Fórum » Vyberáme fotoaparát

vymena nikon l120 za FinePix S3200?

haldyoso
2011-08-17 20:48:19+02
kupil som si uz spominany nikon l120 ale ten fotoaparat nema ziadne manualne nastavenia. pride mi ze to si mozem fotit aj mobilom. rozmyslam o jeho vrateni.
chcel som nieco manualne a vyrobca fujifilm pise o Fujifilm FinePix S3200 ze "Plne manuálne režimy" takze predpokladam zeby tento fotoaparat mohol byt lepsim zaciatkom pre fotografa amatera
co si o tom myslite, pripadne aky fotoaparat by ste odporucili v tej cenovej kategorii, okolo 200e

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-08-17 20:54:18+02
Manualne rezimy na kompaktoch a ultrazoomoch nemaju velky vplyv na fotografiu. Hlavnym nastrojom fotografa byva vacsinou clona. Na tychto fotakoch ale takmer vobec neovplyvnuje hlbku ostrosti. Jedninym kreativnym nastrojom je objektiv a ni dany uhol zaberu. Druhym dobrym nastrojom, ktory na kompakte funguje je korekcia expozicie. A to je tak asi vsetko. Ovplyvnovat cas nema zmysel. Vyuziva sa to pri foteni akcii a atam ti nebude stihat zaostrovanie.

Jedninym rozdeilom oproti blbemu kompaktu je teda ergonomia drzania a vacsi rozsah objektivu.

haldyoso
2011-08-17 21:16:05+02
nikon l120 nema manualne nastavenie clony. myslis teda ze aj keby ten fujifilm FinePix S3200 tuto funkciu manualnu mal, zeby mi to bolo zbytocne? korekcia expozici je v nikone manualne ovladatelna.

denySK
2011-08-18 14:48:17+02
s cenou do 200eur napr. toto vyzera dobre http://foto.bazos.sk/inzerat/9718009/Olympus-sp570uz.php
Dobra svetelnost a tiez dlhe ohnisko ti dovoli predemty odpichavat od pozadia celkom slusne na kompaktovy cip. Len tusim ze je to na xD karty

haplo602
2011-08-18 15:03:24+02
príspevok od: Karol Srnec
Manualne rezimy na kompaktoch a ultrazoomoch nemaju velky vplyv na fotografiu. Hlavnym nastrojom fotografa byva vacsinou clona. Na tychto fotakoch ale takmer vobec neovplyvnuje hlbku ostrosti. Jedninym kreativnym nastrojom je objektiv a ni dany uhol zaberu. Druhym dobrym nastrojom, ktory na kompakte funguje je korekcia expozicie. A to je tak asi vsetko. Ovplyvnovat cas nema zmysel. Vyuziva sa to pri foteni akcii a atam ti nebude stihat zaostrovanie.

Jedninym rozdeilom oproti blbemu kompaktu je teda ergonomia drzania a vacsi rozsah objektivu.
obcas to je pouzitelne ... napriklad na chytanie bleskov je manual focus a manualna expozicia (co sa tyka casu aspon) velmi uzitocna (v tomto pripade clona nehra rolu).

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()