Cafte, predal som panasonic fz45 nakolko bol zasumeny ale cital som o nastupcovi fz48, kde pisali, ze je tam svietivost lepsia ( f/2,5 oproti f/3,5 pri modely fz45), tym padom aj sum je nizsi. Ma niekto skusenosti s tymto fotakom prip. fz 150, lebo predchodca fz100 bol este viac zasumeny ako fz45ä dik za odpovede
Fotky budes mat zasumene s kazdym fotakom s malym snimacom. Musis opustit celu skupinu ultrazoomov a kompaktov. Nie je tam ziaden pristroj, ktory by mal vyrazne mensi sum. Jednine Canon G1x, alebo Leica X1. Jednoducho nepatraj v kategorii ultrazoomov, je to zbytocne. Ty hladas fotak s vyrazne nizsim sumom a nie len o trochu nizsim. To ti da jedine Mirrorless alebo zrkadlovka. Ziadne ine riesenie nie je. Musis obetovat svou tuzbu po univerzalnom fotaku z velkym objektivom.
Kup si nieco ako Nikon D3100 s 18-200, alebo Olympus PEN s podobnym objektivom.
Pozeral som v NAY D3100 ale je taky malinky, lahky ako keby bol hrackarsky. Naproti tomu D90 je fajnovy. Co sa tyka ergonomie, ovladania...len ta cena je vysoka dokonca este aj fotak bez zaruky ponukaju na nete za nekrestanske peniaze. Rozmyslal som nad CANONom eos1100D ale ten nema stabilizator v tele, Nikon 5000 nema motor na ostrenie v tele...jaaaaj
Pozeral som v NAY D3100 ale je taky malinky, lahky ako keby bol hrackarsky. Naproti tomu D90 je fajnovy. Co sa tyka ergonomie, ovladania...len ta cena je vysoka dokonca este aj fotak bez zaruky ponukaju na nete za nekrestanske peniaze. Rozmyslal som nad CANONom eos1100D ale ten nema stabilizator v tele, Nikon 5000 nema motor na ostrenie v tele...jaaaaj
d3100 je urcite vacsi ako ktorykolvek UZ ktory si spominal a co ti vadi na tom ze nema ostriaci motorcek pripadne ze canon nema stabilizator v tele ? stabilizator mas na objektive pri canonoch ! vola sa ze IS....a vsetky novsie skla od nikonu maju motorcek v objektive ! to znamena ze ti ostrit budu ! a ked nie tak potom ako radi Karol....nejaky PEN ci sony NEX aspon!
Panasonic FZ48 prip. fz150
predal som panasonic fz45 nakolko bol zasumeny ale cital som o nastupcovi fz48, kde pisali, ze je tam svietivost lepsia ( f/2,5 oproti f/3,5 pri modely fz45), tym padom aj sum je nizsi. Ma niekto skusenosti s tymto fotakom prip. fz 150, lebo predchodca fz100 bol este viac zasumeny ako fz45ä
dik za odpovede
Jednoducho nepatraj v kategorii ultrazoomov, je to zbytocne. Ty hladas fotak s vyrazne nizsim sumom a nie len o trochu nizsim. To ti da jedine Mirrorless alebo zrkadlovka. Ziadne ine riesenie nie je. Musis obetovat svou tuzbu po univerzalnom fotaku z velkym objektivom.
Kup si nieco ako Nikon D3100 s 18-200, alebo Olympus PEN s podobnym objektivom.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa