Fórum » Vyberáme fotoaparát

Sony HX9 alebo Samsung EX1

Mikajlo
2012-02-09 10:01:22+01
Prosim poradte mi. Mam pocit ze EX1 ma viac manualnych nastaveni pri fotke a RAW. HX9 ma zas laka zoomom a HD videom. Ale podla vas, z ktoreho je kvalitnejsi vystup? Fotak chcem pouzivat na umelecke zabery a mal by byt univerzalny, ludia,makro,priroda,fotenie velkych horizontov... DAKUJEM

majster333
2012-02-09 10:40:01+01
kvalitnejsi je isto EX1

wayne
2012-02-09 11:22:39+01
EX1.

Mikajlo
2012-02-09 14:41:39+01
a je tu prosim niekto taky, kto by ma trosku vedel zasvatit do pojmov ako clova,expozicia,ISO a ohnisko?? a tiez ma zaujima ako to teda je s tymi megapixlami a velkostou cipu. o tom, ze viac megapixlov neznamena lepsi obraz. dakujem pekne (som lajk ale chcem byt informovany)

landov
2012-02-09 14:44:33+01
príspevok od: Mikajlo
a je tu prosim niekto taky, kto by ma trosku vedel zasvatit do pojmov ako clova,expozicia,ISO a ohnisko?? a tiez ma zaujima ako to teda je s tymi megapixlami a velkostou cipu. o tom, ze viac megapixlov neznamena lepsi obraz. dakujem pekne (som lajk ale chcem byt informovany)
www.fotoroman.cz

Hadam si nemyslis, ze tu tu budu ludia vysvetlovat elementarne pojmy...

Mikajlo
2012-02-09 15:07:26+01
príspevok od: landov
www.fotoroman.cz

Hadam si nemyslis, ze tu tu budu ludia vysvetlovat elementarne pojmy...
Nie, to nemyslim v skotocnosti som naozaj cakal ze mi niekto skuseny napise nejaky takyto odkaz na stranku. tak vdaka. a ked uz ste sa pripojili do diskusie, mozte povedat aj vas nazor ohladom tychto fotakov? potrebujem radu niekoho kto vie trochu viac

jozkovicz
2012-02-09 16:11:53+01
Nie, to nemyslim v skotocnosti som naozaj cakal ze mi niekto skuseny napise nejaky takyto odkaz na stranku. tak vdaka. a ked uz ste sa pripojili do diskusie, mozte povedat aj vas nazor ohladom tychto fotakov? potrebujem radu niekoho kto vie trochu viac
no napr sony hx9v je prave robena pre ludi, co chcu len cvakat a nevyzaduju od fotaku nejake pokrocilejsie funkcie , ako nastavenie clony, casu a pod ... samsung ex1 je viac kreativnejsi, kde sa daju nastavit rozne veci, ale aby si to vedel, musis si nieco nastudovat o tychto zakladnych veciach .. fotoroman.cz je dobra stranka na take samovzdelavanie

Mikajlo
2012-02-09 16:35:54+01
príspevok od: jozkovicz
no napr sony hx9v je prave robena pre ludi, co chcu len cvakat a nevyzaduju od fotaku nejake pokrocilejsie funkcie , ako nastavenie clony, casu a pod ... samsung ex1 je viac kreativnejsi, kde sa daju nastavit rozne veci, ale aby si to vedel, musis si nieco nastudovat o tychto zakladnych veciach .. fotoroman.cz je dobra stranka na take samovzdelavanie
o par rokov bude mojou dalsou kupou urcite nejaka zrkadlovka, do vtedy by som chcel kompakt, ktory je kvalitny a tiez ponukne mnozstvo manualnych funkcii. uz som bol rozhodnuty pre hx9, no pomaly zacinam preorintovavat na ten samsung. v podstane potrebujem nieco komplikovanejsie, nech to fotenie nie je len cvaky-cvak, ale aj podrobna analyza a zlepsovanie. a myslim, ze samsung vyuzijem velmi rad aj popri zrkadlovke (z tej praktickejsej stranky)

jozkovicz
2012-02-09 17:28:43+01
o par rokov bude mojou dalsou kupou urcite nejaka zrkadlovka, do vtedy by som chcel kompakt, ktory je kvalitny a tiez ponukne mnozstvo manualnych funkcii. uz som bol rozhodnuty pre hx9, no pomaly zacinam preorintovavat na ten samsung. v podstane potrebujem nieco komplikovanejsie, nech to fotenie nie je len cvaky-cvak, ale aj podrobna analyza a zlepsovanie. a myslim, ze samsung vyuzijem velmi rad aj popri zrkadlovke (z tej praktickejsej stranky)
tak potom ex1 je dobra volba, stoji cca 250eur, z tych kralovskych kompatkov je najlacnejsia, ma vyklopny displej, to je fajn vec .. clona uz od 1,8 ... na ucenie sa je to dobra volba a urcite ho vyuzijes napr aj ako zapisnik popri zrkadlovke .. akurat ma to slabsie video a mensi zoom .. v tom ma hx9 navrch ..

Mikajlo
2012-02-09 18:09:50+01
moju dilemu neskutocne znasobuje tiez vydrz baterie a rychlost, v com zas asi hx9 lepsia

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()