Fórum » Vyberáme fotoaparát

outdoorovy kompakt pre jaskyniara

jackb
2012-04-13 11:53:59+02
Potrebujem poradit vhodnu nahradu za Pentax Optio WG-1 GPS, ktory som stratil v zime na Chopku

vyberam medzi: Pentax Optio WG-2 (gPS nie je nutnost)
Panasonic LUMIX DMC-FT3EP-S
Nikon COOLPIX AW100

okrem toho, ze musi prezit fotenie v narocnych podmienkach jaskyne chcem fotit krajinky, ale aj macra a najlepsie by bolo ak by, v ramci moznosti outdooroveho kompaktu, dokazal odfotit ostrejsie fotky Mesiaca

jrfoto
2012-04-13 12:08:54+02
canon g1x

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-04-13 12:12:36+02
Na fotku mesiaca potrebujes aspon ohnisko 600 mm, ak ma byt cez celu fotku, tak 1000 - 1200 mm. S tymito fotakmi bude mesiac ako biela mala skvrnka uprostred fotky. Ak nemas na zrkadlovku s drahym objektivom, radsej poziadavku na fotenie mesiaca uplne vypusti zo svojich poziadaviek. AJ keby si si kupil ultrazoom s 840 mm objektivom, ziadnu zazracne ostru fotku mesiaca nim nenafotis.

Tieto outdoorove fotaky maju makro od par centimetrov, ale zvlast esteticke fotky necakaj. Nedokazu objekt odpichnut od pozadia. Na to potrebujes minimalne kompakt s dlhsim ohniskom a makropredsadkou. V outdoor prevedeni taky neexistuje.

Takze outdoor fotaky zvladaju fotit za dobrych svetelnych podmienok bezne motivy (krajinka, pamiatky, ludia...) a nie hlboko pod vodou, kde je este dostatok svetla.

jackb
2012-04-13 12:21:57+02
jrfoto, nenasiel som ci je narazu a vodovzdorny. o potapanie sa neide, ale v jaskyni je velmi velka vlhkost. narazuvzdornost prameni z toho, ze v jaskyni mas fotak v kombineze, alebo v batohu, ktory sa podla potreby pohadzuje. nechcel by som mat z fotaka po prvej akcii s nim len sacok ulomkov

Karol Srnec, tak sa teda zmierim, ze tym Mesiac fotit nebudem. Ako pisem vyssie v tomto poste, zrkadlovku nechcem, lebo by jej bola skoda. So stratenym Optio WG-1 som fotil v Transylvanii a bol som nestastny z jeho white balace, z toho ze zaostroval kam chcel a ze mi dost casto svetlo na sklo pred objektivom a na fotke vznikli "duchovia". Preto by som chcel ako nahradu nieco, s cim by som tieto problemy nemal.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()