Fórum » Vyberáme fotoaparát

Pomoc s výberom kompaktu do 220 EUR

exit
2012-02-10 21:41:22+01
Ahoj,
potrebujem pomôcť s výberom kompaktu. Mal by sa používať predovšetkým na fotenie rodinných udalostí, prípadne foto prírody na prechádzkach. Som obmedzený rozpočtom cca do 220 eur. Zatiaľ na základe recenzíí uvažujem nad týmito troma fotoaparátmi:

Fujifilm F550EXR,
Panasonic Lumix DMC-TZ20
Nikon Coolpix P300.

Poradí mi niekto, ktorý z týchto fotoaparátov by bol najvhodnejší, prípadne mi odporučí niečo iné? Za každú radu vopred ďakujem.

wayne
2012-02-10 22:11:47+01
za 220 je tu v bazari sony a300 a setak. ser na kompakt ber radsej zrkadlovku, uvidis sam ten rozdiel

Ale z Tvojho vyberu by som Ti poradil Panasonic, mal som kedysi TZ5 a na prechadzky a u mna firemne akcie bol v pohode, mal slusny vykon blesku. na take male mydlo

exit
2012-02-10 22:36:51+01
príspevok od: wayne
za 220 je tu v bazari sony a300 a setak. ser na kompakt ber radsej zrkadlovku, uvidis sam ten rozdiel

Ale z Tvojho vyberu by som Ti poradil Panasonic, mal som kedysi TZ5 a na prechadzky a u mna firemne akcie bol v pohode, mal slusny vykon blesku. na take male mydlo
eeej veru zrkadlovka je zrkadlovka - ale popravde:
1. niesom fotograf trúfajúci si na zrkadlovku - najskôr sa chcem naučiť pozerať na svet cez objektív,
2. momentálne uprednosťnujem fotoaparát menších rozmerov - no na NX10 zatiaľ nemám

ináč ten Panasonic má aj u mňa trošku +

Mikajlo
2012-02-10 23:04:21+01
príspevok od: exit
Ahoj,
potrebujem pomôcť s výberom kompaktu. Mal by sa používať predovšetkým na fotenie rodinných udalostí, prípadne foto prírody na prechádzkach. Som obmedzený rozpočtom cca do 220 eur. Zatiaľ na základe recenzíí uvažujem nad týmito troma fotoaparátmi:

Fujifilm F550EXR,
Panasonic Lumix DMC-TZ20
Nikon Coolpix P300.

Poradí mi niekto, ktorý z týchto fotoaparátov by bol najvhodnejší, prípadne mi odporučí niečo iné? Za každú radu vopred ďakujem.
SONY DSC-HX5

wayne
2012-02-10 23:04:24+01
eeej veru zrkadlovka je zrkadlovka - ale popravde:
1. niesom fotograf trúfajúci si na zrkadlovku - najskôr sa chcem naučiť pozerať na svet cez objektív,
2. momentálne uprednosťnujem fotoaparát menších rozmerov - no na NX10 zatiaľ nemám

ináč ten Panasonic má aj u mňa trošku +
mal som a200 a ovladat ju bolo jednoduchsie ako ultrazoom TZ5. tam to bolo cas-clona-iso a hotovo, na kompakte je to vypnutie zvukov, kostrbate zaostrovanie resp. zmena zaostrovacieho bodu, a rozne dalsie serepeticky ktore ma nenapadnu. Jedina nevyhoda je velkost, ano, no vystup budes mat ovela lepsi

Na svet sa da pozerat objektivom aj cez fotak, to mas jedno, tam na technike nezalezi....

Pisem to ako clovek s realnymi skusenostami

A co Canon .. tusim SX210 alebo Olympus SZ-20? Panasonic TZ5 bol vyborny tieto su uz tak na hrane alebo dole z kopca... V podstate pri tych ultrazoomoch je to len logo na prednej strane, nejake markantne rozdiely nenajdes.

viking81
2012-02-10 23:05:05+01

spravne pises mal som kedysi TZ-5 a bola dobra....u mna dobre TZ fotaky skoncili pri cisle 7....potom do toho pchaju uz len mpix a zoom a GPS a full hd....nic viac....majnovsie maju akurat plny manual...aspon nejake plus..ale do novych TZ by som isto nesiel....radsej starsi canon 220-ku ci ako ho oznacuju..

netmouse
2012-02-10 23:07:58+01
mal som a200 a ovladat ju bolo jednoduchsie ako ultrazoom TZ5. tam to bolo cas-clona-iso a hotovo, na kompakte je to vypnutie zvukov, kostrbate zaostrovanie resp. zmena zaostrovacieho bodu, a rozne dalsie serepeticky ktore ma nenapadnu. Jedina nevyhoda je velkost, ano, no vystup budes mat ovela lepsi

Na svet sa da pozerat objektivom aj cez fotak, to mas jedno, tam na technike nezalezi....

Pisem to ako clovek s realnymi skusenostami

A co Canon .. tusim SX210 alebo Olympus SZ-20? Panasonic TZ5 bol vyborny tieto su uz tak na hrane alebo dole z kopca... V podstate pri tych ultrazoomoch je to len logo na prednej strane, nejake markantne rozdiely nenajdes.
wayne dovolim nesuhlasit ... radsej do entry level zrkadla ak sa zaujemca chce ucit ... velmi rychlo pochopi ze kupil volovinu ... ale mu postaci kompakt ... tak predajca v elektroobchode mu poradi asi lepsie ... a staci na to 100-120 € ....

b.a.f.o.a.r.t.
2012-02-10 23:09:28+01
ja by som bral p300 a preco ?ale je mi to vlastne 1,8

landov
2012-02-11 07:08:31+01
Ahoj,

Fujifilm F550EXR,
Panasonic Lumix DMC-TZ20
Nikon Coolpix P300.

Radim ti Samsung EX1, stoji cca 250 (tych cca 30 Eur hadam dosetris) a mas profi kompakt so super svetelnym objektivom, podporou RAW, vyklopnym displejom atd....Neskor ti posluzi ako zaloha k zrkadlovke.

exit
2012-02-12 11:35:21+01
príspevok od: landov
Radim ti Samsung EX1, stoji cca 250 (tych cca 30 Eur hadam dosetris) a mas profi kompakt so super svetelnym objektivom, podporou RAW, vyklopnym displejom atd....Neskor ti posluzi ako zaloha k zrkadlovke.
Vďaka za tip, ten Samsung vyzerá veľmi slušne

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()