Fórum » Vyberáme fotoaparát

Nikon D90 alebo Canon EOS 550D ?!

effka_t
effka_t 2011-08-21 13:48:40+02
Ahojte chcem sa opýtať, či by mi vedel niekto kompetentný poradiť v mojom rozhodovaní medzi dvoma zrkadlovkami Nikon D90 a Canon EOS 550D? Nakoľko nemám ešte skúsenosti s technikou fotenia so zrkadlovkami a po prečítaní recenzií obidvoch som mala v hlave "guláš", verím, že niekto ma nasmeruje na tú správnu cestu rozhodnutia

Pospo
2011-08-22 16:21:43+02
Oba su dobre stroje ktore davaju pekne obrazky, ale ja som si akosi zvykol na presne a rychle ostrenie, cize D90. Alebo sa pozri co maju tvoji kamarati, aby si mohla menit/poziciavat prislusenstvo.

Bobo2sk
2011-08-22 20:55:36+02
príspevok od: wayne
Keby si zvolil D7000, tam uz ide aj Ai-S meranie expozicie. Ono to nie je take strasne, stale sa da fungovat v manualnom rezime s napr externym expozimetrom alebo to dostat do krvi
je to strasne.... aspon s tou redukciou co mam. Expozicia mi nerobi problem, aj makro obratenym objektivom fotim na manual. Proste 3-4-5 skusobnych fotiek a expo vychytana. Horsie je to,ze vela M42 objektivov pri ostreni zachadza dnu do tela pristroja,kde narazia na sosovku. A druhy problem je samotna sosovka. Kresba s takym objektivom je omnoho horsia ako zo setaku

Bobo2sk
2011-08-22 21:20:53+02
príspevok od: adam162006
niesi trochu divný keď porovnávaš canonácku 18-55 a nikonácku 18-105? pokial viem tak 550D sa predáva s 18-135mm a D90tka sa predáva aj s 18-55mm, tak skús porovnávať to čo sa porovnať dá a nie to čo sa nedá...
Porovnaval som to, z coho som si vyberal ja... 18-135 na kanone bola na mna az prilis draha a 18-55 po kamaratovych skusenostiach som nechcel. A tak mi nikonacka ponuka na 18-105 prisla celkom vhod.

Ad. porovnanie...
Ano... ale aj nikon sa predava s velmi vybornym 18-200... Vsetko je otazka ceny. 18-200vku strasne chvalili dokonca aj na tomto serveri.
Za ostatnym si stojim... hladacik je vetsi a svetelnejsi, ma 2 rollery (vyborna vec), stavovy displej menej mega.
Ako minus aj plus zaroven ma napadlo este povinne komprimovany raw. Ze by mal uberat kus z toho,co sa da vytiahnut este z prepalov.Mal som vsak raw z canonu 50D, a zachranit prepal islo tiez na podobnej urovni. Raw z nikonu ma vsak 8-11MB, canonacky 2x tolko. A tiez mi vadi opacny smer zoomovania na objektivoch canon ako na vsetkych ostatnych znackach (viem,ze uz sigma na tom pracuje). Zasa nechcem, aby to vyznelo ze nemam rad nikon. Nech sa deje co sa deje, stale vravim ze v zakladnom nastaveni ma najkrajsie farby canon!

Najnizsie ceny podla najnakup...
Canon + 18-135 ...805e,
Canon+18-55 ... 589e

Nikon s 18-200 1150e
Nikon+ 18-105... 711e
Nikon+ 18-55 ... 608e

A vcul babo rad

wayne
2011-08-22 22:47:46+02
príspevok od: Bobo2sk
je to strasne.... aspon s tou redukciou co mam. Expozicia mi nerobi problem, aj makro obratenym objektivom fotim na manual. Proste 3-4-5 skusobnych fotiek a expo vychytana. Horsie je to,ze vela M42 objektivov pri ostreni zachadza dnu do tela pristroja,kde narazia na sosovku. A druhy problem je samotna sosovka. Kresba s takym objektivom je omnoho horsia ako zo setaku
to co mas za 50tku?

Bubak.
2011-08-23 06:39:44+02
Rawka z Canonu majú toľko veľa MB hlavne preto lebo majú aj toľko veľa Mpix...

effka_t
2011-08-23 07:38:18+02
Veľmi pekne ďakujem zúčastneným za reakcie, odpovede, tým čo ste ma nasmerovali, alebo vyjadrili svoj názor k tomu čo ma zaujímalo patri predovšetkým moja vďaka a dokonca aj tým pár jednotlivcom, čo sa tu rozhorčovali nad tým, ako som mohla položiť takú otázku, dokonca riešili, či som kompetentná rozhodovať sama za seba aj vám patri moja vďaka.
Viking81 má čestné miesto, nakoľko jeho príspevky a komentáre boli kvalitne pikantné a zakaždým som čelila otázke či to vzdať alebo vydržať...
Ale nakoniec mám už zrkadlovku doma s výberom som spokojná, už len budem dúfať, že postupne sa prepracujem k foteniu aspoň dobrých keď už nie skvelých fotiek a isto iste nájdem veľa inšpiračných rád aj tu na fóre.

