kupil som si uz spominany nikon l120 ale ten fotoaparat nema ziadne manualne nastavenia. pride mi ze to si mozem fotit aj mobilom. rozmyslam o jeho vrateni. chcel som nieco manualne a vyrobca fujifilm pise o Fujifilm FinePix S3200 ze "Plne manuálne režimy" takze predpokladam zeby tento fotoaparat mohol byt lepsim zaciatkom pre fotografa amatera co si o tom myslite, pripadne aky fotoaparat by ste odporucili v tej cenovej kategorii, okolo 200e
Manualne rezimy na kompaktoch a ultrazoomoch nemaju velky vplyv na fotografiu. Hlavnym nastrojom fotografa byva vacsinou clona. Na tychto fotakoch ale takmer vobec neovplyvnuje hlbku ostrosti. Jedninym kreativnym nastrojom je objektiv a ni dany uhol zaberu. Druhym dobrym nastrojom, ktory na kompakte funguje je korekcia expozicie. A to je tak asi vsetko. Ovplyvnovat cas nema zmysel. Vyuziva sa to pri foteni akcii a atam ti nebude stihat zaostrovanie.
Jedninym rozdeilom oproti blbemu kompaktu je teda ergonomia drzania a vacsi rozsah objektivu.
nikon l120 nema manualne nastavenie clony. myslis teda ze aj keby ten fujifilm FinePix S3200 tuto funkciu manualnu mal, zeby mi to bolo zbytocne? korekcia expozici je v nikone manualne ovladatelna.
s cenou do 200eur napr. toto vyzera dobre http://foto.bazos.sk/inzerat/9718009/Olympus-sp570uz.php Dobra svetelnost a tiez dlhe ohnisko ti dovoli predemty odpichavat od pozadia celkom slusne na kompaktovy cip. Len tusim ze je to na xD karty
Manualne rezimy na kompaktoch a ultrazoomoch nemaju velky vplyv na fotografiu. Hlavnym nastrojom fotografa byva vacsinou clona. Na tychto fotakoch ale takmer vobec neovplyvnuje hlbku ostrosti. Jedninym kreativnym nastrojom je objektiv a ni dany uhol zaberu. Druhym dobrym nastrojom, ktory na kompakte funguje je korekcia expozicie. A to je tak asi vsetko. Ovplyvnovat cas nema zmysel. Vyuziva sa to pri foteni akcii a atam ti nebude stihat zaostrovanie.
Jedninym rozdeilom oproti blbemu kompaktu je teda ergonomia drzania a vacsi rozsah objektivu.
obcas to je pouzitelne ... napriklad na chytanie bleskov je manual focus a manualna expozicia (co sa tyka casu aspon) velmi uzitocna (v tomto pripade clona nehra rolu).
vymena nikon l120 za FinePix S3200?
chcel som nieco manualne a vyrobca fujifilm pise o Fujifilm FinePix S3200 ze "Plne manuálne režimy" takze predpokladam zeby tento fotoaparat mohol byt lepsim zaciatkom pre fotografa amatera
co si o tom myslite, pripadne aky fotoaparat by ste odporucili v tej cenovej kategorii, okolo 200e
Dobra svetelnost a tiez dlhe ohnisko ti dovoli predemty odpichavat od pozadia celkom slusne na kompaktovy cip. Len tusim ze je to na xD karty
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa