Zdravím, ponúkla sa mi možnosť vymeniť moj polročný 600D za 2 až 3 ročný 50D, oba sú v tip-top stave a u mňa by nebol žiadny doplatok. Na 50D sa mi páči tá "robustnosť" a konštrukcia no nejako si nemožem zvyknuť na MENU a jedna vec ktorá mi ani tak moc nevadí ale je - "elektrický" zvuk pri otváraní blesku na 50D. Pozeral som aj špecifikácie a všetko okolo toho, niekde má výhody 600D niekde zase 50D, video točiť nebudem, takže to mi je jedno. No nejako mi nedá a chcel by som sa vás spýtať čo si myslíte, že by som mal zobrať. Plánujem fotiť krajinku, astro, občas nejaký ten portrét a pod. myslím si, že tu by nebol rozdiel, kedže oba sú 1,6x
Co konkretne z 50D ti na 600D chyba? / Alebo inac, co konkretne z 50D ti pomoze pri foteni krajiny, astra alebo obcasneho portretu a 600D to nema?
... nemam na volbu specificky nazor, len sa pytam na veci, ktore ti konkretne mozu pomoct sa rozhodnut. Ak by si mi dal noz ku krku, aby som sa rozhodol, tak by som asi nemenil, ale to je moj osobny nazor.
No ten výklopný LCD celkom často používam ale vedel by som si to bez problémov predstaviť aj bez neho ale je pravda, že je to celkom užitočná vec na astro. Fotím aj iné veci, no také ako krajinka,astro,portrét asi najčastejšie... pri krajinke a astre sa mi páči na 50D to, že má pevné telo a ťažší objektív je lepšie vyváženejší s týmto (skúšal som 70-300mm na 600D a nič moc, s 50D výborné, to isté aj s Tokinou 11-16). Hladáčik mi príde vačší a svetlejší ako pri 600D. Celkovo ma láka nejako viac 50D no zase mi príde, že je to starší model (ja viem, však je to len jeden model dozadu to nie je nič, no nejako mám ten pocit) ale za to je to vyššia rada (60D už neponúka také telo).
Ja by som nemenil. 600D ma lepsi senzor, aj ked ten rozdiel nie je priepastny. Ak nepotrebujes fotit na vyssom ISO a vyhovujete ti vacsia hmotnost, tak kludne vymen.
Zdravím, ponúkla sa mi možnosť vymeniť moj polročný 600D za 2 až 3 ročný 50D, oba sú v tip-top stave a u mňa by nebol žiadny doplatok. Na 50D sa mi páči tá "robustnosť" a konštrukcia no nejako si nemožem zvyknuť na MENU a jedna vec ktorá mi ani tak moc nevadí ale je - "elektrický" zvuk pri otváraní blesku na 50D. Pozeral som aj špecifikácie a všetko okolo toho, niekde má výhody 600D niekde zase 50D, video točiť nebudem, takže to mi je jedno. No nejako mi nedá a chcel by som sa vás spýtať čo si myslíte, že by som mal zobrať. Plánujem fotiť krajinku, astro, občas nejaký ten portrét a pod. myslím si, že tu by nebol rozdiel, kedže oba sú 1,6x
MEN TO ZA 50D Určite sa ti oplati viac a ovela viac 50d ako 600d
http://snapsort.com/compare/Canon-600d-vs-Canon_EOS_50D maš po problemov maš tam vypisane vyhody 600d a vyhody 50d nad 600d a 50d dostala viac bodov ako 600d
+ 50D Ergonomia Stavovy display Nieje potrebne pre akukolvek zmenu behat do menu Vacsi hladacik Vacsia vydrz baterky (velky display takmer nepouzivas -> ma dost vysoku spotrebu energie)
+ 600D VYklopny live view display Si zvyknuty Menu (do ktoreho na 50D nepolezies, lebo nebudes mat preco - 85% nastaveni spravis cez stavovy a horne 3 tlacitka) O malo lepsi senzor (pouzitelne vyssie iso)
+ 50D Ergonomia Stavovy display Nieje potrebne pre akukolvek zmenu behat do menu Vacsi hladacik Vacsia vydrz baterky (velky display takmer nepouzivas -> ma dost vysoku spotrebu energie)
+ 600D VYklopny live view display Si zvyknuty Menu (do ktoreho na 50D nepolezies, lebo nebudes mat preco - 85% nastaveni spravis cez stavovy a horne 3 tlacitka) O malo lepsi senzor (pouzitelne vyssie iso)
Mne to vychadza na 50D. Menil by som
Tak tak - u mňa je hlavný dôvod prečo by som menil lepšia ergonómia a stavový display... Horčíkové telo je potom taký príjemný bonus...