Jenda
2011-08-23 07:42:46+02
No a teda, ako si sa rozhodla? D90 hmmmm?

viking81
2011-08-23 09:52:22+02
príspevok od: effka_t
Veľmi pekne ďakujem zúčastneným za reakcie, odpovede, tým čo ste ma nasmerovali, alebo vyjadrili svoj názor k tomu čo ma zaujímalo patri predovšetkým moja vďaka a dokonca aj tým pár jednotlivcom, čo sa tu rozhorčovali nad tým, ako som mohla položiť takú otázku, dokonca riešili, či som kompetentná rozhodovať sama za seba aj vám patri moja vďaka.
Viking81 má čestné miesto, nakoľko jeho príspevky a komentáre boli kvalitne pikantné a zakaždým som čelila otázke či to vzdať alebo vydržať...
Ale nakoniec mám už zrkadlovku doma s výberom som spokojná, už len budem dúfať, že postupne sa prepracujem k foteniu aspoň dobrých keď už nie skvelých fotiek a isto iste nájdem veľa inšpiračných rád aj tu na fóre.
dakujem a ja som nechcel odradit...ja som ta chcel prinutit k samostudiu a pouzivaniu vlastneho rozumu...

Rastislav
2011-08-23 12:18:25+02
Gratulujem. Prajem veľa pekných fotiek.

effka_t
2011-08-23 21:44:33+02
príspevok od: Jenda
No a teda, ako si sa rozhodla? D90 hmmmm?
áno D 90
teraz ma čaká vzdelávanie v nastavovaní a šup sa zdokonalovať vo fotení
verím, že nejaké fotky budú použiteľné

Jenda
2011-08-23 22:55:18+02
áno D 90
Gratulujem, super volba. Sam som vlastnikom.............

Pospo
2011-08-24 02:08:18+02
áno D 90
Tak nech sa paci (ak este nepoznas) http://www.fotoroman.cz/techniques2.htm je tam sice mrte teorie, ale rozumne vysvetlnenej. Odporucam velmi.

effka_t
2011-08-25 20:06:39+02
príspevok od: Pospo
Tak nech sa paci (ak este nepoznas) http://www.fotoroman.cz/techniques2.htm je tam sice mrte teorie, ale rozumne vysvetlnenej. Odporucam velmi.
dakujem idem studovat

armani
2011-08-25 23:26:14+02
Tiež riešim podobnú dilemu čo kúpiť Akurát som mal jasno v značke a type. No ďalšie štúdium ma stavalo pred nové otázky a znova som sa dopracoval k dvom modelom jedného výrobcu. nakoniec mi bolo jasné, že bez opustenia pohodlia kresla a klávesnice sa nezaobídem. Návšteva v trenčianskom Fotolabe mi dala odpoveď na skoro všetky otázky, poťažkal som si mašinky v ruke, pokrútil hýbatkami , vymenil objektívy a super pokecal s pani predavačkou ktorá toho o fotení a aparátoch veľa vedela. Táto návšteva bola rozhodujúca pri výbere. Už mám vybrané na 100% telo aj základný objektív.Takže zhrnuté, nie je nad osobnú návštevu kamenného obchodu s dobrým predavačom.

SK_8er
2011-08-26 00:06:06+02
príspevok od: armani
Tiež riešim podobnú dilemu čo kúpiť Akurát som mal jasno v značke a type. No ďalšie štúdium ma stavalo pred nové otázky a znova som sa dopracoval k dvom modelom jedného výrobcu. nakoniec mi bolo jasné, že bez opustenia pohodlia kresla a klávesnice sa nezaobídem. Návšteva v trenčianskom Fotolabe mi dala odpoveď na skoro všetky otázky, poťažkal som si mašinky v ruke, pokrútil hýbatkami , vymenil objektívy a super pokecal s pani predavačkou ktorá toho o fotení a aparátoch veľa vedela. Táto návšteva bola rozhodujúca pri výbere. Už mám vybrané na 100% telo aj základný objektív.Takže zhrnuté, nie je nad osobnú návštevu kamenného obchodu s dobrým predavačom.
hej, a potom odist povedat dakujem a nekupit si to u nich to je najlepsie ja ked som bol skusat makrace v prolaike tak som sa tam potom pol roka neukazal radsej

mirosz
2011-08-26 10:22:52+02
príspevok od: SK_8er
hej, a potom odist povedat dakujem a nekupit si to u nich to je najlepsie ja ked som bol skusat makrace v prolaike tak som sa tam potom pol roka neukazal radsej
Dufam, ze sa nestane, ze sa kamenne obchody typu prolaika nasrdia a zacnu si pytat penezi za omacavanie a skusanie

SK_8er
2011-08-26 11:20:49+02
príspevok od: mirosz
Dufam, ze sa nestane, ze sa kamenne obchody typu prolaika nasrdia a zacnu si pytat penezi za omacavanie a skusanie
to netusim, mne stacil len ten neprijemny pohlad a tie povzdychy ked som si vypytal objektiv a potom som chcel este jeden skusit uplne vedel ze to nekupim ze som dosiel len traposit

Strana 4 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()