - USA

ataraXia
2011-07-20 07:15:54+02
Zdravim vsetkych diskuterov,
rad by som si objednal fotoaparat Nikon D3100 cez internet. Poradi mi niekto dobru stranku? Myslim vierohodnu. Zatial vyberam cez amazon, http://www.42photo.com , http://www.bhphotovideo.com . Ma niekto skusenost s objednavanim v USA? Nerad by som natrafil na nejaku nedoveryhodnu stranku na druhej strane hladam co najlepsiu cenu.
Mam 2 varianty:
Kit 18-55 + 55-200 VR lenses (max do 770$) alebo len s 18-55 max do 550$. Verim, ze niekto poradi Prijemny den prajem. Dakujem.

PaPi
2011-07-20 07:27:57+02
príspevok od: ataraXia
Zdravim vsetkych diskuterov,
rad by som si objednal fotoaparat Nikon D3100 cez internet. Poradi mi niekto dobru stranku? Myslim vierohodnu. Zatial vyberam cez amazon, http://www.42photo.com , http://www.bhphotovideo.com . Ma niekto skusenost s objednavanim v USA? Nerad by som natrafil na nejaku nedoveryhodnu stranku na druhej strane hladam co najlepsiu cenu.
Mam 2 varianty:
Kit 18-55 + 55-200 VR lenses (max do 770$) alebo len s 18-55 max do 550$. Verim, ze niekto poradi Prijemny den prajem. Dakujem.
Skusenosti?
... pri shippingu ti odosielatel napise nizsiu cenu (co je sice fajn, ale ak sa ti to cestou rozbije) - mas smolu a poistka sa bude vyplacat z tej nizsej sumy.
... nezabudaj na zaplatenie cla na Slovensku a pripadne vybavenie papierov (tiez nejaky poplatok)
... cca 3-4 tyzdne dodanie
... moze sa stat, ze predajca nedoda kontakt na teba aj ked mu ho poskytnes... potom musis sam kontaktovat zasielkovu sluzbu na Slovensku kedze oni nemozu zacat colne konanie lebo na to nemaju tvoj suhlas a na teba zase nemaju kontakt (zacarovany kruh)

...co z toho vyplyva? - zrataj si to a mozno dospejes k zaveru, ze radsej kupit tu na SVK

viking81
2011-07-20 07:28:25+02
nezabudaj ze budes platit clo ked si to das poslat z USA....ak sa nemylim...ak ma niekto inu skusenost..opravte ma

ataraXia
2011-07-20 07:45:57+02
Cele leto som v USA, preto to riesim cez stranky v USA - dodanie by bolo na adresu priamo v Amerike. Viete mi odporucit doveryhodne stranky, kde by som ten svoj setik vedel kupit za rozumnu cenu? Dakujem

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-07-20 08:28:12+02
Nielen clo, ale aj DPH, takze k cene pridaj aspon 30% a to, ze to preclenie budes musiet vybavovat. Vzhladom naregistraciu seriovych cisiel a to, ze pristroj nie je kupeny v ramci EU, ti v prazskom Nikone neuznaju zarucny list. V cene nemas ani 4 cistenia snimaca v hodnote 80€.

Marcel Rebro
2011-07-20 08:43:35+02
Cele leto som v USA, preto to riesim cez stranky v USA - dodanie by bolo na adresu priamo v Amerike. Viete mi odporucit doveryhodne stranky, kde by som ten svoj setik vedel kupit za rozumnu cenu? Dakujem
www.bhphotovideo.com/

molnart
2011-07-20 08:44:52+02
ak ti to dodaju priamo do USA, tak hranicami to prenesies priamo ako fotak pre osobnu potrebu, pochybujem ze by to niekto skumal ci si si to zakupil v US alebo este na slovensku. Takze v mojom ponimani clo a podobne veci nehrozia. Samozrejme ine by to bolo kebyze to das poslat priamo s ameriky domov

Kaiman81
2011-07-20 08:49:12+02
mam dobre skusenpsti s amazon.co a B&H Photo,kupoval som tam fotak, skla aj ine veci a max spokojnost!

wayne
2011-07-20 09:01:03+02
Ak si to chces nechat poslat na Slovensko, nekupuj mimo EU, tovar sa ti predrazi.

mirosz
2011-07-20 09:54:16+02
Ja som pred 8 rokmi bol v USA a kupil som fotak cez www.newegg.com
Poslane na adresu v USA, domov som ho normalne doniesol. Objednaj co najskor po prichode, aby si mal cas odskusat a pripadne reklamovat.