ergonomia a sposob akym 50D padne do ruky je super... ale obrazovo si nepolepsis. 50D kvalitou snimaca nejak extra nevynika. ani AF nie je vyrazne lepsi. naviac zanre co chces fotit nie su nijako moc akcne, takze menej tlacitiek na 600D nie je az taky problem. podla mna na astro vyuzijes skor lepsie iso/menej sumu a vyklopny display 600D. k tej vyvazenosti na stative sa neviem vyjadrit... ja by som ostal kvoli lepsiemu obrazu u 600D.
ergonomia a sposob akym 50D padne do ruky je super... ale obrazovo si nepolepsis. 50D kvalitou snimaca nejak extra nevynika. ani AF nie je vyrazne lepsi. naviac zanre co chces fotit nie su nijako moc akcne, takze menej tlacitiek na 600D nie je az taky problem. podla mna na astro vyuzijes skor lepsie iso/menej sumu a vyklopny display 600D. k tej vyvazenosti na stative sa neviem vyjadrit... ja by som ostal kvoli lepsiemu obrazu u 600D.
Afaik astro sa robi skladanim 100viek kratkych zaberov prekladanych darkframemami a este cimsi, takze iso nehra ulohu. Sum sa prave redukuje by darkframe. Pri astre je uplne jedno ci ma 50D alebo 600D. Menej tlacitok je uplne irelevantnych, o tlacitkach nikto nehovoril. ten dovod je stavovy display (okamzity prehlad o nastaveni) a uspora energie - hlavne v zime v minusovych teplotach pri 3 hodinovych foteniach oceni.
ja ti poviem takto ako velmi si zakladas na obrazovej kvalite? potrebujes to vymenit? ja by som sa pri foteni urcite vedel viac spolahnut na 50D bol by som si istejsi ze ma podrzi v akejkolvek situacii.. ja som fotil s nikonom D3000 a vymenil som ho za nikon D2Hs co je 7 rocny fotak ALE= horcikove utesnene telo, do menu idem iba ked menim celkove nastavenie fotaku mam 3 moznosti kazdu mam nastvenu na ine fotenie- sport,reportaz,street tam ma nastavene detaily veci, ktore vsetky! menim, resp doladujem z tela fotaku.. viem sa nanho spolahnut viem, ze ked mi donho v mase ludi nieco buchne nemusim sa bat, raz som siel na kopulu chramu SV.petra ty co tam obli vedia ake uzke schody tam idu je tam zabradlie fotak mi na ramene asi 10rat buchol onho nic osm neriesil aj ked pomne ludia kukali jak na debila ze sa nestaram o techniku- viem ze to vydrzi nemusim mat v hlave stale vykricnik ze bacha na kazdu vec.. a posledny bonus ergonomia drzanie, to bolo obrovske plus...
ja ti poviem takto ako velmi si zakladas na obrazovej kvalite? potrebujes to vymenit? ja by som sa pri foteni urcite vedel viac spolahnut na 50D bol by som si istejsi ze ma podrzi v akejkolvek situacii.. ja som fotil s nikonom D3000 a vymenil som ho za nikon D2Hs co je 7 rocny fotak ALE= horcikove utesnene telo, do menu idem iba ked menim celkove nastavenie fotaku mam 3 moznosti kazdu mam nastvenu na ine fotenie- sport,reportaz,street tam ma nastavene detaily veci, ktore vsetky! menim, resp doladujem z tela fotaku.. viem sa nanho spolahnut viem, ze ked mi donho v mase ludi nieco buchne nemusim sa bat, raz som siel na kopulu chramu SV.petra ty co tam obli vedia ake uzke schody tam idu je tam zabradlie fotak mi na ramene asi 10rat buchol onho nic osm neriesil aj ked pomne ludia kukali jak na debila ze sa nestaram o techniku- viem ze to vydrzi nemusim mat v hlave stale vykricnik ze bacha na kazdu vec.. a posledny bonus ergonomia drzanie, to bolo obrovske plus...
Prene tak ako píše PLANCO ja som tiž mal D40 potom D100 a teraz mám D2x. PLANCO nevideli sme sa na autosalóne BA pri stánku NIKON ? myslim ze v stredu
po predaji 40d som riesil dilemu ohladom vyberu noveho stroja, rozhodoval som sa medzi novym 600d a jazdenym 50d...uz som aj bol "papierovo" rozhodnuty pre 600d, ale po ohmatani v obchode som od neho upustil...prve pocity: hmm,akesi to je male,nevadi kupim grip..hladacim je tmavsi a mensi,neva zvyknem si..ovladanie jednym rolerom a bez stavoveho displeja, trosku zdlhavejsie no nevadi,ved sport nefotim...stlacil som spust a boom, 600d rozhode nie, nechcem fotit s pristrojom ktoreho zvuk zavierky je podobny pasci na mysi plus pre 50d hovori aj mikrostelung FF/BF, co nema ani 60d.... ale byt tebou,pokial vobec netocis video (50d pomocou magic lantern to dokze) tak zvaz aj 40d - usetris a budes mat ostrejsi vystup...
