Hore
Fórum » Vyberáme fotoaparát
 

Canon EOS 5D vs Canon 7D a vhodny objektiv?

BooYaa
BooYaa 2011-09-19 15:39:41+02
Ahojte vsetci.
Rozhodol som sa kupit si zrkadlovku a aj ked som DSLR drzal raz v zivote tak nechcem kupovat low endovy fotoaparat a preto aj ked mnohi budete namietat ze takto neskuseny ne-fotograf by si nemal kupovat drahsiu zrkadlovku rad by som upozornil ze v tomto uz je rozhodnute. Kupujem bud 5D alebo 7D. Kazdopadne potreboval by som poradit pretoze tu sa velmi neviem rozhodnut. Viem ze 5D je full frame, ale pomalsie zaostruje s niektorymi objektivmi a pocet snimkov za sekundu tiez nie je bohvieco no na druhu stranu zase 7D nieje full frame ale je o mnoho rychlejsia a tym padom aj vhodnejsia povedzme na sportove fotky. Nie ze by som sa chcel venovat sportovym fotkam, ale povedzme si na rovinu ze obcas bude treba odfotit aj nieco zo sportu. Potreboval by som co najlepsiu obrazovu kvalitu a aj ked fotit neviem vobec tak potrebujem od vas vsetkych poradit ktory s tychto dvoch aparatov si mam kupit. Prosim neradte mi lacnejsi ako vhodnejsi pre zaciatocnika.

Dalsia vec ktorej vobec nerozumiem su objektivy. Na nete v ishopoch sa predavaju rozne bundle balenia aparatov aj s objektivmi, ale znamy ktory uz trocha foti mi povedal ze tie objektivy su vacsinou lacnejsie a horsie. Ja by som potreboval nejaky univerzalny, ale velmi dobry objektiv na ktorom by som sa mohol ucit a zaroven dokazal na nom urobit dobre fotky aj po urcitom case. Proste objektiv ktory po urcitej dobe nebudem predavat len preto ze mi uz nebude stacit. Ak by som chcel fotit sirokouhle fotky tak potrebujem na to zvlast objektiv???
Cital som vela recenzii, ale stale som v tomto mierne povedane zmateny a zatial pokukujem po tomto objektive aj ked vobec neviem co to vlastne dokaze.
http://www.jessops.com/online.store/products/343/show.html
Je mozne ho pouzit na oba fotoaparaty?
Poradte mi prosim aky si kupit.
Taktiez by som potreboval vysvetlit aky je rozdiel medzi telephoto, zoom, ultrazoom a wide.
Za odpovede dakujem.
 
drummer54
2011-10-03 20:15:47+02
príspevok od: Martin Brojo
ty mu teda radíš. najskôr že na 24-70/2.8 nepočuvaš nič dobré a hneď o pár písmenok ďalej, že 24-70 sú dobre všetky. asi si to chcel inak napísať, či?
chyba sa stala, ospravedlnujem sa, myslel som 70-200
 
drummer54
2011-12-08 21:42:30+01
príspevok od: Martin Brojo
ty mu teda radíš. najskôr že na 24-70/2.8 nepočuvaš nič dobré a hneď o pár písmenok ďalej, že 24-70 sú dobre všetky. asi si to chcel inak napísať, či?
no vidis, hlava pomotana, myslim 70-200 a napisem 24-70, uz som z tych objektivov pomotany
 
Strana 5 z 5
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()