TTL
2011-07-20 11:18:03+02
No dnes kupovat z mimo EU je uz pekne predrazene, minule som si objednal reverzny kurzok a aj ten si colnici pozreli. Baliky uz budu urcite otvarat a preclievat. Mame po zlatych bezcolnych casoch.

denySK
2011-07-20 11:56:59+02
príspevok od: TTL
No dnes kupovat z mimo EU je uz pekne predrazene, minule som si objednal reverzny kurzok a aj ten si colnici pozreli. Baliky uz budu urcite otvarat a preclievat. Mame po zlatych bezcolnych casoch.
Minuly tyzden mi prisiel novy objektiv z Hong Kongu, cena 76,50€ a colnici to nepozerali cize som neplatil ani clo ani dan. Za 8 dni som ho mal doma.

denySK
2011-07-20 11:59:50+02
A mimochodom, tovar v hodnote do 22€ sa nepreclieva, cize za ten reverzny kruzok si dal kolko prosim ta?

garyfisher
2011-07-20 12:26:41+02
Neusetris, straltis kopu nervov na colnici...kup si ho pekne na Slovensku.

garyfisher
2011-07-20 12:29:28+02
príspevok od: TTL
Presne Ja som si nechal od kolegine co robi vo Svajciarsko office poslat take spony na dokumenty, na Slovensku ich nezohnat. Cena celej zasielky bola 17 CHF, aj tak ju otvorili a chceli po mne zaplatiti clo. Az ked som im povedal, ze v tom pripade si to mozu nechat tak to pustili. Ala tych reci...

IvanDado
2011-07-20 13:01:31+02
príspevok od: Karol Srnec
Nielen clo, ale aj DPH, takze k cene pridaj aspon 30% a to, ze to preclenie budes musiet vybavovat. Vzhladom naregistraciu seriovych cisiel a to, ze pristroj nie je kupeny v ramci EU, ti v prazskom Nikone neuznaju zarucny list. V cene nemas ani 4 cistenia snimaca v hodnote 80€.
ahoj chcel som sa spytať k tym čisteniam dostal som ten poukaz ,kupoval som cez internet alôe nieje tam razitko predajcu ani nič vyplnene budu platit čistenia aj tak??dakujem

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-07-20 13:07:35+02
príspevok od: IvanDado
ahoj chcel som sa spytať k tym čisteniam dostal som ten poukaz ,kupoval som cez internet alôe nieje tam razitko predajcu ani nič vyplnene budu platit čistenia aj tak??dakujem
Musi tam byt typ, vyrobne cislo a peciatka predajcu. Ak to tam nie je, predajca si nesplnil svoju povinnost. Skontroluj si aj zarucak, aby bol vyplneny, ak by si ho niekedy potreboval.

DeepGirl
2011-07-20 13:52:13+02
1. Posielanie z USA na Slovensko Mne už preclievali všeličo, od kovových "punches" na robenie dekoratívnych pohľadníc cez 1 (slovom JEDEN) kus CD (z amazon.com) až po sklenenú trofej za jedno ocenenie... navyše clo a DPH sa ráta nielen z ceny veci, ale aj z poštovného. Ak sa to aj označí ako gift a dá sa to poistiť, ako základ berú hodnotu poistky + poštovné.

2. Druhý problém, ako už kolegovci spomínali, je Nikon Wordwide Warranty, s ktorou môže byť v prípade výrobku zakúpeného v USA v EÚ problém z dôvodu snahy o redukciu šedého trhu. Na Slovensku takýto servis nie je, najbližšie je Viedeň, ak sa nemýlim....

http://support.nikonusa.com/app/answers/detail/a_id/9677/~/usa-warranty-honored-in-other-countries%3F

Chcela som si dať z USA priniesť nový NIKKOR 50 mm 1,8 G, vychádzal by asi na 155-160 Eur (/kamarát tam bol), ale nakoniec som si ho kúpila na Slovensku za 183 Eur, lebo som to nechcela riskovať... čo keby som akoby naschvál "vymákla" vadný kus...

ataraXia
2011-07-20 15:46:58+02
Dakujem za odpovede, ide o to ako som spominal, som v USA, tak sa fotak posle na adresu v USA - clo a dan na SR sa neriesi tym padom. Len ma zaujimali dobre stranky, s ktorymi su ludia spokojny, aby som sa nepopalil na nejakej fake web page dakujem.

DeepGirl
2011-07-20 16:04:51+02
Daj pozor na tú world-wide warranty, nech máš to prečudesné žlté tlačivo, ako píšu na stránke Nikonu... a veľa šťastia na colnici, tvár sa, že s tým foťákom si už zo Slovenska odišiel )

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()