Afaik astro sa robi skladanim 100viek kratkych zaberov prekladanych darkframemami a este cimsi, takze iso nehra ulohu. Sum sa prave redukuje by darkframe. Pri astre je uplne jedno ci ma 50D alebo 600D. Menej tlacitok je uplne irelevantnych, o tlacitkach nikto nehovoril. ten dovod je stavovy display (okamzity prehlad o nastaveni) a uspora energie - hlavne v zime v minusovych teplotach pri 3 hodinovych foteniach oceni.
v astro sa az tak nevyznam, kazdopadne telo s cistejsim, ci uz zakladnym iso alebo aj vyssim iso by malo mat vzdy vyhodu.. ak posudzujeme ergonomiu, hovorime aj o pocte tlacitiek, ci ? astro nie je jediny styl, ktory zadavatel spomina, podla mna ale u vsetkych jeho zanrov je rozdiel v ergonomii nie az tak podstatny. stavovy display... uf. pokial fotis akcny zaner a casto kontrolujes nastavenia, podla mna casto potrebujes aj kontrolovat vysledok - fotku a teda aj hlavny display. ak vsak foti s konkretnym nastavenim x-stoviek zaberov, tak nevidim dovod, aby kontroloval nastavenia po kazdej fotke. pri foteni napr. ludi/akcie/portretov je pre mna aj tak najdolezitejsie nastavene/overenie udajov v hladaciku... tak aby som nemusiel zakazdym odkladat fotak od oka...
v tomto pripade mi je ale vlastne jedno, pre co sa rozhodne... je tu vela roznych argumentov. ja mam 50D, takze som prispel svojim nazorom/skusenostami...
http://snapsort.com/compare/Canon-600d-vs-Canon_EOS_50D maš po problemov maš tam vypisane vyhody 600d a vyhody 50d nad 600d a 50d dostala viac bodov ako 600d
z tohto mi akurat plynie ze obrazovo je na tom 600D lepsie po stranke ergonomie je to nerozhodne (displej vs dalsi otocny volic) jedine v com sa mi vidi 50D lepsia je konstrukcia co na krajinu portret ani astro moc nevyuzijes teda moj nazor je NEMENIT a pekne si vychutnat zaruku ak by nieco
Výmena 600D za 50D?
ponúkla sa mi možnosť vymeniť moj polročný 600D za 2 až 3 ročný 50D, oba sú v tip-top stave a u mňa by nebol žiadny doplatok. Na 50D sa mi páči tá "robustnosť" a konštrukcia no nejako si nemožem zvyknuť na MENU a jedna vec ktorá mi ani tak moc nevadí ale je - "elektrický" zvuk pri otváraní blesku na 50D. Pozeral som aj špecifikácie a všetko okolo toho, niekde má výhody 600D niekde zase 50D, video točiť nebudem, takže to mi je jedno. No nejako mi nedá a chcel by som sa vás spýtať čo si myslíte, že by som mal zobrať. Plánujem fotiť krajinku, astro, občas nejaký ten portrét a pod. myslím si, že tu by nebol rozdiel, kedže oba sú 1,6x
... nemam na volbu specificky nazor, len sa pytam na veci, ktore ti konkretne mozu pomoct sa rozhodnut. Ak by si mi dal noz ku krku, aby som sa rozhodol, tak by som asi nemenil, ale to je moj osobny nazor.
