Fórum » Vyberáme fotoaparát

D5100 alebo sony nex 5n?

Photo8
2012-06-07 15:31:49+02
Chcel by som poradiť z výberom, neviem sa rozhodnúť medzi týmito dvoma foťakmi. Vie mi niekto porovnať obrazovú kvalitu týchto modelov?

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-06-07 15:45:16+02
Obidva fotaky maju vybornu obrazovu kvalitu. NEX o chlp lepsiu. Fotaky nemusis prakticky porovnavat z hladiska obrazu, ale z hladiska koncepcie.
NEX je maly, ovlada sa ako kompakt, je k nemu obmedzene mnozstvo objektivov a vyborne sa s nim toci video, Nadpriemerne fotiaci rodinny dovolenkovy fotoaparat.

D5100 je zrkadlovka s uplne inymi moznostami (ktore mozno nikdy nevyuzijes), so rirokym portfoliom objektivov, bleskov a ineho prislusenstva. Video kvalitne ale tocenie je drina.

S NEXom fotis ako s kompaktom, D5100 vyzaduje od uzivatela viac.

Photo8
2012-06-08 08:42:48+02
príspevok od: Karol Srnec
Obidva fotaky maju vybornu obrazovu kvalitu. NEX o chlp lepsiu. Fotaky nemusis prakticky porovnavat z hladiska obrazu, ale z hladiska koncepcie.
NEX je maly, ovlada sa ako kompakt, je k nemu obmedzene mnozstvo objektivov a vyborne sa s nim toci video, Nadpriemerne fotiaci rodinny dovolenkovy fotoaparat.

D5100 je zrkadlovka s uplne inymi moznostami (ktore mozno nikdy nevyuzijes), so rirokym portfoliom objektivov, bleskov a ineho prislusenstva. Video kvalitne ale tocenie je drina.

S NEXom fotis ako s kompaktom, D5100 vyzaduje od uzivatela viac.
Vieš mi popisať, čo su to tie ine možnosti pri d5100 čo nema nex? Som naklonený k tomu nexu, preto by som rad vedel či je nieco take co zvladne d5100 a nex nie...Som uplny zaciatocnik takze ak su to blbe otazky tak sa ospravedlnujem

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2012-06-08 09:21:03+02
príspevok od: Photo8
Vieš mi popisať, čo su to tie ine možnosti pri d5100 čo nema nex? Som naklonený k tomu nexu, preto by som rad vedel či je nieco take co zvladne d5100 a nex nie...Som uplny zaciatocnik takze ak su to blbe otazky tak sa ospravedlnujem
AF AF AF, no a nikon má 35F1,8G, 50F1,8G,Macro objektívy, skvelý 18-105VR, + systém externých bleskov, viac priamych tlačidiel je toho mrte...

Výhoda Nexu sú len rozmery, cena? a viac easy video možno.

Čo z toho plynie Ak chceš foťák a dovolenku ber NEX bez debaty.
Ale ak ťa baví fotenie a si zažratý fotoamatér, chce sa ti robiť s RAW a pod. ber D5100 je to geniálny stroj.

bobo222
2012-06-08 09:34:19+02
Toto sú veci, ktoré za teba nikto nerozhodne. Ja napríklad mám momentálne 2 zrkadlovky, pen-a a iné harampádi, vrátane filmových aparátov.
Ale nakoľko mám malé dieťa, tak sa mi fakt vôbec nechce tie zrkadlovky nikam vláčiť. Takže sú len na fotenie doma.
A na výlety je ten pen na nezaplatenie. Už prakticky nefotím s iným.
Ale zasa ak by som išiel na fotovýlet s ďaľšími fotografmi, tak povlečiem asi celý batoh. Ale chodíť s malým po kopcoch a mať k tomu napríklad nejakú D90 + 18-105 + 35/1,8 + nejaké to tele, tak to už fakt nie.
Ale zasa poznám ľudí, čo v pohode šlapú po horách s 5-6 sklami prvej triedy. Fakt si to treba uvážiť, čo viac potrebuješ.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2012-06-08 09:36:36+02
príspevok od: bobo222
Toto sú veci, ktoré za teba nikto nerozhodne. Ja napríklad mám momentálne 2 zrkadlovky, pen-a a iné harampádi, vrátane filmových aparátov.
Ale nakoľko mám malé dieťa, tak sa mi fakt vôbec nechce tie zrkadlovky nikam vláčiť. Takže sú len na fotenie doma.
A na výlety je ten pen na nezaplatenie. Už prakticky nefotím s iným.
Ale zasa ak by som išiel na fotovýlet s ďaľšími fotografmi, tak povlečiem asi celý batoh. Ale chodíť s malým po kopcoch a mať k tomu napríklad nejakú D90 + 18-105 + 35/1,8 + nejaké to tele, tak to už fakt nie.
Ale zasa poznám ľudí, čo v pohode šlapú po horách s 5-6 sklami prvej triedy. Fakt si to treba uvážiť, čo viac potrebuješ.
presne!

Photo8
2012-06-08 10:09:30+02
príspevok od: Jozef Peniak
AF AF AF, no a nikon má 35F1,8G, 50F1,8G,Macro objektívy, skvelý 18-105VR, + systém externých bleskov, viac priamych tlačidiel je toho mrte...

Výhoda Nexu sú len rozmery, cena? a viac easy video možno.

Čo z toho plynie Ak chceš foťák a dovolenku ber NEX bez debaty.
Ale ak ťa baví fotenie a si zažratý fotoamatér, chce sa ti robiť s RAW a pod. ber D5100 je to geniálny stroj.
S tými objektivmi je to jasne, len neviem či rozumiem rozdielu v AF?

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2012-06-08 10:44:10+02
príspevok od: Photo8
S tými objektivmi je to jasne, len neviem či rozumiem rozdielu v AF?
rýchlosť a presnosť je pri D5100 lepšia a tiež má hľadáčik, čo je na slnku na nezaplatenie.

fotopavel
2012-06-08 11:00:19+02
ja som z 5100 spokojny. Je to sice moja prva zrkadlovka ale myslim si ze pokial sa clovek chce venovat foteniu vac ako len nafotit niečo z d ovoleniek a podobne tak zrkadlovka je prave na to aby sa clovek aj viac naučil a aj mal viac možnosti čo sa fotenia tyka. Kedze je k tomu rôzne príslušenstvo aj ked niektore je samostatne drahšie ako teelo fotoaparátu, ale stale sa da skusiť niečo nove čo pri kompaktoch ani moc nie. čiža pri kompaktoch je to asi o tom že to a to sa da ale tamto a toto už nie, ale zas pri zrkadlovke je to iné a hranicce možnosti sa daju posuvať.

Photo8
2012-06-08 11:22:10+02
Ďakujem vám za vaše názory, veľmi mi to pomohlo...Ak by mal ešte niekto niečo k tejto téme rád sa poučím...

PeCh
2012-06-08 11:37:06+02
D5100 je univerzálnejšia. Lepšie a rýchlejšie sa s ním ostrí, hľadáčik je proste super. Nex 5n je tiež geniálny ale je to iný koncept. Viac hoby, jednoduchšie fotenie štýlom cvak-cvak a neriešiť iné veci.

Ideálne mať oba. Ja si k zrkadlovke chcem kúpiť Nex 5n ale zároveň sa zrkadlovky nechcem vzdať.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()