ponúkla sa mi možnosť vymeniť moj polročný 600D za 2 až 3 ročný 50D, oba sú v tip-top stave a u mňa by nebol žiadny doplatok. Na 50D sa mi páči tá "robustnosť" a konštrukcia no nejako si nemožem zvyknuť na MENU a jedna vec ktorá mi ani tak moc nevadí ale je - "elektrický" zvuk pri otváraní blesku na 50D. Pozeral som aj špecifikácie a všetko okolo toho, niekde má výhody 600D niekde zase 50D, video točiť nebudem, takže to mi je jedno. No nejako mi nedá a chcel by som sa vás spýtať čo si myslíte, že by som mal zobrať. Plánujem fotiť krajinku, astro, občas nejaký ten portrét a pod. myslím si, že tu by nebol rozdiel, kedže oba sú 1,6x
+ 50D
Ergonomia
Stavovy display
Nieje potrebne pre akukolvek zmenu behat do menu
Vacsi hladacik
Vacsia vydrz baterky (velky display takmer nepouzivas -> ma dost vysoku spotrebu energie)
+ 600D
VYklopny live view display
Si zvyknuty
Menu (do ktoreho na 50D nepolezies, lebo nebudes mat preco - 85% nastaveni spravis cez stavovy a horne 3 tlacitka)
O malo lepsi senzor (pouzitelne vyssie iso)
+ 50D
Ergonomia
Stavovy display
Nieje potrebne pre akukolvek zmenu behat do menu
Vacsi hladacik
Vacsia vydrz baterky (velky display takmer nepouzivas -> ma dost vysoku spotrebu energie)
+ 600D
VYklopny live view display
Si zvyknuty
Menu (do ktoreho na 50D nepolezies, lebo nebudes mat preco - 85% nastaveni spravis cez stavovy a horne 3 tlacitka)
O malo lepsi senzor (pouzitelne vyssie iso)
ja by som ostal kvoli lepsiemu obrazu u 600D.
ja by som ostal kvoli lepsiemu obrazu u 600D.
Menej tlacitok je uplne irelevantnych, o tlacitkach nikto nehovoril. ten dovod je stavovy display (okamzity prehlad o nastaveni) a uspora energie - hlavne v zime v minusovych teplotach pri 3 hodinovych foteniach oceni.
ja som fotil s nikonom D3000 a vymenil som ho za nikon D2Hs co je 7 rocny fotak ALE= horcikove utesnene telo, do menu idem iba ked menim celkove nastavenie fotaku mam 3 moznosti kazdu mam nastvenu na ine fotenie- sport,reportaz,street tam ma nastavene detaily veci, ktore vsetky! menim, resp doladujem z tela fotaku.. viem sa nanho spolahnut viem, ze ked mi donho v mase ludi nieco buchne nemusim sa bat, raz som siel na kopulu chramu SV.petra ty co tam obli vedia ake uzke schody tam idu
ja som fotil s nikonom D3000 a vymenil som ho za nikon D2Hs co je 7 rocny fotak ALE= horcikove utesnene telo, do menu idem iba ked menim celkove nastavenie fotaku mam 3 moznosti kazdu mam nastvenu na ine fotenie- sport,reportaz,street tam ma nastavene detaily veci, ktore vsetky! menim, resp doladujem z tela fotaku.. viem sa nanho spolahnut viem, ze ked mi donho v mase ludi nieco buchne nemusim sa bat, raz som siel na kopulu chramu SV.petra ty co tam obli vedia ake uzke schody tam idu
PLANCO nevideli sme sa na autosalóne BA pri stánku NIKON ? myslim ze v stredu
plus pre 50d hovori aj mikrostelung FF/BF, co nema ani 60d....
ale byt tebou,pokial vobec netocis video (50d pomocou magic lantern to dokze) tak zvaz aj 40d - usetris a budes mat ostrejsi vystup...
PLANCO nevideli sme sa na autosalóne BA pri stánku NIKON ? myslim ze v stredu
1.)Stavový display
2.)Korekcia AF
3.)Väčší - asi nebude treba grip
4.)"Ozajstný" hranol (nie zrkadlá) v hľadáčiku
Ja by som bral 50D
Menej tlacitok je uplne irelevantnych, o tlacitkach nikto nehovoril. ten dovod je stavovy display (okamzity prehlad o nastaveni) a uspora energie - hlavne v zime v minusovych teplotach pri 3 hodinovych foteniach oceni.
ak posudzujeme ergonomiu, hovorime aj o pocte tlacitiek, ci ? astro nie je jediny styl, ktory zadavatel spomina, podla mna ale u vsetkych jeho zanrov je rozdiel v ergonomii nie az tak podstatny.
stavovy display... uf. pokial fotis akcny zaner a casto kontrolujes nastavenia, podla mna casto potrebujes aj kontrolovat vysledok - fotku a teda aj hlavny display. ak vsak foti s konkretnym nastavenim x-stoviek zaberov, tak nevidim dovod, aby kontroloval nastavenia po kazdej fotke. pri foteni napr. ludi/akcie/portretov je pre mna aj tak najdolezitejsie nastavene/overenie udajov v hladaciku... tak aby som nemusiel zakazdym odkladat fotak od oka...
v tomto pripade mi je ale vlastne jedno, pre co sa rozhodne... je tu vela roznych argumentov. ja mam 50D, takze som prispel svojim nazorom/skusenostami...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa